Lacunacha

Lacunacha

Lacunacha Éta taman alam anu urang tiasa mendakan di Pyrenees of Huesca. Lingkungan anu ngagaduhan kaistiméwaan dimana alam dialam ku jalma anu munggaran sareng dimana aranjeunna masihan kami kakuatan pikeun ngararasakeun sababaraha jinis sato. Aya langkung ti 15 spésiés dina semi-kabébasan sareng seueur sajarah di balikna.

Tapi henteu ngan ukur fauna atanapi flora anu hirup di taman sapertos kieu tapi ogé ngagaduhan seueur kagiatan. Sababaraha kagiatan anu adaptasi sareng musim. Janten sapanjang taun aranjeunna bakal sayogi pikeun nikmati lingkungan unik ieu sareng ogé kulawarga. Panggihan sadayana anu anjeun peryogikeun ngeunaan Lacuniacha!

Kumaha carana dugi ka Lacuniacha

Taman ieu ayana ngan dua kilométer ti tengah Batu Jaca. Tapi upami anjeun angkat ti Huesca, maka anjeun bakal ngagaduhan sakitar 80 kilométer payun, sapanjang N-330. Sedengkeun ti Pamplona éta bakal sakitar 150 km dina A-21 sareng N-240. Upami anjeun angkat ti Zaragoza, maka jarakna 151 kilométer dugi ka A-23 sareng N-330. Anjeun tiasa nyetir dugi ka lebet na sareng parkir gratis.

Rute Pyrenees

Taman biologis Lacuniacha

Sakali di dinya urang tiasa ngaraosan tempat anu unik, dimana flora sareng fauna hirup babarengan. Éta jumlahna 30 hektar, dimana sato anu cicing di dinya, tiasa jalan ku cara anu lumrah sareng di habitatna nyalira. Seueur-seueurna diantarana disimpen tina tempat anu sanés, dimana aranjeunna henteu ngagaduhan kaunggulan anu dipibanda di tempat anu lega sareng alami sapertos kieu. Di dieu aranjeunna henteu dikonci, tapi aranjeunna tiasa angkat ka sadaya tempat anu dipikahoyong.

Aya loba spésiés sato yén urang badé mendakan di tempat ieu, ogé pepelakan sareng kembang. Tapi upami urang mikirkeun anu tiheula, maka urang kedah nyebatkeun biruang, kijang atanapi rubah sareng rusa diantarana. Embe, bison Éropa atanapi kuda Pzewalski sareng lynxes ogé ngorondang di tempat alam anu saé ieu.

fauna

Jalur ngalangkungan taman

jarami rute anu sampurna dipasang janten anjeun henteu sono nanaon. Éta ngeunaan wisata, leumpang ngalangkungan sagala juru dimana anjeun tiasa ngaraosan satwa, ningali kumaha sato hirup babarengan, beristirahat atanapi berinteraksi sareng anu sanés. Janten urang kedah teras-teras nuturkeun indikasi pikeun taman ieu. Sakumaha urang parantos mairan, urang gaduh sababaraha jalur anu leres dituduhkeun. Salaku tambahan, di tengahna aya palang sareng daérah kantin.

Kumaha carana janten kirang, unggal waktos urang angkat ngalangkungan taman, aya ogé tilu sudut pandang anu tiasa dianggo ku urang. Ti mana urang tiasa ngaraosan pandangan lebak ogé Peña Telera atanapi Sierra. Kedah ditetepkeun yén rute éta sorangan tiasa lepas tina dua dugi ka tilu jam. Tapi anjeun ogé tiasa nyéépkeun énjing atanapi sonten di ditu, sabab anjeun ngagaduhan tempat istirahat. Upami anjeun teu acan ngempelkeun batréna, dina palang anu kami sebatkeun bakal aya sandwich ogé inuman ringan sareng sadayana anu anjeun peryogikeun.

Jam taman

Éta bakal salawasna gumantung kana musim, janten kali bisa rada beda. Bener yén jam buka bakal sami, jam 10:00 énjing. Tapi ti 1 Juli dugi ka 31 Agustus éta bakal kabuka dugi ka 20:00. Sedengkeun ti 1 Séptémber dugi ka 15 Oktober taman bakal ditutup jam 18:00 sonten. Ngan ukur dina liburan sareng dinten Sabtu, anjeun mendakanana dugi ka tabuh 20:00. Ti 16 Oktober dugi ka 31 Maret dugi ka 18:00 sonten sareng ti tanggal 1 April dugi ka 1 Juni dugi ka 30:18 sonten sareng dinten Sabtu atanapi liburan, dugi ka 00:20 sonten. Sedengkeun dina dinten Natal aranjeunna bakal dibuka énjing: ti 00 énjing ka 11 sonten.

Sasatoan di taman alam

Tip pikeun kadatangan anjeun ka taman

Mimiti, sabab jalan atanapi rute, urang kedah dibekelan sapatu gunung atanapi ngan sapatu olahraga, Éta ngamungkinkeun urang pikeun ngaraos kanyamanan. Upami anjeun angkat dina usum salju, maka disarankeun pikeun nyandak pakean haneut sabab meureun aya salju atanapi és. Disarankeun ogé pikeun nganggo tongkat sareng urang kedah teras nuturkeun rute anu dicirian. Upami anjeun angkat sareng orok, éta bakal ngagaduhan operator orok di ditu, kumargi strollers atanapi korsi henteu ngalih dina jalur. Atanapi naon waé jenis pepelakan tiasa dicabut, kumargi seuseueurna mah mangrupikeun spésiés anu dijagaan. Salaku tambahan kana bar anu parantos kami sebatkeun, anjeun ogé ngagaduhan toko kanggo nyandak souvenir anu hadé tina datangna anjeun.

Sakumaha biayana nganjang ka Lacuniacha?

Barudak di handapeun umur opat taun ngaku bebas. Ti umur 4 dugi ka 11 taun aranjeunna bakal mayar 12 euro. Rumaja ti 12 dugi ka 17 kedah mayar 14 euro kanggo nganjang ka Lacuniacha. Pikeun jalma dewasa antara umur 18 sareng 64 taun, éta bakal 16 euro sareng anu langkung ti 65, 12 euro. Tangtosna, upami anjeun gaduh kulawarga ageung, anjeun bakal ngagaduhan harga potongan, tapi pikeun ieu, anjeun kedah ngahubungi halaman wéb resmi. Dina cara anu sami sareng kelompok, anu ogé bakal ngagaduhan harga khusus bahkan pituduh, tanpa mayar langkung kanggo anjeunna, anu bakal ngiringan nganjang. Pikeun ieu, éta kedah janten sakumpulan 26 jalma sareng kelompok éta ngan ukur bakal mayar 25 jalmi. Dina grup, tarifna bénten-bénten sareng anu janten barudak ti 4 dugi ka 17 taun bakal mayar 8 euro. Dewasa, 10,75 euro sareng langkung ti 65, 8 euro.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*