Barrio de Santa Cruz di Seville: kumaha cara dugi ka ditu, naon anu kedah ditingali

Lingkungan Santa Cruz di Seville

Aranjeunna nyarios yén Seville ngagaduhan warna anu khusus, kecap anu terkenal anu dikonfirmasi nalika urang lebet kana jalan anu lega, kebon karembangan jeruk sareng bank Guadalquivir anu haunts kota panggedéna di Andalusia. Tujuan impian anu kuring mendakan di Lingkungan Santa Cruz di Seville cerminan kota anu sampurna sakumaha matak sabab teu aya waktosna.

Sejarah lingkungan Santa Cruz di Seville

Garéja Santa Cruz de Sevilla

Gigireun walungan Guadalquivir, di bagian kidul kota lami Seville, aya lingkungan anu kasohor musababkeun seueur sajarah kota Andalusia, khususna pikeun statusna salaku Jewry mangtaun-taun.

Parantos di jaman Hispalis, nami anu nampi Seville ti urang Romawi, lingkungan Santa Cruz ayeuna ayana di jero benteng anu dibatesan ka wétan sareng Puerta de la Carne sareng belah kidul sareng Plaza del Triunfo, janten Abades ayeuna sareng Don Remondo jalanan kanvas lami anu kawéntar kardus, atanapi jalan Romawi anu hébat.

Daérah dirobah janten tempat kaulinan anu hadé pikeun umat Islam anu salami sapuluh abad cicing di Andalusia sareng langkung khusus di Seville. Kanyataanna, karaton kuno al-Zahir, al-Zahi atanapi khususna al-Mubarak anu mewah, didirikeun dina abad ka-XNUMX teu jauh ti Guadalquivir, aranjeunna mangrupikeun kareueus pangageungna Raja Al-Mutamid, sanaos seueur gedong ieu bakal dianggo deui ku urang Kristen mangabad-abad engké pikeun ngawula salaku basa pikeun istana na sareng Alcazar of Seville nyalira.

Dina 1248 Raja Ferdinand III ti Castile sumping di kota pikeun ngéléhkeun umat Islam, ngamimitian tahapan énggal di kota anu ditandaan ku ayana Kristen sareng Muslim tapi, khususna, ku datangna populasi yahudi, anu milih lingkungan Santa Cruz di Seville pikeun nembongkeun bisnisna, tempat rapat sareng sinagog. Kanyataanna, Inti Yahudi Seville janten dina waktos anu kadua pangageungna di sadaya samenanjung, ngan aya di tukangeun kuartal Yahudi Toledo dina tengah abad ka-XNUMX. Penduduk anu kualitas hirupna ningkat kusabab hubungan anu saé antara Kings of Castile sareng pamimpin Yahudi utama. Aliansi anu kitu, bakal ditahan nalika Dina 1483 Inkuisisi mutuskeun ngusir bagian ageung tina populasi Yahudi ti AndalusiaSanaos sababaraha warga sareng muslim anu sanés tetep cicing di lingkungan Santa Cruz sareng San Bartolomé.

Saatos mangtaun-taun dikutuk pikeun poho, panyakit sareng kamiskinan, tungtungna dina awal abad ka-XNUMX pamimpin utama Seville nganggap pembaruan lingkungan di kasempetan Ibero-American Exposition taun 1929. Ku cara kieu, bagian tina kebon Reales Alcázares, garis besar Taman Murillo ayeuna, atanapi pembukaan jalan sapertos Nicolás Antonio sareng Antonio el Bailarín, anu ngahubungkeun Santa Cruz sareng Paseo de Catalina de Ribera anu pikaresepeun, diidinan oksigén tempat di Seville anu parantos janten eunteung sampurna kota anu pinuh ku nuansa sareng sajarah.

Kumaha cara nepi ka Barrio de Santa Cruz di Seville

Panorama lingkungan Santa Cruz

Lingkungan Santa Cruz wawatesan ka kalér sareng Blanca de los Ríos, Francisco Bruna, Francos, Pajaritos, Bamberg, Aire, Cruces, Fabiola sareng jalan Mariscal. Hubungan wates wétan na, éta wawatesan sareng Menéndez Pelayo Avenue, ka belah kidul sareng María Luisa Avenue, anu ngurilingan Plaza de España anu kawéntar, ka belah kidul-kulon sareng Paseo de las Delicias anu wawatesan sareng walungan Guadalquivir sareng belah kulon sareng Plaza de San Francisco sareng Avenida de la Constitución.

