Monumen Madrid anu anjeun teu tiasa sono

Tugu Walikota Madrid Plaza

Sanaos usum panas di mana jalma langkung resep nyetir ka basisir, Madrid pinuh ku rencana sareng, khususna, tempat-tempat pikeun didatangan di ibukota. Naha anjeun sumping sareng kami nganjang di handap ieu Tugu Madrid?

Walikota Plaza

Plaza Walikota Madrid

Lokasina di jantung Madrid, Walikota Plaza lahir dina abad ka-XNUMX ti pasar ageung ayana di antara jalan-jalan Atocha sareng Toledo. Saatos mindahkeun pengadilan ka kota, Felipe II ngamimitian rekonstruksi kuadrat dina 1590 ngadegkeun gedong munggaran, Imah roti, skétsa mimiti ikon gaya barok anu parantos janten salah sahiji tugu pangpentingna di Madrid ayeuna. Salaku tambahan, taun ayeuna Walikota Plaza muka hotél kahijina.

El Retiro Park

Taman El Retiro di Madrid

Paru-paru utama Madrid diwangun dina awal abad tujuh belas siga daérah héjo Istana Buen Retiro, sanaos dina akhir abad ka-118 janten taman kota sapertos kitu. Ku legana XNUMX hektar, Taman El Retiro mangrupikeun tempat kaulinan kota anu sampurna di mana tiasa dinikmati seueur kagiatanana, kunjungi ikon sapertos Istana Kristal, diwangun nalika Pameran Universal taun 1887; atanapi numpak parahu ngurilingan Tugu pikeun Alfonso XII.

Museum El Prado

Museum Prado di Madrid

Tempat anu paling sering di Madrid Éta ogé mangrupikeun musium anu paling penting di Éropa. Lokasina di matak Paséo del Prado, musium ngahususkeun dina Lukisan Éropa antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, ngalangkungan karya seniman terkenal sapertos Goya, El Greco, Velázquez (sareng Meninas na), El Bosco (anjeun moal sono kana triptych The Garden of Earthly Delights) atanapi Titian. Kayaning musium terkenal sanés sapertos Louvre, Prado mimiti ngalangkungan karya-karya monarki anu béda dugi ka dibuka pikeun umum di 1819.

Gerbang Panonpoé

Puerta del Sol Jam

Alun-alun anu kawéntar di Madrid disimpen ti taun 1950 kilométer 0, janten jantung nagara anu ngurilingan tanda Tío Pepe anu mitis ayeuna, ramé na rame, para seniman nyamar salaku karakter barudak atanapi ayana arca sakumaha otentik Biruang sareng tangkal strawberry. Nami na, asalna tina matahari anu ngahias lawang alun-alun salaku bagian tina orientasina ka Levante, dinten ieu kalebet Kantor pos anu jam menara na anjeunna tanggel waler pikeun masihan lagu-lagu taunan.

Plaza de Cibeles

Cai mancur Cibeles

Hatur nuhun ka Tim Sepak Bola Spanyol anu resep mandi di dinya pikeun ngagungkeun kameunanganana, Plaza de Cibeles Tempatna diantara Calle Alcalá, Paseo del Prado sareng Paseo de Recoletos parantos janten ikon kota. Diwangun salaku bagian tina proyék pangwangunan kota abad ka-XNUMX, cai mancur na evokes Déwi Cybele, dianggap salaku indung bumi, kira-kira kreta ditarik ku dua singa, anu ngagambarkeun karakter mitologis Atalanta sareng Hypogenes, dua urang pameget anu dikutuk ku Zeus narik kreta déwi pikeun kalanggengan.

Gerbang Alcala

Gerbang Alcala

Ti Cibeles sorangan dimungkinkeun pikeun ngémutan salah sahiji gerbang lami ka kota Madrid pikeun palancong ti Perancis sareng Aragon. Didirikeun taun 1778 nuturkeun pola lengkungan khas kameunangan Romawi sareng gaya neoklasik, anu di Alcalá janten, panasaran, miheulaan ikon-ikon sanés sapertos Arc de Triomphe di Paris. Salah sahiji monumen anu, teu bisa dihindari, bakal ngahudangkeun anjeun ingetan lagu tradisional tangtu.

Royal karaton

Istana karajaan Madrid

Dianggap tempat tinggal resmi Raja Spanyol sanaos kanyataanna anjeunna cicing di Palacio de la Zarzuela, Istana Karajaan nyaéta tempat anu mangrupikeun seueur acara sareng upacara kaayaan di nagara éta. Dianggap salaku karaton karajaan panggedéna di Éropa Kulon Diluhur Versailles atanapi Buckinham nyalira, komplek ieu dipesen pikeun diwangun ku Felipe V taun 1734, kalayan Alfonso XIII mangrupikeun raja terakhir anu cicing di dinya. Pikeun nyorot pedalaman dimana lukisan ku Goya, Velázquez atanapi Caravaggio salaku buktina rasa mewah tina raja-raja kuno. Tanpa ragu, salah sahiji tugu pangpentingna di Madrid.

Katedral La Almudena

Katedral La Almudena

Sésa-sésa masjid lami janten kanvas sampurna pikeun katedral La Almudena didirikan antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX di rupa-rupa gaya (ti Neo-Gothic ka Nerromanic) anu ngawangun salah sahiji monumen anu paling berkesan di Madrid. Antara Parque de las Vistillas sareng Istana Karajaan nyalira, La Almudena mangrupikeun inti utama tina Keuskupan Agung Madrid sareng dikabulkeun ku Paus John Paul II en 1993.

Kuil Debod

Kuil Debod

Éksotip sareng teu tiasa diprediksi, Kuil Debod perenahna di kuloneun Plaza de España sareng diwangun benten kapal anu dipasihan ka Spanyol ku Mesir di 1968, taun di mana nagara urang kolaborasi dina banding Unesco pikeun pelestarian candi Nubian. Tempat gaib anu ngundang anjeun nyandak poto anu pangsaéna, khususna nalika matahari terbenam anu ngajantenkeun potongan-potongan Afrika ieu janten emas pikeun difokuskeun nginum atanapi jalan-jalan sareng pasangan anjeun.

Gran Via

Gran Via di Madrid

Jalan anu kawéntar di Spanyol Dimimitian di Puerta de Alcalá sareng bérés di Plaza de España méréskeun toko-toko, réstoran sareng acara anu pikaresepeun pikeun pengunjung anu kaleungitan dina raména. Pikeun nyorot dina Alun-alun Callaatawa, dianggap salaku Broadway tradisional pikeun loba musik na maénkeun dina tagihanana, éta teras ti Círculo de Bellas Artes atanapi leres, bahkan Primark raksasa.

Tugu-tugu Madrid ieu anu anjeun teu sono nimbulkeun daya tarik modal dimana pilihan luang, budaya sareng gastronomi dilengkepan ku sejarah anu pantes didatangan sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.

Tangtosna, tong hilap ngadamel pancegahan mandu kanggo nyarap sandwich cumi anu pangsaéna di Walikota Plaza.

Naon tugu karesep anjeun di Madrid?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)