Naon anu kedah ditingali di Santander

Pantai Sardinero

Pantai Sardinero

Anjeun panginten panginten naon anu kedah ditingali di Santander upami anjeun ngarencanakeun perjalanan ngalangkungan daérah Cantabria. Stately tur kosmopolitan, kota parantos ngembangkeun dina panas pariwisata ti saprak raja ngajantenkeun modél salaku tujuan liburan Alfonso XIII. Tapi kakuatan ékonomi na langkung tiheula, khususna dimimitian dina abad genep belas nalika janten datangna Jalur Lanas sareng dihijikeun salaku palabuhan Castilla.

Sanaos anjeunna ngalaman pikasieuneun seuneu di 1941, anu ngancurkeun bagian anu hadé ti pusat bersejarah na, aya seueur anu anjeun kedah tingali di Santander. Salaku tambahan, ibukota gunung mangrupikeun kota alit anu tiasa anjeun ngajajah kalayan leumpang sareng nawiskeun anjeun luar biasa gastronomy. Upami anjeun hoyong mendakan naon anu kedah dilakukeun di Santander, kami ngajak anjeun nuturkeun kami.

Naon anu kedah ditingali di Santander: laut sareng gedong bersejarah

Ibukota Cantabrian gaduh megah pantai, sakulilingna geulis pisan sareng anu penting warisan monumental éta henteu lirén tumuh. Urang bakal ningali sababaraha sorotan na.

Garéja Katedral Lady urang Asumsi

Kuil anu mengesankan ieu diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX dina jaman baheula Biara Badan Suci, tempat aranjeunna dikubur Saint Emeterio y San Celedonio, pola kota. Éta garéja gothic anu kaleungitan bagian anu hadé tina harta karunna dina seuneu anu disebut tadi, sanaos tugas réa-réaunan anu lega dilakukeun.

Éta ogé ngagaduhan sababaraha kapilah barok anu didamel ku Fernando Herrera, Juan Alvarado sareng Sebastián de la Puebla. Salah sahiji diantarana makam makam Menendez Pelayo, ku Victorio Macho. Éta ogé ngagaduhan berharga juru baju gaya gothic.

Katedral Santander

Garéja Katedral Lady urang Asumsi

Paseo de Pereda

Éta henteu diragukeun salah sahiji simbol kota. Éta jalan panjang anu ngalir ti tengah ka daérah Puertochico sajajar jeung garis basisir sahingga nawiskeun pemandangan Teluk anu saé. Kaayaan ieu, dibarengan ku kanyataan yén éta ngagaduhan sababaraha gedong paling luar biasa di kota sapertos Markas Banco Santander atawa Istana Perusahaan Transatlantik Spanyol, parantos nyababkeun deklarasi Komplek Artistik Sejarah.

Istana Magdalena

Diwangun dina awal abad ka-XNUMX pikeun dijalankeun salaku padumukan pikeun kulawarga karajaan nalika liburan, tempatna di samenanjung tina nami anu sami sareng di payuneun Pulo Mouro. Ku alatan éta, panémbong ti kebon na anu saé pikaresepeun.

Éta mangrupikeun pangwangunan gaya eclectic anu ngagabungkeun pangaruh mansion Inggris sareng gaya Perancis komo sareng arsitektur barok gunung. Fasad utama na diwangun ku dua menara segi delapan sareng tangga dua bagian sareng sadayana diwangun dina batu masonry sareng batu tulis dina hateup.

Teras, sababaraha kandang ditambihan anu diciptakeun deui a kota inggris. Ayeuna damel markasna di Menél Internasional Internasionalional Menéndez Pelayo.

Istana Magdalena

Istana Magdalena

Perpustakaan Menéndez Pelayo sareng Museum Bumi

Sakumaha anjeun terang, Marcelino Menéndez sareng Pelayo anjeunna salah sahiji jalma anu paling kawéntar lahir di kota. Kituna, henteu heran yén seueur anu kedah ditingali di Santander aya hubunganana sareng anjeunna. Ieu kasus wangunan megah ieu anu ngagaduhan perpustakaan ageung na anu didamel sasarengan sareng bumi kulawarga pahlawan.

