Setenil de las Bodegas: seni ngukir batu

Setenil de las Pueblos Blancos Pabrik Anggur

En wates Cádiz, ampir nyabak propinsi Malaga, tempatna kota dianggap Aset Minat Wisata Nasionall pikeun seueur alesan. Tapi anu utami nyaéta mamang kamampuanna adaptasi sareng gunung anu mana Setenil de las Bodegas Éta ukiran sababaraha taun ka pengker. Naha anjeun badé angkat sareng kami ka kota magis ieu di Andalusia?

Sejarah ringkes Setenil de las Bodegas

Jalan Cuevas del Sol di Setenil de las Bodegas

Fotografi: Alberto Piernas

Sanaos tanggal tina kalahiran Setenil de las Bodegas, para ahli negeskeun yén, ditilik ku rupa-rupa objék anu aya di caket daérah éta, kota bakal jadi dicicingan langkung ti 5 rebu taun. Tanggal anu langkung ti jauh tina kajadian anu béda anu ngajantenkeun kota ieu digali di gunung salah sahiji kota anu paling terkenal di Andalusia duanana nalika penaklukan Nasrid anu ngalindungan Spanyol kidul sareng Reconquest anu bakal ngeureunkeun langkung ti sapuluh abad domain.

Nyatana, éta bakal di taun 1407 nalika nyandak naon anu teras disebat Villa de Setenil bakal janten salah sahiji gerakan anu paling strategis nalika Reconquest. Lokasina dina jalan ka Granada ngarah janten recququered di 1407, janten tempat anu bakal dipikagaduh tujuh situs ti kakuasaan Juan II ti Castile dugi ka naékna Monarki Katolik, janten katelah Sptem Nihil (atanapi Tujuh Situs), skétsa nami anu dinten ieu kota dikenal di saluruh dunya.

Parantos dina kakawasaan Kristen, Setenil dingaranan "villa de realengo", nampi Surat Kaistiméwaan dina taun 1501 anu bakal narik sareng sajumlah judul sareng sebutan anu ngan ukur tiasa dibandingkeun sareng anu dicekel ku kota Seville dina waktos éta. Ti saprak éta, kota anu mulya ieu bakal ngamimitian lintasan nyalira ngalangkungan penanaman anggur (ku sabab éta "de las Bodegas" anu kawéntar, moro sareng mancing, ngajantenkeun janten salah sahiji kota-kota anu kawéntar di Andalusia.

Lingkungan unik anu dimandian ku walungan Guadalporcún anu struktur anu saé diadaptasi sareng gunung henteu ngan ukur ngajantenkeun Setenil de las Bodegas janten Pasipatan Wisata Andalusia, tapi dina panyabutan wajib nelepon Rute Désa Bodas Cádiz-Málaga. Nyatana, ieu janten kedah-tingali upami anjeun aya di kota-kota sapertos Jerez de la Frontera atanapi Ronda, ambang sampurna kota kuno ieu dimana seueur katingali sareng pangalaman.

Naon anu kedah ditingali dina Setenil de las Bodegas

Bayah bodas anu hébat di tengah lahan liar Cádiz anu wawatesan sareng Malaga, Setenil de las Bodegas pikaresepeun pikeun indera. Anjeun kedah langkung caket ka tempat anu paling kasohor, nyaéta Jalan Cuevas del Sol, pikeun mariksa ayana sadaya imah anu dipahat dina gunung anu dina gilirannana ngadukung sesa kota lami. Lingkungan anu saé pikeun nikmati tiwu sareng ngeunah Cádiz ngamangpaatkeun tiisna batu atanapi ngararasakeun ayana balkon anu sacara harfiah muka kana batu anu hébat.

Jalan-jalan anu tradisional sareng tradisional anu tangtosna menonjol nuturkeun tempat-tempat anu tiasa ditingali di Setenil de las Bodegas dina énjing-énjing, sanaos panulis ieu nyarankeun ka lungsur ka kota nalika magrib nalika usum panas, kumargi suhu biasana lumayan tinggi.

Komplek Bersejarah-Artistik

Imah ukiran kana batu di Setenil

Jantung kota, ditetepkeun ku jalan Cuevas del Sol anu disebut di luhur, ngawangun paru-paru wisata utama Setenil de las Bodegas; sakantenan éta bahkan dingaranan Komplek Sejarah-Artistik di 1985. Kusabab di luhur sadayana, Setenil mangrupikeun tempat pikeun jalan-jalan, mere ilham pesona tina posisi istimewa atanapi nikmati dinten tapas di salah sahiji seueur teras-terasan anu ngalangkungan walungan nalika ngalangkungan kota lami. Sakumpulan imah bodas anu cocog sareng pola anu sampurna "Panyumputan handapeun batu" jadi ciri daérah ieu. Upami anjeun milari sudut anu langkung seueur sareng jinis bumi sapertos kieu, tong sono wisata di tempat sapertos Calle Mina, Calle Herrería, Calle Jabonería atanapi Calle Triana, sadayana aya di sakitar kota.

Kastil Setenil

Castle of Setenil de las Bodegas

Didirikeun dina abad katilu belas Dina mangsa dominasi Muslim, kastil Nasrid ieu anu dina gilirannana janten bénténg anu sampurna kalebet kompleks wangunan anu bakal pikaresepeun anu resep sejarah. Ti 40 menara na dugi ka mandi atanapi mesjidna, benteng Setenil teras janten salah sahiji tiara benteng muslim anu ngalestarikeun seueur lawon abad pertengahan na.

Garéja Lady kami tina Inkarnasi

Garéja anu paling penting di Setenil de las Bodegas Éta mangrupikeun bagian tina sajarah kota sabab diukir dina gaya Mudejar sareng Gothic, kumargi tempatna diwangun ku dua gereja, masing-masing hiji gaya anu béda. Salaku tambahan, Setenil kaasup rupa-rupa konstruksi agama sapertos anu teu kurang panasaran Padepokan San Sebastián atanapi Padepokan San Benito.

Alun-alun Andalusia

Alun-alun Andalusian Setenil de las Bodegas

Saatos nyebrang jalan Cuevas del Sol anu kawéntar, anjeun kedah naék gunung anu lungkawing ti Calle Ronda dugi ka anjeun dugi ka Plaza de Andalucía anu kawéntar. Lain tina tempat-tempat anu paling kasohor pikeun ditingali di Setenil dimana aya suasana anu indah disebarkeun di antara teras-terasna, pasar ephemeral atanapi perayaan folkloric alit.

Sudut pandang El Lizón

Sejen ti tempat wisata hébat Setenil de las Bodegas cicing sudut pandang na. Tempat anu sanaos dugi ka sababaraha jalan anu lungkawing pantes didatangan nalika nyandak gambar anu pangsaéna. Entong sono sudut pandang Garéja Lady Urang tina Inkarnasi atanapi pandangan El Lizón, perenahna saatos Kebon Manuel Galán sareng idéal pikeun kéngingkeun pandangan panorama anu teu tiasa dilupakan tina surga bodas sareng coklat ieu.

Upami anjeun mendakan Jalan Raya Kalurahan Bodas, daérah Sierra de Grazalema atanapi kota Ronda anu sreg, tong kantun kasempetan pikeun caket ka kota bersejarah ieu dimana anjeun tiasa mendakan seni hirup anu dianut ku batu.

Naha anjeun badé didatangan Setenil de las Bodegas?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*