Casa Batlló sareng karya-karya hébat jenius Gaudí anu anjeun tiasa sumping

Batlló House

Antoni Gaudí mangrupikeun salah sahiji arsiték anu hébat sareng wawakil pangluhurna modérenisme Spanyol. Sapertos kitu, anjeunna ngantunkeun kami warisan anu hébat anu tiasa anjeun kunjungi dinten ayeuna pikeun teras-terasan ngagumkeun karyana, anu moal ngantepkeun anjeun anu henteu paduli anu kami terang. Salah sahijina nyaéta Casa Batlló tapi ngagaduhan seueur batur anu urang kedah terang atanapi caket sakedik.

Maka, kami parantos milih ngadamel perjalanan virtual ngalangkungan sababaraha karya anu paling ikonik sareng imajinatif jenius. Sadayana ngagaduhan hasil pribadi, kréatip sareng imajinatif anu masihan hasil unik. Sesuatu anu dicirian salaku modernisme paling pribadi. Hayu urang pek kusabab urang badé angkat!

The Sagrada Familia ku Antoni Gaudí

Basilika anu aya di Barcelona mangrupikeun padamelan anu paling sering dilongok, sareng pangwangunanna dimimitian taun 1882, janten salah sahiji garéja jangkung di dunya. Sanaos anjeunna gaduh seueur, urang tiasa nyarios yén éta mahakarya anu hébat. Ieu nempatan anjeunna mangtaun-taun hirupna sareng, kalayan éta, anjeunna ngahontal jaman naturalistik, parantos dina tahap akhir karirna, dimana éta bakal janten kasimpulan anu saé pikeun sadaya di luhur. Candi panggedéna dilakukeun dina gaya organik kecuali bagian tina crypt anu aya dina Neo-Gothic. Bentuk géométris moal kakurangan, ogé teu tiasa aya sasaruaan sareng alam. Upami anjeun henteu acan ngadatanganana, anjeun moal sono kana janji ieu sareng Antoni Gaudí!

Kulawarga Suci

Batlló House

Dina hal ieu, urang nyarios ngeunaan ngarombak gedong, tempatna di Paseo de Gracia di Barcelona. Urang tiasa nyarios yén kami aya dina jaman naturalistis Gaudí, dimana anjeunna nyampurnakeun gaya na paling pribadi sareng inspirasi na asalna tina alam. Saatos nyarios yén, kunjungan ka Casa Batlló tiasa janten salah sahiji tempat anu paling saé pikeun indera anjeun. Kunaon Nya, sabab kunjunganna tiasa interaktif pisan berkat kecerdasan buatan, sora binaural atanapi sensor gerak. Kalayan kecap séjén, cara ngahijikeun kana dunya Gaudí, ningali naon anu anjeunna tingali atanapi ngaraoskeun naon anu dirasa ku anjeunna dina acara audiovisual. Mangrupikeun pangalaman anu unik anu bakal ngajawab patarosan sapertos inspirasi na, kumaha imajinasi jenius éta diciptakeun sareng sadayana anu aya di sakurilingna.

Dina kunjungan ieu, anjeun bakal ngabales sadaya ieu sareng seueur deui. Kusabab anjeun bakal mendakan kamar anu jero anu anjeun bakal resep langkung ti sarébu layar. Di aranjeunna anjeun bakal mendakan sadayana rahasia na tentang asal usulna dina 'Gaudí Kubah'. Tapi sanés ngan ukur ningali bakal cekap, tapi sora anu pangsaéna bakal ngurilingan anjeun berkat 21 saluran audio anu néwak sumanget alam sareng tangtosna, proyéksi volumétrik, dimana sihir bakal langkung ti nyata.

