Girona

Pandangan Girona

Girona

Girona mangrupikeun salah sahiji kota ageung anu ngagaduhan seueur tempat anu pikaresepeun tapi ogé alit sahingga anjeun tiasa kenal aranjeunna dina hiji kunjungan. Kalayan jaman baheula bobogohan deui Umur Romawi sareng carita anu kalebet integrasina kana Kakaisaran Carolingian atanapi situs anu kawéntar salami Perang Kamerdekaan, Girona pinuh ku tempat wisata.

Anjeun bakal gampang ngaidentipikasi pusat bersejarah na atanapi Barri Vell sabab éta diwatesan ku témbok abad pertengahan. Disapalih nelpon atanapi benteng Yahudi, éta bakal ngangkut anjeun ka Girona abad pertengahan. Upami ieu anjeun nambihan bumi anu ngagantung di sisi walungan Oñar, warisan anu euyeub dina arsitektur modernis sareng noucentista sareng, tangtosna, maksakeunana Katedral Gothic, anjeun bakal mendakan yén Girona mangrupakeun kota anu saé. Upami anjeun hoyong terang, kami ngajak anjeun nuturkeun kami.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Girona

Leumpang ngalangkungan jalan-jalan di kota Catalan anjeun tiasa nganjang ka dinya dua rebu taun sajarah sareng ngaraos diangkut ka jaman Romawi, ka Carolingia atanapi anu paling gumbira barokah. Hayu urang terang éta.

Tembok

Mangrupikeun benteng anu kalebet bagian tina batu tina jaman Romawi sareng Carolingian anu sanés (abad ka-XNUMX) sareng abad pertengahan handap (abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX). Anjeun tiasa ngalangkungan éta leumpang parapet sareng di jero anjeun bakal mendakan sababaraha harta karun pangsaéna di Girona.

Katedral Santa Maria

Éta kuil anu megah anu konstruksi na lumangsung genep abad, ti tanggal XNUMX dugi ka XNUMX. Kusabab kitu, éta kalebet gaya sapertos Romanesque; urang Gothic, anu mangrupikeun anu dominan, sareng basa Baroque. Kahiji milikna tukang ngaput, anu kadua na na tunggal tunggal, anu pang lega di dunya (23 méter) saatos éta Basilika Santo Petrus di Vatikan, sareng anu katilu mangrupikeun facade utama anu éndah, diluluguan ku anu teu kurang-hadéna tangga.

Di jero menonjol berharga na jandéla kaca patri jeung Kapilah Utama, anu perenahna di presbytery sareng ngagaduhan peti altar abad ka-XNUMX anu luar biasa ditutupan ku pérak. Tungtungna, anjeun tiasa nganjang ka Museum Keuangan Katedral, kalayan potongan sakumaha berharga sakumaha Permadani Penciptaan, Abad ka-XNUMX, sareng altar tina Saint Helena, permata Renaissance.

Katedral Santa Maria

Katedral Saint Mary of Girona

El Call, saparapat Yahudi Girona

Ogé ayana dina perimeter anu Força Vella, nami anu dibéré témbok primér Girona, nyaéta suku Yahudi di kota, nyaéta salah sahiji anu paling dilestarikan di dunya. Éta diwangun ku labirin jalan anu cobbled sempit anu nyambung ku arcade. Di jero anjeun tiasa nganjang ka Bonastruc Ca Porta Center, anu dipercaya mangrupikeun tempat ibadah tiheula sareng dinten ayeuna aya musium ngeunaan sajarah kota éta.

Anu mandi arab

Tanpa ninggali kota lami, anjeun tiasa ngadatangan mandi Arab, anu aya di Leumpang Arkéologis, disapalih Julia sareng Cornelia Towers. Sanaos namina, éta mangrupikeun konstruksi Kristen abad ka-XNUMX dina gaya Romanesque, sanaos aranjeunna niron mandi Muslim. Nya senter top réngsé dina kubah.

