Gurun Tabernas

Gurun Tabernas aya di propinsi Almeria. Khususna, éta ngaliput daérah ampir tilu ratus kilométer pasagi di kota-kota Santa Cruz de Marchena, Gador, Gergal, Alboloduy sareng na sorangan Taverns.

Éta dianggap hiji-hijina gurun di Eropa, sabab anu sanésna ti Buana Tua diklasifikasikeun ngan ukur daérah gurun. Kasaluyuan taneuhna sareng iklim daérah na, kalayan a ampir teu aya pisan hujan, parantos nimbulkeun bentang gersang anu mirip pisan sareng di Amérika jero. Kusabab kitu, parantos aya dina genep puluh abad ka tukang, gurun Tabernas janten set pilem pikeun syuting anu populér spaghetti kulon. Upami anjeun hoyong terang tempat anu panasaran ieu di Spanyol sakedik langkung saé, urang ngajak anjeun gabung sareng kami.

Naon anu kedah ditingali di gurun Tabernas

Justru kota-kota kulon anu diwangun pikeun syuting pilem-pilem di luhur mangrupikeun salah sahiji daya tarik anu ditawarkeun ku gurun Tabernas pikeun anjeun. Tapi éta ogé ngagaduhan kategori Wewengkon alam pikeun kasaluyuan géologis anu unik sareng ngagaduhan tempat menarik anu sanés. Hayu urang nunjukkeun aranjeunna ka anjeun.

Bentang géologis anu spektakuler

Gurun Tabernas ngahutang ayana sabab kanyataanna dikurilingan gunung Alhamilla, Filambres jeung Alpujarra Almeriense. Ieu mangrupikeun halangan alami pikeun angin anu lembab ti Laut Tengah.

Dina gilirannana, sadaya ieu parantos nyababkeun salah sahiji daérah anu garing di sadayana Éropa. Sareng ogé ka taman géologis oténtik anu nilai hébat pisan. Éta diwangun ku ramblas sareng aliran lawas anu ngaréspon bentang khas anu disebut badlands atanapi pasir. Éta sababna canyons, jurang sareng liang haseup peri umum aya di daérah éta, éta gundukan anu katingalina sapertos kolom alam anu capricious.

Flora di Tabernas

Flora di gurun Tabernas

Flora sareng fauna gurun Tabernas

Sacara logika, flora na langka di Tabernas. Nanging, éta nampilkeun spésiés endemik anu sacara ilmiah dikenal salaku Euzomodendron bourgeanum. Éta rungkun kayu leutik mangrupikeun paninggalan sajati tina Jurassic.

Sedengkeun pikeun fauna, anjeun tiasa mendakan sababaraha spésiés réptil sapertos kadal buntut beureum atanapi oray tangga sareng mamalia sapertos kelenci, rubah, asrama atanapi landak. Tapi di luhur sadayana, gurun Tabernas nyaéta Area Perlindungan Khusus pikeun Manuk. Diantara ieu, pergeseran karajaan, pesawat batu, jackdaw, bullfinch trumpeter atanapi curlew seueur pisan.

Pikeun mikanyaho alam gurun Tabernas, kami nyarankeun anjeun nyewa salah sahiji seueur wisata ditawarkeun di daérah éta. Anjeun tiasa milih antara rute nganggo kuda, hiking atanapi naek kapal 4 x 4.

Tapi gurun Almeria henteu ngan ukur pikaresepeun dina hal kaéndahan alam na. Upami anjeun ngadatanganana, anjeun ogé bakal ningali sababaraha tempat sareng monumen anu pikaresepeun sapertos anu bakal ditingalikeun ku anjeun.

Anjeun sorbas kota anu ngagantung ti jurang

Kota bodas leutik ieu rada kejutan. Éta katelah «Cekungan Leutik» sabab bagian anu hadé di imahna siga anu ngagantung di Afa jurang. Tapi anjeun ogé tiasa ningali dina éta Alun-Alun sareng anu ti Kamar Agrarian, duanana diwangun dina abad ka-XNUMX sareng dina gaya eclectic; éta Imah Patih Alba, istana neoklasik éndah ti abad ka-XNUMX, sareng Oven Arab, vestige industri tembikar lami di kota.

