Naon anu kedah ditingali di Sénégal

Ngawalon patarosan ieu ngeunaan naon anu kedah ditingali di Sénégal saderhana pisan. Kusabab nagara sakedik ieu Afrika barat Éta ngagaduhan seueur pisan atraksi anu rupa-rupa sahingga urang tiasa nyerat sababaraha tulisan anu didédikasikeun kanggo éta sareng jalma anu menawan na.

Sénégal mangrupikeun nagara anu kontras anu teu umum angkat ti daérah gurun sapertos di Lompoul ka daérah héjo sareng pepelakan subur sapertos Casamance, tanah anu Masihan anu, atanapi kota-kota kosmopolitan sapertos ibukota, Dakar, ka kampung-kampung pondok sapertos anu di Iwol. Bisi naon waé, nagara Afrika mangrupikeun kaéndahan nyata anu pantes didatangan. Upami anjeun maksad pikeun ngalakukeunana sareng hoyong milari naon anu kedah ditingali di Sénégal, kami ngajak anjeun teras-terasan maca.

Naon anu kedah dilakukeun sareng ningali di Sénégal

Cara anu saé pikeun kenal Sénégal nyaéta mimitian ku ibukota na, kota kosmopolitan anu ngan langkung ti sajuta jiwa. Lokasina di beulah kulon nagara, di Semenanjung Cape Verde, parantos ngajantenkeun palabuhan komérsial anu penting.

Dakar, ibukota sareng kota pangpentingna Sénégal

Éta pusat administrasi Afrika barat Perancis, kaasup Maroko, ti saprak mimiti abad ka-XNUMX sareng engkéna janten ibukota nagara, anu ngajantenkeun pusat finansial sareng komersial penting, ogé fokus budaya utama Sénégal.

Upami anjeun hoyong terang pulsa na, urang nyarankeun ka anjeun musna di jalan sempit na Madinah, Dimana anjeun bakal ningali gerobak kuda sareng bumi sareng pawon kabuka nawiskeun piring khas. Sareng ogé anjeun nganjang ka pasarna sapertos kermel, kalayan produk pangan, sareng anu ti Sandaga.

Sedengkeun pikeun monuménna, anjeun kedah terang Masjid Agung Hassan II, gedong anu maksakeun diwangun pikeun ngélingan kamerdékaan nagara; éta Katedral Lady of Victory Urang, anu mangrupikeun candi Katolik panggedéna di sadayana Afrika Kulon, sareng Istana présidén kalayan kebon na anu saé. Tapi di luhur sadayana, anjeun kedah ningali Tugu Renaissance Afrika, patung anu maksakeun ampir lima puluh méter tina perunggu sareng tempatna dina bukit anu ningali Laut Samudra Atlantik.

Perkawis ieu, anu ujung Almadies, caket pisan sareng ibukota, éta mangrupikeun tempat anu paling kulon di sadayana Afrika sareng nawiskeun anjeun spektakuler pantai kanggo anjeun latihan luncur sareng olahraga cai sanés.

Tugu Renaissance Afrika

Tugu Renaissance Afrika

Pulo Gorea, hal anu paling matak ningali di Sénégal

Upami anjeun hoyong kejutan nyata ngalir kana awak anjeun, anjeun kedah ningali pulau Gorea, sakitar tilu puluh menit ku kapal ti Dakar. Kusabab pikeun dua abad, antara abad tujuh belas sareng salapan belas, éta mangrupikeun titik konsentrasi pangageungna budak ti peuntas buana. Diperkirakeun sakitar dua puluh juta manusa ngaliwat ka pulau éta engké badé rame ka Amérika sareng sakitar genep juta kaleungitan nyawa aranjeunna dina perjalanan.

Dinten ieu Warisan Dunya sareng sorotan di jerona, tepatna, sauran Imah budak. Henteu disarankeun pikeun jalma anu sénsitip pisan, sabab éta bakal ngajantenkeun anjeun sami sareng anu anjeun gaduh saatos ngadatangan kamp konsentrasi.

Danau Retba atanapi Danau Pink

Ogé caket Dakar nyaéta danau unik ieu anu orisinalitasna aya dina kanyataan, nalika usum halodo, ngalelep cai na janten pink. Aya katerangan ilmiah pikeun éta. Éta alatan ayana ganggang anu loba Dunaliella salina, Anu ngahasilkeun pigmén beureum pikeun sarap sinar panonpoé.

Éta ogé ngagaduhan jumlah uyah anu ageung, anu ngajantenkeun gampang diapungkeun, sapertos di Laut Mati. Nyatana, aya sababaraha industri uyah di daérah éta sareng panasaran ningali kumaha padamelna Aranjeunna nimba uyah ku cara tukang. Éta téh dibungkus ku shea butter kanggo nyegah korosi sareng direndos dugi kana dada dina cai. Kalayan iteuk, aranjeunna ngagaleuh lampu uyah tina handapeun teras scoop nepi ka ditempatkeun dina kanu anu ngadukung dugi ka hiji ton na.

Danau Rosa ogé dipikaterang sabab éta tujuan ti Rally Paris-Dakar salami sababaraha édisi balap mobil populér.