Milik gaya bersejarah kalayan elemen Herrerian penting. Façade na diwangun ku tangga dua bagian anu puncakna dina panto utama sareng lengkungan anu diturunkeun diapit ku opat jandéla ageung. Di kebon, anjeun ogé tiasa ningali patung sarjana anu didamel ku Mariano benlliure.

Komplek monumental istana Riva-Herrera

Konstruksi ieu, anu pangkolotna di kota dina hal arsitektur sipil, perenahna di lingkungan Pronillo sareng Aset Minat Budaya. Komplek ieu diwangun ku menara abad pertengahan, témbokna sareng éndah Agam Renaissance Abad ka-XNUMX. Dina dimungkinkeun, permukaan na menonjol, sareng portico sareng dua gerbang ségméntal, sareng cornice na, ku seuneu sareng gargoyles.

Éta sanés anu di Riva-Herrera, langkungna hiji-hijina bumi anu megah di kota. Kami ogé nyarankeun anjeun nganjang ka istana Los Pinares jeung Marquis of Casa Pombo. Tanpa hilap sakedik Istana Embarcadero.

Perpustakaan Menéndez Pelayo

Perpustakaan Menéndez Pelayo sareng Museum Bumi

Rumah Sakit San Rafael

Gedong pangadilan anu megah ieu neoklasik Éta diwangun dina akhir abad ka-XNUMX pikeun ngagentos Rumah Sakit Mercy anu lami. Gerbang façade menonjol, anu ngawangun teras, sareng teras interior sareng koridor pasagi. Ayeuna, éta markasna di Parlemén Cantabria.

Garéja Pengumuman sareng Plaza Porticada

Anu kahiji, dinyatakeun Aset Minat Budaya, mangrupikeun eksponén anu pangsaéna pikeun arsitéktur Renaissance di Cantabria. Pediment sareng lengkungan semicircular tina fasad na menonjol, ogé kubah sareng lantera di jero.

Ngeunaan alun-alun porticada atanapi Pedro Velarde (Pahlawan Cantabrian Perang Kamerdekaan), mangrupikeun tempat sanés anu anjeun kedah tingali di Santander. Éta diwangun saatos seuneu dahsyat anu parantos kami béjakeun ku anjeun tapi éta ngabales Gaya Herrerian Neoklasik pikeun diilhaman ku adat istiadat baheula anu aya di daérah éta.

Wangunan sanés anu tiasa ditingali di Santander

Kota masih gaduh seueur gedong sanés anu pantes didatangan ku anjeun. Diantarana, anu nembé dibuka Pusat Botín, konstruksi anu héran sareng wani dirancang ku Renzo Piano; éta Biara Ibu-ibu Clare Goréng Santa Cruz, diwangun dina abad tujuh belas sareng anu mana Aset Minat Budaya; anjeunna pasar wétan, diresmikeun taun 1842; garéja-gereja di Saint Lusia y San Francisco jeung Puri Corbanera, Mana ogé Aset Minat Budaya.

Pusat Botín

Pusat Botín

Basisir, hal anu mimiti ditingali di Santander

Anjeun gaduh pantai anu megah di Santander sapertos Los Peligros, El Camello atanapi Los Molinucos. Tapi anu paling populér nyaéta éta tina Sardinero, anu ngalangkungan daérah basisir anu dimimitian di Reina Victoria Avenue. Kanyataanna, sakitar dua pantai anu ngahiji nalika pasang ombak, ngawangun pasir panjang.

Tanpa ragu, éta mangrupikeun tempat anu paling saé pikeun anjeun pikeun ngaraosan perairan Laut Cantabrian. Ogé, dina Promenade pantai panjang anjeun tiasa ningali gedong sakumaha éndah wangunanna Hotél Royal atanapi anu tina Gran Kasino, anu terakhir mangrupikeun konstruksi néoklasik anu éndah kalayan sentuhan modéren anu diwangun taun 1916. Sadaya ieu tanpa hilap Kebon Piquío kalayan sudut pandang na anu indah sareng Taman Mesones.

