Polinéria

Polinésia mangrupikeun nami anu kalebet daérah raksasa planét urang kalebet di Oséania. Nanging, dina hartos anu jembar, éta mimitian ti Hawaii dugi ka Pulo Easter. Total, éta mangrupikeun patarosan tina seueur nusantara anu disebarkeun ku Samudra Pasifik milik nagara béda.

Diantara anu mandiri nyaéta Samoa, Tuvalu, NZ, Kirivati o Tonga. Pikeun bagian na, pulau-pulau sanésna milik AS sapertos Hawaii, ka Perancis sakumaha nelepon Polinésia Perancis atawa Britania Ageung siga kapuloan pitcairn. Tapi sadaya tempat ieu kabagi budaya kuno, bentang anu saé sareng pantai paradisi. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis Polinésia, urang ajak anjeun teraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Polinésia

Henteu mungkin pikeun kami ngajelaskeun ka anjeun dina hiji tulisan dina sagala hal anu tiasa anjeun laksanakeun di Polinésia nunjukkeun ukuran sareng keragamanana anu hébat. Kituna, urang bakal fokus kana sababaraha tempat anu paling indah anu ogé paling diadaptasi pikeun nampi anjeun salaku pangumbara.

Hawaii, gerbang kulon ka Polinésia

Ngan pikeun nyaritakeun ngeunaan sagala anu ditawarkeun ku Hawaii, urang peryogi langkung ti hiji tulisan. Kusabab éta diwangun ku salapan pulau, sababaraha pulau alit sareng ogé atol. Oahu Éta anu ngagaduhan ibukota nagara, Honolulu, sareng ogé tempat markasna Angkatan Laut Mutiara anu legendaris. Nyaéta, Kepala Inten jeung pantai waikiki mangrupakeun tempat anu paling dikenal. Tapi anjeun ogé tiasa nganjang bentang sakumaha spektakulerna Taman Etnobotanis Amy BH Greenwell.

Di sisi séjén, Kauai, dikenal salaku «Pulo taman»Éta mangrupikeun tempat paling kidul di Nusantara sareng ogé mangrupikeun salah sahiji anu paling indah. Kalayan sifat héjo sareng gumbira, tempat sapertos anu Basisir Na Pali, kalayan gawir na anu mengesankan, atanapi Waimea Grand Canyon.

Basisir Na Pali

Basisir Na Pali

oge Maui Éta kedah tingali di Hawaii. Sapertos anu sateuacanna, pulau ieu nawiskeun anjeun bentang sagala rupa. Tapi pantai anu spektakuler menonjol. Sareng, di luhur sadayana, anu kawéntar jalan ka Hana, sakitar saratus kilométer anu ngalangkungan beulah kalér-kulon na, nyebrang curug, walungan, jambatan sareng gawir. Anjeun ogé henteu kedah sono kana matahari terbit di Maui di Gunungapi Haleakala, kalayan nada emas anu mengesankan.

Akhirna, pulau kaopat anu anjeun kedah kunjungi nyaéta anu disebut, tepatna Pulo ageung. Meureun éta ngingetan anjeun ngeunaan Lanzarote. Kusabab éta Taman Nasional Gunungapi, sareng Kilauea, Mauna Kea sareng Mauna Loa, sababaraha diantarana masih ngusir aliran lava.

Kapuloan Cook, intina Polinesia murni

Nusantara ieu, nagara anu pakait sareng NZ, kalebet pulau-pulau anu sumebar langkung ti dua juta kilométer pasagi di Samudra Pasipik Kidul, anu bakal masihan anjeun ideu pikeun sadayana anu ditawarkeunana.

Rarotonga imahna ibukota, anu namina Avarua, sareng anjeun bakal mendakan di na suasana modéren sareng kulon. Nanging, éta ogé nawiskeun anjeun hakékat Polinésia di tempat sapertos ieu Pasar Punanga Nui, dimana ukuleles, sarung sareng gastronomi khas ngalobaan. Salaku conto, lauk atah anu diasinkeun atanapi ika maéhan sareng daun kukus dikukus atanapi rukau.

