Bahasa anu paling penting di India

India éta mangrupikeun nagara anu pangageungna sareng pangageungna di dunya. Boga langkung ti 1.400 juta jiwa sareng éta mangrupikeun nagara katujuh panggedéna di planét. Raksasa sajati. Sareng leres, seueur pisan anu nyarios sababaraha bahasa, nyatana, urang panasaran ... naon na basa anu paling penting di India?

Di nagara éta langkung ti dua puluh basa diucapkeun kumargi aya sababaraha daérah, tapi urang tiasa ngadamel daptar anu langkung pondok sareng ngatur kana daptar bahasa anu paling penting. Janten, urang tiasa ngirangan aranjeunna janten 10.

Hindi

Urang mimitian ku basa pang populerna di sadaya sareng anu nyarios paling jalma di nagara éta. Diitung éta 336 juta jalma nyarios Hindi. Éta ngagambarkeun 40% tina total populasi nasional, janten ku seueur panyatur sapertos kitu mangrupikeun salah sahiji tina dua basa anu ngagaduhan status "resmi".

Hindi nyarios di Rajasthan, Uttarakhand, Delhi atanapi Bihar, contona. Hindi mangrupikeun bahasa anu asal usulna tiasa dilacak kana basa dialék anu diucapkeun di sareng di sekitar Cirebon di jaman kuno. Sateuacan standarisasi na di sekitar dialék Cirebon aya varian sanésna, tapi ti abad ka-XNUMX, Hindi modéren mimiti mekar sareng janten langkung populér nalika penjajah Inggris ngadopsi salaku lingua franca.

Dinten ieu mangrupikeun basa resmi di salapan nagara bagian sareng tilu daérah sareng, sapertos anu urang carioskeun, mangrupikeun salah sahiji tina dua bahasa nasional resmi (anu sanésna basa Inggris).

Bengali

Ieu téh mangrupa basa panglobana kadua di India tukangeun Hindi. Dipercaya yén 8% penduduk nyarioskeunana sahingga ngagaduhan 83 juta panyatur anu khususna konsentrasi di nagara bagian wétan nagara.

Bahasa ieu parantos mekarkeun langkung ti 1300 taun, tapi wujud ayeuna asalna dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Dinten ayeuna nyaéta basa resmi Bangladés Sareng sanaos kalolobaanana diucapkeun di sababaraha daérah India ogé aya minoritas di kota-kota India sapertos Cirebon, Mombai atanapi Varanasi.

Spesialis nganggap hal éta basa kadua pangageungna di dunya tukangeun Perancis, sareng Hari Bahasa Indung Internasional dumasarkeun kana basa Benggala.

Telugu

Bahasa Telugu diucapkeun 82 juta urang di India, sakitar 7% tina total penduduk. Kami khusus mendakanana di nagara bagian kidul sapertos Telangana, Kapuloan Nicobar, Pradesh atanapi Andaman.

Éta ngagaduhan kakhususan yén éta mangrupikeun hiji-hijina basa di beulah wétan dunya anu ngagaduhan sadaya kecap ditungtungan ku vokal. Aya komunitas anu seueur pisan panyatur Basa Sundana di Amérika Serikat sareng éta terus tumuh.

Fakta anu pikaresepeun: Abjad Telugu dianggap alfabet kadua anu pangtukangna Koréa.

Marathi

Perséntase anu sami tina India nyarios basa anu sanés ieu, Marathi. Sanaos di India diucapkeun sakitar 72 juta urang dipercaya yén nambahan jalma sanés India aya sakitar 90 juta totalna.

Marathi diucapkeun di nagara bagian Goa, Daman, Maharashtra, Dadra, Diu, sareng Nagar Haveli. Seueur kecap na asalna tina basa Persia, Urdu, sareng Arab. Anu matak, dina jaman ieu kalebet sareng kritik sareng reformasi dina bahasa hirup, nyaéta Marathi ngagaduhan tilu sistem genderenya, henteu dua. Aya anu neuter anu sanés feminin atanapi maskulin.

Tamil

Diperkirakeun aya 61 juta urang India nyarios bahasa Tamil, 6% tina populasi nasional. Tamil dianggap salah sahiji bahasa hirup pangkolotna di dunya, kumargi asal usulna dilacak dugi ka 500 SM

Basa Tamil diucapkeun di nagara bagian Andaman, Kapuloan Nicobar, Tamil Nadi, Kerala, sareng Puducherry.

