Madagaskar

Madagaskar mangrupikeun pulau ageung ayana di Samudra Hindia sareng di luar basisir kidul wétan Aprika. Kalayan jaman kolonial Portugis anu munggaran sareng Perancis terasna, éta ngahontal kamerdékaanna dina 1960. Nalika urang ngémutanana, urang ngabayangkeun hiji pulau anu pinuh ku sifat éksklusif leuweung baobab sareng dieusian ku marahmay lemur.

Sareng seueur pisan ieu, tapi Madagaskar ngalaman deforestasi parah dina sababaraha dasawarsa terakhir. Nanging, salah sahiji obyek wisata anu hébat teraskeun taman alam anu ngalangkungan ampir sakumna nagara sareng anu ngagaduhan daérah praktis anu tiasa anjeun aksés ku pituduh resmi. Berharga pantai sareng rame kota lengkepan tawaran Madagaskar pikeun anjeun. Upami anjeun hoyong terang, kami ngajak anjeun neraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali di Madagaskar

Sakedik ageung tibatan Spanyol, kontrasna antara sipat interiorna anu endah sareng pantai indah di basisir na mangrupikeun salah sahiji ciri khas Madagaskar. Urang badé ngamimitian ku ngobrolkeun anjeun ngeunaan taman nasional na teras ngeunaan kota na.

Cadangan Anja

Kira-kira opat hektar, cadangan ieu mangrupikeun hasil tina inisiatif urang Malagasi lokal, anu tanggung jawab ngaturana dina lestari. Aranjeunna ngalaksanakeunnana pikeun nyalametkeun populasi lemur. Nyatana, upami anjeun hoyong ningali sato ieu, salah sahiji simbol nagaraCadangan Anja mangrupikeun tempat anu pangsaéna, sabab aya sakitar opat ratus.

Taman Nasional Tsingy de Bemaraha

Lokasina di Daérah Melaki ti Madagaskar, nyaéta Warisan Dunya. The cikopi Éta mangrupikeun permukaan karst dataran tinggi anu seueur seueur guha sareng celah anu disababkeun ku cai taneuh.

Kusabab kitu, kunjungan anjeun ka taman ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ningali formasi batuan, jurang sareng jurang anu unik di dunya. Anjeun tiasa ngalangkungan éta pikeun hiji via ferrata Nanging, éta nampilkeun sababaraha kasusah sabab ngagaduhan bagian anu horisontal sareng nangtung, ogé platform anu ngagantung.

Tsingy de Bemahara Park

Tsingy de Bemahara Natural Park

Anjeun tiasa ogé wisata di Walungan Tsiribihina dina parahu tradisional anu unik. Anjeun tiasa nyéwa éta di ibukota nagara, Antananarivo, tapi ogé di kota myandrivazo, dimana perjalanan dimimitian.

Taman Nasional Isalo, heran sanés anu tiasa ditingali di Madagaskar

Upami anjeun parantos nganjang ka Grand Canyon di Colorado, anjeun tiasa kéngingkeun ideu ngeunaan naon anu anjeun bakal mendakan di taman ieu. Nanging, tong ngarepkeun warna beureum atanapi kakurangan héjo tina na. Di sisi anu sanésna, anjeun bakal mendakan gunung ageung sareng spésiés tutuwuhan endemik sareng, tangtosna, ku lemur.

Anjeun moal tiasa (ogé kami mamatahan anjeun) kadatangan nyalira. Anjeun kedah nyewa Pitunjuk lokal di kota caket dieu ti Ranohira. Sareng éta wisata taman tiasa lepas tina sababaraha jam dugi ka sababaraha dinten.

Taman Nasional Andasibé-Mantadia

Tempatna caket pisan sareng Antananarivo sahingga sering didatangan ku urang Malagasi. Caiana ampir lima belas rébu hektar leuweung beueus sareng ku kabeungharan kembang anu gedé pisan. Tapi daya tarik utama na nyaéta di sana anjeun tiasa ningali spésiés lemur pangageungna: anu disebut indri-indri, anu jangkungna tiasa dugi ka tujuh puluh sentimeter sareng beuratna sapuluh kilogram.

Taman nasional sanés anu tiasa ditingali di Madagaskar

Supados henteu ngalegaan diri urang pisan di taman sareng tiasa nawiskeun langkung seueur inpormasi pikeun datangna anjeun ka Madagaskar, kami bakal nyimpulkeun rohangan alam anu sanés anu anjeun tiasa tingali di Pulo Jawa. Salaku conto, anjeunna Taman Nasional Andringitra, kalayan gunung cadas na sampurna pikeun nanjak, sareng hiji sareng Ranomafana, ngan ukur hiji anu Awi emas, spésiés séjén lemur.