Pulo wisata paling wisata kadua di Cook nyaéta Aituaki, ogé mangrupikeun salah sahiji anu paling éndah kalayan laguna interior na dikurilingan ku terumbu karang sareng pantai-pantai paradisiacal. Atiu Éta ogé dikurilingan ku karang, tapi anjeun ogé tiasa turun ka dinya anu ngajentul Guha Anatakitaki sareng niténan manuk anu anéh.

Pikeun bagian na, pulau MURI éta sampurna pikeun diving scuba di daérah sapertos Black Rock atanapi Matavera. Y Mangaia Éta mangrupikeun anu paling spektakuler dina sadaya, kumargi orografi na diwangun ku cincin karang sareng dua tingkatan anu nyumputkeun kaldera vulkanik anu gedé di handapeun suku Rangimotia massif.

kapuloan Cook

Pantai di kapuloan juru masak

Las Marianas, tilas kapamilikan Spanyol

Henteu sadayana terang yén Nusantara ieu kagungan España dugi ka akhir abad ka-XNUMX. Kituna, éta ngagaduhan langkung ti hiji kejutan pikeun anjeun. Salaku conto, anjeunna Basa Chamorro, kalayan kamiripan pisan sareng Spanyol. Nyatana, namina nyalira nyaeta "Mariano".

Anu paling geulis tina Mariaria tiasa Rota, disebut oge "Pulo anu damai" pikeun daérah na pinuh ku kebon leutik sareng alam. Tapi langkung kawéntar nyaéta Saipan, dimana éta Grotto, rongga batu kapur di jero cai anu narik minat para penyelam ti sakumna penjuru dunya. Tibatan, Tinian Éta ogé nawiskeun anjeun kaajaiban alam tapi ogé seueur pamasangan militér WWII anu ditilar.

Marianas Kidul gaduh salaku kutub daya tarik na di pulau Guam. Éta mangrupikeun tempat kakawihan sapertos cadangan alam tina Ritidian Point, Kalayan pantai anu spektakuler, sareng talofofo ragrag. Tanpa hilap kosmopolitanisme tina Teluk Tumon atanapi musium hawa terbuka anu ngébréhkeun yén Taman Sejarah Nasional Perang Pasipik.

Ibukota Guam nyaéta Curang, dimana anjeun ngagaduhan langkung baju Hispanik sapertos ieu Basilika Katedral tina Ngaran Manis Maryam, anu perenahna, tepatna, gigireun Plaza de España. Tapi kota na anu paling pendudukna nyaéta Dededo, perenahna di dataran karang di belah kalér pulau.

Kiribati, républik anu ngamimitian taun

Lokasina kalér-wétaneun Australia, mangrupikeun nagara anu mandiri diwangun ku sababaraha kelompok pulau sareng atol. Diantara anu munggaran nyaéta Tarawa y kapuloan Gilbert, Ellice, La Línea sareng Fénix. Perkawis detik, Kiritimati atanapi pulau natal Éta tempat munggaran di planét anu ngagungkeun taun énggal sareng tempat ibadah anu leres pikeun para penyelam sareng pamayang.

Kiribati kamungkinan mangrupikeun salah sahiji tempat di Polinésia anu paling tiasa dijaga kahirupan tradisional. Pendudukna hirup utamina di pondok kai sareng tuang kalapa, sukun sareng lauk. Anjeun tiasa ningali éta, utamina upami anjeun nganjang ka pulau anu paling jauh.

Ibukota nagara panasaran ieu aya di Tarawa Kidul, kabentuk salaku panangan bumi antara Samudera Pasipik sareng laguna interior. Nami anjeunna nyaéta Ambo, sanaos kota anu paling penting nyaéta Bairiki, dimana parlemén.

