Gastronomi Galicia

Gastronomi Galicia

La Gastronomi Galicia éta anu paling rupa-rupa. Hidangan kalayan bahan dasar sareng saderhana, tapi éta nyayogikeun kombinasi laut sareng darat. Salaku tambahan pikeun ngumpulkeun produk ti daérah éta, unggal ngaseuk janten pésta anu nyata, ngajantenkeun resep-resepna tetep tetep turun-tumurun.

Boh tuangeun, ogé inuman mangrupikeun hal anu sok aya nalika urang nyarioskeun Gastronomi Galicia. Tradisi masing-masing propinsi na tiasa diringkeskeun dina piring-piring ieu anu badé disebatkeun. Sanaos aya batur anu anjeun ngan ukur tiasa ngaraosan upami anjeun nganjang ka bumi ieu anu pinuh ku Meigas.

Gurita, polbo à feira, piring mimiti gastronomi Galicia

Éta mangrupikeun salah sahiji resep tradisional, kanyataanna aya seueur bagéan Galicia dimana aranjeunna gaduh pésta nyalira kanggo ngeunah anu lezat ieu. Éta ogé leres éta gurita tiasa disiapkeun ku sababaraha cara, tapi tradisi Galicia milih à feira. Ngaranna asalna tina pameran klasik anu diayakeun di O Carballiño, propinsi Ourense. Pikeun tuangeun anu sumping ka anjeunna, aya persiapan gurita ieu sareng sakedik-sakedik sumebar ka seluruh daérah.

Hal anu narik perhatian sadayana anu panasaran, dugi ka ayeuna. Dasar na nyaéta masak gurita, potong kana potongan leutik atanapi irisan, tambahkeun uyah, paprika sareng minyak anu saé. Kadang-kadang éta ogé tiasa disajikeun ku 'cachelos', nyaéta masak kentang dina cai anu sami sareng gurita. Anjeun tiasa motong kana potongan atanapi irisan ipis sareng ngalayanan nyalira atanapi, ngiringan gurita anu bakal teras-terasan dina piring kai.

Sup Galicia

Kaldu Galicia

Salah sahiji piring utama pikeun bulan anu langkung tiis. The Sup Galicia Éta didamel nganggo dasar gajih atanapi gajih, anu dagingna sapertos taktak atanapi bacon sareng iga ditambihan. Tanpa hilap chorizo, kacang bodas, kentang sareng tangtosna, sayuran. Dina hal ieu, anu paling sering dipénta nyaéta héjo lobak, tapi éta ogé tiasa janten turnip atanapi kol. Sanaos dina kasus anu terakhir, kaldu bakal raos langkung amis sareng sentuhan uyah kedah disaluyukeun. Sadaya bahan ditambihkeun kana pot anu ageung pisan sareng dieusian cai kanggo masak. Tangtosna, hasilna langkung saé!

Pai Galicia

Salaku aperitif, éta mangrupikeun salah sahiji anu pang populerna. Éta ogé tiasa dipendakan di pameran atanapi pasar, atanapi di toko roti sareng supermarket. Galicia empanada ngaku seueur bahan, janten sanaos lauk tuna mangrupikeun salah sahiji dasar, aya ogé daging atanapi lauk cod diantarana anu paling terkenal. Tapi urang moal mopohokeun yén éta ngaku bahan sapertos kerang, belut konger, kerang, gurita sareng ieu mangrupikeun bagian tina saos bawang sareng paprika anu bakal ngakibatkeun ngeusian adonan anu bakal nyababkeun empanada sorangan.

Pai Galicia

Lacon kalayan top turnip

Deui, anu sanés tina masakan khas gastronomi Galicia. Sakumaha namina nyarios, dina hiji sisi aya daging nyaéta taktak babi, anu diala tina anggota awak payuneunna. Daging ku sentuhan asin anu asak sareng sayuran anu henteu sanés mangrupikeun sayuran héjo. Kadang-kadang anjeun ogé tiasa nambihan kentang dapur. Tapi naha éta, éta mangrupikeun salah sahiji ngeunah anu ogé kondusif pikeun usum tiris usum salju.