Taman Andrigitra

Taman Nasional Andrigitra

Pulo Madagaskar

Sakumaha anjeun terang, nagara Afrika mangrupikeun pulau ageung, tapi ogé ngagaduhan sababaraha langkung alit anu anjeun kedah didatangan. Nya éta kasus sakatia, Mandani o Tanikely, tapi dua anu paling penting sareng wisata nyaéta Nosy Be sareng Sainte Marie.

Nosy Be Éta mangrupikeun pulau kalayan seueur kawah vulkanik dimana situ anu indah parantos kabentuk. Kaseueuranana dijajah ku Cagar Alam Lokobe dimana spésiés bunglon sareng salah sahiji bangkong pangleutikna di dunya cicing: Stumpffia Pigmaea. Tapi di luhur sadayana, pulau ieu mangrupikeun tujuan wisata anu paling penting di Madagaskar pikeun na pantai megah.

Samentara éta, Sainte Marie éta ogé ngagaduhan daérah keusik anu éndah sareng jalur hiking. Tapi salah sahiji tempat wisata na aya di kota na anu paling penting, Ambodifotatra: nyaeta garéja Santa Maria, anu pangheulana diwangun di Madagaskar sabab dimimitian ti 1857.

Antananarivo, ibukota Madagaskar

Saatos perjalanan urang ngalangkungan keajaiban alam Madagaskar, urang ayeuna bakal terang kota-kota na anu utami. Antananarivo mangrupikeun ibukota sareng tempatna di tengah nagara. Pikeun nganjang ka dinya, kami nyarankeun anjeun angkat nganggo pituduh sabab ngagaduhan daérah anu bahaya.

Di jerona anjeun tiasa ningali karaton ratu rova, anu mangrupakeun rekonstruksi. Anu lami mangrupikeun bagian tina susunan anu kabakar dina 1995. Tapi éta pantes pikeun anjeun ngagem éta pikeun terang sejarahna Karajaan Imerina Atanapi, cara anu sanésna, ti pra-kolonial Madagaskar.

Anjeun tiasa ogé ningali Istana Andafiavaratra, konstruksi barokét ayeuna dirobah jadi Musium bersejarah. Duanana gedong-gedong aya di beulah wétan Antananarivo, tempat imah anu sanésna seueur.

Antananarivo, ibukota

Antananarivo

Pikeun bagian anak, Kamerdikaan Avenue Éta jalan utama kota sareng di jerona anjeun bakal ningali seueur imah gaya kolonial. Dimimitian di geulis Stasion karéta api Soroano jeung anjeun ogé tiasa ningali dina éta Istana présidén.

Langkung has nyaéta Pasar Anakely, dimana anjeun tiasa nyerep kahirupan sadidinten penduduk lokal sareng mendakan sadaya jinis produk, ti ​​mimiti kadaharan dugi ka karajinan. Akhirna, anjeun tiasa sumping di Antananarivo Katedral, diwangun dina 1873 sareng ogé Situ Anasoy, Ponggawa sareng di pulau anu tengahna anjeun bakal ningali tugu pikeun anu maot dina perang. Danau ieu aya di daérah anu henteu aman, janten anjeun kedah ngagaduhan perawatan.

Antsiranana

Nelepon Diego Suarez Dugi ka teu lami ka pengker, kota ieu di belah kalér na nagara ekstrim mangrupikeun palabuhan anu utami. Kota di kota ieu aya di teluk spektakuler anu muncul khususna Roti gula, hiji pulau leutik anu namina mirip sareng gunung Rio de Janeiro. Tapi di luhur sadayana, Antsiranana kasohor ku kosmopolitanismeu sareng warisan spektakuler na gedong kolonial Perancis.

Toamasina

Kalayan sakitar dua ratus rébu pangeusi, éta mangrupikeun palabuhan utama nagara. Anjeunna ageung nalika kakuasaan Radama IDina pertengahan abad ka-XNUMX, tokoh anu nistakeun anu ngagunakeun kota salaku titik angkat pikeun budak anu anjeunna dagang. Salain ti pasar jalanan anu pendudukna, sapertos anu di Bazary Be, éta henteu ngagaduhan seueur tawaran kanggo anjeun. Kusabab pantai na indah tapi di seueur diantarana ngojay dilarang kusabab polusi sareng hiu.

Morondava

Sabalikna, urang nyarankeun pisan anjeun pikeun nganjang ka kota leutik ieu. Aya upami anjeun bakal mendakan Pantai éndah dimana mandi sareng latihan olahraga sapertos kayak. Tapi, di luhur sadayana, sabab éta tempat dimana anjeun tiasa ningali anu spektakuler Avenue tina Baobabs. Jalan panjang anu disalurkeun ku seueur tangkal sapertos kieu, panasaran pisan pikeun bentukna sareng jangkungna.

Jalan Raya Baobabs

Avenue tina Baobabs

Nengetan khusus pikeun baobab di bandung, dua spésimén anu parantos ngahiji saling. Kumaha carana tiasa deui, aranjeunna gaduh anu saé legenda lokal. Ieu nyatakeun yén aranjeunna janten jalma dua jalma anu béda-béda ti désa anu béda anu bogoh sareng nyungkeun déwa-déwi na kanggo babarengan salawasna.

