Sarma (gulung sauerkraut Kroasia)

Sarma (gulung sauerkraut Kroasia)

Asal muasal tina dahareun ieu Kroasia es Turki. Aya seueur cara pikeun ngalakukeun «berkelok-kelok»Sareng bénten dumasar daérah.

bahan:

1500 gram sauerkraut

2 gelas asin (tina sauerkraut) (opsional)

500 g sapi daging

500 g daging babi cincang

200 g daging babi

huevos 2

15 g uyah

10 g cabe hideung (bubuk)

150 g bawang daun

125 g béas

300 g sauerkraut (diiris)

Iga babi 500 g (ngaroko sareng garing)

300 g daging babi (garing, ngaroko)

5 g tina babi

3 g tipung

2 g paprika (beureum, garing)

Elaborasi:

Candak sadayana sauerkraut sareng cabut daunna sacara ati-ati ngahindarkeun ngaruksak aranjeunna. 1.500 g kedah masihan antara 20 sareng 25 Sarmas. Potong bagian kandel di handapeun unggal lambar (potong segitiga).

Campur daging sapi, daging babi, sareng daging babi. Tambihkeun dua endog sareng bawang anu dicincang halus. Masak dugi ka béas saparantos dilakukeun sareng tambahkeun kana dagingna. Tambahkeun uyah, cabé sareng campuran.

Candak daun engkol teras lebetkeun dagingna di jero sareng bungkus alit jaga kanggo nutup tungtung na. Anjeun kedah pencét dina lambaran akhir, laksanakeun dugi ka cekap daging atanapi daun.

Candak pot anu ageung pisan sareng mimitian nempatkeun Sarmas ka dinya. Di handapeun anjeun nempatkeun kulit daging aseupan upami anjeun ngagaduhan, lapisan Sarmas, lapisan daging babi atanapi tulang rusuk babi. Ogé nambihan sauerkraut motong di tengah. Saatos nempatkeun ka sadayana Sarmas sareng daging babi, tulang rusuk, sareng coleslaw dicincang, tuang 2 gelas brine dina sadaya hal.

Masak salami 1 jam dina panas alit. Sababaraha jalmi, sareng hoyong nambihan ieu: candak panci alit, lebur mentega sareng ngagoreng tipung dugi ka warna coklat, tambahkeun paprika sareng cai tiis sakedik sareng janten krim (urang nyebat ieu «ajmbren«). Tambahkeun ieu dina sarma sareng masak pikeun 2 dugi 3 jam.

La sarma hadé nyaéta énjingna, sanés dinten anjeun masak. Anjeun tiasa tuang sarma dugi ka saminggu ogé tiasa beku bagian. Éta didahar sareng kentang asak dina garduh sareng bawang, disebat «restani krump".

Sumber - Absolut Kroasia

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*