Istana pangpentingna di India

India éta mangrupikeun nagara ageung kalayan budaya anu rupa-rupa sareng indah. Éta ngagaduhan langkung ti 1.400 juta jiwa sareng éta mangrupikeun tempat budaya di beulahan ieu, utamina upami urang nyarioskeun perkawis agama Budha, Hindu sareng agama sanés.

Arsitéktur nagara ngagambarkeun sejarahna, maka ayeuna urang bakal terang istana pangsaéna di India. Pasti, upami anjeun henteu acan indit-inditan, anjeun bakal ngagaduhan cita-cita anu hébat pikeun ngepak koper atanapi ransel anjeun, divaksinasi sareng nyandak pesawat.

India

India nyaéta di kidul buana Asia sareng éta wawatesan sareng nagara-nagara ayeuna Pakistan, Nepal, Cina, Burma, Bangladés sareng Bhutan. Dina panangan pangeran anu béda sacara bertahap dianéksasi ka Kakaisaran Inggris, pikeun ngahontal kamerdekaan totalna dina pertengahan abad ka-XNUMX.

Anjeun pasti terang Gandhi sareng gerakanna pikeun mandiri tina non-kekerasan. Hasilna nyaéta kadaulatan India, hiji nagara ayeuna diwangun ku 28 nagara bagian sareng dalapan daérah, anu fungsina salaku démokrasi parlemén sareng ngagaduhan ékonomi anu berkembang sareng penting.

Nanging, India ngagaduhan aspek anu sanés kumargi henteu tiasa kabur ti kurang gizi, buta huruf jeung kamiskinan. Éta ambigu, sabab dina waktos anu sami ékonomi na henteu liren ngembang sareng ngagaduhan senjata nuklir ... éta mangrupikeun nagara anu pendudukna miskin pisan sareng jurang sosial ékonomi anu hébat.

Istana india

El warisan budaya india hebat pisan sareng masa lalu anu mulia digambarkan dina sajumlah istana sareng mansion anu pikasieuneun anu diciptakeun ku raja, pangeran sareng maharajas anu kantos nguasaan salaku panguasa mutlak tanah-tanah ieu.

Istana Mysore

Istana ieu dirancang di 1912 ku arsiték Inggris. Éta 15 taun padamelan teras hasilna mangrupikeun gedong éta ngagabungkeun gaya: Muslim, Gothic, Rajput sareng Hindu. Pamilikna mangrupikeun anggota kulawarga Wodeyars, kulawarga karajaan Mysore.

Ayeuna karaton dina kaayaan anu saé: a karaton batu tilu tingkat kalayan seueur halaman, kebon sareng paviliun, salian ti galeri potret karajaan. Kompleks istana ogé kalebet dua belas candi Hindu.

Kunjungan diijinkeun tapi anjeun henteu tiasa nyandak poto di jero. Éta dibuka unggal dinten ti jam 10 énjing ka 5:30 sonten. Unggal Minggu sareng liburan karaton dicaangan ku 100 rebu lampuHebat! Ti jam 7 dugi ka 7:45 pm.

Istana Imaid Bhawan

Istana ieu aya di kota anu terkenal di Jodhpur, di Chittar Hill. Saperti karaton baheula nyaéta a Gedong abad ka-XNUMX, Kusabab éta réngsé dina 1943. Éta malah dinten ieu salah sahiji Tempat cicing swasta panggedéna sadunya, kalayan 347 kamar.

Dinten Istana Imaid Bhawan aya dina panangan Mahraja Gaj Singh sareng ngagaduhan musium kalayan kumpulan jam tangan anu hadé, foto, mobil klasik sareng macan tutul. Istana ieu ngagaduhan jaba super mewah sareng interior anu ngagabungkeun gaya Art Deco Kulon sareng kebangkitan klasik sareng sababaraha urang India.

Karaton ogé kalebet hotél anu ngan ukur 64 kamar, dikelola ku ranté Taj Hotel.

Istana Kota Udaipur

Istana ieu lami kusabab tanggal ti abad ka-XNUMX. Éta aya di hiji bukit sareng gaduh panorama Udaipur anu éndah, bentang gunung Aravali sareng Danau Pichola. Éta ogé ngagaduhan campuran gaya Mughal sareng Rajasthani anu saé.

Istana ngagaduhan interior anu saé, kalayan seueur kaca spion, mural, marmer, alat-alat pérak, sareng kolam renang tanpa wates anu ngalangkungan kamar. Éta mangrupikeun tujuan wisata anu populér sareng cara anu saé pikeun ngalaman méwah karajaan, dina hal ieu ti dinasti Mewar.

Istana Kota dibuka unggal dinten dina saminggu, ti tabuh 9:30 dugi ka 5:30 sonten.

Jai vilas mahal

Istana ieu pernah janten milik Maharaja of Gwalior. Éta tina Abad ka XIX sareng éta pisan Gaya Éropa. Éta ngagaduhan tilu lantai sareng ogé ngagabungkeun gaya arsitéktur. Di lantai kahiji gaya na ngingetkeun Tuscany, anu kadua langkung Italia, kalayan kolom Doric, sareng anu katilu gaduh gaya langkung Korinta.

