Wisnu: Salah sahiji déwa anu paling penting di India

Gambar | Pixel

Naha anjeun badé angkat ka India dina pakansi salajengna sareng anjeun resep mendakan langkung seueur ngeunaan budaya sareng adat istiadat na? Salah sahiji aspek anu paling henteu dikenal pikeun urang Kulon nyaéta agama Hindu, penting pisan pikeun terang cara mikir sareng perasaan pangeusi India.

Agama Hindu dieusian ku dongéng sareng pagelaran hebat anu dilakukeun ku déwa, déwa, setan, manusa, sareng mahluk-mahluk sanés. Nanging, déwa-déwi utama agama Hindu aya tilu: Brahma, Wisnu sareng Siwa. Masing-masing ngagambarkeun kakuatan penting pikeun ayana jagad raya: panyipta na nyaéta Brahma, kakuatan kontinuitas nyaéta Wisnu sareng kakuatan anu ngancurkeun nyaéta Siwa. Katiluna mangrupikeun Trimurti atanapi "tilu bentuk" dina basa Sanskerta, nyaéta trinitas Hindu.

Naon kalungguhan Trimurti? Naon kalungguhan masing-masing déwa di jerona? Dina tulisan ieu kami bakal ngagali agama Hindu pikeun terang sakedik langkung saé tilu déwa ieu sareng khususna Wisnu. Terus maca saatos luncat!

The Trimurti

Gambar | Pixel

Sakumaha anu kuring carioskeun, tilu mangrupikeun déwa anu paling penting dina agama Hindu: Brahma, Wisnu sareng Siwa. Éta sadayana ngawangun trimurti sareng masing-masing ngagaduhan kakuatan anu ngahontal kasaimbangan jagat raya, sahingga teu mungkin pikeun nyipta ciptaan (Brahma) atanapi karusakan alam semesta (Siwa). Salajengna, dina leresna konservasi na mangrupikeun kakuatan anu ngadukung urutan kosmis. Ieu kumaha satia agama ieu ngartos alam semesta sahingga pentingna déwa-déwa ieu di jerona.

Ti Brahma Brahmanism diadegkeun di India. Cabang agama Hindu anu nganggap anjeunna salaku déwa anu unggul, asal sadaya déwa sanés, anu mangrupikeun manifestasi anjeunna. Tina invasi Aryan, Brahmanism lahir, anu ningali Siwa sareng Wisnu salaku déwa-déwi leutik.

Saha Wisnu?

Diaku dina agama Hindu salaku déwa kahadéan sareng konservasi, anjeunna mangrupikeun déwa utama arus Vaisnavisme anu mangrupikeun cabang tina agama Hindu anu ngagaduhan Wisnu salaku déwa pang luhur. Numutkeun arus ieu, salaku panyipta alam semesta, dewa ieu mutuskeun pikeun ngungkabkeun dirina dina trimurti atanapi "tilu bentuk."

Wisnu ditanggung pikeun misi nyaimbangkeun anu hadé sareng jahat di dunya sareng manusa nyungkeun bantosan pikeun milarian jalan pikeun kasalametan.

Tafsir étimologis Wisnu

Nalika nganalisis nami déwa dina hartos étimologisna, bagian tina akar "vis" hartosna netep atanapi nembus anu bakal dikedalkeun salah sahiji kualitas Wisnu "jalma anu nembus sadayana."

Ku cara ieu disimpulkeun yén namina ngarujuk ka déwa anu parantos nyusup sagala hal sareng mahluk anu hirup di dunya. Dimimitian tina premis ieu, Wisnu henteu diwatesan ku waktos, rohangan atanapi zat. Kakuatanna janten teu aya watesna. Kitu ogé, aya panaliti anu negeskeun yén interpretasi étimologis nami éta "mahluk anu nembus sagala rupa."

Kumaha dijelaskeun Wisnu?

Anjeunna biasana diwakilan salaku déwa berkulit biru sareng wujud manusa sareng opat panangan anu nyepeng sababaraha objék anu ngandung hartos anu béda-béda:

  • Padma (kembang teratai anu seungitna resep ku urang Wisnu)
  • Chakrá sudarshaná (alat kontras anu sami sareng anu dianggo ku prajurit ninja anu ku Wisnu dianggo pikeun ngancurkeun setan)
  • A shankhá (cangkang kongkolak anu sora na di India ngagambarkeun kameunangan saatos ngéléhkeun musuh)
  • Gada emas (ngagebruskeun sirah jelema jahat)

Anjeunna sering dipidangkeun linggih dina kembang teratai sareng Laksmi, permaisurina, dina hiji tuur na. Anjeunna mangrupikeun déwi rejeki sareng ngamalkeun dirina dina bhuti-sakti (ciptaan) sareng kriya-sakti (kagiatan kréatip). Kusabab Wisnu moal tiasa janten bagian tina kreativitasna nyalira (ahamta) atanapi énergina nyalira, anjeunna peryogi permaisuri anu teras-terasan sareng anjeunna. Kusabab kitu Déwi Laksmi kedah ngiringan Wisnu dina sagala titisanana.