Pandangan Sorbas

Sorbas

Sorbas mangrupikeun pusat tembikar utama di propinsi Almería. Kusabab kitu, upami anjeun hoyong nyandak souvenir tina perjalanan anjeun ka gurun Tabernas, kami nyarankeun anjeun mésér salah sahiji potongan berharga ieu, sababaraha di antawisna unik sapertos kendi pipa atanapi mojaquera.

Sedengkeun pikeun monumén agama na, anjeun gaduh garéja Santa Maria, anu sirahna barokah, sanaos interiorna aya dina gaya Mudejar sareng fasad neoklasikna. Anjeun tiasa ogé nganjang ka Pertapaan Lady urang Fatimi jeung San Kamuning. Imah anu terakhir di tempat suci neo-Gothic na gambar leutik santo anu masihan namina anu dikenal salaku «San Roquillo».

Di luar kampung anjeun gaduh Taman Alam Yesos de Sorbas, komplek karst anu ngébréhkeun diwangun ku sababaraha kilométer galéro bawah tanah anu didamel ku karepna ku alam nyalira.

Kota Terrera Ventura

Di gurun Tabernas anjeun tiasa didatangan ieu situs Neolitikum telat kapendak dina awal abad ka. Seueur potongan-potongan anu aya di dinya parantos dialihkeun ka musium arkéologis Almería sareng Madrid, tapi anjeun masih tiasa nganjang ka Puseur Tafsir, dimana anjeun ngagaduhan seueur kanyataan anu panasaran ngeunaan cara hirup jalma-jalma primitif di daérah éta.

Tabernas, kota anu namina gurun

Kota anu namina gurun Tabernas ogé pantes didatangan ku anjeun sabab nawarkeun seueur tempat wisata. Kota Muslim kuno ieu mangrupikeun tempat anu paling garing di Éropa. Buktina saé ieu nyaéta anu Platform Surya Almería, salah sahiji pusat panilitian panggedéna ngeunaan jenis énergi ieu di dunya.

Tapi éta bakal langkung narik ningali na Garéja Lady kami tina Inkarnasi, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng nyatakeun Loka Minat Budaya. Dina altar utama na, anjeun ogé tiasa ningali gambar na Parawan Duka, papayung kota.

Kastil Tabernas

Kastil Tabernas

Sareng, anu paling penting, anjeun kedah nganjang ka Alcazaba atanapi Kastil Tabernas, benteng Nasrid ti abad ka-XNUMX anu sawaréh dibongkar, tapi diantarana masih aya kénéh sababaraha tetep. Ogé nyatakeun Aset Minat Budaya, sakitar na aya legenda di patempatan. Éta nyatakeun yén éta ngagaduhan seueur jalur rahasia anu ngahubungkeunana sareng tempat anu béda-béda di Tabernas, sapertos Rambla de Oscayar. Nanging, henteu acan aya torowongan sapertos kitu. Dipercaya yén aranjeunna ditiup ku bangsa Moro nalika kaleungitan bénténg pikeun urang Kristen.

Kota kulon

Sanaos sadayana anu parantos kami béjakeun ka anjeun, panginten anu paling dipikaresep ti gurun Tabernas nyaéta kota kulon anu diwangun, sakumaha anu parantos kami sebatkeun, pikeun syuting spaghetti kulon dina taun genep puluhan abad ka tukang.

Ayeuna nuju taman tema disebat Oasys MiniHollywood sareng éta ogé ngagaduhan kebon binatang alit sareng taman cai, anu moal pernah lirén ngagumkeun anjeun di tengah gurun. Tapi tihang minatna anu hébat terus janten kota Kulon nyalira.

Mimitina mah ngan ukur diwangun ku fasad, tapi engké gedongna bérés. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa didatangan sheriff, kantor telegraf sareng bank, kantin, bahkan tempat pamakaman. Aya ogé dua museum, bioskop sareng mobil-mobilna.