Naon waktos anu pangsaéna pikeun anjeun sumping ka Madagaskar

Sanaon nagara Afrika ngagaduhan seueur iklim kusabab ukuranana, sacara umum, bulan anu paling tiis nyaéta Juli sareng Agustus, sedengkeun anu paling haneut nyaéta Januari, Pébruari sareng Maret. Émut yén posisi geografis na hartosna stasiun na disebarkeun ku cara anu tibalik tibatan di Spanyol.

Nanging, bulan anu langkung haneut saluyu sareng usum hujan sareng siklon, janten anjeun henteu resep ngumbara dina tanggal-tanggal éta. Naséhat kami nyaéta anjeun nganjang ka Madagaskar antara bulan Méi sareng Oktober. Suhu, sanaos usum tiris, hampang sareng pikaresepeun kalayan hujan sakedik.

Naon anu kedah didahar di Madagaskar

Gastronomi di pulau Afrika ngagaduhan bahan dasar: sangu. Sakitu anu katingali dina sadaya tuangeun sadinten, kalebet sarapan. Kitu ogé, éta digabungkeun sareng ampir sadayana: sayuran, daging, lauk komo buah sapertos kalapa.

Justru khas par tara kaunggulan jalma Malégas nyaéta sangu sareng zebu. Bovid ieu ogé mangrupikeun daging anu utami di Madagaskar, sanaos seueur hayam didahar ogé. Nyatana, upami aranjeunna nawiskeun anjeun akoho s sareng voanio Mangrupikeun béas sareng hayam sareng kalapa. Éta ogé khas pisan di daérah basisir di lauk dina sambel kalapa. Di sisi séjén éta foza s sareng henakisoa Éta babi digoréng sareng nasi.

Di sisi anu sanésna, amalone éta belut sareng daging babi; lasopi éta kaldu sayuran; éta sesika Mangrupikeun salah sahiji sosis getih asli anu disayogikeun, tangtosna, kalayan sangu sareng kacang sareng ravitoto éta didamel ku singkong ditumbuk sareng dipirig ku daging zebu atanapi daging babi.

Diego Suarez

Antsiranana

Ngeunaan tuang, mofo gasy sareng mokari Mangrupikeun salah sahiji jinis pancake nasi sareng koba Éta kuéh anu ngagaduhan tipung béas, madu, kacang sareng pistachios. Tungtungna, anjeun ngagaduhan dua inuman anu khas. Ranon'ampago Éta didamel nganggo béas anu nempel kana panci nalika asak éta sareng rhum ngatur Éta mangrupikeun rum pulau, anu ngagaduhan vanili sareng madu.

Kumaha carana nepi ka Madagaskar

Bandara utama di nagara éta nyaéta Antananarivo tapi éta ogé internasional anu Nosy Be. Teras aya lapangan udara anu sanés di kota sapertos Toamasina, tapi ngan ukur ngagaduhan penerbangan internal.

Sakali di Madagaskar, anjeun kedah tetep émut yén perjalanan henteu gampang. Jalan-jalanna kirang sareng dina kaayaan kirang. Sanaos kitu, transportasi par kaunggulan di pulau pikeun perjalanan panjang disebut taksi-brousse. Mangrupikeun jenis van atanapi minibus anu kedah anjeun bagikeun ka langkung panumpang. Perhatoskeun yén rute anu panjang sareng beurat janten anjeun bakal ngagaduhan waktos pikeun pendak sareng urang Malayu anu saé.

Aya ogé karéta api. Anu paling khas nyaéta anu disebut Karéta Leuweung, anu ngajantenkeun perjalanan ti dataran luhur ka basisir. Wisata kasebut dilakukeun ku konvoi anu lami sareng teu raoseun anu peryogi langkung ti tujuh jam dina perjalanan kirang ti dua ratus kilometer. Nanging, pangalaman éta moal hilap boh pikeun kontak sareng penduduk asli boh pikeun Pamandangan éndah Naon anu ditawarkeunana.

Tungtungna, pikeun ngalih di kota-kota utama, anjeun gaduh peuteuy peuteuy, anu sami sareng anu kawéntar beca ti India sareng nagara-nagara Asia anu sanés.

Kasimpulanana, ngumbara ka Madagaskar bakal a pangalaman anu henteu hilap. Anjeun bakal ningali bentang anu saé, sababaraha unik di dunya, anjeun bakal terang kota anu padumukan, anjeun bakal resep gastronomi anu lezat sareng anjeun bakal neuleumkeun diri kana budaya anu sanés. Sanaos sadayana ieu, kami nyarankeun anjeun nyandak pancegahan ngeunaan kasalametan anjeun sabab pulau afrika henteu sepi sakumaha kuduna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*