Gurun Sahara

Gurun Sahara mangrupikeun hamparan bumi anu jembar ti bentang Laut Beureum ka Samudra Atlantik, nempatan ampir salapan satengah juta kilométer pasagi. Nyertakeun sajumlah sapuluh nagara diantara jalma anu Mesir, Libya, Chad, Algeria, Maroko, Tunisia sareng Mauritania.

Kalayan penyuluhan éta, éta kedahna heran yén éta gurun panas panggedéna di dunya sareng yén éta kalebet ecoregions anu béda-béda, masing-masing ngagaduhan kaistiméwaan. Maka, aranjeunna henteu aya hubunganana sareng padang rumput hejo sareng savana leuweung kidul Sahara jeung gunung xérofil tina massa Tibesti. Sareng kitu ogé sanés dua tiheula sareng Tanezrouft, salah sahiji tempat paling parah di Bumi. Kusabab kitu, upami anjeun hoyong terang sakedik deui ngeunaan gurun Sahara anu luar biasa, urang ngajak anjeun ngiringan ngiringan nganjang.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di gurun Sahara

Aya seueur daérah gurun Sahara anu kami bahkan moal nyarios sareng anjeun. Alesanna saderhana pisan: aranjeunna tempat-tempat kitu teu resepeun éta ngan ahli ahli otentik anu terang pisan Rahasia lahan-lahan éta anu ngumbara ka aranjeunna. Nanging, aya situs sanés anu tiasa urang didatangan wisata anu teratur sareng yén aranjeunna bakal ngagelarkeun kami ku kaéndahanana. Urang bakal terang sababaraha diantarana.

Dataran Ennedi

Tempat anu luar biasa ieu ayana di belah wétan-kalér na Chad sareng éta dianggap salah sahiji anu paling jauh di planet urang. Dikurilingan ku pasir di sadaya sisi, éta menonjol pikeun jurang sareng dataranna anu ngajentul.

Warisan Dunya, alam parantos kabentuk di Ennedi lengkungan kolosal sareng tihang. Diantara anu munggaran menonjol anu tina aloba, anu jangkungna 120 méter sareng lébar 77. Sareng sami panasaran téh Lima Arches, anu, sakumaha namina nunjukkeun, ngabentuk semacam lengkungan jagoan kalayan lima bukaan, sareng Gajah Arch, anu nyarupaan batang pachyderm komo panon dina bagian luhurna.

Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, di tempat anu teu pikaresepeun ieu aranjeunna parantos kapendak lukisan anu nunjukkeun yén éta dicicingan nalika Holosen (milénium kaopat SM). Utamana anu kawéntar nyaéta anu aya di daérah Niola doa, ngawakilan awéwé jangkung dugi ka dua méter.

The Ahaggar masif

Massif ti Ahaggar

The Ahaggar masif

Urang ayeuna ngalih ka belah kidul Aljazair pikeun nganjang ka tempat anu paling berkesan di Sahara. Éta masif pagunungan Ahaggar atanapi imah. Sanaos jangkungna, iklim di daérah ieu kirang ekstrim dibanding di tempat-tempat sanés anu aya di gurun, sabab éta didatangan ku seueur wisatawan.

Kana waktosna, érosi masihan gunung-gunung ieu bentukna capricious anu masihan bentang a penampilan misterius. Upami ka sadayana ieu urang nambihan yén éta mangrupikeun bumi di imuhagh, salah sahiji kota Tuareg anu nyicingan Sahara, urang bakal bérés ngabungkus tempat ieu dina sihir.

Kota anu paling penting di daérah ieu, dimana tempat wisata kaluarna Tamanrasset. Upami anjeun hoyong terang kota anu diwangun sakitar oasis anu asli, ieu tujuan anjeun. Salaku tambahan, éta ngagaduhan musium alit prasejarah sareng anu sanés géologi. Tapi éta langkung kawéntar kusabab basa Perancis didirikeun di dinya charles de foucauld, penjelajah sareng mistik tina sauran "Spiritualitas gurun".

Lebak Mzab

Kami henteu ninggalkeun Aljazair pikeun pendak sareng kaajaiban Sahara anu sanésna: lebak Mzab, dinyatakeun Warisan Dunya. Éta dataran taringgul dipeuntasan ku lebak anu tempatna walungan anu sami namina.