Parlemén Kiribati

Parlemén Kiribati

Polinésia Perancis, magnet pikeun pariwisata

Sanaos sadayana anu parantos kami ngajelaskeun ka anjeun, panginten daérah daérah ieu anu paling terkenal pikeun wisata internasional disebut Polinesia Perancis. Éta diwangun ti saratus dalapan belas pulo sareng sababaraha atoll anu dikelompokkeun kana lima kapuloan. Tapi kami bakal nunjukkeun anu paling pikaresepeun.

Tahiti sareng Kapuloan Masarakat

Tahiti kedah ditingali upami anjeun angkat ka Polinésia Perancis. Éta pulau panggedéna di Nusantara masarakat, anu dina gilirannana dibagi kana Kapuloan Angin sareng Sotavento. Pikeun anu mimiti, salian ti Tahiti sorangan, Tetiaroa o Moorea, sedengkeun anu terakhir diwangun Huaine, tupai atanapi, anu paling dikenal pikeun pentingna wisata, Sora bora.

Justru anu terakhirna langkung seueur dilongok tibatan Tahiti, sering diturunkeun ka tempat anu ngalir. Nanging, ieu mangrupikeun kalepatan serius. Kami nyarankeun anjeun nyéépkeun sababaraha dinten pikeun terang Tahiti sabab seueur nawiskeun anjeun.

Ibukotana nyaéta Papeete, dimana anjeun tiasa nganjang ka katedral sareng, pang luhurna, pasar na. Diantara anu terakhir, éta panasaran pisan anu nganggo mutiara. Tapi, upami anjeun hoyong ngaraos napas di pulau, langkung saé anjeun nganjang dahareun. Sareng, upami anjeun masih hoyong ngaleueut deui budaya Polinésia, kami nyarankeun Museum Tahiti sareng Kapuloan na.

Anjeun ogé kedah angkat di jero pulau, dimana anjeun bakal mendakan bentang anu luar biasa sapertos Lebak Papenoo, anu ngarah ka candi tina Hapé, tempat suci pikeun pribumi. Atanapi anu kasebut gunung aorai, ti mana anjeun ngagaduhan pandangan anu saé di Pulo Jawa.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun langkung resep ka basisir, anjeun kedah ngarambat ka kalér-kulon, anu bakal nyandak anjeun ka pantai sakumaha spektakuler Tautira sareng, di luhur sadayana, éta tina Teahupo'o, kasohor ngagaduhan salah sahiji gelombang paling spektakuler di dunya.

Gunung Aorai

Gunung Aorai

Upami anjeun resep kana arkéologi, anjeun kedah nganjang ka gunung tina Pulo. Éta mangrupikeun tempat suci anu dina peradaban pra-kulon ngagaduhan tujuan upacara. Panasaran, sapertos situs agama ti Zaman Besi atanapi Perunggu kami, aranjeunna dibatesan ku batu.

Tungtungna, di pulau caket dieu ti Moorea Kejutan pikaresepeun ngantosan anjeun. Ti Tahiti gampang dicandak ku féri atanapi pesawat sareng anjeun moal sono gunung Rotui, salah sahiji anu paling spektakuler di sadaya Polinesia; anu matak masak teluk atanapi henteu katingali paus, umum pisan di basisirna.

Kapuloan Marquesas, anu panggedéna di Polinésia Perancis

Aranjeunna mangrupikeun nusantara anu panggedéna pikeun anu ngawangun Polinésia Perancis. Aranjeunna dikelompokkeun dina Kapuloan Washington, las Révolusi jeung ku Mendaña. Anu terakhir ngahutang namina ka saha waé anu mendakan aranjeunna dina 1595: urang Spanyol Álvaro de Mendaña, anu dina gilirannana ngabaptis aranjeunna salaku Kapuloan Marquesas Mendoza pikeun ngahargaan ka wakil umum Peru.

Sanaos anjeun henteu acan nganjang ka aranjeunna, éta bakal wawuh ka anjeun sabab éta tempat pikeun sababaraha novél ku Herman melville sareng parantos janten tempat pangsiun pelukis Paul gaugin. Kapuloan panggedéna ieu nyaéta Nuku hiva, dimana ibukota na, Taiohane.

