Kolkata, diantara kota-kota anu paling indah di India

Kalkuta India

Calcuta, tilas ibukota India India, masih ngajaga sababaraha kaanggunan kolotna, anu ngajantenkeun kota anu bénten sareng kota ageung sanés di nagara éta. Malah ayeuna tetep ibukota anu reueus di nagara Benggala Kulon sareng jantung budaya India.

Hal anu pangsaéna ngeunaan ngadatangan Kalkuta pikeun palancong kulon nyaéta anjeun bakal mendakanana sadayana hakekat asli India, tapi anjeun ogé bakal mendakan langkung seueur. Sareng ieu anu di kota ieu dimana langkung ti lima juta jalma cicing aya seueur sajarah, seni, budaya sareng senang.

Kolkata ogé kota anu kontras. Di jerona, istana sareng villa méwah hirup babarengan sareng sababaraha lingkungan anu paling miskin di dunya, dimana tempat anu kawéntar Indung Teresa mekarkeun padamelan kamanusaan teu kendat mangtaun-taun.

Tapi anu paling penting, Kolkata mangrupikeun tujuan anu pikaresepeun anu henteu matak teu paduli. Ieu diantarana kunjungan penting:

Kuil Dakshineswar

Salah sahiji gedong anu paling éndah sareng ngajentul di nagara éta. The Kuil Dakshineswar didaptarkeun pikeun dewi Kali, sok pinuh ku penganut sareng turis.

candi kalkuta

Kuil Dakshineswar

Bait Allah nangtung di sisi sisi walungan hooghly. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX dina prakarsa dermawan Rani Rashmoni. Strukturna narik perhatian kana salapan menara ageung na. Parantos di jero palataran anu ageung dibuka dimana anu satia tiasa nyembah sareng ngadoa doana ka patung marmer bodas ageung dewa-dewa pantheon Hindu sapertos Siwa, Wisnu sareng, tangtosna, Kali.

Dina suku Bait Allah nyaéta ghat, léngkah-léngkah suci anu turun ka tebing walungan.

Lawang ka Bait Dakshineswar gratis, meureun éta ngajelaskeun naha éta sering rame ku jalma.

Sasak Howrah

Pikeun seueur jalma, ieu mangrupikeun ikon hébat kota. Sanaos nami resmi na nyaéta Rabindra Setu, sadayana di Kalkuta terang anjeunna ku nami anu dipasihkeun ku Inggris: Sasak Howrah. Éta diresmikeun dina 1943 pikeun nyayogikeun kota aksés ku kota tatangga Howrah, anu mana éta namina.

sasak kalkuta

Sasak Howrah di Kolkata

Struktur logam anu saé ieu ngadukung patalimarga anu beurat: sakitar 150.000 kandaraan sareng langkung ti 90.000 jalma leumpang sapoé. Diménsi na sapertos kieu: panjangna 217 méter sareng jangkungna 90 méter. Peuting éta bercahya nawiskeun tontonan anu saé pikeun masarakat Calcuta.

Peringatan Maidan sareng Victoria

Taman anu paling penting di kota, dikenal nalika jaman penjajahan salaku Lapangan Parade Brigade. Mangrupikeun esplanade ageung sareng tatangkalan sareng daérah jukut anu aya di tengah-tengah Kalkuta. Éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun kabur tina raména jalan-jalan kota, anu pikeun wisatawan tiasa rada luar biasa.

maidan

Pamaén jangkrik di Maidan di Kalkuta, sareng Peringatan Victoria di tukang

Diantara hal-hal séjén, di Maidan Park anjeun bakal mendakan anu populér Taman Taman Cricket Eden sareng pacuan kuda Kalkuta.

Tapi di luhur sadayana, di hiji tungtung taman nangtung gedong anu saé Peringatan Victoria, tugu panginget pikeun ngahargaan ka Ratu Victoria saatos pupusna dina 1901. Interiorna ngagaduhan musium tempat lukisan minyak dina kahirupan ratu dipamerkeun.

Belur Matématik

Anu sanés anu kedah ditingali di Kalkuta henteu diragukeun candi na Belur Matématik. Éta sanés ngan ukur kuil naon waé, tapi anu khusus pisan, sabab éta nyaéta manah Gerak Ramakrishna. Hal anu paling luar biasa ngeunaan arsitékturna nyaéta gabungan anu ampir teu mungkin pikeun seni Kristen, Islam, Hindu sareng Budha. Sareng éta anu ngawangun na nunjukkeun yén candi ieu mangrupikeun simbol tina kamanunggalan sadaya agama.

candi india

Kuil eclectic Belur Math

Kunjungan penting sanésna di Kalkuta

Tempat anu pikaresepeun pikeun ditingali sareng didakan di Kolkata henteu aya tungtungna. Langkung saé kedah gampang sareng ngahaturanan unggal dinten anjeun cicing pikeun ngajalajah daérah anu béda-béda di kota. Rencana anu saé, salaku conto, nyaéta milari tilas kolonial Inggris, anu bakal kami mendakan Fort Williamdina Katedral San Pablo urang sareng di gedong neo-gothic di Pangadilan Tinggi.

Pikeun neuleumkeun diri kana suasana anu sengit sareng warna-warni di kota, anjeun kedah didatangan pasar kembang di Mullick Ghat sareng tawuran di lawon lawon sareng karajinan éta Pasar Anyar. Éta ogé pantes lungsur Phears Lane di Old Chinatown (Chinatown lami). Nanging, pikeun ngaraosan XNUMX% pangalaman gastronomi Benggali, anjeun kedah lirén di salah sahiji réstoran tradisional di Taman Jalanan.

Kunjungan anu langkung santai ditawarkeun ku Taman Botani Kalkuta, dimana kembang bakung raksasa tumuh sareng dimana urang bakal mendakan tangkal banyan yuswa saabad. Di dinya anjeun tungtungna bakal mendakan saeutik perdamaian antara seueur émosina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*