Naon anu kedah ditingali di New York: tempat pangsaéna di kota anu henteu bobo

Naon anu kedah ditingali di New York

Upami aya kota anu ngagambarkeun Kulon sapertos anu sanés, éta pasti New York. Kota anu tiasa ngagaduhan seueur nami sabab tiasa nganjang ka tempat wisata mangrupikeun tujuan anu nyugemakeun sadayana, janten idéalisasi gedong pencakar langit, ikon sareng lingkungan kosmopolitan anu teu tiasa nahan. Naha anjeun hoyong terang sagala aya naon anu kedah ditingali di New York?

kali Square

Times Square di New York

Episentrum New York, sareng khususna kacamatan Manhattan, Times Square mangrupikeun tempat paling terkenal di dunya. Nuju ka tangga TKTS sareng nyandak gambar anu pangsaéna tina éta leuweung beton di mana jalma-jalma, taksi konéng khas, toko-toko, poster musik sareng gedung pencakar langit nyampur. Upami anjeun ogé ngagaduhan waktos, sumping pikeun ningali sababaraha ieu musikal Broadway pangénggalna atanapi lebet ka toko M & Ms pangageungna. Sadaya ieu, teu kakantun a Wengi Taun Anyar mitis antara streamers sareng bal ageung anu ngabagéakeun taun énggal.

Kalima Avenue

Barnes & Noble

Salah sahiji seueur pendirian di Fifth Avenue di New York

Upami aya jalan anu terkenal di dunya, éta nyaéta Fifth Avenue. Arteri utama New York mangrupikeun patalimarga, tren sareng gedong Art Deco dimana sababaraha toko pangalusna di dunya. Salaku tambahan, éta ogé tempat anu sampurna pikeun didatangan musium sakumaha dianjurkeun Museum Seni Metropolitan (atanapi MoMA) atanapi Guggenheim. Sadaya ieu, teu kakantun deukeutna éta. . .

Gedong Nagara Kakaisaran

Gedong Nagara Kakaisaran wanci magrib

Dianggap salaku gedong jangkung di dunya ti 1931 dugi ka 1971, Empire State Building parantos mangrupikeun ikon New York sareng pangaruhna anu lega. Dianggap salaku Landmark Bersejarah Nasional di 1983, gedung pencakar langit ngagaduhan jangkungna maksimum 443 méter sareng dugi ka 102 di antawisna nyumput dua sudut pandang anu terkenal: hiji di lantai 86 sareng hiji di lantai terakhir, mangrupikeun adegan pilem anu kasohor sapertos Anjeun sareng Kuring atanapi Sesuatu anu kedah diémutan, sareng Tom Hanks sareng Meg Ryan.

Puseur dagang dunya

Hiji Menara Pusat Perdagangan Dunya

Urang sadayana émut yén hina 11 2001 September di mana serangan tina munara kembar aranjeunna nyerang jantung kauangan pangageungna di New York sareng, sadunya. A ground zero anu salami taun-taun ieu dianggap sababaraha pilihan dugi ka pangwangunan di 2014 ti Hiji Dunya Trade Center, gedong pencakar langit énggal anu nganggo 104 lanté dianggap salaku gedong jangkung di beulahan bumi beulah kulon. Alesan anu pangsaéna pikeun musna naek ka anu matak Viewpoint One World Observatory atanapi nganjang ka 11/XNUMX Memorial and Museum sareng langkung ti 3 korban anu tiwas dina serangan éta.

Sasak Brooklyn

Sasak Brooklyn

Pandangan Sasak Brooklyn anu kawéntar

Upami anjeun kantos ningal pilem sapertos Woody Allen's Annie Hall anjeun bakal émut mana anu salah sahiji sasak paling ikon di dunya. Sarua, kang ngaitkeun Manhattan sareng Brooklyn salami 2 kilométer, diresmikeun taun 1883 janten dina waktos éta jembatan gantung anu pangageungna di dunya. Cocog pikeun nyandak sababaraha pandangan kota anu paling saé, khususna nalika matahari terbenam, Sasak Brooklyn ngabangkitkeun daya tarik Kota New York anu ngajak anjeun leumpang sareng ngaraos karajaan raja dunya.