Candi sanésna Girona

Kami ogé mamatahan anjeun ningali di kota Catalan éta basilika ti Sant Feliú, anu mangrupikeun katedral anu munggaran. Éta katingalina sapertos kastil sareng ngagabungkeun ogé headboard Romanesque sareng naoth Gothic sareng fasad Baroque. Tapi, di luhur sadayana, langsing na menonjol munara bel.

Nya kitu, anjeun kedah nganjang ka Biara Benedictine di San Pere de Galligants jeung kapilah Sant Nicolau, anu janten salah sahiji ensembel Romanesque anu paling penting di sadayana Spanyol. Salaku tambahan, anu mimiti dinten ieu imah anu Museum Arkéologi Catalonia, kalayan potongan-potongan mimitian ti Empúry kuno dugi ka Abad Pertengahan.

The chapel of Sant Nicolau

Kapel tina Sant Nicolau

Sant Martí Sacosta

Upami juru abad pertengahan anu ampir gembleng dilestarikan di Girona, ieu na. Éta dipiguraan ku garéja Sant Martí kalayan fasad na sareng tangga baroque, sareng ditambahan ku Agullana House-Istana, anu ngaliput aksés ku anu anéh lengkungan serong.

Komplek Sant Doménec sareng Les Aligues

Anu sepuh biara Sant Doménec éta diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Éta ngagaduhan pangakuan parantos janten salah sahiji konstruksi Gothic munggaran di Catalonia sareng éndah na tukang ngaput. Pikeun bagian na, gedong Les Àligues, universitas lami, ngan ukur fasad anu dilestarikan, nyaéta Renaissance.

Girona kuadrat

Kota Catalan ngagaduhan dua kotak bersejarah anu menonjol diantara ruang kota na. Hiji nyaéta éta Vi, Sareng arcade kontinyu sareng dibatesan ku Istana Umum, konstruksi Gothic-Renaissance, éta Téater kota jeung bale kota.

Sareng anu sanésna, éta Alun-Alun Kamerdekaan, Abad ka-XNUMX. Éta dikonfigurasi ku rohangan porticoed tina akar neoklasik sareng di tengahna aya tugu pikeun ngahormat para pembela kota di Perang Kamerdekaan ngalawan Perancis. Upami anjeun ogé hoyong tuang, aya seueur réstoran di dinya.

The Rambla de la Libertad

Sareng kuadrat sateuacanna, éta parantos janten titik pertemuan pikeun masarakat Girona ti saprak abad pertengahan. Éta ngagaduhan bagian porticoed tepatna ti Abad Pertengahan sareng jalan-jalan tangkal linden ku bangku anu engkéna, khususna ti abad ka-XNUMX.

Alun-Alun Merdeka

Alun-Alun Kamerdekaan

Imah Oñar, simbol Girona sanés

Éstu has kota Catalan nyaéta konstruksi ieu anu sigana ngagantung di sisi walungan tina nami sami sareng anu dicét dina kelir jelas. Diantarana teh Imah Masó, Anu kagungan arsiték Rafael Masó sareng éta mangrupikeun salah sahiji lambang Noucentisme di patempatan. Ayeuna, éta mangrupikeun yayasan anu didédikasikeun pikeun anu bogana sareng musium. Tapi ieu ngarah urang ngobrol sareng anjeun ngeunaan gerakan arsitéktur di Girona.

Noucentista sareng arsitéktur modernista

Kusabab éta sanés hiji-hijina pangwangunan anu ngaréspon Noucentisme sareng Modernisme di kota. Jalan-jalan di jalan-jalanna anjeun bakal mendakan gedong padumukan sapertos Imah Gispert Saüch, Franquesa, Ngambeu, Noguera, Norat o Rigau.

