Balkan: Naon anu tiasa ditingali di salah sahiji tempat anu paling henteu dikenal di dunya

Naon anu kedah ditingali di Balkan

Dikurilingan ku Adriatik, Ionian, Aegean, Marmara sareng Laut Hideung, Semenanjung Balkan ngahargaan sejarah, perang sareng budaya anu ayeuna muncul di tempat dongéng, idéal pikeun leungit di tempat bébas-ramé. Pikeun dijalankeun salaku skétsa mimiti rute ka hareup, kami ngabimbing anjeun ngalangkungan paling tempat sakti pikeun didatangan di Balkan.

Taman Nasional Plitvice Lakes (Kroasia)

Gambar bentang Kroasia

Dianggap salah sahiji taman nasional pangageungna di dunyaPantes pikeun terusan pilem Avatar, Plitvice bersinar sakumaha mistina dina sagala kunjungan ka nagara Kroasia. Sakumpulan 30 rébu hektar macerated kalayan leuweung, gunung komo 16 situ diwangun ku Walungan Korana anu kaageungan nyusup antara tangkal pinus sareng jalan satapak, ngagungkeun alam anu di dieu kéngingkeun diménsi anu unik.

Sasak Mostar (Bosnia sareng Herzegovina)

Sasak Moscar di Bosnia Herzegovina

Sapertos carita, anu ogé katelah Sasak Tua di kota Herzegovinian Mostar mangrupikeun salah sahiji anu paling narik di dunya. Mostar Old Quarter Extension, ditunjuk Warisan kamanusaan ku unesco di 2005, sasak dijalankeun salaku sambungan antara Walungan Neretva antara kadua daérah kota, diwangun dina abad ka-XNUMX dugi ka ngahontal status ikon budaya nalika jaman Ottoman di nagara éta. Palasik ti Balkan.

Danau Bled (Slovenia)

Danau Bled di Slovenia

Dibentuk dina 1991 saatos pipisahan sareng Yugolasvia, bangsa Slovenia ayeuna bersinar salaku salah sahiji tujuan ékowisata paling kawéntar di Éropa. Kombinasi kota abad pertengahan (Ljubljana), rute ngalangkungan Pegunungan Alpen Julian sareng tempat-tempat anu pantes carita ku Brothers Grimm, diantarana, tanpa ragu, Danau Bled menonjol. Kembangna cai sareng hiji pulau Bled di pusatna, ditetepkeun ku ayana Garéja Maryam, dina gaya barokah sareng dipayunkeun ku 99 léngkah sakitar festival diayakeun Bled Days sareng Bled Night, anu dirayakeun dina bulan Juli sareng dicirikeun ku 15 rébu lilin kabentuk dina cangkang endog anu kumalayang ngalangkungan danau. Perayaan anu, numutkeun rumor, bakal ngainspirasi adegan anu tangtu tina pilem Disney Tangled.

Taman Nasional Durmitor (Monténégro)

Taman Nasional Durmitor di Balkan

Ditutupan ku pagunungan pikeun sabagéan ageung tina panyuluhanana, Monténégro mendakan salah sahiji wakil anu pangsaéna di Taman Nasional Durmitor. Idéal pikeun lebet kana Dinaric Alps, taman mangrupikeun susunan situ, gunung sareng leuweung pinus meuntas ku Walungan Tara, cocog pikeun latihan arung jeram, sajaba ti sakumpulan guha glasial diantarana anu kawéntar Guha és, anu ngungkabkeun tungtung jisim és anu sababaraha urang wani asup. Petualangan murni di Balkan.

Ohrid (Makédonia)

Kastil di Ohrid di Makédonia

Lokasina di sisi basisir danau ageung dibagi sareng tatangga Albania sareng ditunjuk Warisan Dunya ku UNESCO, Ohrid mangrupikeun salah sahiji tempat-tempat anu paling kasohor di Makédonia. Kota anu pinuh ku sajarah anu ditetepkeun ku tempat sapertos Bazaar Tua, daérah bisnis sareng toko-toko; Tangkal Cina kuno, di tengah alun-alun Krushevska Republika; atanapi Kota Bieja anu teu kaampet ukiran dina batu anu ayana Garéja San Juan Kaneo, ningali ka danau dimana, salami usum panas, turis sareng warga satempat henteu ragu-ragu bobo ka sunbatheun.

Tirana (Albania)

Tirana, ibukota Albania

Ibu kota Albania mangrupikeun tempat anu pangsaéna nalika asup ka nagara Balkan anu unik ieu. Dikurilingan ku bukit, lebak sareng Laut Adriatik, Tirana ngurilingan na Skanderberg Square, pinuh kebon sareng gedong administrasi utama kota, salian ti monumen anu sanés sapertos Et'hem Bey Mosque, kontras murni, atanapi Piramida Tirana, ayeuna mangrupikeun pusat konperénsi kalayan desain anu paling khas. Kota unik anu cara anu paling saé pikeun nempoan cara panorama nyaéta ngalangkungan rute mobil kabel ka puncak Gunung Dajt.

Acropolis (Yunani)

Akropolis Yunani

Sanaos urang henteu biasana ngaitkeun langsung salaku bagian tina Balkan, kaleresan nagara Yunani mitis ogé kagolongkeun ka semenanjung bersejarah ieu. Lawu kapuloan Yunani anu kawéntar, Yunani mendakan di Acropolis Athena, ibukota na, ikon anu paling hébat tina warisanana. "Kota Luhur" anu ayeuna dinten anu sami pikaresepeun dimana Parthenon, ogé katelah Kuil Athena, narik sadayana panon ogé dikurilingan ku monumen anu sanés sapertos Teater Dionysus, tempat Sophocle nganggo pidato dina langkung ti hiji waktos.

Dubrovnik (Kroasia)

Dubrovnik di Balkan

Turis, leres. Tapi saha waé anu tiasa nolak tempat anu paling kasohor di nagara Kroasia. Kota anu hateupna semu beureum nyanghareup ka Adriatik sareng dikurilingan tembok ageung anu bentukna salah sahiji kota tempat abad pertengahan anu paling pikaresepeun di Éropa. Sakitu bagian tina klaim anjeun ayeuna dumasar kana kaayaan anjeun sakumaha lokasi syuting kanggo seueur épisode Game of Thrones sareng rekaman ti trilogi Star Wars pangénggalna. Tinem bioskop pikeun kota anu ngahijikeun deui para pengunjung sareng kakuatan monopolia Kroasia sareng, naha henteu, ogé sababaraha pantai pulau anu aya di sakuriling kota ngondang teras saatos rute sajarah.

Buzludhza (Bulgaria)

Buzludhza di Bulgaria

Ogé kawanoh salaku Bulgaria UFOBuzludhza mangrupikeun struktur anu jahat anu dibungkus kabut anu dijantenkeun tempat perayaan para pajabat komunis anu luhur di Bulgaria. Tempat anu pantes pikeun X-Files didirikan di luhur gunung Buzludzha anu aksés terbatas henteu ngirangan kunjungan pikeun sakurilingna, dugi ka dinya, kapastian yén mahluk luar angkasa dugi ka Balkan dina sababaraha waktos janten paling dipercaya.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, balkan aranjeunna nyetél peta tempat wisata diantarana pikeun milarian kota-kota anu menawan, impian taman nasional, monumen mitos komo danau anu pantes pilem animasi Disney.

Dupi anjeun nganjang ka salah sahiji tempat ieu di Balkan?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*