Nepal

Nepal mangrupikeun nagara alit anu ayana di wates antara dua raksasa: Cina jeung India. Kalayan daérah pagunungan anu kalebet sababaraha puncak di Himalaya, Éta mangrupikeun tujuan anu sampurna upami anjeun resep naék gunung atanapi nanjak pikeun ngahargaan bentang anu berkesan anu tiasa ditingali tina Annapurna atanapi gaduh Everest.

Tapi, upami anjeun henteu ngagaduhan sumanget petualangan, Nepal ogé ngagaduhan seueur hal anu ditawarkeun. Anjeun tiasa didatangan kota sapertos Patan, Kathmandu o Bhaktapur, kalayan daérah abad pertengahanna, istana mewah sareng candi anu disumputkeun. Anjeun ogé tiasa terang taman alam. Bisi, kumaha waé ogé, Nepal mangrupikeun tujuan anu sampurna pikeun anjeun ngahontal Nirvana. Upami anjeun hoyong terang, kami ngajak anjeun nuturkeun kami.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Nepal

Urang tiasa ngamimitian perjalanan urang ka Nepal sareng latihan saeutik teras kenal kota-kota na anu utami sareng tempat-tempat suci na, henteu hilap daérah alam anu sanés anu kaéndahanana henteu tiasa ngirangan gunung.

Everest sareng Annapurna

Anjeun henteu kedah janten pendaki anu hadé pikeun ngadeukeutan dua obyek wisata utama Nepal: di Everest jeung Annapurna. Anjeun tiasa angkat ka base camp anu mimiti, nyaéta nepi ka langkung ti lima rébu méter jangkungna. Sakumaha anjeun tiasa nyimpulkeun, éta sanés jalan gampang sabab lumangsung sakitar opat belas dinten sareng panyakit jangkungna ngajantenkeun langkung sesah. Tapi éta lumayan pikeun kaseueuran tamu. Anjeun peryogi peryogi idin khusus, tapi pangalaman éta patut.

Anjeun tiasa ogé hiking dina Annapurna. Babarengan, éta ngabentuk rute dua ratus lima puluh kilométer anu tiasa anjeun lakukeun sacara bertahap sareng misah. Tapi, naon waé, anjeun bakal resep bentang gunung unik di dunya.

Di sisi anu sanésna, tetep émut ka klimatologi. Bulan anu pangsaéna pikeun ngakses gunung ieu nyaéta Oktober, November sareng Desember di hiji sisi sareng Maret, April sareng Mei di sisi anu sanésna. Januari sareng Fébruari henteu disarankeun kusabab suhu sareng salju rendah. Sedengkeun pikeun Juni, Juli, Agustus sareng Séptémber, aranjeunna usum hujan anu nyusahkeun perjalanan. Nanging, leres ogé yén, dina sasih anu paling pas pikeun nganjang ka gunung, aya seueur wisatawan anu badé ngalaksanakeun rute-na.

Taman Nasional Chitwan

Taman Nasional Royal Chitwan

Taman alam Nepal

Nagara Asia ngagaduhan sababaraha taman alam. Anjeun tiasa didatangan éta Bardia, perenahna di belah kidul-kulon sareng dikenal ku macan Benggala sareng buaya raksasa na. ATAWA anu di Langtang, dimana aya macan salju sareng biruang. Tapi, di luhur sadayana, anjeun kedah terang dua taman anu katalog salaku Warisan Dunya.

Nu kahiji nyaéta anu ti Sagarmatha, anu aya di daérah kumbu nutupan bagian anu saé tina Everest massif. Anjeun tiasa ngamimitian wisata anjeun di puseur datang, anu aya di kota Namche Bazaar. Sedengkeun pikeun spésiés autochthonous, éta mangrupikeun daérah antélop Tibét.

