Danau Plitvice: Dongéng Kroasia

Situ Plitvice

Di jantung Kroasia aya tempat anu bakal ngaleungitkeun impian anjeun anu pangsaéna: gunung ditutupan ku tangkal beech, danau biru langit sareng curug anu ngadorong anjeun kaleungitan diri dina kasurupan perjalanan anu unik. Entong sono wisata kami di Taman Nasional Plitvice Lakes.

Perkenalan singget ka Plitvice Lakes

Curug di Plitvice Lakes Taman Nasional Kroasia

Upami anjeun lungsur ka Daérah Lika, di margin tengah-wétan Kroasia, anjeun panginten tiasa kaget. Anjeun tiasa meuntas sasak dongéng sareng mendakan lauk alit anu ngojay dina cai biru anu luar biasa, saung na sigana tina impian. Sareng upami anjeun ningali, anjeun bakal ningali yén situ ngan ukur mimiti, aya sapasang gunung sareng jurang anu ditutupan ku pepelakan sareng curug anu mancur ti mana waé. Wilujeng sumping Taman Nasional Plitvice Lakes!

Parantos nyatakeun Taman Nasional di 1949 sareng nunjuk Situs Warisan Dunya ku Unesco di 1979 sareng perpanjangan anu dikandung dina taun 2000, Taman Nasional Plitvice Lakes mangrupikeun daya tarik alam anu hébat nalika anjeun ngalangkungan nagara magis anu disebat Kroasia.

Daérah dugi ka 30 rebu hektar anu 22 rebu sadayana ditutupan leuweung, sanaos daérah anu tiasa dituju musafir kalebet sakitar 8 kilométer pasagi. Pikaresepeun pikeun indra jalma anu datang ka Kroasia milarian gambar anu ngaleuwihan sadayana anu diarepkeun.

Dianggap salaku salah sahiji tempat paling éndah di dunya (nyatana, anjeunna calon janten salah sahiji Tujuh Kaajaiban Alam Dunya), Plitvice Lakes National Park ngandung dugi ka 16 situ sareng 92 curug, sanaos 90% vegetasi na diwangun khusus tina beech.

Dusun unik anu ngundang anjeun nyandak dugi ka tujuh rute tematik anu tiasa janten pituduh anu pangsaéna nalika sesat di surga ieu di Bumi.

Nganjang ka Taman Nasional Plitvice Lakes

Luhur Plitvice Lakes

Nalika nganjang ka Situ Plitvice, dua kota dasar anu pang caketna nyaéta Zagreb, tempatna 138 kilométer, sareng Zadar, 150 kilométer. Kadua tempatna saé nalika angkat ka taman, boh ku beus (BusCroatia sareng tikét na 20 euro paripurna mangrupikeun pilihan anu saé) atanapi ku nyéwa mobil, kumargi jarakna ditutupan dina 2 jam sareng di taman nyalira mungkin taman.

Jam taman alami ti jam 8 énjing dugi ka 6 soré, Janten dugi ka tempat anu mimiti énjing disarankeun pisan, utamina upami anjeun hoyong mendakan tempat di tempat parkir sareng nyimpen garis panjang.

Ngeunaan wayah pangsaéna pikeun nganjang ka Plitvice LakesMangrupikeun usum semi atanapi gugur, anu terakhir khususna kusabab tongtonan warna anu dicandak tangkal beech.

Sareng éta stasiun ogé aya hubunganana ageung sareng kapasitas, tapi ogé pikeun harga taman. Upami anjeun mutuskeun didatangan dina usum low, antara Oktober sareng Maret, hargana 55 kuras Kroasia (7.50 euro), sedengkeun dina sasih April, Mei, Juni sareng September hargana 110 kuras (14.80 euro) sareng di Juli sareng Agustus 180 (24.22 euro).

Taman Éta ngagaduhan dua lebet sareng tikét kalebet perjalanan kapal di Danau Kozjak, anu paling penting di komplek, ogé aksés nganggo karéta bagian éta dugi ka dua aksés. Dina gilirannana, peta indikasi anu aranjeunna pasihkeun ka anjeun di lebetna kalebet tujuh rute anu anjeun tiasa candak gumantung kana waktos anjeun sareng atraksi anu anjeun badé didatangan.

Dina hal milih éntri anu munggaran, anjeun bakal tiasa jalan-jalan di antara situ anu luhurna handap dugi ka curug di curug walungan Plitvice, anu jangkungna 78 méterna lumayan janten tongtonan. Pikeun bagian na, éntri kadua langkung museur kana danau luhur, nyorot Proscansko, anu paling luhur, atanapi curug Labudovacpor, duanana spektakuler. Bisi naon waé, karéta anu disebut di luhur ngamungkinkeun urang ngaitkeun duanana lawang atanapi dugi ka anu kami pilih.

Salah sahiji situ Plitvice

Sakali di jero, anjeun ngan ukur kedah nyiapkeun diri pikeun menikmati bentang magis di mana curug muncul ti sadaya sisi, situ ngabangkitkeun biru anu teu rata sareng alam pinuh ku sarébu nuansa anu mempesona.

Kunjungan ka ageung Situ Plitvice, anu utami, ngalangkungan parahu listrik anu kawéntar, atanapi kaleungitan diri anjeun dina tiiseun anu diondang ku jalan-jalan kai anu meander di sapanjang taman, ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun pandangan penting tina situ.

Cicing di taman

Situ di Plitvice

Ti Dubrovnik, jarak ka Plitvice Lakes nyaéta 400 kilometer, janten ideu na cicing di taman sababaraha dinten Sigana sampurna pikeun anjeun nalika mendakan sadaya pesona na tanpa rurusuhan sareng dina waktu luang.

Dina kasus ngalaksanakeunana, dimungkinkeun pikeun mésér tikét dua dinten langkung mirah nalika anjeun milih hotél caket dieu sapertos Grabovac, salah sahiji pondok anu kawéntar di daérah éta. Dina waktos anu sasarengan, taman éta sorangan ngagaduhan daérah kémping diwangun ku bungalow anu kéngingkeun pandangan anu teu kaéléhkeun tina situ sareng leuweung beech.

Tungtungna, urang moal tiasa mopohokeun kamungkinan tuang di salah sahiji réstoran ngaladénan asakan khas Kroasia di caket dieu situ. Diantarana, perlu disorot ayana Kozjacka Dragga Buffet, réstoran tipe katering di Danau Kozjak anu idéal pikeun ngeusi ulang batré anjeun nalika ngalengkepan petualangan anjeun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Plitvice Lakes Natural Park mangrupikeun surga anu idéal pikeun dirina pikeun didatangan salami perjalanan ka Kroasia anu saé. Boh ti Dubrovnik, Zagreb atanapi Zadar, atanapi milih dua dinten leungit di tengah alam, nganjang ka salah sahiji tempat alam anu paling indah di Éropa pantes diperhatoskeun ku anjeun ku supados petualangan na sampurna.

Naha anjeun badé didatangan Taman Nasional Plitvice Lakes?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*