Patung Liberty

Patung Liberty di New York

Dikandung salaku kado ti Perancis pikeun nandaan satus abad tina panandatanganan Deklarasi Kamerdekaan, Patung Liberty dugi ka muara Walungan Hudson di 1886 janten salah sahiji simbol hébat Amérika Serikat sareng dunya. Idéal tina didatangan babarengan sareng Pulo Ellis atanapi Pulo Staten (poto anu pangsaéna dicandak ti dieu), Patung Liberty ngagaduhan sudut pandang anu anjeun kedah pesen tiket sateuacanna, sabab éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling dipénta di New York.

Central Park

Didatangan taman sentral

Nalika urang ngémutan "taman dunya", anu mimiti aya dina pipikiran nyaéta Taman Pusat, paru-paru hébat New York City anu aya di jantung Manhattan. Dibuka taun 1857 sareng diwangun ku langkung ti 3 kilométer pasagi, Central Park nampung sagala rupa kagiatan: ti jalur sapédah dugi ka numpak mobil, ngalangkungan sababaraha acara budaya, soré téater dina usum panas komo seminar. Tanpa ragu, salah sahiji anu hébat kedah ditingali di New York salami kadatangan anjeun ka Big Apple.

Puseur Rockefeller

Kompleks Gedong Rockefeller Center

Lokasina di Midtown Manhattan, Rockefeller Center nyaéta sakumpulan nepi ka 19 gedong komérsial dimana anjeun bakal mendakan sababaraha toko anu paling mewah di sakumna kota. Diwangun taun 1939 sareng nunjuk Tunjuk Sejarah Bersejarah Nasional di 1987, komplek ieu ogé kalebet sudut pandang infark, fasilitas anu kasohor Balai Musik Radio Kota atanapi, khususna, pusatna Natal dina bentuk Tangkal Natal sareng gelanggang es és parantos dirobih janten usum salju klasik di kota.

Madison Square Taman

Madison Square Taman

Pandangan Madison Square Garden hiji dinten dina acara olahraga

Kaulinan baseball, konser mitos atanapi bahkan pertandingan tinju. Unggal acara olahraga sareng budaya tiasa dibayangkeun dilaksanakeun di dieu, dina ieu pikaresepeun Stadion dirobih janten bumi kanggo tim hoki Knicks atanapi New York Rangers di mana seniman anu kawéntar dina sajarah ogé parantos maénkeun sababaraha waktos. Pariksa jadwal na kaleungitan diri dina ramé sareng panasaran tina nangtung.

Brooklyn

Taman Botani Brooklyn

Ningali taun ka pengker salaku lingkungan anu bahaya, Brooklyn ayeuna mangrupikeun tempat pikeun sababaraha tempat Tren Budaya Paling Menawan di New York City. Meuntas Sasak Brooklyn anu terkenal sareng kaleungitan diri di jalan-jalan anu pinuh ku seni urban, lingkungan Dumbo anu cocog pikeun nyandak gambar atanapi musna di Williamsburg, lingkungan hipster dimana teu aya kakurangan bar sareng toko alternatip di kota. Daérah kosmopolitan sapertos sababaraha batur anu kadatanganana bakal langkung saé pisan upami anjeun ditungtungan ku piknik di Prospect Park anu kasohor atanapi kunjungan ka Botanical Garden.

Aya seueur tempat anu tiasa ditingali di New York. Seueur, nyatana. Nanging, sababaraha kali trikna nyaéta ngantepkeun diri nyalira sareng henteu ngandelkeun teuing kana jalur anu gancang. Jalan-jalan di jalan-jalanna, tuang anjing panas, tumpak jalan bawah tanahna, leungitkeun pandangan anjeun sareng rasakeun pesona aya di tengah dunya. Di kota anu teu pernah bobo.

Naon waé tempat séjén anu tiasa ditingali di New York anu anjeun nyarankeun? Dupi anjeun kersa terang sadayana hal gratis anu tiasa anjeun laksanakeun di New York?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*