Tasik Pink

Situ Pink

Désa Iwol, di tengah nagara Bassari

Upami anjeun hoyong uih deui dina waktosna, kami nyarankeun yén anjeun nganjang ka kota Iwol, salah sahiji pusat sajarah di nagara Bassari. Tempatna di luhur gunung, pangeusi na cicing di pondok leutik tanpa listrik sareng cai minum. Salaku tambahan, aranjeunna ngawétkeun tradisi nyalira dina pakéan komo logatna nyalira. Tapi, di luhur sadayana, daérah kidul Sénégal ieu luar biasa pikeun na kabagjaan vegetarian anu ngalelep bentang héjo.

Gurun Lompoul, parobihan mutlak antara naon anu kedah ditingali di Sénégal

Upami anu sateuacanna mangrupikeun daérah anu héjo sareng warna-warni, urang sacara radikal ngarobah lingkungan. Kusabab tempat salajengna anu kami nyarankeun ku anjeun nyaéta gurun Lompoul. Éta henteu ageung pisan tapi anjeun tiasa musna di antara panyandakan dune na, di luhur sadayana, nikmati a éndah surupna.

Casamance, bumi diola

Kami balik deui ka kidul sareng kidul-kulon pikeun ngawartosan anjeun ngeunaan Casamance, anu teu ngagaduhan dengki ka daérah tropis anu pangsaéna. Héjo sareng seueur di bakau sareng kebon paré, nyaéta bumi ti Masihan anu, hiji kelompok étnis animis anu ogé ngagaduhan cara hirup masing-masing.

Tapi Casamance ogé mangrupikeun daérah kontras nyalira. Kusabab di jerona aya Resor liburan Senegal top. Sanés kasus sepi pulau carabane, ngan sajam ti basisir sareng anu aksés nyaéta kampung mancing di Elinkine.

Tapi enya ti daérah éta Cap Skirring, anu paling wisata di sadaya Sénégal pikeun pantai anu indah. Salian mikaresep ieu, tong hilap ngalangkungan kota sareng nganjang ka pasar tukang, dimana anjeun bakal mendakan potongan unik anu anjeun tiasa bawa salaku kenang-kenangan perjalanan anjeun ka nagara Afrika. Sareng upami anjeun hoyong, teraskeun sibuk anjeun kahirupan wengi, kalayan diskotik sareng palang-pelang tempat musik pituin dilakukeun.

Hiji pantai di Cap Skirring

Pantai di Cap Skirring

Cagar alam Bandia, heran anu sanésna ningali di Sénégal

Sanaos kedalingna klise, salah sahiji tempat wisata anu hadé di Afrika nyaéta sato na. Kumaha carana tiasa kirang, di Sénégal aya seueur cagar alam. Tapi kami nyarankeun salah sahiji Bandia kusabab caketna sareng Dakar. Éta ngagaduhan tilu rébu héktar anu anjeun tiasa ngumbara di sagala rupa bumi ningali mahluk sapertos badak, jerapah, kebo komo buaya, sacara alami sadayana aya dina kabébasan pinuh.

Anjeun tiasa ogé nganjang ka Niokolo-Koba, dimana aya singa sareng macan tutul, atanapi anu ti Taman Nasional Burung Djoudj, dianggap salah sahiji pangungsian ornithologis paling penting di dunya pikeun langkung ti tilu ratus spésiés na.

Saint Louis, ibukota kuno

Ngeunaan sajarah nagara Afrika, salah sahiji tempat pikeun ditingali di Sénégal ampir kedah janten kota Saint Louis. Kusabab éta ibukota na dugi ka diganti ku Dakar sareng kusabab éta ngajaga penampilan salaku kota kolonial lami.

Diadegkeun dina abad ka-XNUMX di hiji pulau di Walungan Senegal, éta katelah "Venice di Afrika" y es Warisan Dunya ti saprak 2000. Kota ieu mangrupikeun kota munggaran anu diwangun ku urang Éropa di beulah kulon buana sareng ayeuna janten pusat perikanan utama di nagara éta.

Tapi hal anu paling indah anu ditawarkeun ku Saint Louis nyaéta lami imah gaya kolonial, kalayan fasad bodas, balkon kai nganggo pager beusi tempa sareng hateup liat ganda. Nanging, éta ogé matak ningali Istana Gubernur sareng anu adi Sasak Faidherbe, anu parantos lami dipasihankeun ka Gustave Eiffel, sanaos sanés kalakuan na.

Akhirna, nikmati Pantai éndah ti kota sareng kahirupan budaya anu hirup. Perkawis anu terakhir, anu disebatna parade lantera, kalayan rébuan jalma anu némpél ka aranjeunna tom-tom sareng lampu ku lampu jalan sami sareng anu dianggo ku budak tilas.

Pandangan Saint Louis

Saint Louis

Naon anu kedah didahar di Sénégal

Gastronomi Senegal mangrupikeun hasil tina kombinasi tradisi adat sareng Perancis, Portugis bahkan nagara-nagara sanés di daérah éta. Atanapi, pikeun nempatkeunana langkung saé, tina kelompok étnis daérah tempat ayana nagara.

