Kontribusi India ka dunya

Taj Mahal, salah sahiji kontribusi India pikeun dunya

La India, éta nagara anu langkung buana dina dirina tibatan Nagara, kusabab na sajarah millenary sareng sajumlah ageung budaya anu cicing di dinya mangrupikeun pangadeg seueur disiplin seni, filosofis, pamikiran, ilmiah sareng rékayasa ... teu kakantun gastronomi na sareng rasa anu euyeub yén éta parantos ngantunkeun sababaraha kontribusi ti India.

Ieu sababaraha bagian kontribusi India ka dunya, ti saprak Alexander the Great, nyandak berita kamajuan téknis, budaya sareng artistik anu dikembangkeun di buana ieu. 

Hindu

Pikeun ngamimitian, kuring bakal nyarioskeun basa, sabab dianggap éta Bahasa Éropa muncul di India. Sareng aya kamiripan penting antara opat tina basa anu pangkolotna anu dikenal: basa Sanskerta, Latin, Yunani sareng Persia.

Singkatna, kuring bakal nyaritakeun yén tata basa India ngadamel klasifikasi unsur-unsur anu tadina mangrupikeun basa Sanskerta, anu réngsé ku studi banding séjén ngeunaan sistem fonétik sareng gramatikal basa Éropa. Kacindekan tina dua kajian éta nyaéta aya Proto-Indo-Éropa, basa indung anu umum pikeun basa anu ditaliti, ngalaksanakeun rekonstruksi fitur fonétik sareng gramatikal anu sakuduna. Indo-Éropa mangrupikeun basa anu direkonstruksi ti saprak 3000 SM. C.

Janten ngagunakeun basa ieu, anu asalna rébuan taun ka pengker di India, kuring bakal nyaritakeun ngeunaan sababaraha sumbangan séjén budaya ieu pikeun sésana.

India salaku indung filsafat

pilsapat

India diaku salaku indung filsafat sabab éta masihan pamikiran manusa Hindu, Budha, Sikh. Di Kulon dianggap yén filsafat lahir di Yunani, tapi budaya ieu nuturkeun arus pamikiran sareng pangaruh tina budaya anu sanés.

Kiwari filosofi India nuju diulik sareng sababaraha alat na dilebetkeun kana cara mikir urang, sapertos semedi dituang kana émutan, sareng éta minat utama bagéan jalma di masarakat ayeuna nyaéta transformasi anu lengkep. sabisa, sahingga upami suksés, sacara individual, tapi sacara sasarengan, éta bakal total janten konversi atanapi ngalahirkeun deui.

Terang, cara mikir anu sepuh pisan yén dina abad ka-XNUMX ngahontal jutaan jalma di luar wates na.

Élmu sareng sumbangan ti India

Anyaman Ghandi

Albert Einstein nyatakeun yén dunya seueur ngahutang ka hindu kumargi aranjeunna anu ngajar cara ngitung. India gaduh élmu aljabar, sistem angka sacara umum. Jelas yén nol teu seueur ngahutang ka Aryabhatta, matematikawan hébat anu munggaran sareng astronom dina jaman klasik matématika sareng astronomi India. Anjeunna hirup antara taun 476 sareng 550, lahir di Bihar, sareng matématika teu dipikaharti tanpa konsép 0 na, sanaos anjeunna henteu nganggo éjahan sareng kajian na perkawis angka Pi.

Sajaba ti dina matématika sareng astronomi jaman kontémporér gaduh seueur ubar India tradisional, Ayurveda. Minat ubar ieu parantos ningkat berkat Panilitian anu dilakukeun di pusat-pusat khusus, nalika parantos nunjukkeun yén prinsip Ayurveda cocog sareng ubar modéren sareng tiasa dibuktikeun sacara ilmiah.

Seni salaku kontribusi ti India

seni India

Kuring henteu hoyong mungkas tulisan ieu tanpa nyarioskeun sumbangan ti India anu artistik sareng yén sesa dunya ngahutang kana budaya Hindu. Sareng éta urang untung pisan merhatikeun kaéndahan tugu anu saé sapertos Taj Mahal, mangrupikeun komplek gedong anu diwangun antawis taun 1631 sareng 1654 di Agra ku kaisar, Shah Jahan, Raja Dunya, salaku makam pikeun karesepna pamajikan.