Éta dicicingan ku budak awéwé, kelompok etnik Berber anu disebarkeun ku kota-kota tembok leutik, anu masing-masing diwangun dina salah sahiji bukit di daérah éta. Diantara lokasi ieu nyaéta Béni Isguen, anu masigit na ti abad ka dua belas; Melika, Bounoura o Anu Ateuf. Tapi anu paling penting nyaéta Ghardaia, nami anu ogé dipasihkeun ka sakumna kompléks, kalayan jalan-jalan sempit sareng imah-imah adobe na anu alit.

Nouadhibou, kuburan kapal di gurun Sahara

Sanaos henteu pikaresepeun khususna, urang mawa kota Nouadhibou ka jalur ieu kusabab éta mangrupikeun tempat pamakaman kapal anu lengkep, hal anu héran di gurun pasir. Nanging, tempatna di basisir Samudra Atlantik di Mauritania, tempat Sahara minuhan laut.

Terjun kana krisis ékonomi anu hébat, Pamaréntah nagara ngantepkeun kapal-kapal ti sadayana penjuru dunya ditingalkeun di sisi basisir na. Hasilna nyaéta aya anjeun tiasa ningali sakitar tilu ratus anu parantos ngahinakeun tina waktos sareng nyiptakeun tetempoan hantu pisan.

Kashba Ait Ben Haddou

Ait ben haddou

Ait ben haddou

Este ksar o kota benteng Maroko parantos populér di sakumna dunya pikeun rupa-rupa warna anu panonpoé ngagambarkeun imah Adobe na. Anjeun bakal mendakanana sababaraha jam perjalanan ti Marrakech dina jalur lami anu dilakukeun ku kafilah onta.

Sapertos kaendahan Ait Ben Haddou anu parantos dinyatakeun Warisan Dunya sareng parantos janten setting pikeun seueur-seueur pilem sapertos 'Lawrence of Arabia', 'The Jewel of the Nile' atanapi 'Alexander the Great' sareng serial televisi sapertos 'Game of Thrones'.

Erg Chebbi, sagara bukit pasir

Ogé ayana di Maroko, laut bukit pasir ieu dumukna sakitar saratus sapuluh kilométer pasagi sareng éta ogé bener-bener matak ngagumkeun. Salah sahiji tempat wisata anu paling populér di daérah nyaéta numpak onta sareng bobo di jaimas asli.

Rute ieu berangkat ti kota Merzouga, anu ku éta sampurna diluyukeun sareng wisata sareng sababaraha hotél. Di jerona anjeun ogé tiasa ningali Rapat Merzouga, anu mangrupikeun bagian tina sirkuit Dakar Series. Sareng bahkan ngagaduhan hiji legenda perkawis bukit pasir na. Éta nyatakeun yén aranjeunna lahir tina amukan ilahi nalika padumuk Merzouga nolak ngabantosan indung sareng murangkalihna. Ketuhanan teras ngahudangkeun badai pasir anu dahsyat anu nyiptakeun aranjeunna. Penduduk daérah ayeuna masih yakin yén aranjeunna aya anu ngagorowok ti gunung-gunung éta.

Ouarzazate

Tanpa miang Maroko, kunjungan deui ka lawang lebet Sahara téh Ouarzazate atanapi Uarzazat, sapertos anu dikenal salaku «Gerbang Gurun». Tempatna di handapeun suku gunung atlas sareng gigireun anu disebut Oasis Kidul.

Justru Atlas disebutna teh studi pilem Naon anu aya di kota. Upami urang kantos nyarios sareng anjeun ngeunaan Ait Ben Haddou salaku setting pikeun pilem anu béda, ieu kalolobaan kusabab ayana sét ieu, anu nempatan kira-kira dua puluh hektar sareng ngajantenkeun Urzazat ibukota pilem Maroko.

Ouarzazate

Kashba of Taourirt di Ouarzazate

Tapi kota langkung seueur nawiskeun anjeun. Pikeun ngamimitian, éta ngajentul sareng sampurna dilestarikan bénténg Taourit. Nyaeta kasaba atanapi benteng asal Berber anu aya di jantung kota sareng, dina waktosna, mangrupikeun tempat tinggal Pasha ti Marrakesh. Éta sering dibandingkeun sareng kastil keusik raksasa di pantai. Sareng éta mangrupikeun gambar anu akurat kusabab tembok Adobe na sareng menara hébat na di tengah-tengah jembar gurun masihan éta aspek.

The Fezzan, bagian Libya tina gurun Sahara

Daérah Fezzan panginten mangrupikeun bagian anu paling spektakuler di Libya Sahara. Mangrupikeun rohangan lega dimana gurun gurun digabungkeun sareng gunung sareng lembah garing, tapi, di luhur sadayana, dimana unggal jarak pasti muncul oase anu ngamungkinkeun kahirupan ka jalma-jalma anu diciptakeun di sakurilingna.

