Bahasa sareng dialek India

La India Mangrupikeun nagara anu ngareuwaskeun jumlah penduduk anu aya sareng ogé pikeun rupa-rupa bahasa, bahasa sareng dialek yén aranjeunna nyarioskeun watesan aranjeunna.

dialék

Dinten ieu kami bakal ngamimitian jalur linguistik kami nganggo Oriya atanapi basa Odia anu mangrupakeun basa Indica ti Orissa. Diperkirakeun yén 31 juta jalma nyarioskeunana.

El idioma Punjabi atanapi Panjabi Mangrupikeun basa anu diucapkeun di nagara bagian Punjab, sanaos ogé dianggo ku urang Hindu anu cicing di Pakistan, Inggris, Kanada, Malaysia, Arab Saudi, Uni Émirat Arab, sareng Amérika Serikat. Diperkirakeun yén sajumlah 88 juta jalma nyarioskeunana, sabab éta dianggap dina peringkat basa pang populerna, jabatanana nomer 11.

dialék3

El Basa Sansakerta Éta mangrupikeun salah sahiji bahasa anu paling klasik di nagara éta, sareng dianggap salah sahiji bahasa tertua di dunya. Penting pikeun disebatkeun yén sadaya Weda sareng literatur klasik ditulis dina basa ieu.

Pikeun bagian-Na, SindhiSanaos mangrupikeun basa anu asalna ti Pakistan, éta ogé nyarios di India. Numutkeun kana panilitian, aya 2,535,485 panyatur di sakumna dunya.

El Tamil dina basa Dravidian, dianggap salah sahiji anu pangkolotna di nagara éta. Bahasa ieu nyarios khusus di nagara bagian Tamil Nadu, sanaos ogé diomongkeun ku komunitas Hindu di nagara sapertos Sri Lanka, Singapura, Malaysia, Kapuloan Mauritius.

Tungtungna urang bakal nyebut éta Bodo, basa asalna ti Tibét anu diucapkeun di India kalér, khususna di Assam. Aya sakitar sajuta tilu ratus lima puluh rébu urang anu nyarios éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*