Kannada

Sigana basa ieu diucapkeun ku 55 juta urang, anu bakal ngawakilan 4% penduduk India. Éta ogé dipercaya yén éta basa anu pangkolotna di nagara éta, bahkan sateuacan Tamil sareng Sanskerta. Upami kitu, umurna langkung ti 2500 taun ...

Kannada diucapkeun di nagara bagian Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, sareng Karnataka. Kannada ngagaduhan 34 konsonan sareng 13 vokal sareng hiji-hijina basa India anu didamel ku urang asing pikeun kamus. Anu ngatur nyaéta Ferdinand Kittel.

Urdu

Bahasa ieu asalna tina peradaban Indo-Arya Tengah sareng ngagambarkeun 5% penduduk India. Nyaéta, 52 juta urang aranjeunna gaduh salaku basa. Urdu kadéngé di penjuru India tapi khususna di nagara bagian Bihar, Telangana, Delhi, Ottar Pradesh, Kashmir sareng Jammu.

Panulis bahasa Punjabi tiasa ngartos panyatur bahasa Urdu, tapi panyatur bahasa Urdu henteu tiasa, sabab fonologi na béda. Sababaraha kecap basa Inggris asalna tina basa Urdu, contona khaki o topan.

Gujarati

Éta dianggap basa Dravidian sareng nyarios ku 4% penduduk India: nyaéta, 46 juta jalma. Dipercaya dugi ka abad ka-XNUMX nalika éta mimiti dianggo pikeun transaksi bisnis di rekening bank atanapi surat profesional sareng dokumén.

Kumaha ieu? Dupi éta gujarati Éta mangrupikeun campuran tina tilu basa, Gujarati nyalira, Urdu sareng Sindhi. Dimana éta nyarios? Di Dadra, Nagar Haveli, Daman, Diu sareng Gujarat.

Malayalam

Sigana mah kaseueuran kecap dina basa ieu ditungtungan ku "am". Éta diucapkeun ku 33 juta jalma sareng éta ngagambarkeun 3% penduduk nagara éta. Anjeun tiasa ngadangukeunana di nagara bagian Kerala, Lakshadweep sareng Puducherry.

Nyatana, di Kerala aya 14 kabupatén sareng masing-masing nganggo basa dialék Malayalam anu béda ...

Hates

Éta basa sanés anu diucapkeun ku 3% penduduk India, tapi éta henteu saeutik: 32 juta jalma. Ieu diucapkeun lolobana di wétaneun nagara, di Nagara Odisha, ngalangkungan Teluk Benggala.

Éta basa kagenep ditunjuk salaku basa klasik di India, kumargi sejarahna panjang sareng teu acan seueur dicampur sareng basa anu sanés. Prasasti pangkolotna dina hate ti abad ka XNUMX SM.

Kabeneran aya nu seuseueurna urang India nyarios sababaraha bahasa sareng ogé basa Inggris, kumargi aranjeunna parantos lami janten jajahan Inggris sareng dugi ka ayeuna, basa Inggris masih janten bahasa resmi. Nyatana, éta parantos janten basa sasak antara padumuk kidul sareng kalér nagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   salima cenahna

    Ngaran abdi hindu, hartosna dewi cinta sareng hikmah. Abdi henteu terang kunaon bapak kuring masihan ka kuring.

  2.   salima cenahna

    Kuring Salima ti Panama, nagara kuring bieu tilu juta penduduk, didieu teu aya pikeun kuring, kuring terang aranjeunna aya atanapi di bagian mana waé di dunya tempat aranjeunna hijrah.

  3.   juanita guadalipe cenahna

    ke bapa sagala koméntar anu ditunda !!!!!!!!!!!!!

  4.   britni guadeloupe cenahna

    Upami koméntar anjeun ngabantosan kuring, tapi kuring hoyong terang naon matéri anu digunakeun pikeun ngalakukeun ieu sadayana!

  5.   Carlos Guevara cenahna

    thsjgsertwehBdnmdsbfnsdbfndbgfngbdmngbdsmbgnmfdbg, nmfdbgm, nfdsbgmnfbgnmsdfbgnmfdbsnmgbnfdg, pancasila, msdmfg, fbfmbfnm, gbnsmf, dgfgbm, ndfgbfndsm, GMF, dmfdgb, mfngb, fmdnbngfdmgsfd, ggfd, gbfms, mgfbdnmsbsgbfnfnmfgbfnfn