Sareng, salian ti éta, ku conto arsitektur industri sapertos ti Regas Distilleries sareng kana Pabrik tipung Teixidor, kusabab Rafael Masó nyalira sareng yén anjeunna leres-leres berharga. Sarua pikaresepeun nyaéta gedong kantor pos, ku Eusebi Bona sareng Enric Catá, kalayan kubahna anu éndah ditutupan dina ubin Valencian.

Sasak na walungan Oñar

Aya sababaraha sasak pikeun nyalametkeun walungan anu ngalangkungan Girona, sanaos dua menonjol pikeun nilai artistikna. Anu kahiji nyaéta Sasak batu atanapi Isabel II, diwangun taun 1856 ku batu Girona anu bahkan ayeuna anjeun tiasa ningali sésa-sésa fosil nummulites, protozoa ti langkung ti opat puluh juta taun ka pengker.

Sareng anu sanésna nyaéta Sasak Beusi atanapi Eiffel, pikeun parantos didamel ku perusahaan insinyur Parisian di 1877. Sakumaha anjeun panginten mendakan, bahan tina wangunan ieu besi. Rada kirang tina nilai arsitéktur gaduh Sasak Gomez, tina beton bertulang, hiji lengkungan tunggal sareng diwangun dina 1916, sareng Sasak Sant Feliú, anu ngahubungkeun pusat bersejarah sareng perluasan kota sareng diwangun dina 1995.

Sasak Batu

Sasak batu

Museum-museum

Ibukota Girona gaduh sababaraha musium. Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan sababaraha kawas arkéologis, anu ti Casa Masó, Sejarah Urang Yahudi y Perbendaharaan Girona. Kami ogé nyarankeun yén anjeun sumping Sejarah Kota, dipasang dina biara Capuchin lami, gedong abad ka-XNUMX anu indah, sareng salah sahiji Art, kalayan karya-karya mimitian ti Romanesque dugi ka ayeuna.

Tapi anu paling panasaran diantarana nyaéta hiji ti bioskop, unik dina jinisna sareng nembongkeun potongan tina koleksi anu disumbangkeun ku sutradara Tomás Mallol i Deulofeu. Ieu kaméra proyéksi, gulungan, poster sareng alat sanésna.

Girona sakuriling sareng luar kota

Kota Catalan ngagaduhan a lingkungan istimewa. Dina hiji sisi, tempatna aya di patempatan opat walungan sareng khusus di ngabogaan anjeun tiasa ngalakukeun kayak sareng canyoning.

Di sisi anu sanésna, éta ngagaduhan sababaraha rute alam sahingga anjeun tiasa ngadatangan aranjeunna nganggo sapédah atanapi jalan-jalan. Diantarana, urang bakal nyebatkeun yén Anella Héjo, kalayan bieu salapan ratus méter sareng anu ngalir ti dataran Campdorà ka walungan Oñar. Ogé anu ngalangkungan éta Lebak Sant Daniel, anu tungtung di handapeun suku masif ti Les Gavarres; éta tina gunung Sant Miquel, anu ngalir persis yén gunung gunung, atanapi anu ti Galunggung, anu naék kana Benteng Calvary.

Salaku tambahan, urang moal gagal nyebatkeun yén di propinsi Girona aya anu saé Costa brava, salah sahiji tujuan wisata anu paling penting di dunya. Éta ngagaduhan kota anu spektakuler sapertos Cadaques, kalayan aspek na di kampung nelayan; Lloret de Mar, kalayan pantai anu megah; Tossa de Mar, Kalayan istana anu ngagumkeun, atanapi San Feliú de Guixols, Kalayan biara Romanesque na. Sareng ogé bentang anu éndah Jalan-jalan Ronda.

Massif of Les Gavarres

Les Gavarres

Iraha éta langkung saé angkat ka Girona

Kota Catalan nampilkeun a Iklim Tengah. Winters tiis tapi henteu tiis teuing sabab suhu rata-rata sakitar genep derajat Celsius. Usum panas, sareng rata-rata sakitar tilu puluh derajat dina bulan Juli sareng Agustus.

