Transportasi di Amérika Serikat

Gambar | Pixel

Amérika Serikat mangrupikeun nagara ageung anu aya hubunganana sacara internal ku cara transportasi anu béda sapertos karéta, pesawat, mobil sareng beus.

Jaringan transportasi AS épisién pisan dina istilah umum sareng ngamungkinkeun anjeun ngumbara ka penjuru nagara lumayan raoseun sareng gancang. Upami anjeun ngarencanakeun perjalanan ka Amérika Serikat sareng anjeun hoyong terang kumaha anjeun tiasa ngalih ti basisir ka basisir, tong hilap tulisan ieu dimana kami ngajelaskeun naon alat transportasi di Amérika Serikat.

Avión

Pesawat mangrupikeun cara transportasi anu paling merenah pikeun ngalih di jero nagara ti hiji nagara ka kaayaan anu sanés kumargi jaringan hiber nasional lega sareng dipercaya ku rébuan penerbangan harian, sababaraha maskapai sareng ratusan bandara. Kaseueuran kota ageung ngagaduhan sahanteuna hiji bandara sareng penerbangan langsung sareng koneksi sayogi.

Nagara ieu lega pisan maka upami sakali anjeun hoyong ngumbara ti basisir ka basisir dina waktos anu pang pondokna, langkung saé naék pesawat sabab perjalanan anjeun bakal nyandak anjeun kirang ti genep jam dibandingkeun sareng perjalanan sababaraha dinten anu kalebet iinditan nganggo karéta atanapi mobil.

Iraha ngumbara nganggo pesawat di Amérika Serikat?

Upami anjeun milarian ngahémat artos ku tikét pesawat anjeun, hal anu paling hadé pikeun dilakukeun nyaéta ngarencanakeun perjalanan anjeun sateuacanna. Baheula, maskapai nyobian nyingkirkeun kaleuwihan korsi dina menit terakhir, janten anjeun kedah ngantosan lami-lami kéngingkeun tiket udara murah. Nanging, dinten ieu kaayaan parantos robih sareng aya maskapai anu langkung sering nawiskeun harga anu langkung saé pikeun wisatawan.

Dina waktos-waktos anu tangtu sapertos spring break, usum panas atanapi wengi liburan sareng liburan bank, ngantosan dugi ka dinten terakhir kanggo kéngingkeun tiket hawa tiasa mahal kusabab usumna tinggi sareng perjalanan nganggo pesawat di Amérika Serikat langkung mahal. Upami anjeun gaduh kasempetan kanggo ngumbara ka Amérika Serikat dina usum low, éta anu paling disarankan sabab tikét pesawat langkung mirah. Éta sami sareng ngumbara dina dinten minggu tibatan akhir minggu. Ku cara ieu anjeun bakal ngahémat langkung artos.

Airlines anjeun tiasa ngarambat

Sababaraha maskapai nasional anu beroperasi di Amérika Serikat nyaéta: American Airlines, Delta Air, United Airlines, US Airways, Skywest Airlines, Southwest Airlines, Hawaiian Airlines atanapi Virgin America, sareng anu sanésna.

Sadaya nagara bagian nagara ngagaduhan seueur bandara anu ngapung ka kota-kota anu béda unggal dinten. Nyatana, Amérika Serikat ngagaduhan 375 bandara domestik.

Gambar | Pixel

Mobil

Nalika ngumbara di Amérika Serikat dina pakansi, seueur wisatawan anu milih mobil sabab tiasa janten petualangan. Sareng éta salah sahiji wisata jalan anu kawéntar di nagara éta nyaéta Rute 66 ogé katelah "jalan utama di Amérika Serikat."

