Katedral paling éndah di Spanyol

Katedral paling éndah di Spanyol

Aya loba katedral paling geulis di Spanyol, kumargi istilah 'geulis' tiasa teras-terasan bénten kanggo masing-masing urang. Kusabab kitu, kami parantos marios ka sadayana anu sigana sapertos kieu, tapi upami anjeun ngagaduhan anu anjeun ogé anggap, anjeun kedah masihan terang ka kami ku ngalangkungan pesen.

Kusabab éta henteu gampang pikeun ngolompokkeun katedral anu paling indah di Spanyol, kumargi urang dikurilingan ku seni anu mengesankan ogé carita sareng legenda anu aya di sakurilingna. Pikeun sadayana ieu, ogé surat panutup anjeun sareng ogé lokasi, katedral ieu pantes didatangan.

Katedral paling éndah di Spanyol: Katedral Santiago de Compostela

Katedral Santiago of Compostela

Henteu ngan kusabab bumi narik, tapi sabab dianggap salah sahiji poin anu paling penting. Éta anu ngabagéakeun sadayana jamaah haji anu sumping ti sababaraha penjuru Spanyol sareng dunya. Ti mimiti waktos, dikoméntaran yén katedral ieu makam rasul Santiago, anu hartosna yén nalika Abad Pertengahan jamaah haji sumping ngadatanganana. Pangwangunan dimimitian sakitar taun 1075, sanaos leres yén éta parantos ngalaman sababaraha renovasi. Langkung ti naon sabab candi leutik sareng sadaya kunjungan anu ditampi. The Alun-alun Obradoiro bakal ngabagéakeun urang, dimana urang bakal resep Pórtico de la Goria, Romanesque dina gaya sareng dibagi kana tilu lengkungan. Sakali aya, anjeun tiasa nganjang ka pedalaman sareng nikmati 'Botafumeiro' anu kawéntar.

Katedral Burgos

Katedral Burgos

Nalika pangwangunanna dimimitian, éta nuturkeun pola Gothic sareng urang nyarios ngeunaan taun 1221. Tanpa diragukeun, éta mangrupikeun katedral anu paling indah di Spanyol. Sanaos éta penting réformasi antara abad ka XNUMX sareng XNUMX. Di jerona ogé ngagaduhan gaya sapertos Gothic anu parantos kami sebatkeun atanapi Renaissance sareng Baroque. Upami kageulisan aya dina pandangan munggaran, anjeun ogé kedah nyebatkeun sadayana éta dina bentuk relief atanapi tipayun. Ogé anu kedah diperhatoskeun nyaéta makam Cid Campeador atanapi Doña Jimena.

Katedral Barcelona urang

Katedral Barcelona urang

Tanpa ragu, katedral Barcelona ogé mangrupikeun candi anu sanés tiasa ditingali dina wisata kami. Antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX katedral ayeuna anu urang terang ayeuna bakal diwangun. Tapi sateuacanna, aya katedral romantis anu kaendahanana henteu kaitung. Ieu didaptarkeun ka Santa Cruz sareng ogé ka Santa Eulalia, saha santo pangayoman ti Barcelona. Salaku tambahan, urang kedah nyebatkeun juru Gothic anu aya di katedral ieu, dimana anjeun tiasa ningali tilu belas angsa. Kusabab Santa Eulalia dieksekusi nalika anjeunna yuswa nembé 13 taun sareng janten angon angsa.

Katedral Zaragoza-Basilica, diantara katedral paling éndah di Spanyol

Katedral Zaragoza

Nuestra Señora del Pilar mangrupikeun candi gaya Baroque sareng kaping ti abad ka-XNUMX. Basilika jumlahna aya tilu naves sareng kolong laras, anu silih berganti sareng sababaraha kubah. Kaleresan nyaéta bagian luarna bata, sedengkeun interiorna dieusi ku stucco. Anu disebat Ruta Mariana diwangun ti tempat sareng tempat ieu tempat suci Montserrat, Meritxell atanapi Torreciudad sareng Lourdes. Rancana perjalanan anu pinuh ku gastronomis anu hébat ogé kabeungharan budaya.

Katedral Palma de Mallorca

Katedral Mallorca

Pas di teluk Palma sareng Gaya gothic Levantine, katedral Palma de Mallorca naék. Anu sanés anu pang geulisna di Spanyol. Éta ngagaduhan salah sahiji jandéla kembang mawar anu panggedéna dina gaya Gothic, dibarengan ku nave ageung, dibandingkeun sareng katedral anu sami. Pangwangunanana dimimitian taun 1229. Disebutkeun ogé yén aya makam Jaime II sareng III, raja-raja Mallorca. Sababaraha parobihan anu dilakukeun ku katedral ieu diawasi ku Antonio Gaudí.

Katedral Almudena, Madrid

Katedral Almudena

Diwangun di mesjid lami, ti saprak 1083 Alfonso VI ngabahekeun deui Madrid, ngusir sadaya umat Islam. Dina waktos éta anjeunna mendakan siluét ti Virgin Mary, anu parantos dikubur dina tembok salami mangabad-abad. Katedral lurang tiasa mendakan di tengah Madrid sareng ieu dimana seueur raja parantos nikah. Diantara gaya anu urang bakal mendakan di katedral ieu nyaéta ti neoklasik dugi ka neo-Gothic ogé neo-Romanesque.

Katedral Seville, salah sahiji katedral paling éndah di Spanyol

Katedral Sevilla

Kalayan gaya Gothic anu teu lepatna, Katedral Seville mangrupikeun katedral paling éndah di Spanyol sareng salah sahiji anu panggedéna di dunya. Pangwangunanana dimimitian taun 1401. Salaku tambahan, éta ngagaduhan sababaraha waktos antara tembok na sareng detil na sapertos Renaissance atanapi Baroque, sareng anu sanésna. Tanpa ragu, salah sahiji tugu anu paling sering dilongok di tempat ieu sareng éta henteu kirang. Menara loncéng mangrupikeun menara langkung ti 100 méter anu urang terang nyaéta Giralda. Tempat anu tiasa ditingali ti mana waé di kota sareng anu bakal narik anjeun ti mimiti waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)