Anu kadua, pikeun bagian na, nyaéta Taman Nasional Royal Chitwan, perenahna di kidul nagara sareng éta mangrupikeun cadangan karajaan. Ngaran anjeun hartosna "Haté leuweung", anu bakal masihan anjeun ideu ngeunaan pepelakan anu anjeun bakal mendakan. Sedengkeun pikeun fauna na, éta ngagaduhan sababaraha spésiés anu kaancam punah sapertos badak India atanapi Gesari gangga, sauropsid ageung anu moncong alitna ngan ukur ngamungkinkeun tuang lauk.

Kathmandu, ibukota nagara

Pikeun nganjang ka Kathmandu nyaéta lebet ka kota sajuta penduduk anu jalanna henteu diaspal, polusi anu ageung pisan sareng sora anu ngabingungkeun. Tapi éta ogé ngaksés monumen anu saé, sababaraha di antawisna rusak ku gempa bumi 2015.

Hal kahiji anu anjeun kedah kunjungi di Kathmandu nyaéta Alun-alun Durbar, inti anu dijalankeun salaku padumukan pikeun kulawarga karajaan. Kanyataanna, durbar éta hartosna "istana." Éta diwangun ku alun-alun sareng jalan-jalan na anu caket, sareng wangunan sareng candi na anu palatial. Tapi hal anu paling panasaran nyaéta imah si Kumari. Ieu nami anu dipasihkeun ka mojang ngora anu kapilih pikeun ngagambarkeun déwa anu sami nami. Anjeunna mangrupikeun inohong budaya Newar sareng janten Kumari, mojang alit kedah lulus seueur tés. Salaku tambahan, nalika peranna awét, anjeunna henteu tiasa ninggalkeun imah-candi na pisan.

Anjeun ogé kedah tingali di Kathmandu teh Boudhanath stupa, salah sahiji anu panggedéna di dunya sareng dinobatkeun ku panon Buddha. Unggal soré, biarawan ti sakumna nagara kumpul di sakurilingna solat. Salaku tambahan, sakitar anjeun gaduh seueur cafe sareng toko karajinan Tibét.

The Boudhanath Stupa

Boudhanath Stupa

Ogé, anjeun kedah ngadeukeutan ka Kuil Budha Swayambhunath, pinuh ku monyét ciri, anu mangrupikeun Situs Warisan Dunya sareng perenahna dina bukit anu anjeun bakal ningali ka sakumna kota. Tungtungna, didatangan teh Candi Kopan sareng Phullari sareng bersantai di Taman Impian, taman desain neoklasik éndah di tengah Kathmandu.

Lembah Kathmandu, jalur penting sanés di Nepal

Anjeun moal tiasa angkat ti ibukota tanpa terang anu disebut Lembah Kathmandu, anu kalebet na ogé dua kota sanésna: Patan sareng Bhaktapur, ogé sajumlah saratus tilu puluh monumen tina pentingna yén daérah parantos diklasifikasikeun salaku Situs Warisan Dunya dina Bahaya.

Patan ogé ngagaduhan wasta anjeun Alun-alun Durbar, anu ogé palataran istana raja-raja kuno. Éta ogé ngagaduhan sababaraha candi sapertos Kresna urang, Didamel tina batu sagi; éta Degutale o anu Vishwanath, sareng gajah batu na. Sadayana diwangun dina abad tujuh belas sareng dipisahkeun ku patio anu dingaranan cikopi.

kira-kira Bhaktapur, dianggap fokus budaya utama nagara, ogé ngagaduhan salaku pusat saraf na Alun-alun Durbar. Di lingkungan na, anjeun gaduh konstruksi sapertos Istana Lima Puluh Lima Jandéla, la Panto Emas sareng candi resep si Batsala, kalayan bel na ageung, atanapi éta Pashupatinath, kalayan ukiran érotis anu khas.

Aranjeunna henteu ngan ukur hiji-hijina kota. Bait Allah Changu narayan, lima kilométer ti dinya, anu pangkolotna di sakabeh nagara, sedengkeun Nyatapola, di alun-alun Taumadhi sareng lima jangkung ngagambarkeun unsur-unsur, éta anu pangluhurna di Nepal.

