Élmuwan India

Sakumaha anjeun terang ogé, éta India éta mangrupikeun nagara anu ciri misterius sareng budaya anu jembar. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun dina sababaraha waktos kapengker, nagara ieu nawiskeun ka sadunya sauntuyan kontribusi budaya sareng ilmiah. Dina kasempetan ieu kami hoyong mendakan ilmuwan anu paling luar biasa dina sajarah na.

élmuwan

Hayu urang mimitian ku nyebatkeun guru hebat matematika, aljabar, kalkulus sareng trigonometri. Urang tingal Sridharcharya, saurang lalaki anu hirup dina abad ka-XNUMX sareng anu kasohor pikeun persamaan kuadratikna.

Dina bidang kadokteran urang kedah nyebatkeun Sushruta Samhita, saurang ahli fisika ti abad ka XNUMX SM, anu cicing di Varanasi sareng anu parantos ngalaksanakeun intervensi bedah sapertos bagian caesar, bahkan operasi plastik sareng otak dina waktos éta. Saolah-olah éta henteu cekap, anjeunna ogé ngagaduhan studi di ubar alternatif, Ayurveda, fisiologi, embriologi, metabolisme, genetika sareng pencernaan.

élmuwan2

Aya ogé seueur sarjana anu ngabaktikeun diri pikeun navigasi sareng maju dina daérah ieu; tapi ogé kontribusi anu aya hubunganana sareng logam, utamina timah.

Tokoh anu kawéntar séjén nyaéta Abul kalam, panaratas program panilitian luar angkasa India. Abul Kalam mangrupikeun présidén anu ka sabelas nagara sareng profesor anu bénten pikeun ngadukung India Space Institute.

élmuwan3

Hayu urang ogé émut Homi jehangir baba atanapi nembé namina Homi Baba anu lahir taun 1909 sareng pupus taun 1966. Lalaki ieu dianggap janten bapak program énergi atom di India.
Kontribusi India aya sababaraha rupa, sadayana parantos dianggo pikeun nyiptakeun sababaraha unsur anu ayeuna penting pisan pikeun penduduk dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   DSi cenahna

    Hola

  2.   DSi cenahna

    Hola
    Hola

  3.   Cristian cenahna

    bndrhtfgufhetdhyhrtgreriethitthkhtr