Arsitéktur Beijing

Tilu gaya arsitéktur ngadominasi di daérah pakotaan Beijing. Mimiti, arsitektur tradisional Kaisar Cina, panginten conto anu paling saé pikeun Tian'anmen (Gerbang Damai Surgawi) anu ageung, Kota Anu Dilarang, Candi Karuhun Kaisar, sareng Candi Surga.

Anu pamungkas, aya seueur deui bentuk arsitektur modéren. Beijing abad ka-21 ngagaduhan saksi pertumbuhan anu luar biasa pikeun pangwangunan gedong anyar, nunjukkeun rupa-rupa gaya modéren ti désainer internasional. Campuran gaya arsitéktur anu lami sareng anu énggal tiasa ditingali dina Zona 798, 1950an anu nyampur desain sareng campuran anu anyar.

Opera Beijing, atanapi Opera Peking (Jingju), terkenal di ibukota nagara. Umum dikenal salaku salah sahiji prestasi budaya Cina anu pang hébatna, opera Beijing dipidamel ngalangkungan kombinasi nyanyi, dialog lisan, sareng urutan tindakan anu dikodekeun, sapertos gerakan, gerakan, gelut, sareng akrobatik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*