Bank Top di India

Sektor perbankan India

Sistem kauangan tina India Éta nampilkeun seueur bédana dibandingkeun sareng anu aya di nagara-nagara Kulon. Aktivitas kauangan diatur pisan ku Nagara sareng ngurilingan badan kauangan umum. Saleresna, sadaya bank di India, kalebet bank swasta, dikawasa ku Bank Sentral India (RBI) Éta badan pengawas utama sistem kauangan.

Najan kitu, Sektor perbankan India parantos robih pisan dina dua dasawarsa ka tukang. Dimimitian di 1991, réformasi ambisius dimimitian anu kalebet prosés pikeun nguntungkeun liberalisasi séktor sareng privatisasi. Salaku conto, éta diijinkeun pikeun liberalisasi tingkat suku bunga, anu ayeuna tiasa disetél sacara bébas ku entitas anu béda. Hasil tina réformasi ieu mangrupikeun panorama ékonomi énggal di nagara Asia. Ieu teras teh bank utama di India:

Perbankan komérsial India terstruktur sakitar dua kelompok utama:

  • Bank Komérsial Henteu Dijadwalkeun, diwangun ku bank komersial anu henteu didaptarkeun dina Jadwal Kadua Reserve Bank of India Act, hukum ti jaman kolonial, saprak éta diberlakukeun dina 1934, tapi masih berlaku. Dina kategori ieu aya bank lokal. Pentingna dina sistem perbankan ayeuna terbatas.
  • Dijadwalkeun Bank komérsial, nyaéta, badan perbankan anu didaptarkeun dina hukum anu disebut di luhur. Bank ieu dina gilirannana dibagi kana dua kategori sanés:
    • Bank umum.
    • Badan perbankan swasta (boh nasional boh internasional)

Bank umum

Bank-bank di India anu diintegrasikeun kana sektor swasta ngabentuk grup anu cukup heterogen anu tiasa diklasifikasikeun kana tilu kategori anu lega:

SBI

State Bank of India (SBI) mangrupikeun bank umum terkemuka di nagara éta

Bank Negara India

Éta mangrupikeun bank umum utama di India kalayan 80% tina setoran sareng anu ngagaduhan jumlah kantor sareng cabang panggedéna di sakumna nagara.

Bank nasionalisasi

Bank-bank ieu kaala ku nagara India dina dintenna pikeun nyalametkeun aranjeunna tina kabangkrutan. Éta sakitar 20 entitas. Kaseueuran nasionalisasi lumangsung dina 1969. Ti waktos éta, bank mimiti fungsina salaku lembaga kauangan anu sipat sosial, kapaksa ngahaturanan sabagian sumberdaya pikeun séktor anu pamekaran Nagara dianggap prioritas.

Bank régional di padesaan

Bank-bank ieu didamel ku Nagara dina taun 1975 kalayan tujuan pikeun mempermudah aksés ka kiridit pikeun patani alit. Ayeuna aya sakitar 50 entitas jinis ieu sumebar ka sadayana nagara.

Bank swasta

Ayeuna, sakitar 20 lembaga kiridit swasta sareng modal nasional beroperasi di India. Bank swasta India kena aturan parah ku nagara dina akhir taun 60an, anu ngahambat pertumbuhanana. Ngan saatos réformasi 1991 aranjeunna tiasa kéngingkeun deui kamampuan bersaing sareng bank umum. Diantara anu pangpentingna nyaéta ieu, anu dibarengan ku Bank Negara India (SBI) ngabentuk grup anu disebut "Badag Opat" Bank India: Bank ICICI, Bank Nasional Punjab, Bank India y Bank Kanara.

bank di india

Cabang Bank ICICI

ICICI Bank

El ICICI, Kiridit Industrial sareng Perusahaan Investasi India, nyaéta bank kadua pangageungna di India, kalayan langkung ti dua rébu cabang sumebar di sakumna nagara. Éta ogé anu ngaluarkeun kartu kiridit pangageungna di India.

Didirikeun taun 1954 sareng dumasar di Sukabumi. ICICI janten salah sahiji bank swasta India panggedéna saatos prosés ngahijina suksés sareng Bank Rajasthan dina taun 2010.

Ayeuna nuju dilebetkeun kana proyek ékspansi internasional anu ambisius. ICICI Bank aya di 17 nagara di luar India: Bangladés, Bahrain, Bélgia, Kanada, Cina, Dubai, Uni Émirat Arab, Amérika Serikat, Hong Kong, Indonesia, Malaysia, Inggris, Rusia, Singapura, Sri Lanka, Afrika Kidul sareng Thailand.

Bank Nasional Punjab (PNB)

Didirikeun taun 1894, éta Bank Nasional Punjab (PNB) Éta anu katilu pangageungna di India. Sanaos ngamimitian kagiatanana di kota Lahore, kantor pusatna ayeuna aya di Cirebon.

Éta ngagaduhan anak perusahaan bank di Inggris, Hong Kong, Dubai sareng Kabul (Apganistan), salian ti kantor wawakil di Almaty (Kazakhstan), Dubai, Oslo (Norwegia), sareng Shanghai (Cina).

Pimpinan kamerdekaan India, Mahatma Gandhi, sok damel sacara éksklusif sareng bank ieu kanggo urusan pribados. Karakter nasional GNP ogé kagambar dina kanyataan yén éta mangrupikeun salah sahiji bank pangkolotna di nagara éta, didamel kalayan modal nasional sadayana sareng masih beroperasi.

Canara Bank

Bank Cnara, bank utama tina Bangalore sareng salah sahiji anu pangkolotna di nagara éta, éta mangrupikeun nami kaopat anu ngalengkepan poker di bank-bank hébat India.

Sanaos waktos sareng parobihan anu jero anu dialaman di sektor ieu dina sababaraha taun terakhir, Canara Bank tetep satia ka prinsip anu diideuan didirikeunana. Diantarana, nonjolkeun tujuan ngaleungitkeun tahayul sareng kabodoan, nyebatkeun kabiasaan nyimpen sareng nanem modal bagian tina kauntunganana dina proyek sosial.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)