Langkung panasaran ieu Pantai Puntal, sanaos henteu ketat di Santander. Upami anjeun nyandak salah sahiji rhinestones, Parahu anu angkat ti istana Embarcadero, anjeun tiasa ngahontal pasir ieu di daérah Kami. Aya dua satengah kilometer pantai sareng Cantabrian dina dua sisi sareng pandangan teluk anu megah.

Museum

Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan Botín Center, anu ngagaduhan aula paméran anu luar biasa didaptarkeun pikeun sababaraha disiplin seni. Tapi anjeun ogé tiasa ningali musium anu sanés. Salaku conto, Laut Cantabrian o hiji anu aya cai. Nanging, diantara sadayana, aya dua anu kedah anjeun tingali di Santander.

The Gran Kasino de Santander

Gran Kasino de Santander

Nu kahiji nyaéta Musium Prasejarah sareng Arkéologi Cantabria, anu ayeuna ayana di gedong Pasar Wétan. Éta tempatna salah sahiji koleksi seni di Péololitik unggul Pangpentingna di dunya. Tapi ogé ti jaman anu sanés sapertos jaman Kalkolitik atanapi Zaman Perunggu sareng bahkan anu langkung anyar.

Nyatana, dua permata na nyaéta Patera de Otañes, piring tina emas sareng pérak di jaman Romawi, sareng anu disebatna Tinggi harta karun abad pertengahan Ambojo, sakumpulan koin Castilian sareng Aragonis ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Sedengkeun pikeun anu kadua, éta nyaéta Museum Seni Modern sareng Kontémporér Santander sareng Cantabria, tilas Museum Seni Rupa. Tempatna di gedong anu sami sareng Perpustakaan Menéndez Pelayo sareng nyimpen koleksi penting lukisan sareng patung anu dibentang ti XNUMX dugi ka abad ka-XNUMX. Anu penting pisan nyaéta karya-karya sakola Italia, Flemish sareng Spanyol.

Taman-taman Santander

Kota Cantabrian ngagaduhan seueur daérah héjo. Sababaraha, sapertos kebon Piquío atanapi kebon Magdalena, kami parantos nyebatkeun ka anjeun. Tapi diantara aranjeunna menonjol di Las Llamas Atlantik Park, perenahna di lebak nami anu sami. Éta kalebet daérah sakitar sabelas hektar anu mangrupikeun kakayaan flora sareng fauna anu hébat sareng anu ngagaduhan jalur sapedah sareng infrastruktur olahraga anu sanés. Pas di payuneun rohangan héjo ieu nyaéta Pusat Pameran Santander. Sareng, upami anjeun resep maén bal, anjeun ogé ngagaduhan Stadion Anyar El Sardinero, tempat maén Real Racing Club.

Kebon Pereda

Pereda Kebon

Puerto Chico

Pikeun ngarengsekeun, kami nyarankeun anjeun nyandak tur di lingkungan Puerto Chico, sakali kaunggulan marinir kota sareng anu dinten ieu ngagaduhan tempat Palabuhan luang, palabuan olahraga. Éta ogé salah sahiji anu pangsaéna tapas sareng daerah inuman ti kota, khususna jalan-jalan Hernán Cortes, Juan de la Cosa, Santa Lucía atanapi Plaza de Cañadío.

Naon anu kedah didahar di Santander

Kami parantos parantos nyarioskeun ampir sadayana anu anjeun kedah tingali di Santander. Tapi anu kakarék dicarioskeun ngeunaan Puerto Chico ngarah kami pikeun nyaritakeun ngeunaan gastronomi megah di kota. Kukituna, anjeun bakal kéngingkeun deui kakuatan saatos seueur kunjungan.

Janten kota basisir, logis yén Santander megah lauk sareng kerang ti Laut Cantabrian. Tapi éta ogé ibukota komunitas dimana ingon-ingon sareng kebon seueur. Pikeun sadayana ieu, urang tiasa nyarios yén gastronomi Santander sampurna simbiosis laut sareng gunung.

Sedengkeun pikeun anu mimitina, éta parantos ngajantenkeun khas daérah anu teri ti Santoña, kasohor di saluruh dunya. Éta ogé parantos ngarah ka cumi mangrupikeun salah sahiji piring anu paling seueur dikonsumsi. Sarua hal anu sami tiasa dicarioskeun ngeunaan resep anu nyandak tuna salaku dasar na: the pot, misan munggaran marmitako Basque tapi anu ngagantikeun potongan roti pikeun cabé sareng dikenal ogé salaku sorropotún.