Naon atribut teologis Wisnu sareng kumaha anjeunna dihormat?

Gambar | Pixel

Dewa Wisnu ngagaduhan sifat ketuhanan anu béda-béda: kéngingkeun naon anu dipikahoyongna (prakamya), kaunggulan (isitva), kualitas neken hawa nafsu (kama vasayitva), ngawasa batur (vasitva), ngahontal naon waé (prapti), kakuatan gaib (aishwaria), élmu (gnana) atanapi énergi (shakti), diantarana seueur.

Éta henteu terang pasti iraha atanapi kumaha Wisnu mimiti disembah. Dina kompilasi kapercayaan urang Aria (Weda) dewa ieu raket pakait sareng Indra sareng diklasifikasikeun salaku déwa minor. Ngan engké anjeunna janten bagian tina trimurti dina agama Hindu sareng dewa anu paling penting tina sadaya iman ieu.

Kiwari umat Hindu yakin yén Wisnu ngajelma salaku rupa-rupa avatar di Bumi sareng déwa ieu disembah dina bentuk avatar ieu sacara assiduously.

Naon avatar Wisnu?

Dina agama Hindu, avatar mangrupikeun penjelmaan déwa, khususna Wisnu. Nyaéta, sami sareng déwa-déwi dina mitologi Yunani-Romawi. Dina Vaisnavism, avatar ieu berkumpul di sababaraha kelas numutkeun kapribadian sareng peran anu ditetepkeun dina Kitab Suci.

  • Vananá: kerdil, kaluar dina ruse-iugá.
  • Matsia: lauk, muncul dina satia-iugá.
  • Kurma: kuya, kaluar di satia-jugá.
  • Varaja: babi hutan, muncul di satia-iugá.
  • Narasinja - Singa satengah, satengah manusa titisan. Anjeunna kaluar di satia-iugá pikeun ngéléhkeun setan Jirania Kashipú.
  • Parashurama: (Rama nganggo kampak), nembongan dina treta-jugá.
  • Rama: raja Aiodhia, kaluar dina treta-iugá.
  • Kresna: (anu pikaresepeun) nembongan di duapara-iugá, sasarengan sareng lanceukna Balaram. Kaseueuran gerakan Visnuis ningali anjeunna salaku personifikasi Wisnu.
  • Buddha: (bijak) kaluar di Kali-iugá. Versi anu teu nyebut Buddha salaku avatar kasalapan nyatakeun Balaram salaku gantina.
  • Kalki: penghancur najis. Dipiharep bakal muncul di tungtung kali-iugá.

Zaman umat manusa

Dina agama Hindu iuga mangrupikeun salah sahiji tina opat jaman anu dibagi dina jaman atanapi majā iuga ageung. Opat jaman atanapi iugas nyaéta:

  • Satia-iuga (jaman bebeneran): Umur 1.728.000 taun.
  • Duapara-iuga: yuswa 864.000 taun.
  • Treta-iuga: yuswa 1.296.000 taun.
  • Káli-iuga: jaman sétan Kali 432.000 taun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   l cenahna

    beuk otavia c'est beurk lol

  2.   ingrid cenahna

    Abdi resep pisan sagala rupa anu aya hubunganana sareng budaya Hindu,

  3.   Cecilia cenahna

    Bener na, ieu ngahinakeun. Upami aranjeunna diajar élmu, aranjeunna bakal sadar kumaha jijina maca tulisan ieu.
    Awewe miskin…

  4.   david cenahna

    Taya kuring gusto

  5.   Ruth Maria Ortiz cenahna

    Kuring percanten ka ngalahirkeun deui sareng kuring mikir yén mojang tiasa, kuring resep kana agama Hindu kusabab aranjeunna henteu kaleungitan kapercayaan, nilai, budaya, kuring resep kana budaya éta.

  6.   Tamara garcia cenahna

    Kuring ogé resep budaya éta, tapi ngan hiji jalma anu nyarios yén déformasi goréng mojang éta téh ngahinakeun. Sareng yén aranjeunna muja dirina salaku Déwa ...
    Pondokna, masing-masing ku kagilaanana.

