Museum lilin anu pangsaéna di Amérika

Naha anjeun resep musium lilin? Aranjeunna luar biasa, unggal potongan anu dipajang mangrupikeun seni leutik, sapertos baranahan anu tepat anu masihan sakedik kesan. Upami anjeun mikir yén musium Madame Tussauds mangrupikeun hiji-hijina, kuring nyaritakeun yén éta henteu, yén di Amérika Serikat aya seueur musium lilin.

Dina tulisan kami dinten ieu kami bakal ngobrolkeun museum lilin anu pangsaéna di Amérika, janten nyerat anu narik minat anjeun pikeun perjalanan salajengna.

Museum lilin

Kumaha riwayat bonéka lilin? Éta sadayana dimimitian ku imah pamakaman karajaan Éropa, jawab ngadamel réproduksi lilin ukuran hirup dibaju baju lalaki maot. Sareng naha aranjeunna ngadamel baranahan ieu? Ku adat tina upacara panguburan anu tersirat mawa mayit kana peti, dina prosesi sahingga tunduk kana cuaca anu goréng.

Teras ideu ngadamel a lilin effigy, mimitina sirah sareng leungeun anu mangrupikeun bagian anu nonjol tina papakéan karajaan. Saatos dikubur atanapi dikubur, janten adat pikeun nyéépkeun potongan-potongan ieu tampilan garéja, anu tungtungna narik seueur anu ningali. Sareng kami terang, sadayana éta ngagaduhan harga.

Teras, dina kahirupan pikeun inohong ieu ogé janten populér sareng aya pematung master sajati anu ngumbara di pengadilan Éropa anu ngumpulkeun komisi sareng artos. Adat lahir di Éropa diantara karajaan, tapi anu leres nyaéta dina jangka panjang éta meuntas lautan sareng ayeuna aya musium ogé di Amérika sareng dunya, tapi henteu ngan ukur ngan ukur ti royalti tapi selebriti.

Museum lilin di Amérika Serikat

Amérika Serikat ngagaduhan seueur musium lilin, sababaraha di California, sababaraha di New York, Las Vegas, Washington, sareng daptar na teras-terasan. Di dieu anjeun bakal mendakan inohong lilin tina sagala rupa, ti sababaraha royalti, ngaliwat musisi kasohor sareng karakter ti literatur populér dugi ka, tangtosna, béntang hollywood tina sagala kali.

Imah Frankenstein

Musium ieu aya di Lake George, New York, sareng mangrupikeun musium pikasieuneun anu, sanaos dina judulna éta nuduhkeun ka Frankestein, aya ogé anu sanés pilem horor sareng tokoh buku anu tiasa nyingsieunan anjeun. Koléksi ieu dumasar kana pustaka pikasieuneun klasik sareng aspék anu langkung tradisional dina musium tina jenis ieu, janten aya sababaraha adegan kekerasan anu tiasa rada kuat.

Sababaraha karakter ngagorowok, sababaraha ngalih sakedik sareng sadayana sieun, kumargi éta imah angker, barina ogé. Musium ieu masih kabuka dina pandemi tapi langkung merenah pikeun parios dinten sareng jam na sabab sadayana tiasa robih. Di momen éta dibuka dina akhir minggu ti 10 énjing ka 5 atanapi 6 sonten. Asupna $ 10,75 per sawawa sareng $ 9 pikeun murangkalih sareng murid umur 81 dugi 13 taun.

Museum James James Wax

Jesee James mangrupikeun Bandit kulon liar, legendaris. Konon anjeunna pupus taun 1882 tapi musium nyiptakeun anjeunna janten sampurna. Musium ngandung foto, inpormasi, objék vintaj, langkung ti 100 rebu, diantawisna katuangan pribadi James sareng geng na, pakarang kaasup.

Salaku tambahan, pengunjung bakal ningali rekaman wawancara sareng jalma anu terang James sareng tangtosna, aya tokoh lilin anu baranahan bumi bandit, jaman Perang Sipil, perampokan sareng seueur deui. Éta ngeunaan hirup pangalaman multidimensional sareng sigana bakal lumayan lumayan.

Musium ieu Éta caket sareng Gua Meramec sareng éta dina salah sahiji rute anu kawéntar di dunya, Rute 66, nalika ngalangkungan Missouri. Teras, kunjungan éta réngsé ku jalan-jalan ngalangkungan guha-gua ieu anu muncul saatos banjir parah di 1941. Sareng sigana gua-gua mangrupikeun tempat panyumput geng Jesse James.

Musiumna gaduh jam anu béda-béda gumantung kana sasihna, tapi tetep émut yén antara Nopémber sareng Maret ditutup. Pangakuan $ 10 per sawawa.

Museum Lilin Hollywood

Musium ieu aya di Pantai Myrtle, Karolina Kidul. Mangrupikeun cabang sareng ngahibur cukup bari bari angkat ka pantai sareng hiburanana. Aya seueur inohong tina selebriti jeung sababaraha zombie, selebriti ogé barina ogé.

Pangakuan per biaya sawawa antara $ 27 sareng $ 30, tapi anjeun tiasa ngagaleuh Sadaya aksés Pass sareng ngadatangan tilu musium dina hiji: Museum Lilin Hollywood, Maze of Mirrors and Outbreak, Hana's Maze of Mirrors and Outbreak, Dread the Undead.