Anjeun bahkan tiasa ningali a "Duel dina panonpoé" dibéntangan ku spesialis sareng ngaraos siga koboy asli nyaksian acara kancan dina gaya tarian anu ngahirupkeun wengi di Wild West. Tapi, anu paling penting, upami anjeun penggemar bioskop tina genre ieu, anjeun bakal ngémutan skénario dimana pilem sapertos 'The Good, the Ugly and the Bad' atanapi 'Death had a price' ditembak.

Sanés hiji-hijina kota di Kulon anu dilestarikan di gurun. Éta ogé Bénténg Bravo, dimana bahkan kubu India henteu kakurangan, sareng kebon leone barat, anu ogé nawiskeun acara.

Benteng Bravo di gurun Tabernas

Bénténg Bravo

Kota-kota sanés caket gurun Tabernas

Sanaos aranjeunna henteu persis di gurun Tabernas, aya kota-kota sanés anu caket pisan sareng éta ogé pantes didatangan ku anjeun. Salah sahijina nyaéta Alboloduy, kota bodas anu saé di Alpujarra Almeriense anu garéja San Juan BautistaGaya neoklasik, éta diwangun dina abad ka-XNUMX.

Sareng kami ogé nyarankeun anjeun pikeun nganjang Gergal, dimana na maksakeun bénténg, benteng pertahanan abad pertengahan anu saé dijaga pisan. Sareng kitu ogé garéja Our Lady of Carmen, musnah nalika pemberontakan Moor sareng ngawangun deui dina abad ka-XNUMX ngagabungkeun gaya Baroque sareng Mudejar.

Iraha langkung saé angkat ka gurun ieu

Sanaos gurun Tabernas henteu ngahontal suhu siang anu luhur di daérah gersang sanésna, panas pisan nalika usum panas. Di sisi anu sanésna, Winters, nalika panonpoé surup, anu tiis. Kituna, urang nyarankeun anjeun nganjang ka tempat éta di cinyusu, nalika suhu langkung hampang sareng langkung pikaresepeun.

Kumaha carana nepi ka gurun Tabernas

Tabernas perenahna sakitar tilu puluh kilométer ti kota Almeria, ibukota propinsi. Pikeun nepi ka gurun, anjeun gaduh beus anu angkat ka Sorbas atanapi Tabernas nyalira. Aranjeunna angkat ti stasiun intermodal Almería sareng ngagaduhan sababaraha frekuensi unggal dinten.

Tapi anjeun ogé tiasa ngarambat nganggo mobil anjeun nyalira. Jalan anu nyababkeun anjeunna nyaéta A-92 jeung, engké, éta N-340a anu ngalirkeun gigireun pisan lokalitas anu masihan namina ka gurun.

Sakedik gastronomi khas Tabernas

Akhirna, pikeun ngeureunkeun perjalanan kami ka gurun Tabernas, kami ngajukeun ménu khas daérah. Kusabab hiji tempat henteu sapinuhna dikenal tanpa nyobian gastronomi na. Anjeun tiasa ngamimitian tuang anjeun sareng sababaraha remah-remah atanapi ku piring dingaranan "Anu gaduh panginepan", anu nyarupaan ratatouille anu asak di tempat sanés. Éta ngagaduhan tomat, cabé sareng bawang sautéed dina minyak zaitun sareng dibarengan ku puding hideung produk babi sanés.

Kastil Gérgal

Istana Gérgal

Anjeun ogé tiasa mesen a bawang bodas kentang, un Gazpacho atanapi sabagian gurullos. Sareng, pikeun dessert, anjeun tiasa nyobian jajan kulit babiéta Roti Calatrava atanapi anu nyulam donat. Sedengkeun pikeun inuman, anu mistela.

Kasimpulanana, sakumaha anjeun tiasa tingali, éta gubuk témpas gaduh seueur nawiskeun anjeun. Diantara tempat wisata na aya hiji alam anu unik, kota-kota anu éndah kalayan monumen, setting anu khas di Kuloneun Amérika sareng gastronomi anu saé. Pesen perjalanan anjeun ayeuna sareng kenalkeun tempat ieu di propinsi Almería.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*