Daérah Sahara ieu nawiskeun anjeun bentang sakumaha saéna sapertos kawah vulkanik Waw-an-Namus, anu diménsi kanyataan yén éta ngagaduhan hiji oasis sareng tilu danau buatan bakal masihan anjeun ideu. Ogé sagara keusik tina Murzuq, sareng bukit pasir na anu maksakeun; anu anéh Pagunungan Akakus, kalayan bentukna anu pikasieuneun, atanapi tangkal korma sareng alang anu perenahna di tepi laguna asin tina Ummu-al-Maa, vestige tina kuno situ megafezzan anu sagedé Inggris.

Di sisi anu sanésna, kota anu paling penting di daérah ieu nyaéta Sabha, kota oasis anu saratus rebu pangeusi tempat Muhamad el Gaddafi, tilas pamimpin Libya, ageung. Tapi aya anu langkung alit sapertosna Ghat, Murzuq o gadhamis.

Gunung Uweinat, hiéroglif misterius

Massa Uweinat disebarkeun antara Mesir, Libya sorangan sareng Sudan. Dikurilingan ku gurun Sahara, tapi ogé ngagaduhan oase anu subur sapertos di Bahariya o Farafra. Daérah ieu mangrupikeun magnet anu kuat pikeun para pendaki anu resep petualangan.

The Fezzan

Camp di El Fezzan

Tapi, di luhur sadayana, éta menonjol sabab di dataran Gilf kebir ukiran kapanggih dina batu na hiéroglif sepuh pisan anu ngagambarkeun sagala rupa sato. Aranjeunna kapanggih ku panjelajah Mesir Ahmed Hassanein Pasha dina 1923. Jalan ieu ngumbara opat puluh kilométer daérah éta, tapi henteu tiasa sumping dugi ka akhir anu mungkin aya deui.

Tungtungna, di daérah ieu éta matak kagum Kawah Kebira, anu mangrupikeun pangaruh tina meteorit anu lumangsung sakitar lima puluh juta taun ka pengker sareng ngalangkungan daérah kolosal opat rébu lima ratus kilométer pasagi.

Nalika éta langkung saé angkat ka gurun Sahara

Sakumaha anjeun anggap, Sahara gaduh salah sahiji iklim paling parah di dunya. Leres waé daérah sapertos ageung sapertos kieu, sacara paksa, nampilkeun iklim anu béda. Nanging, ampir sadaya henteuna hujan sareng panas anu ekstrim, anu tiasa gampang ngahontal lima puluh lima darajat Celsius, umum pikeun sadayana.

Nyatana, dina usum semi sareng usum panas, jalan-jalan ka gurun ngan ukur lumangsung nalika surup. Maka, waktos anu pangsaéna pikeun ngarambat ka Sahara nyaéta gugur sareng usum salju, langkung khusus bulan-bulan ti bulan Nopémber dugi ka Pébruari.

Sareng, pikeun wisata, anjeun kedah teras milih éta dikelompokeun. Anjeun moal tiasa lebet ka kolosus keusik ieu tanpa pituduh mumpuni sabab hirup anjeun bakal dina bahaya serius.

Sahara

Daérah gurun Sahara

Kumaha carana dugi ka Sahara

Kami teu tiasa nyarankeun hiji cara pikeun dugi ka gurun rosa ieu. Alesanna nyaéta anjeun tiasa ngadeukeutan éta ti sababaraha nagara. Nanging, hal anu normal nyaéta éta anjeun ngapung ka kota caket dieu teras nyewa, sakumaha anu urang carioskeun, sababaraha kunjungan teratur.

Salaku conto, upami anjeun badé nganjang ka Maroko Sahara, anjeun tiasa ngapung ka kota sapertos Marrakech sareng, sakali aya, milari wisata. Nanging, aya lembaga khusus anu parantos nawiskeun anjeun sakabeh paket perjalanan sateuacan anjeun badé angkat.

Kasimpulanana, gurun Sahara nyaéta panggedéna di dunya diantara haneut. Éta ngalangkungan sababaraha nagara sareng nawiskeun anjeun kaajaiban alam, kota impian di handapeun gelas sareng ukiran misterius dina batu na anu ti saprak jaman mimiti halimun. Naha anjeun wani terang ieu kolosus planét urang?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*