Musium dibuka unggal dinten ti 9 énjing ka 9 sonten sareng ayeuna panggunaan chinstrap wajib.

Museum Nasional Hideung Hideung

Museum lilin ieu aya di baltimore sareng perkawis sajarah imigran Afrika di Amérika Serikat. Inpormasi anu disayogikeun di dieu biasana henteu diajarkeun di sakola sareng sajaba pendidikan pisan éta ogé ngahibur, sabab musium lilin condong.

Aya deui tina 150 inohong lilin ukuran hirup sareng sababaraha rohangan paméran kalayan téma anu béda. Hiji disebat Railway Bawah Tanah, kalayan inohong Harriet Tbman sareng Thomas Garret, bagian sanésna disebat kewirausahaan sareng aya Madam CJ Waler, anu sanés disebat Hak awéwé sareng penghapusan sareng ngagaduhan inohong Rosa Parks atanapi Shirley Chisholm, salaku conto. Ieu sadayana nami jalma hideung anu nyetak di Amérika.

Musium anu kasohor di réplika ukuran hirup tina kapal dagang budak sareng rada sesah ningali kaayaan dimana patalimarga éta dilaksanakeun. Ngadaptarkeun per sawawa biaya $ 15 sareng musium dibuka Senén, Rebo sareng Saptu tina 10 énjing ka 5 sonten sareng dinten Minggu ti beurang dugi ka 5 sonten. Aya wisata anu dipandu.

Museum Lilin Potter

Musium ieu damel di apoték pangkolotna di nagara éta, Anu masihan langkung pesona. Naon deui, Éta musium lilin pangkolotna di Amérika Serikat sareng aya seueur inohong anu hébat ti centurions Romawi ka selebriti abad XNUMX.

Pendiri musium, George Potter, janten kataji ku boneka lilin nalika nganjang ka London sareng hoyong ngalakukeun hal anu sami di Amérika Serikat, tapi ku tokoh politik nasional. Janten anjeunna ngagaleuh lilin anu pangsaéna di Perancis, rambut anu pangsaéna di Itali, sareng mayar pangrajin anu paling saé di dunya. Pabrikan dilakukeun di Bélgia teras sadayana dipindahkeun ka musium di 1949.

Musium aya dina Kacamatan Bersejarah Nasional, San Agustin, lingkungan Éropa pangkolotna di nagara éta, tempat anu indah pisan. Éta di 31 Oranyeu St. sareng dibuka dinten Senén dugi ka Minggu ti jam 9 énjing ka 5 sonten. Pendaptaran sakitar $ 11.

Museum Lilin Salem

Musium ieu di Salem, Massachusetts. ngarayakeun ulang taun ka-25 taun ayeuna sareng babarengan anjeun tiasa nganjang ka tempat wisata Désa Dukun Salem sareng Peringatan Jalur sareng ogé Charter Street Burying Point, sadayana aya hubunganana sareng Dukun tukang moro.

Situs na super lengkep sabab salian ti musium anjeun tiasa nyandak jalan wengi ngaliwatan jalan sareng imah angker. Wisata ngabahas sejarah gedong, kagiatan roh, sareng tuduhan sihir anu tumiba ka awéwé nalika éta. Ogé aya wisata siang.

Tangtosna, kanggo waktos musium ieu ditutup kusabab pandemi tapi henteu lami bubuka penjualan online tikét pikeun Oktober, sayogi dina bulan Juli, bakal diumumkeun. Komo tikét anu dipésér pikeun 2020 bakal valid.

Di Salem anjeun ogé tiasa nganjang ka Musium bajak sareng di Bristol, Connecticut, éta Museum Film Dungeon Palasik, tujuan anu hadé upami anjeun resep pilem horor, kalayan tokoh klasik tina Dracula, Frankestein, Nosferatu sareng Phantom tina Opera, Contona.

Museum Madame Tussaud

Musium ieu téh di Hollywood, California, sareng dina waktosna ditutup. Koléksi na dibagi kana sababaraha daérah: Modern, Hollywood Spirit, Pop sareng Kulon Ikon. Aya ogé daérah virtual, daérah khusus pikeun taun 90an, mangrupikeun pilem sanésna Marvel 4D sareng sareng anu sanés didaptarkeun ka Jimmy Kimmel.

Pendaptaran $ 20 sareng aya Hollywood Walk of Fame sareng 115 selebriti pikeun motrét. Musium Madame Tussauds pasti aya anu paling dikenal janten anjeun ogé tiasa nganjang ka sababaraha kantor cabang Nya, aya di New York, London sareng kota-kota sanés di Éropa sareng ogé di Asia.

Musium lilin nasional para Présidén

Musium aslina ieu di Dakota Kidul sareng ngandung sakitar saratus inohong lilin masing-masing tina 45 présidén Amérika Serikat. Musium nyaéta ngan lima menit ti Gunung Rushmore, gunung anu kawéntar ku rupa opat présidén, di kota Keystone.

Aya pituduh audio anu nyaritakeun kontéks sajarah ngeunaan adegan anu diréproduksi ku inohong, sareng pidéo tujuh menit nunjukkeun kumaha seniman ngawangun tokoh lilin. Aya ogé topéng maot ti présidén, bintang saratus sareng inohong sajarah sanés. Musium dibuka dinten ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)