Sedengkeun pikeun daging, anjeun kedah nyobian di Santander piring anu megah Sapi Cantabrian, domba, babi hutan sareng kijang. Sadayana disiapkeun dina sababaraha cara tapi, salaku conto, anjeun kedah mesen tenderloin sapi kalayan kéju Tresviso.

Stew gunung

Stew gunung

Langkung kuat nyaéta Stew gunung, anu ngagaduhan kacang bodas sareng sayuran héjo collard dipirig ku compango, nyaéta chorizo, sosis getih, daging babi sareng tulang rusuk anu diasin. Varianana nyaéta lebaniego rebus, sanaos éta langkung khas daérah pagunungan Liébana. Ieu ngagantikeun buncis sareng kacang hurang tina Potes sareng kubis ku kentang.

Tungtungna, ngeunaan dessert, sadaya Cantabria gaduh anu megah kéju. Tapi tilu diantarana ngagaduhan sebutan asal: krim, Bejes-Tresviso sareng quesucos ti lebak Liébana. Tapi, upami anjeun langkung resep anu langkung amis, anjeun kedah nyobian sobaos pasiegos sareng, di luhur sadayana, éta Quesada Pasiega, anu didamel ku susu sapi, mantega, tipung, gula, endog sareng kayu manis parut atanapi jeruk nipis.

Pikeun bérés tuang anjeun, anjeun tiasa mesen a Potes pomace, anu ngandung kandungan alkohol tinggi tapi dicandak dina jumlah sakedik. Anjeun ngagaduhan aranjeunna dina rasa anu béda sapertos madu atanapi bumbu, tapi éta sadayana raoseun.

Iraha langkung saé nganjang ka ibukota Cantabrian

Sakumaha pentingna anu kedah ditingali di Santander nyaéta anjeun terang waktos anu pangsaéna pikeun didatangan. Tanpa ragu éta usum panas, nalika hawa haneut tanpa panas sareng kota rame ku animasi. Salaku tambahan, sakitar 25 Juli, aya fiestas éta anu dipikaresep ku Pariwisata Daérah.

Nanging, upami anjeun salah sahiji anu milari katenangan anu langkung, cinyusu éta ogé waktos anu saé pikeun ngarambat ka Santander. Cuaca pikaresepeun sareng henteu seueur pengunjung sapertos usum panas.

Kumaha carana nepi ka Santander

Ibukota Cantabria ngagaduhan Bandara internasional. Éta ngagaduhan nami Severiano Ballesteros sareng perenahna di kota tatangga na Camango, ngan genep kilométer ti Santander. Pikeun ngahontal ieu, anjeun gaduh sababaraha garis beus kota.

Bandara Severiano Ballesteros

Bandara Santander

Alat transportasi anu sami ieu ngahubungkeun ibukota Cantabria sareng kota-kota utama Spanyol. Tapi, upami anjeun resep, anjeun tiasa nganggo karéta api nepi ka Santander. Aya karéta duanana ti Madrid sakumaha ti Bilbao sareng Oviedo anu ngantunkeun anjeun di kota anu sami.

Tungtungna, upami anjeun iinditan nganggo mobil anjeun nyalira, jalan aksés ti beulah kulon nyaéta Jalan raya S-20, sedengkeun ti wétan anjeun kedah sumping ku S-10, saolah-olah anjeun datang ti kidul. Sakali di kota sareng upami anjeun hoyong olahraga, anjeun ngagaduhan jasa kotamadya sewa sapedah.

Kasimpulanna, kami parantos ngajelaskeun naon anu kedah ditingali di Santander sareng ogé seueur kagiatan anu ditawarkeun ku kota Cantabrian pikeun anjeun. Ieu salah sahiji anu paling indah di Spanyol sareng ngagaduhan sagala rupa: alam sareng pantai, warisan anu monumental, gastronomi anu hadé sareng jalma anu ramah sareng ramah. Naha anjeun henteu resep nganjang ka dinya?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*