Dina panjangna 4.000 kilométer panjangna, Rute 66 nyebrang nagara ti wétan ka kulon ngalangkungan dalapan nagara bagian (Illionis, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona sareng California) ti Chicago dugi ka tamat di Los Angeles. Ngalakukeun rute ku mobil atanapi motor mangrupikeun perjalanan impian pikeun seueur jalma. Nanging, Pikeun ngalih ngurilingan Amérika Serikat nganggo mobil anjeun kedah terang kumaha nyetir ka ditu sabab undang-undangna tiasa bénten sareng nagara anjeun.

Naon anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun di Amérika Serikat?

Upami anjeun iinditan salaku wisata, di kaseueuran nagara anjeun peryogi lisénsi nyetir internasional. Sugan nalika anjeun nyéwa mobil aranjeunna moal naroskeun tapi nyandak éta henteu kantos nyeri kusabab gampang pisan ditampi.

Salaku conto, dina kasus Spanyol pikeun kéngingkeun anjeun anjeun kedah gaduh lisénsi nyetir anu sah sareng prosedur na tiasa dilakukeun sacara online gancang. Anu anjeun peryogikeun nyaéta KTP éléktronik, eusian formulir pikeun nyungkeun ijin sareng mayar biaya. Dua dinten sanggeusna anjeun tiasa nyokot éta di kantor patalimarga anu nampilkeun KTP anjeun pikeun ngaidentipikasi diri anjeun sareng poto warna ayeuna 32 x 26 mm. Sakali dikaluarkeun, lisénsi nyetir internasional ngagaduhan waktos valid sataun.

Émut yén pikeun nyéwa mobil di Amérika Serikat umur minimum anu diperyogikeun nyaéta 21 taun, sanaos di sababaraha nagara éta tiasa 25 taun.

Naon anu anjeun kedah terang pikeun nyetir di Amérika Serikat?

Sanaos nagara anu gaduh tradisi Anglo-Saxon, di Amérika Serikat anjeun ngajalankeun di beulah katuhu, sisi jalan anu sami sapertos di sabagéan ageung nagara Éropa sareng Spanyol. Nanging, urang kedah émut yén unggal nagara mungkin ngagaduhan peraturan patalimarga anu béda. Janten, Sateuacan ngawitan nyetir, anjeun kedah terang perkawis tanda jalan sareng wates kecepatan di nagara bagian anu anjeun badé didatangan.

Di sisi anu sanésna, Amérika Serikat mangrupikeun nagara anu ngagaduhan daérah ageung sakedik padumukan dimana alam liar maréntah, janten upami anjeun henteu terang daérah éta gampang pikeun timbulna masalah sareng musna. Pikeun ngahindaran ieu, upami anjeun badé nyéwa mobil di Amérika Serikat, pastikeun anjeun nyandak GPS anu parantos ngapdetkeun peta jalan.

Angkutan umum di Amérika Serikat

Gambar | Pixel

Tren

Pilihan anu sanés pikeun ngurilingan Amérika Serikat nyaéta karéta. Ieu mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun gaduh seueur waktos kanggo ngarambat, upami anjeun teu ngagaduhan lisénsi nyetir internasional atanapi upami anjeun teu hoyong ngahesekeun kahirupan anjeun ku GPS sareng arah nalika nyéwa mobil. Naon deui, Upami anjeun milih karéta pikeun medar di Amérika Serikat, hiji kaunggulan nyaéta anjeun tiasa menikmati bentang anu spektakuler (padang rumput heureuy, pagunungan luhur sareng kampung-kampung anu saé) nalika anjeun ngumbara di tempat anu raoseun.

Di Amérika Serikat, anu nyayogikeun jasa ieu nyaéta Amtrak, operator rel nasional anu ngahubungkeun Amérika Kalér ngalangkungan sistem na langkung ti 30 ruteu anu karéta na angkat ka langkung ti 500 tujuan di 46 nagara bagian sareng Washington DC

Hatur nuhun kana hubungan anu bénten-bénten antara kota-kota utama Amérika Serikat, upami anjeun mutuskeun ngalalana nganggo karéta anjeun tiasa ngarambat nganggo karéta angkat ka New York, Philadelphia, Boston, Chicago, Washington DC, Los Angeles sareng San Fransisco. Kota-kota sanés di nagara éta panginten gaduh sambungan rel hiji arah atanapi dua arah alit pikeun jalan-jalan di sekitar pusat.

