Gawé di luar negeri: Nagara mana anu paling gancang serat?

teleworking

Urang henteu deui mikiran urang hirup tanpa internét, boh di imah atawa di handphone urang. Balanja di e-commerce, teleworking, browsing jaringan sosial, ningali kaulinan langsung atanapi séri streaming mangrupikeun sababaraha kagiatan sapopoé anu urang laksanakeun ayeuna sareng dugi ka teu lami pisan sigana jauh. Tapi pikeun tiasa ngalakukeun ieu sadayana, peryogi gaduh kacepetan internét anu saé, Mana nagara-nagara anu gaduh laju serat anu pangluhurna di dunya?

Numutkeun kana panilitian anu dilakukeun ku American Ookla dimana éta ngukur kagancangan sambungan internét ngaliwatan tés SpeedTest, dina 2021. nagara kalawan internét tetep panggancangna nyaéta Monako, kalayan rata-rata kecepatan 260 Mbps, dituturkeun ku urang Asia Singapura sareng Hong Kong masing-masing 252 sareng 248 megabyte.

Kacepetan sambungan sareng internét (broadband tetep)

Sumber: Ookla.

Dina bagian tina hapé internét, nya éta Uni Émirat Arab anu paling luhur daptar ieu kalayan laju 193 megabyte. Di buana Éropa, Norwégia (dina posisi kaopat) nyaéta nagara munggaran dina wates ieu kalayan laju rata-rata ampir 167 Mbps.

Laju sambungan (Internet mobile)

Sumber: Ookla.

Spanyol aya dina posisi anu langkung handap dina dua kasus. Dina hal speed internét konéksi tetep, nagara urang dina posisi katilu belas kalayan rata-rata kecepatan unduh 194 Mbps. Dina kasus internét sélulér, Spanyol aya dina 37 sareng ngan ukur 59 megabyte. Upami anjeun hoyong terang naon laju internét anu anjeun gaduh di bumi anjeun, kami tinggalkeun sababaraha tés gancang.

Beuki loba pamaké Internet aya di dunya. Jumlah ieu ningkat sakitar 4.665 juta dina 2020, numutkeun International Telecommunications Union. Nganggap yén populasi dunya nyaéta 7.841 juta, langkung ti satengah penduduk dunya (59,4%) ngagunakeun internét dina kahirupan sadidinten.

Jelas éta internet mangrupakeun kudu dina kahirupan jalma. Sareng upami aranjeunna henteu nyarioskeun ka masing-masing urang, éta janten penting dina kurungan. Naha éta pikeun nelepon pidéo sareng réréncangan urang atanapi ngan saukur ngaraosan pilem sareng kulawarga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*