Taman Nasional Komodo

Panorama pantai Pulo Komodo

Lokasina di Nusantara Indonésia, langkung khusus di Kapuloan Sunda Kecil, anu Taman Nasional Komodo Mangrupikeun "dunya leungit" kasohor ku ayana anu katelah Komodo komodo, sato dugi ka 3 méter panjangna pantes tina sekuel Jurassic Park. Naha anjeun sumping sareng kami ka lingkungan anu narik ieu sateuacan kasép? Engké, anjeun bakal terang kunaon.

Pengantar Taman Nasional Komodo

Taman Nasional Komodo

Di sakitar pulau Flores, anu kapuloan Komodo, Rinca sareng Padar, sajaba ti seueur pulau anu sanés, ngawangun surga Kapuloan Komodo, tempat anu anggangna waktos sareng rohangan sigana kahébotan ku angin sepi kuno. Di dieu, corals pantai anu ngalamun macerate, leuweung leuweung kontras sareng lingkungan garing sareng spésiés sagala jinis sareng ukuran tumungkul sateuacan raja agung daérah: komodo, mahluk anu panjangna dugi ka 3 méter sareng beuratna 70 kilo.

Dianggap salaku kadal anu pangageungna di dunya, komodo komodo asalna ti genus Varanus, asalna di Asia 40 juta taun ka pengker sareng sumebar ka Australia, sanaos pribumi Indonésia dibédakeun ti sésana 4 juta taun ka pengker berkat ningkatna pasang aksi anu ngabantosan misahkeun (sareng ngabédakeun) subspesies anu béda.

Janten bintang utama kebon binatang di dunya, komodo komodo mimiti ditalungtik ku para ilmuwan dina awal abad ka-1980, kalayan kapuloan Indonésia janten hiji-hijina tempat dimana éta masih hirup. Dibuka taun XNUMX, dianggap salaku Warisan Alam Kamanusaan di 1986 ku Unesco sareng salah sahiji tina 7 Kaajaiban Alam Dunya di 2007, Taman Nasional Komodo mangrupikeun salah sahiji tempat penting salaku persinggahan nalika kunjungan ka Nusantara Indonésia, khususna ka hiji pulau di Bali anu nyayogikeun aksés anu béda-béda ka daérah éta.

Nganjang ka Taman Nasional Komodo

Komodo Naga di Indonésia

Ngamangpaatkeun klaim fokus kana komodo komodo, taman nasional ogé kalebet seueur spésiés sanés kalebet dina ékosistem anu unik. Kunjungan anu idéal pikeun pecinta alam anu tiasa dugi ka 3 dinten kanggo mendakan poténsial pinuh ku tempat suci unik ieu.

Beda sareng sesa pulau anu aya di sakurilingna, Taman Nasional Komodo mikaresep bentang gurun anu paling cocog pikeun ngembangkeun sato ieu. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, kunjungan éta disebarkeun di antara kapuloan Komodo, Rinca sareng Padar, anu diwangun ku dua bagéan cai, koral sareng karang na mangrupikeun daérah alam na anu hébat.

Nalika ngaksés ka taman, hiji-hijina cara nyaéta ngalaksanakeunana ku parahuBoh tina titik sapertos Bali atanapi Pulo Flores nyalira, khususna Labuan Bajo, tempat anu pang caketna sareng taman.

Lamun anjeun mutuskeun dina Pulo RincaIeu kalebet naga Komodo salaku daya tarik utama, tiasa ningali éta saatos jalan langkung langkung sajam dibarengan ku pituduh lokal. Rinca ogé nawiskeun kasempetan pikeun ngadeukeutan éta pulau kalong, kasohor ku ayana rubah ngalayang (sajumlah kalong buah) atanapi snorkeling di perairan Pulo Penggah.

Upami anjeun, anjeun langkung milih langsung ngakses Pulo PadarDi dieu anjeun tiasa naék kana sudut pandang anu ngamungkinkeun anjeun ningali tilu teluk daérah éta.

Tungtungna, éta pulau komodo, béntang anu hébat dina wisata naon waé, éta garing sareng liar, sanaos kandelna langkung ageung. Saatos sajam satengah jalan, anjeun bakal tiasa ngakses titik-titik anu béda-béda dimana sato-sato anu ngirut ieu sok cicing, tangtosna dibarengan ku pituduh.

Upami anjeun milarian kagiatan anu langkung seueur di Komodo, ieu henteu ngan ukur ngandung pantai pink anu mengesankeun kusabab jinis karang anu kalangkung na (Pink Beach, 20 menit ti Pulo Jawa), tapi ogé sababaraha juru dimana teuleum. Sareng éta di Komodo aya langkung ti 1000 spésiés laut anu béda, kalebet ti paus dugi ka kuya.

Surga dimana anjeun tiasa mendakan akomodasi anu bénten sareng sadaya anggaran. Sadaya ieu, teu kakantun jasa anu ditawarkeun ku agén khusus anu béda di taman.

Pulo anu, hanjakalna (atanapi untungna), anjeun moal tiasa didatangan dina 2020, kedah nunda petualangan anjeun pikeun taun payun atanapi ngamangpaatkeun sababaraha bulan ka hareup pikeun minuhan impian perjalanan anjeun.

Panutupanana taman di 2020

Taman Nasional Komodo panorama

Sanaos kamashuran sareng kaindahanana, pulau Komodo, sareng khusus sato galak na anu megah, nembé lebet ka lUnesco ist of Spésies Endahered, anu nyababkeun aparat satempat pikeun ngémutan deui kaayaan taman.

Maka, pamaréntah Indonésia nembé mutuskeun aksés caket kana éta sapanjang taun 2020 salaku cara pikeun ngamajukeun panyalindungan sareng padumukan deui spésiés anu beuki kaancam, teu kakantun seueur anu sanésna, kalebet kijang sareng kebo, anu janten korban utama komodo.

Ku cara kieu, sapanjang taun 2020 (sareng panginten 2021), pulau Komodo bakal nyegah kunjungan wisatawan. Dina waktos anu sasarengan, pilihan pikeun mindahkeun pendudukna pikeun nyayogikeun aranjeunna mata pencaharian anu énggal ogé dipertimbangkeun deui, anu ngahasilkeun sababaraha kontroversi di daérah éta.

Nanging, henteu sadayana bakal janten warta anu goréng pikeun pangunjung anu sumping di Indonésia, saprak pamarentah bakal tetep mempermudah aksés ka taman nasional ngalangkungan pulau Rinca sareng Padar. Beda sareng Komodo, ieu bakal teras tiasa diaksés ku turis anu badé milarian paningal komodo.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, pentingna mahluk anu megah ieu parantos janten masalah anu diperhatoskeun pikeun pamaréntah anu tujuanna pikeun ngoksigénkeun salah sahiji daérah alam anu paling penting di dunya.

Salah sahiji anu sigana dicandak tina pilem Jurassic Park sareng anu ngajantenkeun petualangan ka Nusantara Indonésia janten alesan pangsaéna pikeun ngintip kana dunya anu leungit anu pinuh ku papanggihan sareng kontras.

Naha anjeun badé didatangan Taman Nasional Komodo?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*