Dubrovnik

 

Kota Dubrovnik

Dubrovnik

Lokasina lengkep Basisir Adriatik, kota Dubrovnik anu saé pisan caket kana wates Kroasia sareng Bosnia Herzegovina. Di jerona anjeun tiasa mendakan iklim anu megah, pantai berbatu anu luar biasa sareng gastronomi anu lezat.

Tapi di luhur sadayana, Dubrovnik ngagaduhan seueur sejarah. Éta pakait sareng kota kuno di Ragusa, diadegkeun ku urang Dalmatians dina abad ka-1358 sareng teras janten jajahan Venice. Parantos dina XNUMX éta ngagaduhan kamerdékaan salaku républik sareng janten tempat pelaut anu wani anu balayar Laut Tengah ka perdagangan Bosphorus sareng urang Turki sareng Kristen. Éta mangrupikeun waktos kaagungan anu hébat pikeun kota anu dina waktos éta kéngingkeun julukan "Dalmatian Athena". Diserahkeun ku Napoleon, éta engké bakal milik Kakaisaran Austro-Hongaria sareng Yugoslavia dugi ka ayeuna. Dinten éta mangrupikeun salah sahiji kota utama di Kroasia sareng kaajaiban anu pantes didatangan anjeun. Upami anjeun resep, kami ngajak anjeun ngiringan.

Naon anu kedah ditingali di Dubrovnik

Tina sagala kajadian sajarah anu hébat anu urang parantos nyimpulkeun pikeun anjeun, Dubrovnik ngawétkeun seueur monumén. Diantarana, aranjeunna bénténg, Anu diperyogikeun dina jaman baheula pikeun ngajaga karaharjaan. Tapi aya ogé candi ageung sareng gedong sanés. Nyatana, pusat bersejarah na nyaéta Warisan Dunya ti 1979.

Katedral Dubrovnik

Éta aya dina jalan stardun, pusat saraf kota tua sareng dimana anjeun bakal mendakan seueur toko sareng réstoran, tapi anu paling penting, seueur animasi. Bait Allah, disebat ogé Katedral Velika Gospa, diwangun antara abad tujuh belas sareng dalapan belas dina ruruntuhan kuno sareng Romanesque anu sanés, anu ancur ku hébat lindu anu ngarusak kota di 1667.

Numutkeun kana waktos, éta Gaya barokah sareng ngagaduhan tilu naves sareng kubah ageung. Tapi kejutan anu langkung ageung ngantosan anjeun di jero, anu pinuh ku karya seni. Diantara ieu, anu khasanah katedral, kalayan lukisan sareng enamel ti Byzantium kuno di gigireun Titian's Assuming Mary.

Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén, numutkeun legenda, salah sahiji rékonstruksi katedral primitif didamel berkat artos anu disumbangkeun ku Richard the Lionheart. Anjeunna karam nalika kapal anjeunna balik ti Perang Salib sareng, salaku nuhun parantos disimpen, anjeunna mayar pangwangunan gereja gaya Romanesque pikeun ngagentos jinis Bizantium primitif.

Pandangan Katedral Dubrovnik

Katedral Dubrovnik

Tembok Dubrovnik

Kota Kroasia dikurilingan témbok kolosal 25 méter jangkungna, genep méter kandel sareng panjangna langkung ti dua kilométer anu tiasa didatangan ku jalan leumpang. Ku nyalira éta mangrupikeun monumen, kalayan gerbangna, menara sareng benteng na. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX, sanaos disimpen deui tujuh ratus taun ka pengker.

Anjeun tiasa ngalalana ngalangkungan sakitar tilu euro sareng, janten, tingali tempat sapertos ieu bénténg Bokar, anu pangkolotna jinisna dilestarikan di Éropa, atanapi bénténg San Juan, Wangunan unik anu janten tembok kolosal ngajaga palabuan. Sareng ogé panto anu dijantenkeun salaku jalan asup ka kota salaku salah sahiji Pila, Sareng jembatan Gothic na dina cangkang anu baheulana dijantenkeun pencegah panyerang. Dina gilirannana, éta ngahubungkeun sareng drawbridge anu sanés ti jaman Républik anu masih tiasa diangkat ayeuna. Atanapi gerbang tina piagam, dibela ku bénténg anu sanés, éta revelin, sareng tina Biwir, diwangun dina awal abad ka-XNUMX.