Kueh Santiago

Diantara seueur seueur tuangeun utami sareng aperitif, giliranana tuangeun tuangeun. Kusabab aya sababaraha, tapi salah sahiji anu utami nyaéta Tarta de Santiago. Anjeun bakal mikawanoh éta sabab ditutupan gula kawung sareng Palang Santiago digambar di dinya. Éta ngagaduhan asal anu teu dikenal tapi tangtosna, urang terang yén mangtaun-taun, éta diturunkeun ti generasi ka generasi. Diantara bahan-bahan na urang mendakan yén almond mangrupikeun dasar na, ogé gula, endog sareng aranjeunna biasana henteu nyandak tipung.

Kueh Santiago

Churrasco, daging dasar dina gastronomi Galicia

Dina seueur perayaan, mitos yén aya heula hiji empanada teras ... Churrasco! Kusabab éta biasana dilakukeun nalika cuaca badé sumping, di barbecue sareng di réréncangan babaturan. Tapi leres éta steak anu saé tiasa dipendakan iraha waé di réstoran. Dupi anu iga babi atanapi sapi daging anu dipilih, ogé sosis Creole. Dagingna kedah diasinkeun teras didamel dina hawu. Kusabab embers bakal masihan anu final. Leres éta ogé tiasa dibarengan ku saos anu ditakdirkeun pikeun bakar bakar anu ngagaduhan rempah-rempah. Kentang goreng sareng salad mangrupikeun lauk kanggo méja.

Kadaharan ti laut

Sanaos anjeun langkung seueur daging sareng churrasco, anjeun henteu kedah ucapkeun henteu pikeun anu saé kadaharan ti laut di Galicia. Kusabab éta ngeunaan produk lokal, seger sareng sagala rasa. Anjeun bakal tiasa ngaraos piring piring kadaharan ti laut anu saé sareng di jerona, tipena béda kadaharan ti laut anu bakal raoseun sapertos Gloria. Kadaharan anu paling umum anu urang tiasa mendakan di dinya nyaéta udang sareng udang, tanpa kantun tong enak ogé keuyeup atanapi keuyeup lancah, sareng anu sanésna. The kerang albariño atanapi compostelana anu matak.

kerang

Cabé Padrón

Upami ku churrasco anjeun hoyong peppers, yén aranjeunna ti Padrón. Kunaon 'Kusabab uns bite and outros, non'. Janten aya petualangan upami anjeun nyapek cabé anu langkung amis atanapi anu lada. Nikmat ieu ngan ukur kedah digoréng dina seueur minyak teras tuang sajumlah asin uyah kasar ka aranjeunna.

Freixós atanapi Filloas

Leres aya bedana antara dua sareng éta ogé gumantung kana daérahna. Kusabab kitu, aya anu disiapkeun ku getih babi, sedengkeun anu sanésna disentuh pang manisna bahkan ku sari sari sareng pangkalan susu. Janten kitu, éta mangrupikeun salah sahiji tuangeun anu paling lezat, anu Aranjeunna biasana dicandak dina karnaval. Sanaos dina sésana taun éta bakal teras-terasan ngeunah teuing.

pésoo

Likur kopi atanapi krim pomace?

Barina ogé piring sareng cuci mulut ieu, anu nyababkeun urang nyarioskeun salametan anu hébat, henteu sapertos nembak pomace 'pikeun nurunkeun tuangeun'. Hal dasar pikeun ngalakukeun pencernaan. Anjeun tiasa mendakan pomace ramuan atanapi krim pomace, langkung lemes. Tapi leres éta minuman keras kopi Mangrupikeun salah sahiji bahan baku anu hébat dina gastronomi Galicia, sabab éta sok janten pendamping anu saé. Atanapi anjeun wani sareng a diduruk sareng mantra na dina gastronomi Galicia?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*