Hal anu pangsaéna ngeunaan istana nyaéta éndah Kamar Durbar, kalayan seueur emas, lampu gantung sareng folder mengembang. Dinten ieu musium dimana anjeun tiasa ningali koleksi anu saé senjata kuno, dokumén sajarah sareng objék sajarah.

Istana ieu dibuka ti bulan April dugi ka Séptémber ti jam 10 énjing ka 4:45 siang, sareng ti bulan Oktober dugi ka Maret dibuka ti jam 10 énjing ka 4:30 sonten, tapi ditutup dinten Rebo.

Istana Chowmahalla

Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng éta tempat resmi Nizams daérah éta. Éta ngagaduhan dua halaman, hiji di beulah kidul sareng opat istana gaya neo-klasik, sareng hiji di belah kalér sareng koridor ageung sareng kolam sareng cai mancur.

Aula Khilwat Mubarak spektakuler sareng di dieu lumangsung upacara sareng acara kaagamaan resmi. Ayeuna, wisatawan tiasa ngalangkungan kadua palataran sareng ningali aula, anu ngagabungkeun gaya Mughal sareng Persia, sapertos sadayana gedong.

Istana Chowmahalla, sacara harfiah nami hartosna opat istana, dibuka unggal dinten kajabi Jumaah sareng liburan nasional, ti 10 sonten dugi ka 5 sonten.

Istana Kota Jaipur

Éta mangrupikeun istana paling populér di India sareng salah sahiji anu paling dipikacinta. Éta diwangun dina 1732 sareng éta milik Maharaja of Jaipur, Sawai Jai Singh II, raja salami 45 taun. Sateuacan aya batur, tapi anjeunna anu terakhir.

Dina 1949 karajaan Jaipur ngagabung sareng India, tapi wangunanna tetep salaku tempat tinggal kulawarga karajaan. Naon istana éta? Éta ngagabungkeun gaya arsitéktur, Éropa, Rajput, Mughal. Éta ngagaduhan seueur kebon, pendopo sareng candi.

Istana dipikaterang pikeun na catwalks dirancang kawas merak. Wisata diijinkeun ti Senén dugi ka Minggu ti 9 enjing ka 5 sonten.

Istana Laxmi Vilas

Istana ieu mengesankan sareng dina seueur pisan. Konon ogé tempat cicing swasta pangageungna saprak ukuranana opat kali ukuran Istana Buckingham.

Éta tempat resmi kulawarga karajaan Vadodara sareng ahli warisna masih cicing di dieu. The kompleks istana Éta ngagaduhan sababaraha gedong, istana, musium sareng sadayana ngagaduhan jati, objék seni sareng lukisan ti sakumna penjuru dunya.

Pedalamanna ngajentul tapi ogé jaba, kalayan kebon manicured na, ampir manicured na lapangan golf 10 liang. Untungna, istana kabuka pikeun anu didatangan, unggal dinten kajabi libur sareng Senén, ti 9:30 énjing ka 5 sonten.

Danau Istana atanapi Jag Niwas

Éta di Danau Pichola na Éta diwangun dina abad ka-XNUMX. Éta kagolong kana kulawarga Mewar karajaan sareng ayeuna damel salaku hotél méwah kalayan seueur marmer bodas. Éta ngagaduhan 83 kamar sareng kamar sareng nyarios salah sahiji hotél paling romantis anu aya.

Sakumaha ayana di tepi situ anu naek kapal nyaéta urutan poé. Kanyataan: di 1983 tempatna pilem James Bond Octopussy. Éta paling tamu populér éta Ratu Elizabeth, Vivien Leigh atanapi Jacqueline Kennedy.

Istana Falaknuma

Istana ieu ogé dirobah jadi hotél méwah. Éta kagolong kana ranté hotél Taj Hotels, ti saprak 2010, sareng éta indah. Éta diwangun dina bukit jangkung ampir 610 méter sahingga ngagaduhan pandangan anu indah ka Kota Mutiara anu kawéntar.

Interiorna ngagaduhan lampu gantung Venetian, tihang Romawi, léngkah marmer, patung dimana-mana, sareng jati gaya. Éta ogé ngagaduhan gaya Jepang, gaya Rajasthani sareng kebon gaya Mughal.

Istana Rambagh

Istana ieu pernah dijaga bumi karajaan Maharaja of Jaipur. Kusabab 1857 éta hotél ogé ti grup Taj Hotel. Kamarna dirobih janten suites sareng tamu ayeuna ngalangkungan koridor marmer mewah sareng kebon anu saé.

Ieu ngan ukur sababaraha istana pangsaéna di India. Aya seueur deui, sabab kabeungharan dinasti lokal ageung. Kabeneran aranjeunna salamet dugi ka ayeuna sareng sababaraha cara atanapi sanés, boh salaku wisatawan atanapi salaku tamu anu untung, urang masih tiasa nganjang ka aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*