Lovrikenac

Sebutan anu kapisah kedah benteng ieu, ogé katelah ti San Lorenzo. Kusabab anjeun bakal mendakanana di luar témbok sareng, langkung-langkung, sabab, didirikeun dina gundukan jangkungna 37 méter, éta ngagumkeun. Sesebutan mimiti ayana saprak mimiti abad ka-XNUMX. Éta diaksés ku dua drawbridges sareng, dina panto utami na, éta masih tiasa dibaca dina basa Latin ayeuna. "Kabebasan henteu dijual kanggo sadaya harta karun di dunya".

Poto ku Lovrijenak

Bénténg San Lorenzo

Istana sareng garéja

Istana anu béda anu tiasa anjeun tingali di dinya ogé mangrupikeun conto tina jaman baheula Dubrovnik anu saé. Antara ieu, éta tina Réktor, Disebut kitu sabab pamingpin Républik cicing di dinya, sareng karaton sponza, anu mangrupikeun colonnade atrium na sareng ukiran batu na.

Salaku tambahan, kota Kroasia ngagaduhan garéja sanés anu pantes didatangan. Nya éta kasus éta San Blas, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng diideuan ku Basilica San Mauricio di Venice. Tapi langkung pentingna tibatan ieu dina warisan agama Dubrovnik teh biara Santo Domingo, Diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ngagaduhan tukang kai Romanesque anu éndah. Ogé, di jero biara ieu anjeun tiasa ningali kumpulan seni Gothic anu saé.

Palabuhan lami

Nelepon dina basa Kroasia béntang lukaÉta mangrupikeun titik awal sareng datangna kapal-kapal anu ngalangkungan Laut Tengah pikeun dagang sareng jalma-jalma sanés. Diapit ku munara San Lucas sareng benteng San Juan, éta gudang pakarang jeung Pondok.

Tempat-tempat menarik séjén

Kota Kroasia aya di basisir Adriatik sareng gaduh pantai anu megah anu tiasa anjeun pikaresep nalika usum panas. Anu paling penting nyaéta Alun-alun Gradska, anu aya di tukangeun Puerta Ploca. Nanging, anjeun panginten langkung resep nyandak féri sareng angkat ka Pulo Lokrum, lingkungan alam anu saé anu mangrupikeun Taman Nasional.
Tapi panginten anu mimiti anu kedah anjeun lakukeun di Dubrovnik nyaéta inuman mobil kabelna éta mimitian ti témbok sareng nawiskeun anjeun pandangan anu luar biasa di kota salaku hiji. Sareng kami nyarankeun yén anjeun ngalakukeun éta nalika surup. Mangrupikeun gambar kaéndahan anu luar biasa.

Bénténg Bokar

Bénténg Bokar

Sakurilingna

Deukeut pisan ka kota Kroasia anjeun bakal mendakan kota sareng tempat anu saé anu anjeun moal kuciwa didatangan. Salaku conto, anjeunna lebak konavle, dimana anjeun bakal diajar ngeunaan tradisi Kroasia pangkolotna dina hal folklore sareng karajinan. Sareng ogé kampung-kampung nelayan sapertos Cavtat, ti jaman Romawi kapungkur salaku Di, sajarah sapertos Batu, kalayan pandangan anu luar biasa sapertos Kotor atanapi monumental sapertos Cetinje.

Tapi panginten wisata anu paling terkenal anu anjeun tiasa lakukeun ti Dubrovnik nyaéta salah sahiji anu nyandak anjeun Kuil Medjugorje, sakitar dua satengah jam deui sareng parantos aya di Bosnia Herzegovina. Éta diwangun di tempat anu, numutkeun tradisi, penampakan Marian lumangsung sareng jamaah haji sadayana sumping ka dinya. balkan.

Luang, senang sareng balanja

Di kota Kroasia anjeun ogé bakal mendakan seueur kasenangan sareng hiburan wengi. Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan csadayana Stardun, dimana aya seueur bar sareng réstoran. Tapi, saatos tuang siang atanapi tuangeun di dinya, anjeun tiasa angkat ka Jalan Prijeka. Dina ieu anjeun bakal mendakan seueur teras-terasan, suasana anu saé pisan sareng bahkan konser, utamina jazz.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun angkat ka kota Balkan, anjeun ogé bakal hoyong mésér sababaraha souvenir pikeun nyandak anjeun sareng hadiah pikeun kulawarga sareng babaturan anjeun. Dina piring anjeun gaduh sababaraha perhiasan sareng dina Pusat balanja Novi Stradum anjeun bakal mendakan sagala rupa produk.