Sedengkeun pikeun hujan, éta kawilang loba, hususna di bulan anu langkung tiis sareng di usum gugur. Kusabab sadaya alesan ieu, panginten waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Girona nyaéta cinyusu. Nanging, upami anjeun pikahoyong, anjeun tiasa angkat dina usum gugur, hiji mangsa anu ogé pas sareng perayaan santo pelindung. Dupi éta tina San Narciso sareng, janten, aranjeunna dirayakeun sakitar duapuluh kasalapan Oktober.

Kumaha carana nepi ka kota Catalan

El Bandara Girona Éta dua belas kilométer ti kota sareng nampi penerbangan ti sakumna penjuru dunya. Nyatana, éta mangrupikeun dasar operasi pikeun Éropa kidul perusahaan Ryanair. Anjeun ogé tiasa sumping karéta api kumargi salah sahiji jalur kecepatan tinggi eureun di Girona.

Upami anjeun langkung resep ngumbara nganggo mobil anjeun nyalira, jalan anu ngangkut anjeun ka kota Catalan nyaéta AP-7, anu komunikasi sareng Spanyol Levante sareng Perancisjeung A-2, anu ngalangkungan kotamadya ngalangkungan lebak San Daniel.

Sakali di kota, anjeun tiasa ngalih beus kota, anu ngagaduhan sababaraha garis. Atanapi, upami anjeun raoseun pas, lebet Gyroclet, anu mangrupikeun jasa nyéwa sapédah Déwan Kota sareng anu ngagaduhan dua belas stasiun koléksi didistribusikeun di sadaya lingkungan kota.

Naon anu kedah didahar di Girona

Tungtungna, urang bakal nyaritakeun ngeunaan Girona gastronomy. Kusabab henteu ngan ukur monumén sareng rute alam anu kedah kalebet perjalanan. Dahareun ogé cara pikeun mikawanoh kota.

Propinsi Girona ngagaduhan bahan baku kuliner anu hadé. Aranjeunna nyorot dina fuetéta turnip hideung jeung suungéta paltruc (sajenis sosis getih) atanapi sosis amis.

La Harinera Teixidor

Gedong Harinera Teixidor lami

Sedengkeun pikeun piring khas, anjeun kedah nyobian sup mint, Tina tipung y de farigola atanapi thyme. Ogé aranjeunna domba ninggang di koséléta kéong kana patarralladaéta bebek sareng cabbages atawa hare sareng chestnuts. Perkawis lauk, kami mamatahan anjeun éta lauk kod atawa batu liat batu. Tapi tong lirén nyobian cemovada, anu saos teri anu lezat.

Sareng, kanggo pastry, xuxos aranjeunna manisan quintessential. Ieu kuéh dieusi krim sareng gula di luhur. Aranjeunna bahkan gaduh legenda nyalira. El Tarlá mangrupikeun saurang akrobat anu ngahibur masarakat Girona sareng anu bogoh ka putri hiji kang Oki pastry di kota. Nalika anjeunna nganjang ka anjeunna, anjeunna sumping sareng, supados henteu kapendak, anjeunna nyumput dina sakarung tipung. Ieu nyababkeun anjeunna bersin anu disada "Xuxú". Teras kang Oki pastry mendakan anjeunna sareng nonoman jangji badé nikah ka putrina sareng masihan resep kanggo jajan anu, dina émutan ka wahangan, aranjeunna disebat xuxo.

Kasimpulanna, sapertos anu anjeun tingali, Girona seueur nawiskeun anjeun. Sorotan na warisan monumental ageung, tapi ogé na setting lanskap éndah jeung gastronomi alus teuing. Saolah-olah éta henteu cekap, ngan dina sababaraha kilométer anjeun bakal mendakan kabagjaan Costa brava. Naha anjeun henteu cekap alesan pikeun nganjang ka Girona?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*