Tangkal zaitun dina mitologi Yunani

El Asal usulna éta pakait pisan sareng tangkal zaitun. Déwi Athena ngabantah sareng Poseidon janten dermawan kota. Pikeun ieu, dewa paling luhur Zeus, badé masihan domain ka saha waé anu masihan kado anu paling kapaké pikeun umat manusa.
Poseidon mawa kuda anu kuat, sareng nyarios yén éta bakal ngagampangkeun padamelan lalaki.
Athena mawa kana dampal sampeu daun anu héjo pisan.
Poseidon nalika anjeunna ningali naon anu dibawa ku Athena nyaéta juara, tapi Déwi mimiti ngajelaskeun, éta pentingna tangkal zaitun. Anu tiasa hirup mangtaun-taun, ngahasilkeun buah anu ngeunah sareng ngeunah. Éta cairan ogé tiasa diekstraksi, minyak anu raoseun tuangeun, masihan kakuatan pikeun awak, nenangkeun tatu, sareng tiasa dijantenkeun suluh, janten wengi janten sapoé.
Zeus masihan juara ka Athena sareng janten daulat daérah éta.
Zaitun diteundeun dina amphorae sareng minyak engkéna disimpen. Seueur diantara aranjeunna dihias ku tempat teunggeulan, pikeun ngumpulkeun zaitun.
Dina Odyssey tangkal zaitun dingaranan sababaraha kali, sareng sagala rupa karakter diolesan minyak zaitun.
Hutan tangkal zaitun ogé dingaranan di Odyssey.
Ulysses sareng réréncanganana nganggo balok kai zaitun anu buta kana Cyclops.
Mitologi ngawartosan yén Aristeo ngajarkeun tatanén lalaki sareng cara ngaluarkeun minyak zaitun sareng panggunaan pers.
Tina Olimpiade katujuh, anu meunang tina sababaraha pertandingan dilantik ku cabang zaitun dikepang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*