  7.   Gladys cenahna

    naon anak pikareueuseun

  8.   tuduhan cenahna

    Kaleresan kuring ngartos budak awéwé, kuring yakin yén éta téh reinkarnasi sabab éta pikaresepeun pisan tapi awakna tarik pisan kumargi sami sareng Wisnu

  9.   Adelaide cenahna

    Ngahinakeun, pikareueuseun, pikasediheun, naon sato galak anu berkesan

  10.   bodas bodas cenahna

    Jigana urang kedah nalungtik ogé upami urang angkat atanapi hoyong nyarioskeun hal naon. aya awéwé ngora nembongan nyarios yén anjeunna resep kana budaya éta. Upami anjeun henteu terang naon anu anjeun carioskeun, langkung saé henteu masihan koméntar. Éta paganismeu anu aya di nagara éta nyaéta anu ngancurkeun umat Hindus kumargi aranjeunna henteu mikawanoh TUHAN MAHA KAWASA, Déwa anu hirup anu aya sareng ngan hiji-hijina anu tiasa ngarobih kahirupan anu poék sareng sedih pikeun anu aranjeunna sangsara ayeuna.

  11.   bodas bodas cenahna

    Alejandro, upami anjeun henteu terang naon anu kajantenan di dinya, langkung saé anjeun nalungtik sagala rupa anu aya di ditu. Yén yén hiji jalma musnah kusabab kurangna élmu sigana henteu lucu pikeun kuring, langkung-langkung yén aranjeunna percaya ka déwa anu ngan ukur nyababkeun maot, kamiskinan sareng musibah ka jalma. Saur kuring anu nyarioskeun perkawis kamiskinan sareng kasedihan dimana jalma-jalma hindu miskin ieu sangsara henteu lucu pisan.

  12.   Ringmaster cenahna

    cahaya ngumbara di 300,000 kilométer per detik, béntang anu pang caketna di bumi sakitar 4 taun cahaya, ieu mangrupikeun data anu kabur tina pamahaman jarak sareng waktos urang, tapi urang teras percanten kana sihir, dina reinkarnasi dina ketuhanan dina nyucikeun jiwa urang , tapi urang tetep teu tiasa ningali jembar alam semesta (kalikeun 300,000 X 60 X 24 X 365 X 4 jarakna km ka bintang anu caket bumi) upami keusik sadaya pantai di dunya, masing-masing sisikian keusik boro-boro bakal janten galaksi anu antukna ngandung jutaan bintang sareng urang kagolongkeun kana salah sahiji galaksi éta. Bener-bener ngan ukur ngeunaan hirup sareng ngantepkeun hirup, teu aya kahirupan anu sanés, teu aya deui waktos anu sanés, percanten ka mahluk anu ketuhanan langkung gampang tibatan ngajelaskeun jagat raya anu teu aya watesna anu urang boro-boro nanaon. WAKTU WAKTU Hudang

  13.   anicurnal cenahna

    Abdi kedah masihan anjeun bang pikeun nempatkeun poto éta, gélo

  14.   danii cenahna

    halo .. kuring ngan ukur hoyong .. ningalikeun ieu .. tingali kana dahi .. simbol anu dibawana .. sareng bandingkeun sareng simbol urang Mesir. dina sirahna .. hatur nuhun .. pikaresepeun ..

  15.   XURB cenahna

    Sigana mah dosa henteu ti budak anu nyerat BLOG, SANGSA NGASILKEUN TEU BATUR, JEUNG JELEMA NGOMONGKAN MITOLOGI HINDU, NYIEUN REFERENSI KA ANU YAKIN DIDIEU, BENERNA PERBINCANGAN TEU BISA INJURY ATAWA TEU INGKAT Anjeunna ngan ukur ngalaporkeun hiji hal ... Naon anu anjeun percanten atanapi henteu dina budaya éta mangrupikeun kaputusan sadayana. Sareng teu aya diskusi ngeunaan hal ieu. Goréng nyaéta gambar sabab nyebarkeun bagian-bagian tina awéwé, aranjeunna kedah nutupan wajahna sareng budakna ...

  16.   Manthus cenahna

    Kuring ngahargaan budaya aranjeunna tapi naha nyembah gambar palsu ku alesan aranjeunna ngalaman kasangsaran kamandirian dibalikkeun ku baju badutna ogé keterbelakangan pikiranana henteu ngan ukur cukup haté tapi ogé kapinteran, teu heran aranjeunna ngagaduhan budak anu cacat ku kapercayaan dewa-dewa na anu teu konyol