Karya Gaudí

Saatos resep na ti mimiti na, waktuna ogé asup kana pikiran Gaudí. Hal anu saleresna sigana rumit! Tapi ku Gaudí Cube, éta bakal kahontal. Kamar anyar dimana ngagaduhan kotak LED 6 sisi. Kalayan anjeun bakal tiasa ngarobih sadaya anggapan kana kanyataan, éta bakal nyandak anjeun ka dunya anu sanés, kana implengan, tapi teras ngabantosan anjeun kalayan sagala indera, tanpa hilap yén kami aya dina jero pikiran tina jenius. Tangtosna, pikeun ieu, aya hiji karya panilitian anu tuntas di tukangeunana. Pilihan gambar didamel, ogé tulisan atanapi poto sareng matéri sanés anu, ku bantosan intél jieunan, parantos ngahirupkeun proyék ieu. Urang bakal ningali kanyataan ku panonna sareng tanda anu anjeunna tinggaleun di dunya.

Iraha urang lebet ka Batlló House, urang bakal ngaraosan proyéksi hirupna, gambar jaman baheula sareng sadayana ieu mangrupikeun cara pikeun ngarambat ka jamanna. Anyar anu anyar nyaéta ku ngan saukur ngadeukeutan lukisan, sénsor gerak anu dipasang di jerona bakal ngamimitian produksi pilem leutik, sahingga mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan bumi sareng inti kulawarga. Pikeun bérés nikmati sadaya warisanna tapi di jalma anu munggaran, ngajantenkeun pangalaman gaib anu kedah dihirupkeun, sahenteuna, sakali dina kahirupan. Naha anjeun wani mendakan kejutanana?

Taman Guell

Di Gunung Carmelo, belah kulon kalér Barcelona, ​​urang mendakan Park Güell, anu mangrupikeun karya Gaudí anu paling dikenal. Nalika urang ningali anjeunna, urang terang yén anjeunna ogé asup kana jaman naturalistik sareng yén anjeunna resep gaya anu sangat pribadi. Di jerona urang tiasa mendakan juru anu paling istiméwa sapertos cai mancur San Salvador de Horta atanapi sudut pandang Penjualan Joan, ti mana anjeun tiasa nikmati panorama Barcelona. Ngan ukur di lawang atanapi paviliun, urang parantos tiasa ngaraosan gaya paling jenius. Tempat anu sanés anu ogé kedah didatangan sareng upami anjeun parantos ngalaksanakeunana, jalan-jalan di sekitar daérah moal pernah nyeri.

Taman Guell

Imah Vicens

Sanaos sadaya proyek arsiték ngagaduhan pentingna sareng kasuksésan di tukangeunana, dina hal ieu nalika urang nyarioskeun Casa Vicens, urang kedah nyebatkeun yén éta mangrupikeun salah sahiji padamelan munggaran anu anjeunna lakukeun saatos diajar arsitektur. Janten panginten, nambihan langkung seueur nilai, upami tiasa. Kusabab kitu, urang tiasa nempatkeun éta dina jaman orientalis, sabab ngagaduhan panyawat oriental anu Gaudí resep pisan di taun-taun awal na. Wangunan anu dinyatakeun Aset Minat Budaya sareng terasna, Situs Warisan Dunya di 2005. Éta daun urang ku warna anu hébat dina bagian tina fasad, berkat bérés keramik na.

The Capricho of Gaudí

Sanaos leres yén kaseueuran karyana ayana di Catalonia, dina hal ieu urang kedah nyarios 'a whim' anu angkat ka Comillas di Cantabria. Éta ogé kedah dipiguraan dina jaman wétan Gaudí, dimana ubin keramik mangrupikeun protagonis utama, salian ti lengkungan sareng bata. Sakumaha anjeun pasti terang, gedong ieu dirobih janten musium, sabab teu heran. Ngan ku resep nyanghareupan fasad, éta bakal narik anjeun!

Booties House

Booties House

Kusabab urang parantos muka panto sareng El Capricho, anjeunna ogé ngiringan caket imah Botines. Kusabab éta mangrupikeun salah sahiji gedong anu aya di luar Catalonia sareng langkung khusus di León. Asal modéren, éta mangrupikeun gudang ogé tempat cicing dina taun-taun mimiti hirupna. Tapi parantos aya dina 1969 éta dinyatakeun salaku Monumen Bersejarah Budaya Minat, disimpen deui di 1996. Dinten ieu ogé ngagaduhan musium tapi ngajaga kaéndahan jaman baheula, inti tina Gaudí sareng cerminan jeniusanana. Anu mana anu anjeun parantos didatangan?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*