Selva de Irati, tempat anu dipikat pikeun kaleungitan diri

Leuweung Irati

Urang asup kana alam pikeun terang anu disebut Leuweung Irati. Éta tiasa dihartikeun salaku leuweung anu nempatan bagéan beulah kalér Navarra sareng Atlantik Pyrenees. Éta ngagaduhan namina kanyataan yén éta aya di daérah lebak Walungan Irati. Di dinya urang bakal mendakan daérah beech sareng cemara panggedéna di sadayana Éropa.

Hatur nuhun kana usaha sadayana anu cicing di daérah éta, milikna kaayaan konservasi hébat. Hal anu salawasna ngaapresiasi, sahingga urang sadayana tiasa teras-terasan ngaraosan tempat anu sakti sapertos ieu. Hayu sareng kami sareng mendakan sagala rupa anu tiasa ditawarkeun ku Leuweung Irati pikeun kami.

Kumaha carana dugi ka Leuweung Irati

Orbaitzeta

Éta kota munggaran anu sakitar sajam ti Pamplona. Ieu bakal masihan kami salah sahiji anu pangsaéna lebet ka Leuweung Irati. Pikeun dugi ka dinya, urang bakal nyandak N-135, tapi ka arah Perancis anu ngangkut kami ngalangkungan Zubiri. Teras, urang bakal nyandak N-140 sareng dugi ka Arive. Di dinya urang ngan ukur kedah nyandak nyimpang ka Orbaitzeta. Di sisi anu sanésna, anjeun ogé tiasa nyandak A-21 ka Aoiz. Nalika kami didieu, urang tiasa neraskeun dina NA-172 atanapi NA 2040 anu nyandak urang balik ka Arive.

Ruteu Leuweung Irati

Ochagavía

Kota anu sanésna nyaéta Ochagavía. Deui upami urang angkat ti Pamplona dugi ka éta, urang kedah nganggo A-21. Kurang tina satengah jam, urang kedah angkat nuju tanda Lumbier. Teras, urang teraskeun dina NA-178 dugi ka ngahontal Ezcaroz. Tungtungna, urang nyandak NA-140 pikeun ngahontal tujuan, anu henteu sanés nyaéta Ochagavía. Ti dieu, urang ngan ukur kedah nyandak NA-2012 dugi ka palabuan Tapla sareng di dinya urang bakal ngagaduhan Leuweung Irati urang.

Ruteu aya ti Orbaitzeta

Pikeun tiasa menikmati lingkungan ieu sapinuhna, anjeun bakal tiasa aksés sagala rupa rute ngaliwatan leuweung. Aranjeunna cocog pikeun sagala umur. Salaku tambahan, dina awal unggal wisata, anjeun bakal gaduh inpormasi anu jelas dijelaskeun. Masih, aranjeunna biasana kirang ti 10 kms. Unggal jalur anu ditampi ku rute éta ditandaan dina dua warna: héjo sareng bodas. Dua jalur aksés ka leuweung nyaéta Orbaitzeta sareng Ochagavía. Urang mimitian ku anu munggaran!

Arrazola

Salah sahiji rute munggaran anu kami henteu mendakan, éta ngalangkungan éta Daérah Arrazola. Jumlahna aya sakitar 8 kilométer anu tiasa urang lakukeun dina sajam satengah. Aya daerah naék anu dugi ka daérah susukan sareng turun deui, kusabab éta rute anu bunder.

Padepokan San Esteban

Bade Arrazola, urang teraskeun dugi Liang nyiram Orionzilo. Éta mangrupikeun daérah pendakian, tapi éta pantes. Padepokan San Esteban ngantosan urang, sanés henteu kedah hilap heula bagian-bagian pepelakan anu dongeng.

Alun-alun Beunza

Sakedik langkung sajam bakal nyandak urang Wisata Beunza Square. Éta angkat tina tempat parkir sareng urang kedah angkat ka arah bendungan. Urang kedah nyebrang tapi sok ngiringan embung. Mangrupikeun salah sahiji bagian anu paling saderhana sareng anu tiasa urang lakukeun dina sajam. Candak kaméra anu saé sabab anjeun peryogi!

Erlan paradises

Upami rute ieu, éta parantos ngagaduhan nami naon anu bakal urang mendakan. Surga anu hébat disumputkeun di jerona. Ngaliwatan pepelakan, urang bakal ngahontal rawa Irabia. Urang bakal naék sisi gunung Mozolotxiki. Ngan dina 5 kilométer sareng kirang ti sajam, urang bakal ngaraosan alam sareng kasegaranana.

Walungan Selva Irati

Pabrik pakarang

Dina hal ieu, urang nyarios ngeunaan bagian sakitar sajam sareng opat puluh menit. Tapi tangtosna, éta ogé hargana. Ninggalkeun Pabrik Senjata, urang ngaluncatan pager sareng kénca. Saatos sababaraha waktos naék, urang bakal ningali reruntuhan naon éta Istana Arkelia. Anjeun bakal ngalakukeun seuseueurna perjalanan ngalangkungan leuweung beech.

Wisata ti Ochagavía

Leumpang tina indera

Kalayan namina, sadayana nyarios. Dina rute anyar ieu, kami bakal dugi ka padepokan Parawan salju. Saatos resep, kami angkat ka jero leuweung. Bisa ku cara ieu ngahargaan sagala jinis tangkal anu tempatna.

Jalur Walungan Urbeltza

Ieu salah sahiji wisata anu tiasa urang lakukeun ku barudak. Dina hal ieu kami bakal angkat ti Virgen de las N maling. Urang bakal turun jalur walungan. Hiji cara pikeun mikat kaéndahanana sareng sipat alam sésa anu bakal urang mendakan.

