Kalurahan anu paling saé di Sierra de Aracena (Huelva)

Kalolobaan désa anu paling saé di Sierra de Aracena

Dianggap salaku taman alam pangageungna kadua di Andalusia di tukangeun Sierra de Cazorla, di Jaén, Taman Nasional Sierra de Aracena sareng Picos de Aroche Éta sumebar langkung ti 186.827 hektar di belah kalér propinsi Huelva. Skénario kontémplatif anu ieu di handap aya aglutinasi kampung-kampung anu paling indah di Sierra de Aracena, di Huelva.

Daérah kulon anu kawéntar Sierra Morena, ti mana ogé Sierra de Córdoba nginum, mangrupikeun kanvas anu sumebar di Sierra de Aracena. Lokasina diantara Portugal, Seville sareng Córdoba sareng ngalangkungan walungan Guadalquivir, Guadiana sareng Odiel, rohangan pagunungan ieu parantos murag asih sareng anu ngumbara dina milarian liburan anu sampurna ngalangkungan tempat-tempat rahasia dimana aranjeunna ngawatesan diri pikeun nyegerkeun jiwa dina cai mancur na, angkat ti bar ka palang pikeun milarian ham terbaik di Jabugo atanapi musna di aranjeunna susukan. Leuweung oak Holm sareng leuweung gabus anu mangrupikeun tanda anu pangsaéna pikeun tempat dongéng ieu dimana, khususna, ayana nuturkeun kota anu paling indah di Sierra de Aracena:

Aracena

Aracena Huelva

Ngaran anu ngabaptis gunung janten basis anu pangsaéna nalika ngadeukeutan sagala pesona daérah. Diwangun ku 8.048 jiwa, Aracena dikurilingan ku rupa-rupa sésa-sésa arkéologis anu mastikeun ayana manusa dina milénium kadua SM sareng nyumput aksés kana anu kawéntar Grotto Kaajaiban, Idéal pikeun kaleungitan diri antara tongtonan karst. Ieu sababaraha tempat wisata anu anjeun tiasa nikmati di kota imah bodas ieu anu kajebak antara leuweung kastanye dimana anjeun tiasa ngaraosan ham anu saé, ngadeukeutan puri anu terkenal atanapi ngadeukeutan Museum Seni Modern anu ngumpulkeun karya arsiték Aníbal González, arsiték anu sami tina Plaza de España di Seville.

Alajar

Alajar

Dianggap salaku salah sahiji kota-kota anu paling indah di Andalusia, Alájar nganggap éta pas gunung pangluhurna di sadayana Aracena nepi ka jangkungna 837 méter. Kota leutik anu tembokna bodas sareng hateupna semu beureum anu ngurilingan tempat wisata utama na: di Tugu Alam Peña de Arias Montano, nami anu dipasihkeun pikeun humanis Benito Arias Montano, sekutu Felipe II anu nyobian diajar batu ieu pikeun milarian rujukan Alkitab tina pamanggihan font baptis Kristen awal bobogohan ti abad ka-XNUMX. Panemuan ieu, katelah Bañera de la Reina, moal ngan ukur ngamungkinkeun anjeun neuleuman carita-carita ti Andalusia gaib éta, tapi ogé nikmati sababaraha pintonan anu hadé pikeun sakumna propinsi Huelva. Tanpa ragu, salah sahiji desa paling éndah di Sierra de Aracena.

Jabugo

Jabugo

Nalika urang maca nami ieu, hal anu mimiti aya dina pipikiran nyaéta ham nikmat janten eksponén pangsaéna propinsi Huelva sareng tabel gastronomi Spanyol. Mémang, Jabugo ngahutang pisan kana tuangeun nikmat anu parantos janten daya tarik utama kota bodas ieu anu dijagaan ku oak holm sareng tangkal kastanye. Ti kawéntar Plaza del Jamón, oasis tina gourmet Iberia, ka toko roti sareng toko anu ngajual sosis sareng sirloin pangsaéna di Andalusia kulon, Jabugo pikaresepeun pikeun indera.

Almonaster nu Royal

Almonaster nu Royal

Sanaos taun 1691 Jabugo lirén janten milik kota terkenal anu sanés ieu di Sierra de Aracena, Almonaster la Real tetep janten tempat anu gaduh kapribadian nyalira dimana Castilian sareng Arab pangaruhna hirup bareng antara tembok sareng gereja. Nyebatkeun khusus kanggo kang masjid, diwangun dina basilika Visigothic anu didamel dina abad ka-XNUMX sareng ayeuna dijagaan kuburan anu béda-béda asal usulna henteu jelas atanapi halaman anu ngabangkitkeun éksotisisme Maghreb. Upami urang nambihan milikna padepokan, jembatan, festival sapertos warna-warni Cruces de Mayo atanapi caketna sareng paradises alam anu leres dimana garuda emas, kijang atanapi wulung griffon hirup dina kabébasan, Almonaster la Real janten proposal anu lengkep.

Sumber rusak

Sumber rusak

Dibungkus dina pesona sareng katenangan anu ngagambarkeun sudut ieu Andalusia, di Fuenteheridos sora cai muncul tina cai mancur sareng babi dina milarian acorn mangrupikeun bagian tina lagu lagu khusus na. Lingkungan anu sampurna pikeun ngamimitian tur di jalan bodasna, lirén dina milarian tapas anu pangsaéna atanapi musna dina sababaraha warisan anu monumental sapertos sudut pandang ti Era de la Carrera atanapi cai mancur anu nyegerkeun tina 12 pipa, nami puitis tina sumber walungan Múrtigas. Surga anu sampurna pikeun katengtreman anu mopohokeun dunya sareng ngeusi batre Anjeun.

Chestnut Robledo

Chestnut Robledo

Kota pangluhurna di propinsi Huelva Tempatna 740 méter dpl sareng ngagaduhan sistem urban anu dinyatakeun Komplek Sejarah-Artistik. Desain anu dikonfirmasi ku imah bodas na anu beranda aya pot kembang sareng bougainvillea, anu kawéntar Garéja Anyar atanapi Air Mancur Chorro, ikon tina karakter anu nyegerkeun anu ngurilingan sadaya kota di daérah ieu. Salaku tambahan, Castaño del Robledo janten pusat gempa sampurna anu ngamimitian béda jalan satapak ngalangkungan jukut sarébu warna sareng aliran anu nyuuh ka pangunjung.

Linares tina Sierra

Linares tina Sierra

Nalika urang lebet kota ieu anu aya di handapeun Sierra de Vallesilos sigana waktos parantos lirén. Gereja-gereja na bersinar di antara tembok anu dikurebkeun ku sikat sareng cai tina cai mancur na siga anu ngahudangkeun sora-sora era anu sanésna, anu ti karuhun urang atanapi anu jauh ti sadayana anu dipikaterang. Kapastian anu dikonfirmasi nalika urang ngalangkungan jalan bodasna atanapi badé napak kana salah sahiji anu disebatna dataran, karajinan tangan batu ayana di lawang imah. Tanpa ragu, salah sahiji kota anu paling hipnotik di Sierra de Aracena.

ieu desa paling éndah di Sierra de Aracena aranjeunna mastikeun pesona setting dimana gastronomi, alam atanapi budaya ngawangun sapotong Andalusia gaib éta, henteu dipikaterang ku masarakat umum.

Naha anjeun hoyong kaleungitan diri anjeun dina pesona Sierra de Aracena?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*