Nanging, urang Marquesas ngagaduhan kasuksésan wisata anu langkung kirang tibatan anu sanés di Polinésia. Hatur nuhun kana ieu, aranjeunna ngalestarikeun seueur daérah parawan dugi ka ayeuna. Ngeunaan alamna, éta henteu aya hubunganana sareng laguna placid ku cai biru pirus, contona, Sora bora. Urang Marquesas mangrupikeun lahan pagunungan sareng kasar, sareng vegetasi anu subur sareng gawir basisir anu tungtung pantai pasir hideung.

hiwa oa

Hiva Oa, di Kapuloan Marquesas

Mungkin henteuna wisata massal ogé nyababkeun padumuk Marquesas langkung saé ngalestarikeun wilayahna tibatan daérah anu sanés. adat istiadat polinésia. Mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun anjeun ningali haka atanapi tarian ritual sareng supados anjeun terang karajinanna sareng nganjang ka titinggal arkéologisna. Khususna panasaran anu aranjeunna tiki, sababaraha arca bentuk manusa ageung anu tiasa aya hubunganana sareng moai ti Pulo Easter.

Tungtungna, sakitar tilu puluh kilométer ti Nuku Hiva anjeun ngagaduhan pulau Ua Pou, dimana éta spektakuler kolom basaltik jangkung hébat anu masihan hiji aspek misteri.

Pulo Easter, pikeun ngarengsekeun wisata kami di Polinesia

Rapa Nui atanapi Pulo Paskah sigana mangrupikeun tujuan wisata anu pang populerna di Polinesia. Kusabab kitu, teu aya anu langkung saé tibatan réngsé wisata kami di daérah géografis ieu di ditu.

Leungit di Samudera Pasipik, ampir opat rébu kilométer ti buana Amérika sareng seueur ti Tahiti, upami misteri Kami nyarios, Rapa Nui ngagaduhan aranjeunna sadayana. Dipikawanoh di dunya téh na moai, éta patung-patung aneh anu baranahan sirah manusa.

Nalika pangeusi kuno na sumping di pulau anu leungit ieu sareng kumaha aranjeunna nyiptakeun effigies kolosal ieu henteu dipikaterang. Tapi dipikaterang yén aranjeunna ngagaduhan upacara sapertos éta manuk-manusa sareng yén aranjeunna ngembangkeun skrip hiéroglif disebut pangropéa. Diperkirakeun ogé moai aranjeunna dieureunkeun diwangun sakitar abad ka-XNUMX. Nanging, sakumna pulau pinuh ku aranjeunna, henteu ngan ukur nangtung, seueur anu ngagolér kusabab tungtungna murag. Tapi tempat anu paling saé pikeun ningali éta rano raraku, Tongariki o Ahu akivi. Dina dimungkinkeun, effigies ogé gaduh singularity keur nempo laut.

Moai

Moai di Pulo Easter

Tapi tokoh-tokoh ieu sanés hiji-hijina tempat wisata di Pulo Easter. Kami ogé nyarankeun anjeun pikeun ningali kampung upacara di Orongo, dimana, sigana, raja-raja dipilih sareng anu gaduh sababaraha petroglif aneh; anu mulia Pantai Anakena sareng tangtu Hanga Roa, ibukota leutik pulau, di saha garéja tina salib suci anjeun tiasa ningali sababaraha inohong wali Kristen tapi diukir dina gaya sorangan moai.

Kasimpulanana, urang mungkas didieu perjalanan anu parantos kami usulkeun ka anjeun ngalangkungan Polinéria. Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan sababaraha tempat anu pangsaéna. Tapi anjeun ogé tiasa milih pikeun ngalalana ka batur sapertos kitu Karajaan Tonga, dimana anjeun tiasa ningali éta trilito ti Ha'amonga'a, katelahna "The Stonehenge Polinesia"; Tuvalu, dimana aranjeunna gaduh olahraga khusus na, éta Abdi ngarepkeun anjeun, atanapi anu populér Kapuloan Fiji. Teu salah sahiji tempat ieu bakal nguciwakeun anjeun ogé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*