Daérah Kroasia

Upami anjeun hoyong nganjang Kroasia, Anjeun kedah terang yén éta dibagi kana combak, tapi dikelompokkeun ku daérah, anu cocog pisan sareng pikaresepeun pikeun turis naon waé, sabab masing-masing gaduh sorangan tradisi, janten khusus pisan. Ieu nyaéta: Dalmatia (wisata utama sareng daérah basisir), istrina (dipangaruhan pisan ku Itali, kusabab caket na), Kroasia Tengah (éta ibukota, Zagreb) sareng Slavonia (anu paling henteu dikenal).

Di Dalmatia, aya kabupatén Zadar, Sibenik-knin, Split sareng Dubrovnik-Neretva.

Di Istria: Primorije-Gorski Dotar, Lika - Senj sareng Istria.

Di Kroasia Tengah: County Zagreb, Krapina-Zagorije, Sisak - Moslavina, Karlovac, Varazdin, Koprivnica-Krizevci, Bjelovar-Bilogora, Medimurje sareng kota Zagreb.

Di Slavonia: Virovitica-Podravina, Pozega, Brod-Posavina, Osijek-Baranja sareng Vukovar.

Kalayan sadaya daérah ieu, mangrupakeun petualangan anu saé pikeun turis naon waé anu terangeun aranjeunna.

Pikeun wisatawan, tujuan utami na museur ka basisir, kusabab bentang na indah pisan. Sakabeh garis basisir na pantes ditingali, kaasup monumen sareng sumber daya alam na.

Di Pula, amfiteater Romawi menonjol, di Porec, Basilika Euphrasic, Situs Warisan Dunya UNESCO, Rovinj, ngagaduhan bentang anu luar biasa, sabab sigana muncul tina perairan Laut Adriatik.

Pariwisata, ngalaman paningkatan anu luar biasa, kalayan kunjungan ka pulau-pulau anu aya di teluk, nyaéta Krk, Cres, Rab atanapi Pag.

Di Sibenik, aya deui Situs Warisan Dunia, Katedral Santiago, caket na nyaéta Taman Nasional Sungai Krka anu éndah. Situs Warisan anu hadé nyaéta Trogir.

Anu paling sering didatangan di Kroasia nyaéta Istana Diocletian, anu perenahna di kota Split.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*