Pokhara, kota wisata séjén Nepal

Kota ieu ngagaduhan karakter anu bénten pisan sareng anu sateuacana, anu kadua paling turis di nagara éta. Kusabab nganjang ka gigireun lingkunganana henteu hartosna ningali monumén hébat (sanaos aya ogé), tapi Pamandangan éndah.

Ngan dina tilu puluh kilométer, gunung naék ampir tujuh rébu méter ngawangun jurang anu spektakuler. Nangtung diantara aranjeunna hiji di walungan Gandaki, anu pangjerona di Bumi. Anjeun gaduh ogé di daérah Poghaka éta tasik pewha, Kalayan dua curug anu ngajentrekeun dimana cai na, saatos ragrag di dinya, ngaleungit.

Jurang Walungan Gandaki

Jurang Walungan Gandaki

Ngan di hiji pulau di danau anjeun gaduh Candi Barahi, Sedengkeun di bagian kota anu lami anjeun gaduhna Bindhyabasini y Bhimsen. Salaku tambahan, Pokhara mangrupikeun salah sahiji titik awal utama pikeun wisata ka Himalaya.

Biratnagar

Éta kota kadua Nepal ku jumlah padumuk sareng salah sahiji pusat utama produksi industri. Kusabab kitu urang nyebatkeunana ka anjeun. Nanging, éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik kunjungan expendable dina perjalanan anjeun ka Nepal kusabab éta henteu ngagaduhan tugu anu luar biasa.

Naon anu kedah didahar di Nepal

Gastronomi di nagara Asia mangrupikeun akibat tina seueur pangaruh. Anu paling penting nyaéta nagara-nagara tatangga India, Cina sareng Tibét. Tapi éta ogé ngagaduhan unsur asakan Thailand. Bisi wae, anjeun moal mendakan piring sareng sapi, kumargi éta sato suci pikeun bagian anu saé tina pendudukna.

Sabalikna, anjeun gaduh kebo sareng embe. Tapi resep nasional nagara éta téh dal bhat tarkari, piring kombo anu nampilkeun sup lentil, nasi, sareng sayuran kari. Éta dilayanan dina baki kalayan komponénna nyalira sareng dibarengan ku acar, jeruk nipis, jeruk nipis atanapi cabé héjo.

Piring tradisional anu sanésna nyaéta momo, diwangun ku sajenis bakso dina cara Tibét sareng kalayan rempah-rempah. Aranjeunna disiapkeun, tepatna, sareng kebo, daging embe atanapi hayam, tapi ogé ngan ukur sayuran. Pikeun bagian na, chow mein atanapi aduk mi mi ti asakan Cina.

Piring khas anu sanésna nyaéta kachila atanapi daging cincang kalayan rempah, éta syen atanapi goreng ati, éta pukala atanapi daging goreng, éta kwati atanapi kacang buncis na teh wo atanapi kueh lentil. Sedengkeun pikeun manisan, éta umum pisan pikeun dau atanapi yoghurt sareng abate, sajenis macét haseum.

Sapiring momos

Sapiring momos sareng saos

Tungtungna, ngeunaan inuman, tea mangrupikeun nasional. Di daérah pagunungan, pikeun haneutkeun, éta nyandak éta pisan kuat sareng sareng mentega. Tapi anjeun ogé tiasa nyobian gedang atanapi bir beas; anjeunna jus tiwu tina gula; éta mahi, anu mangrupakeun buttermilk atanapi teh rakshi, gedang sulingan.