Embung Irabia

Jalur Leuweung Zabaleta

Upami anjeun gaduh waktos, henteu sapertos rute sapertos kitu. Ieu ampir dua jam, tapi tangtosna éta bakal gancang ngalirkeun anjeun. Dina hal ieu, urang bakal dugi ka bumi leuweung. Tempatna di Embung Irabia. Total 8 kilométer dimana urang bakal ngagaduhan pandangan anu langkung saé.

Legenda Leuweung Irati

Dicarioskeun yén di leuweung ieu aya sababaraha mahluk anu cicing di guha. Aranjeunna ngan ukur kaluar ti aranjeunna nuju wengi kanggo tiasa muter. Di sagigireun aranjeunna, aya ogé tuan leuweung. Sanaos anjeunna ngagaduhan awak manusa, anjeunna dibarengan ku buuk panjang anu bieu ngantepkeun raray atanapi awakna. Tangtosna, suku ngagaduhan anu anéh. Anu saurang katingalina lumayan manusa tapi anu saurang deui diwangun ku cangkang. Anjeunna jawab ngurus leuweung sareng sasatoan anu cicing di dinya. Anjeunna saé sareng ramah pisan. Nalika kuring henteu hoyong éta kaganggu, éta janten beech. Naha bakal aya diantara aranjeunna?

Dimana cicing

Anjeun moal gaduh masalah akomodasi. Daérah éta, ogé sakurilingna, pinuh ku hotél, asrama, bumi padesaan atanapi asrama. Rupa-rupa tempat anu tiasa anjeun pilih gumantung kana ékonomi anjeun.

  • hotél: The hotél désa Besaro éta ampir di gerbang leuweung. Lingkungan anu elegan, sepi sareng sampurna pikeun rélaxasi. Anjeun tiasa ogé milih Hotél désa Auñamendi. Tilu belas kamar anu lega pisan aya di Ochagavía. Di Jaurrieta anjeun tiasa mendakan Hotel Irati. Leuweung kurang ti 12 kilométer ti anjeunna.
  • Asrama: Asrama Salazar caket pisan sareng La Selva, jarakna 3 kilométer. Ku deukeutna, aya ogé anu Sarigarri Inn. Ngan 500 méter ti jalan utama. Di Jaurrieta urang ogé tiasa mendakan Casa Sario. Ti dieu anjeun ogé tiasa ngakses sababaraha ruteu sareng lingkungan unik.

Bumi padesaan Basque Country

  • Imah padesaan: Sababaraha imah padesaan di daérah éta, Casa Txikirrin, Zubialde atanapi Tainta, antara séjén. Sadayana bakal nunjukkeun tempat anu paling santai, dina waktos anu sami anjeun resep ka imah tradisional. Imah sareng sadaya alat anu diperyogikeun pikeun cicing anjeun di éta.
  • Hostél: Dina hal ieu, anjeun bakal nelepon Asrama Pyrenees. Anjeun bakal mendakannana di Oronz sareng ngan 3 km ti Ochagavía.

Campings Selva de Irati

Anjeun tiasa milih antara dua tempat kemah. Dina hiji sisi nyaéta Kémping Urrobi anu sakitar 15 menit ti La Selva. Sedengkeun di sisi anu sanésna, anjeun tiasa milih anu disebat, Murkuzuria. Anu terakhir ayana di Esparza de Salazar, atanapi naon anu sami, di panto Leuweung. Di jerona anjeun ngagaduhan wilayah kémping, bungalow atanapi pondok. Salaku tambahan pikeun area bar sareng tangtosna, kolam renang. Pikeun langkung ti harga anu wajar, anjeun tiasa milih pilihan anu paling cocog sareng saku anjeun.

Kumaha cuacana di Irati?

Ieu kedah nyarios yén éta ngagaduhan curah hujan cukup sapanjang taun. Sanaos kitu, dina usum panas, bulan Juli menonjol kusabab suhu na tinggi. Kusabab kitu, penting pisan pikeun nganjang ka daérah dina usum semi atanapi dinten mimiti usum panas tiasa tiasa bentang tanpa masalah. Sanaos leres-leres dina usum panas panasna henteu sesek ogé. Leres leres, yén kadang aranjeunna tiasa langkung ti 30º. Suhu rata-rata, sapanjang taun, sakitar 10 derajat. Bulan anu hujan paling ageung nyaéta Désémber, bari anu paling tiis nyaéta Januari.

peta

Pasti ningali gambar sapertos kieu, anjeun parantos ngagaduhan ide anu langkung saé pikeun sadaya anu anjeun kagungan. Dina hal ieu, kecap henteu perlu. Duanana kota anu caket, sapertos tempat parkir mobil atanapi tempat anu dipikaresep, aranjeunna rada caket kana tujuan urang.

Data anu dipikaresep

Ayeuna urang terang kumaha dugi ka ditu, ruteu anu béda pikeun dituturkeun sareng dimana cicing, éta kedah terang titik penting anu sanés. Anjeun gaduh poin inpormasi ogé jasa panjaga. Upami jasa ieu aya, éta bakal dieusi. Éta bakal 2 euro pikeun parkir motor, 5 mobil sareng beus 30 euro. Sanaos upami anjeun nyéépkeun langkung ti 15 euro dina lebak Aezkoa atanapi Salazar, maka harga-harga ieu robih. Éta bakal 1 euro pikeun motor, 2 kanggo mobil sareng 15 kanggo beus. Éta henteu kedah nyarios yén urang kedah nganggo sapatu anu raoseun sareng olahraga, ogé nyandak ransel alit ku cai.

Gambar peta: selvadeirati.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)