Iklim di Dubrovnik

Para ahli nunjukkeun yén iklim kota Kroasia nyaéta transisi antara Mediterania sareng subtropis beueus. Téknis ieu ditarjamahkeun kana usum tiris hampang tapi hujan sareng usum panas, garing, cerah. Anu terakhir kadang panas teuing, langkung ti 30 derajat Celcius dina suhu. Éta biasana kajadian nalika angin ngagelebug ti kidul, anu asalna ti Afrika Kalér.

Nanging, stasiun panengah tina cinyusu sareng usum gugur aranjeunna ogé nawiskeun iklim anu pikaresepeun, kalayan suhu anu saé, bahkan ti laut. Nyatana, rekomendasi kami nyaéta anjeun ngumbara ka kota di dua stasiun terakhir ieu. Sareng ieu sanés ngan ukur kusabab cuaca, tapi ogé kusabab éta langkung sepi tibatan usum panas.

Sapiring Burek

Burek

Gastronomi Dubrovnik

Masakan Kroasia sacara umum sareng asakan Dubrovnik khususna aranjeunna nyampur produk Mediterania sareng substrat Muslim anu tangtu. Salaku kota di basisir Dalmatian, di lauk sareng kadaharan laut Éta penting pisan dina gastronomi na. Tapi éta ogé dipiboga ku buah jeung sayuran. Kami badé ngajukeun anjeun sababaraha asakan khas.

Puncak paprika

Éta cabe diisi ku béas, daging cincang sareng rempah anu disiapkeun sareng saos tomat. Kadang kéju seger atanapi saos yogurt anu disebat pavlaka ogé ditambihan.

Zalena Malestra

Mangrupikeun daging babi asep, kentang sareng kol anu biasa dina tabel sapanjang Dalmatia.

Burek sareng Soparnik

Éta mangrupikeun dua asakan paling khas di kota Kroasia. Aranjeunna ngagaduhan kamiripan anu tangtu sareng urang empanada, ti saprak anu mimiti nyaéta pastry puff dieusi daging atanapi lauk, sedengkeun anu kadua ngagaduhan chard dina adonan roti.

Pasticated Dalmatinska

Pelat anu diwangun ku daging sapi ngora lada pisan dihias ku wortel, kentang sareng plum. Sadaya ieu dimandian ku saos anggur.

Kue batu

Malah langkung kuat tibatan anu sateuacanna, éta nyaéta pastry puff anu dieusi makaroni sareng témpél anu didamel ku kacang, jeruk nipis, gula, endog, mantega sareng sok sanajan coklat.

Arancini

Tapi panginten tuangeun anu paling tradisional di Dubrovnik nyaéta ieu. Nyatana, anjeun bakal mendakanana di pasar mana waé di kota. Éta diwangun ku kulit jeruk sareng jeruk nipis, diiris ipis sareng dibarengan ku seueur gula.

Piring sanés anu anjeun kedah nyobian di kota Dalmatian nyaéta sup atanapi lauk sareng kadaharan ti laut; scampi sareng bawang bodas sareng peterseli sareng diasinkeun dina saos anggur bodas (skampi na buzaru); gurita dina vinaigrette atanapi salata od hobotnice; anjeunna crni rizot atanapi sangu kalayan cumi-cumi; éta steak atanapi steak roti sareng rosette, krim karamel anu indah. Sadayana tanpa hilap kerang anu luar biasa ti basisir Dalmatian anu anjeun kedah pesen tiram.

Pandangan bandara Dubrovnik

Bandara Dubrovnik

Kumaha carana nepi ka Dubrovnik

Kota Kroasia ngagaduhan palabuan udara. Éta 22 kilométer ti dinya. Nanging, penerbangan internasional, kecuali dina usum panas, biasana dugi ka Zagreb. Naon waé ogé, pesawat tiasa janten kamungkinan anu saé, kumargi aya hubungan unggal dinten antara bandara dua kota ieu.

Jalur karéta api bakal langkung raoseun pikeun anjeun, sanaos rada laun. Éta panginten mangrupakeun ide anu saé pikeun angkat ka Dubrovnik di beus. Aya jaringan anu saé anu nyambungkeun sadayana Kroasia sareng hargana lumayan murah.

Kasimpulanana, Dubrovnik nawiskeun anjeun iklim anu megah sareng pantai anu indah di Adriatik. Tapi ogé mangrupikeun warisan anu monumental. Upami pikeun sadayana ieu anjeun nambihan gastronomi anu hadé sareng seueur animasi pikeun pariwisata, pastina anjeun bakal mutuskeun pikeun ngadatanganana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*