Salaku tambahan, seueur kota di nagara éta ngagaduhan sistem karéta perkotaan anu sering nyayogikeun koneksi ka stasiun karéta lokal sareng ngalir diantara kota sareng lingkungan luar.

Naon karéta sapertos di Amérika Serikat?

Kaseueuran karéta Amtrak gaduh korsi anu lega pikeun manteng suku anjeun sareng istirahat, nganggo Wi-Fi gratis, jamban, sareng tuangeun. diantara jasa séjén. Salaku tambahan, pikeun perjalanan éta kalayan jarak anu jauh pisan aya wagons sareng kompartemen bobo.

Perjalanan naon anu kedah dilakukeun ku karéta di Amérika Serikat?

Diantara rute anu ditawarkeun Amtrak ka panumpang, aya dua anu, kusabab kaistimewaanana, bakal janten pangalaman anu pikaresepeun pikeun dilakukeun: karéta California Zephyr (anu nuturkeun jalur anu dilakukeun ku para prospektor emas ngalangkungan kulon 7 kaayaan bentang anu éndah) atanapi karéta Vermonter (kanggo ningali bentang anu indah di New England, kota-kota bersejarahna sareng garéja-garéja na anu aya bukit pasir bodas).

Gambar | Pixel

beus

Salah sahiji alat transportasi anu paling sering dianggo di Amérika Serikat pikeun ngalih ngurilingan nagara nyaéta beus. Alesan pikeun milih éta seueur: rupa-rupa perusahaan anu nawiskeun jasa kalayan harga pikeun sadaya anggaran, hubungan anu saé antara seueur kota sareng kendaraan anu bersih, nyaman sareng aman.

Kaseueuran kota ageung gaduh jaringan beus lokal anu tiasa dipercaya, sanaos jasa dina akhir minggu sareng wengi terbatas.

Upami waktos sanés masalah, beus tiasa janten cara anu pikaresepeun pikeun ngajajah nagara sabab ngamungkinkeun anjeun ningali tempat anu paling jauh sareng lanskap anu bénten-bénten anu moal mungkin upami anjeun ngalaksanakeunana ku pesawat.

Naon perusahaan beus utama?

  • Greyhound: éta mangrupikeun perusahaan beus jarak jauh anu leres anu nutupan rute sacara praktis di sadayana nagara sareng Kanada.
  • Boltbus: ngoperasikeun utamina di daérah kalér-wétan (seueur nagara bagian New England sareng New York diantara tempat-tempat sanés).
  • Megabus: perusahaan ieu ngahubungkeun langkung ti 50 kota sareng ogé ngagaduhan rute ka Kanada. Éta gaduh harga anu cukup kalapa.
  • Vamoose: salah sahiji anu pang dianggo ku anu sering ngarambat antara Washington sareng New York.

taksi

Gambar | Pixel

Éta sanés mangrupikeun sarana transportasi anu dianggo pikeun ngarambat antar kota tapi dina patempatan anu sami. Sadaya kota ageung di Amérika Serikat ngagaduhan seueur taksi. Di bandara biasana gampang naek taksi kusabab seueur anu nyandak turis ka pusat kota, tapi sabalikna rada rumit sareng biasana henteu gampang mendakan anu gratis.

Sabalikna naon anu dipercaya jalma, taksi di New York henteu mahal teuing. Harga rata-rata perjalanan standar ngalangkungan Manhattan nyaéta sakitar $ 10 tapi upami anjeun rurusuhan, kuring nyarankeun anjeun milarian alternatif sapertos subway kusabab patalimarga di Manhattan tiasa rada kacau sareng macét patalimarga cenderung kabentuk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*