The Lyceum of Aristoteles

liceo_aristoteles

Ku 336 SM filsuf Aristoteles Yunani diadegkeun di Athena, sakola filosofis munggaran, dimana anjeunna ngajar muridna, maka éta disebut Lyceum kusabab caket candi ditakdirkeun ka Apollo Likeios, gigireun Lyceum Aya gimnasium anu dianggo ku nonoman lokal, engké filosof sanésna waktos masihan kelas di dinya, engké sapertos sakola Peripatetic, aranjeunna ogé ngajarkeun Theofaster, panerusna Aristoteles di Lyceum, ogé Andronicus ti Rhodas. Aristoteles diajar sareng Plato sareng janten guru besar Alexander the Great. Di dinya elit masarakat Yunani dididik, éta mangrupikeun salah sahiji tina tilu sakola filosofis jaman éta. Ruruntuhan Lyceum diadegkeun ku Aristoteles dipendakan di tengah-tengah Athena, sakitar langkung kilométer ti Acropolis. Dina taun 1996 nalika aranjeunna ngawangun Museum of Modern Art, aranjeunna ngala bagian tina arena tempat para siswa dilatih tarung, saatos mendakan reruntuhan, disebatkeun yén éta bakal janten Open Air Museum. Éta reruntuhan dipilarian salami 150 taun.
Numutkeun ka sumber ti Kamenterian Kabudayaan Yunani, karya-karya éta bakal dibiayaan ku modal swasta sareng bakal diwangun ku nempatkeun hiji hateup anu tembus dina reruntuhan Lyceum tiasa ngahargaan sésa-sésa sababaraha fasilitas sapertos ruang tarung, sareng kamar mandi ti jaman Romawi. Ruruntuhan diawétkeun kalayan saé sareng tempat-tempatna kapendak pikeun kapikiran sareng pangwangunan awak.
Kamentrian Yunani hoyong mendakan formula anu ngahijikeun arsitektur kuno sareng modéren sareng anu dua tiasa aya babarengan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*