5 gedong paling kasohor di Amérika Serikat

Gambar | Pixel

Ti wétan ka kulon, Amérika Serikat mangrupikeun nagara ageung anu ngagaduhan sababaraha kota anu paling penting di dunya. Salah sahijina nyaéta Washington, pusat kakuatan politik sareng ékonomi nagara éta. Di ibukota kami tiasa nganjang ka sababaraha gedong anu kasohor sareng relevan pisan dina sajarah nagara anu parantos muncul dina seueur pilem. Naha anjeun hoyong terang perkawis naon? Tetep maca!

Gedong Bodas

Padumukan resmi sareng ruang kerja Présidén Amérika Serikat Amérika, White House, mangrupikeun gedong paling kasohor di nagara éta sareng simbol.

Éta diwangun saatos Undang-Undang Kongrés di 1790 dina gaya neoklasik dina prakarsa George Washington, netepkeun kabutuhan ngadirikeun padumukan présidén caket Walungan Potomac. Karya-karyana ditugaskeun ka arsiték James Hoban anu diideuan ku Château de Rastignac di Perancis pikeun desain na sareng nyandak waktos kirang ti dasawarsa. Nanging, Présidén Washington henteu pernah cicing di gedong anyar tapi diresmikeun ku panerusna John Adams.

Wangunan aslina henteu lami salami prajurit Inggris ngancurkeunana di 1814 salaku bales kanggo pembakaran Parlemén di Kanada, janten Amérika kedah ngawangun deui anu teras disebat "Imah Présidén." Saprak harita, sagala rupa éksténsi sareng paningkatan parantos dilakukeun kana strukturna. Kantor Oval anu kawéntar sareng Wing Kulon diwangun dina taun 1902 nalika kapersidenan Roosvelt. sedengkeun jangjang Wétan ditambih salami Truman ngajabat. Maka gedong anu urang terang ayeuna parantos réngsé.

Lokasina di 1.600 Pennsylvania Avenue di Washington, Gedong Bodas dipikaterang ku rupa tukang na, anu nganggo colonnade di tengahna. Di luarna, ukuran na sigana langkung alit sareng ngan saeutik anu terang diménsi anu leresna: langkung ti 130 kamar, 35 kamar mandi, ampir 30 hawu, 60 tangga sareng 7 lift sumebar di 6 lantai sareng 5.100 méter pasagi.

Tiasa neng?

Ngadeukeutan Gedong Bodas nyaéta Pusat Pengunjung Gedong Bodas, anu kabuka pikeun umum. Nganjang ka White House ngalangkungan wisata di jero ngan mungkin pikeun warga Amérika Serikat. Aranjeunna bébas tapi anjeun kedah ngadamel reservasi sababaraha bulan sateuacanna ku nyerat ka wawakil Kongrés. Pikeun urang asing dina waktos ayeuna teu mungkin janten anjeun kedah netep ningali Gedong Bodas ti luar.

Katedral Washington

Gambar | Pixel

Salah sahiji katedral paling éndah di wétan Amérika Serikat nyaéta Katedral Nasional Washington. Éta mangrupikeun anu kadua panggedéna di nagara éta saatos Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception di Distrik Columbia (caket pisan sareng Washington) sareng katedral kagenep pangageungna di dunya.

Gaya Neo-Gothic, Katedral Nasional Washington pisan ngingetkeun basilicas Éropa anu hébat sareng didedikasikan pikeun Rasul Saint Peter sareng Saint Paul. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng kagolong kana Garéja Episkopal di Amérika Serikat Amérika.

Upami nalika liburan ka Washington anjeun badé didatangan kuil ieu, Anjeun bakal mendakan éta di simpang antara Wisconsin sareng Massachusetts Avenues, belah wétan-kalér ibukota. Éta ditulis salaku monumén dina Daftar Nasional Tempat Bersejarah sareng panasaran, upami ningali ka menara kalér aya gargoyle anu ngagaduhan helm Darth Vader ti Star Wars. Teu biasa, leres?