Kumaha cara nepi ka nagara Asia

Nagara Asia ngagaduhan bandara internasional, Tribhuvan ti Kathmandu, anu penerbanganna sumping ti sakumna penjuru dunya. Sakali aya, anjeun gaduh perjalanan ka kota-kota sanés. Nanging, kami henteu nyarankeun aranjeunna sabab bandara-bandara sanésna di Nepal alit sareng aya anu cukup bahaya kusabab sipat pagunungan na. Salaku tambahan, pesawat anu ngajantenkeun rute ogé kualitasna kirang.

Seueur wisatawan anu resep angkat ka Nepal ti New Delhi. Aranjeunna ngalakukeun éta di tren ka kota wates ti Raxaul, anu masih milik India, teras angkat beus ka Kathmandu.

Dina naon waé, komunikasi sanés jas kuat Nepal. Jalan-jalanna dina kaayaan anu parah pisan sareng beus anu ngahubungkeun sababaraha kota sapertos henteu raoseun sabab murah. Aya kendaraan sanésna ti perusahaan swasta anu sakedik langkung awis, tapi ogé rada raoseun.

Bisi wae, henteu disarankeun anjeun ngarambat di aranjeunna nalika wengi. Supir sering ngamangpaatkeun jalan kosong pikeun ngaji sareng kacilakaan ilahar. Kitu ogé, maling koper sering kajantenan, janten kami nyarankeun anjeun pikeun ngonci nganggo gembok.

Di sisi séjén, Hukum Nepal nyegah anjeun nyetir mobil kontrakan. Sabalikna, éta bakal gampang pikeun anjeun nyewa hiji sareng supir sareng éta henteu mahal teuing. Tungtungna, pikeun ngurilingan kota-kota utama, anjeun ngagaduhan anu populer beca boh pedal boh listrik (anu disebatna témpo, anu langkung ageung), ogé minibus. Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén, pikeun turun tina aranjeunna, anjeun kedah pencét siling ku koin.

Durbar Square of Patan

Durbar Square of Patan

Tip pikeun ngumbara ka Nepal

Dina raraga asup ka nagara Asia anjeun kedah ngagaduhan paspor valid sahenteuna genep bulan. Ogé, anjeun peryogi a visa khusus naon anu anjeun tiasa ngolah online dina web ti Departemen Imigrasi atanapi di Konsulat Barcelona. Upami anjeun badé nganjang ka Himalaya atanapi gunung sanésna anjeun ogé peryogi WAKTU, ijin khusus anu tiasa anjeun ngolah saatos sumping.

Di sisi anu sanésna, anjeun kedah nganggo sagala rupa vaksin. Anu paling umum nyaéta tipus, muriang konéng, kolera, MMR, hépatitis, sareng tetanus. Malaria ogé sering. Nanging, GP anjeun bakal ngawartosan anjeun ngeunaan ieu. Bisi wae, rekomendasi kami nyaéta anjeun nyewa asuransi perjalanan anu saé supados anjeun leres-leres dirawat bisi kacilakaan atanapi panyawat.

Sedengkeun pikeun mata uang nagara, éta rupia nepali. Kami mamatahan anjeun, sateuacan ngumbara, ngarobih euro kana dolar sareng, sakali di bandara Kathmandu, lakonan hal anu sami sareng ieu pikeun mata uang lokal. Aya ogé bursa bumi di kota-kota, tapi aranjeunna ngeusian komisi tambahan.

Tungtungna, urang nyarankeun yén anjeun daptar pikeun Pendaptaran Wisatawan ti Kamentrian Luar Negeri Spanyol janten langkung gampang ayana upami aya masalah. Sareng éta, sakali di Nepal, anjeun ngan ukur inuman AMDK jeung ulah raos buah teu dikumbah atanapi salad pikeun nyingkahan telepon "Diare panyawat".

Kasimpulanana, Nepal mangrupikeun nagara anu saé anu nawiskeun anjeun gunung pangluhurna di planet ieu. Sareng ogé seueur monumén sareng gastronomi anu bénten pisan sareng anu kulon. Upami anjeun hoyong hirup pangalaman anu béda, urang ajak anjeun indit ka nagara Asia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*