Lawon kota Santa Cruz ngawangun badami perenahna di sisi wétan Guadalquivir dimana sababaraha tempat wisata anu hébat di kota kalebet sapertos Alcazar, Katedral atanapi Archivo de Indias, janten tiasa didatangan tina salah sahiji tempat anu dipikaresep ieu salaku perpanjangan ti aranjeunna atanapi tina salah sahiji jalan sareng jalan anu dituduhkeun dina alinea saméméhna.

Naon anu kedah ditingali di Barrio de Santa Cruz di Seville

Plaza de Santa Marta i Seville

Lingkungan Santa Cruz mangrupikeun juru anu paling enak di Seville sareng dimana sanaos monumen sareng tempat wisata na, pelesir ayana dina mereun aroma kembang jeruk anu ngurilingan balkonna, jalan-jalan di antara gang-gang warna na atanapi linggih di na. kuadrat sareng taman tempat kéngingkeun pandangan anu teu kaéléhkeun.

Upami anjeun badé ngamimitian rute ngalangkungan tempat dongéng ieu, ieu mangrupikeun sababaraha tempat anu tiasa didatangan:

Alun-alun Triumph

Dibaptis ku nami ieu kusabab gempa bumi Lisbon 1755 anu henteu ngahontal Seville, Plaza del Triunfo mangrupikeun salah sahiji ikon hébat Seville, sabab tempatna sababaraha monumen anu paling terkenal sapertos La Giralda, anu Reales Alcázares atanapi Archivo de Indias. Pandangan wangunan, pepelakan sareng ayana patung kasohor anu didamel pikeun ngahargaan Immaculate Conception menonjol. Ambang anu sampurna pikeun lingkungan Santa Cruz anu ajaib.

Jalan Cai

Jalan Cai

Fotografi: Mapio

Upami anjeun neraskeun leumpang ka wétan ti Plaza del Triunfo anjeun tiasa ngalangkungan salah sahiji jalan paling signifikan tina lingkungan Santa Cruz. Sareng éta Calle del Agua mangrupikeun jalan anu lezat wawatesan témbok Alcázares (baheulana kawanoh salaku "buleud") sareng ikon-ikon sapertos anu lami bumi panulis Washington Irving (Anjeun tiasa mendakanana ngalangkungan piagam pangémut anu nembongan di luar).

Murillo Kebon

Murillo Kebon di Seville

Dina sataun dimana Seville parantos dilakukeun upeti ka Bartolomé Esteban Murillo dina kasempetan ka abad ka opat na, ngintip ka kebon ieu janten pikaresepeun pikeun indera. Tahap dugi ka 8.500 méter pasagi dimana sababaraha spésiés pepelakan sareng cai mancur menonjol.

Alun-alun Alfaro

Alfaro Square di Seville

Fotografi: Hotel Adriano

Tempatna di gigir kebon, di Plaza de Alfaro, anu dianggap salaku «kompas naros ti Seville«, Anjeun bakal tiasa mendakan langka anu anéh: anu katelah Gerbang Iblis, Ngaran anu salah sahiji jandéla agén anu nutup alun-alun dipikaterang sareng anu palang-palang na, tibatan dihijikeun atanapi diacak-acak, silih sambung nuturkeun téhnik penasaran anu penasaran. Di alun-alun anu sami ieu sareng hawa romantis dipercaya yén Murillo hirup dinten-dinten terakhir na.

Alun-alun Santa Cruz

Plaza de Santa Cruz i Seville

Saatos angkat ka Jardines de Murillo sareng Plaza de Alfaro anu dicaplok, alun-alun ikon ieu tempat anjeun tiasa mendakan titinggal Garéja Santa Cruz anu kawéntar, anu ti mimiti abad ka opat welas sareng dina yayasanana sésa-sésa Murillo dikubur. Tempat anu sayah dibungkus warna sareng tangkal jeruk anu janten ciri khas juru ieu Seville.

Naha anjeun badé didatangan teh Lingkungan Santa Cruz di Seville?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*