Penjahat budaya populér ieu tungtungna janten bagian tina katedral kusabab majalah National Geographic World ngayakeun kontes desain barudak dimana kontestan Christopher Rader nempatan tempat katilu kalayan gambar ieu. Saatos kontes, tokoh éta dipahat babarengan sareng gambar-gambar unggul anu sanés (budak awéwé kalayan kepang, rakun sareng saurang lalaki sareng payung) pikeun ngahias puncak menara barat laut Katedral Washington.

Peringatan Jefferson

Gambar | Pixel

Thomas Jefferson mangrupikeun kapribadian anu ngagaduhan penting pisan dina sajarah Amérika Serikat. Anjeunna mangrupikeun panyusun utama Déklarasi Kamerdekaan na, Sekretaris Nagara munggaran nagara di pamaréntahan George Washington, salah saurang bapak pendiri bangsa sareng présidén anu katilu saatos ngagentos John Adams. Pamustunganana, di Amérika Serikat aya seueur anu émut ka Thomas Jefferson sareng tugu na khusus kanggo ingetan na.

Peringatan ieu ayana di Taman Potomac Kulon terbuka, di sisi Walungan Potomac. Ieu maréntahkeun diwangun ku Présidén Franklin D. Roosvelt di 1934 sabab anjeunna resep pisan ka politikus éta. Pikeun desain arsitékna diideuan ku Monticello, bumi Thomas Jefferson, anu dina gilirannana diideuan ku Pantheon di Roma.

Upami di luar Peringatan Jefferson éndah, di jerona heran sabab dipapaésan kalayan prasasti kutipan terkenal ti présidén ieu sareng bahkan ku potongan-potongan Deklarasi Kamerdekaan Amérika.

Amérika Serikat Capitol

Gambar | Pixel

Éta mangrupikeun salah sahiji gedong paling éndah di Washington anu perenahna di lingkungan Capitol Hill sareng mangrupikeun ikon anu ngalambangkeun démokrasi Amérika. Kakuatan législatif pamaréntahan Amérika Serikat kentelkeun didinya: Déwan Perwakilan sareng Sénat.

Capitol Amérika Serikat didesain ku William Thornton sareng tahap munggaran réngsé dina awal taun XNUMXan. Teras, arsiték sanés ngadamel modifikasi anu masihan kompleks anu ciri gaya neoklasik.

Tahap kahiji réngsé taun 1800 sareng mangrupikeun salah sahiji tempat wisata utama di kota. Arsiték Thomas U. Walter sareng Agustus Schoenborn mendesain kubah ayeuna di tengah struktur anu dilapis ku patung awéwé, bentukna tiasa ditingali ti kajauhan bari jalan-jalan Maryland sareng Pennsylvania tungtung na.

Jalma-jalma anu milih tempat pangwangunan Amérika Serikat Capitol pencét kuku dina sirah sabab ayana dina gunung sigana langkung ageung, anu mangrupikeun conto anu sampurna tina simbolisme kakuatan..

Peringatan Lincoln

Gambar | Pixel

Wangunan anu paling kasohor di Amérika Serikat nyaéta Peringatan Lincoln, tugu spektakuler anu didedikasikan pikeun sosok Abraham Lincoln, présidén genep belas nagara éta.tempatna di jero taman di tengah ibukota anu dikenal salaku National Mall. Ieu mangrupikeun monumen penting sanés sapertos Obelisk Washington, patung General Grant sareng tugu Lincoln, tilu tokoh anu aya hubunganana pisan dina sajarah Amérika.

Diresmikeun taun 1922, Peringatan Lincoln mangrupikeun gedong dina bentuk candi Yunani anu hoyong didamel ku Kongrés Nasional pikeun masihan upeti ka politikus anu kawéntar. Tangga ageung nuju ka kamar dimana urang tiasa ningali patung ageung Abraham Lincoln (ku Daniel Chester French), sababaraha mural interior sareng dua tulisan kalayan kutipan tina sababaraha biantara présidén.

Dina 1963 Peringatan Lincoln mangrupikeun adegan pidato "I Have a Dream" anu kasohor ku pastor sareng aktivis hak-hak sipil Martin Luther King. Di National Mall anjeun ogé tiasa ningali patung khusus pikeun sosokna sababaraha méter ti peringatan éta.

Tiasa neng?

Asup ka Peringatan Lincoln haratis sareng dibuka ti 8 énjing ka 12 énjing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*