Bahan anu paling umum dina piring na nyaéta, tangtosna, anu sayogi pikeun Sénégal: lauk, sangu sareng séréal sapertos gedang. Kalayan aranjeunna piring nasional nagara didamel. Nya perkawis thieboudienne, lauk anu diasinkeun kalayan sisi béas atanapi kacang-kacangan. Marengan ieu, kami ogé mamatahan anjeun pikeun nyobaan yassa, nyaéta hayam sareng bawang, mustari, bawang bodas sareng saos jeruk nipis; éta maafe, anu didamel ku hayam, domba atanapi sapi sareng sayuran sareng sambel kacang ditambihan, atanapi anu bassi salaté, naon ari couscous Lokal.

Disarankeun sami sareng susu amis sareng sup nasi disebat chura-gerte; a perised braised aranjeunna nelepon capitaine a la santo louisiene; domba bakar atanapi jero, Jeung lait-caillé atanapi bakso kalayan krim haseum.

Salaku dessert, anjeun gaduh contona yabuyam atanapi cau sareng kalapa, nyaéta cau kalayan krim kalapa panas, kitu ogé toufham, yogurt anu diincer dina cai gula. Sareng, nginum, aranjeunna has nagara anu bissap, anu didamel ku ngagolak daun pepelakan teras nambihan gula kanggo disayikeun tiis pisan, atanapi acuk, anu disiapkeun ku buah baobab, tangkal anu paling umum di Sénégal.

Iraha langkung saé perjalanan ka Sénégal

Sakumaha pentingna pikeun mendakan naon anu kedah ditingali di Sénégal nyaéta anjeun terang waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka nagara éta. Hadirkeun a iklim tipe tropis, kalayan suhu rata-rata sakitar tilu puluh derajat sapanjang taun. Kituna, anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan tiis.

Taman Alam Niokolo-Koba

Taman Nasional Niokolo-Koba

Nanging, langkung penting anjeun nyingkahan hujan tropis, anu lumangsung khususna dina usum panas. Kituna, langkung saé anjeun angkat ka Sénégal di cinyusu, gugur atanapi usum salju, utamina antara sasih november sareng februari. Bener yén harga hotél langkung mahal dina musim-musim terakhir ieu tibatan usum panas.

Sareng tong hilap teh krim pikeun ngusir serangga. Saperti di sadaya tempat anu iklim tropis, éta loba pisan sareng tiasa masihan anjeun henteu resep.

Kumaha carana nepi ka Sénégal

Jalur utama asupna ka nagara Afrika nyaéta Bandara Blaise Diagne ti Dakar, sanaos lumayan jauh ti kota, sakitar opat puluh kilométer. Aya ogé bandara di Cap Skirring. Pesawat mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun dugi ka Sénégal.

Anjeun tiasa dugi ka dinya ku jalan ti Mauritania, Mali atanapi Guinea, tapi kami henteu mamatahan. Kusabab jalanna henteu dina kaayaan anu saé sareng anjeun tiasa ngalaman musibah (henteu ngan ukur dina bentuk kacilakaan). Kitu ogé, aya parahu ti Perancis, Kapuloan Kanaria atanapi Maroko.

Sakali di nagara, anjeun gaduh ferris angkat ti Dakar ka tempat sapertos Cap Skirring atanapi Pulo Gorea. Tapi cara panggancangna sareng éfisiénna pikeun ngalih ka Senegal nyaéta mobil tempat sept, anu ngagaduhan kapasitas pikeun tujuh urang sareng tarif tetep pikeun tiap kota tujuan.

Mobil rapide di Dakar

Mobil gancang di ibukota

Anjeun ogé tiasa nyandak anu kawéntar mobil rapide, anu sanaos namina, henteu gancang pisan. Aranjeunna van anu gaduh kapasitas pikeun lima belas panumpang anu ngan ukur ngamimitian nalika aranjeunna pinuh ka kabanjiran; Salaku tambahan, aranjeunna gaduh eureun sajajalan. Salah sahiji vérsi ieu nyaéta ndiaga ndiaye, anu ngalaksanakeun dugi ka tilu puluh urang sareng ngajantenkeun rute anu pangpanjangna.

Vaksinasi, pikeun anteng mikaresep naon anu bakal ditingali di Sénégal

Émut yén Sénégal mangrupikeun Afrika janten anjeun peryogi vaksinasi sateuacan ngumbara. Hal anu pangsaéna nyaéta anjeun nginpokeun diri dina Kamentrian Kaséhatan. Tapi, sacara umum, anjeun kedah nganggo vaksin muriang konéng, la tipus sareng anu sanésna. Anjeun ogé peryogi peryogi perlakuan preventif ngalawan malaria.

Kasimpulanna, anjeun parantos terang naon anu kedah ditingali di Sénégal. Éta a nagara éndah kalayan bentang anu luar biasa, pantai anu teu kedah dengki sareng anu kasebut Karibia, kota penting, gastronomi anu lezat sareng, pangutamana, jalma anu ramah sareng marahmay. Naon anu anjeun ngantosan buku perjalanan anjeun ka Sénégal?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*