Tapi upami anjeun mutuskeun nganjang ka India, anjeun moal lirén ngagumkeun karya monumental anu sanés anu nyayogikeun ka sakumna dunya, sapertos Masjid Jumaah, payuneun Benteng Beureum, di Cirebon. Kota pink di Jaipur, sareng Hawa Mahal atanapi Istana Angin, Bait Surya Konarak, Fatehpur atanapi Qutab Minar, tapi upami aya tugu anu kuring pikir sésana dunya kedah hatur nuhun ka India, éta Raj Ghat di New Delhi, khusus pikeun émutan Mahatma Gandhi, saderhana tempat, ampir ziarah pinuh ku sajarah jeung émosina. Kusabab dina daptar anu paling berpengaruh dina abad ka-XNUMX, lalaki ieu sareng cara khusus na pikeun ngarti politik moal hilap. Tanpa ragu, anjeunna mangrupikeun salah sahiji karakter anu ngarobah sajarah, henteu ngan kusabab kamerdekaan India, tapi ogé kusabab jalanna, sareng éta mangrupikeun sumbangan anu dilakukeun pikeun sesa umat manusa.

Naha anjeun terang langkung seueur sumbangan ti India anu pantes disorot?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

39 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   eeeeeeeeeeee cenahna

    hahahahahahajajjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaahahaha

  2.   eeeeeeeeeeee cenahna

    ededede

  3.   zulema cenahna

    Nya, kuring terang aya 5 kontribusi

  4.   Diana cenahna

    Nya, kuring satuju sareng Zulema
    Nya éta pamendak kuring, mugia tiasa ngabantosan anjeun

  5.   Elaine cenahna

    panilitianna saé pisan ... hatur nuhun

  6.   Miguel cenahna

    hahahahaha Napazo budak awewe amin

  7.   Miguel cenahna

    langkung saé nyandak peito sareng niupna

  8.   abdi bogoh ka anjeun ka ratu anjeun cenahna

    Aya null India mangrupikeun nagara anu saé anu kuring béjakeun sabab kuring terang éta sareng di dinya kuring patepung cinta hirup abdi Mario Abdi bogoh ka anjeun
    Nya, budak awéwé

  9.   Abdi kumargi kitu cenahna

    kamasutra éta

  10.   Abdi kumargi kitu cenahna

    sarébu hampura ogé ananga ranga

  11.   Abdi kumargi kitu cenahna

    hihi

  12.   Abdi kumargi kitu cenahna

    ha ha ha ha ha ha

  13.   Abdi kumargi kitu cenahna

    jujujuhahahaha

  14.   Abdi kumargi kitu cenahna

    uy upsi minimal kuring gague hahahajujuju

  15.   Abdi kumargi kitu cenahna

    sareng kuring ogé nyumbang kaleungitan keperawanan anu henteu dinilai ku awéwé hideung anu aya di dieu pikeun minuhan reggarton dina sadaya 4 suku ... tina lirik na

  16.   Abdi kumargi kitu cenahna

    Mangrupikeun kabagjaan Mugi anjeun henteu nyandak hal-hal saderhana anu salah sakumaha ayana, henteu atanapi anjeun babi jujuju hahaha jujuju hahaha

  17.   John cenahna

    naon halaman omongan anu duka teuing, leres GAS ...

  18.   Patricia cenahna

    jadi bodo ok

  19.   Santiago cenahna

    aranjeunna parah

  20.   langkungnaSiEl ChAvEs MoorAlS cenahna

    Budaya India pikaresepeun pisan, éta seueur hal anu tiasa kapendak sareng anjeun kedah seueur diajar.

  21.   aleeeee cenahna

    poj

  22.   CAMILO APONTTE cenahna

    PEPE ngubaran BATURNA BURUK

  23.   bbn cenahna

    alus pisan pag. sareng gambar bnas wilujeng! teraskeun sapertos kieu ... c:

  24.   bbn cenahna

    likeee! bebibisss…. pikeun mairan halaman anu saé sareng nambihan seueur hal sapertosna

  25.   bbn cenahna

    halaman bna resep sapertos kawas omg! <3

  26.   bbn cenahna

    siga

  27.   bbn cenahna

    <3 hiji arah lagu pangalusna anu kantos, cium anjeun sapertos si te gusta si no le das le como eres percaya

  28.   bbn cenahna

    siga lamun henteu percaya

  29.   bbn cenahna

    Abdi panunjuk arah

  30.   bbn cenahna

    Diréktur vs. Velievers (Yo Directioner) upami anjeun henteu masihan koméntar anjeun resep Justin Bieber osea veliever

  31.   Mary cenahna

    Hahaha

  32.   AURORA cenahna

    Abdi henteu ngartos naon-naon »» »

    1.    AURORA cenahna

      muhun upami kuring ngartos xd sakedik

  33.   AURORA cenahna

    tiis

  34.   Alejandro cenahna

    éta konyol

  35.   fuaaaaa cenahna

    dugi bos

  36.   Mamang cenahna

    Umat ​​hindu dicirikeun ku jalma skeptis agama sareng tradisi munggaran.

  37.   Marinette cenahna

    seueur minecraf .. netflix maénkeun éta (rafa) ……………………………………………

  38.   Luis Cane cenahna

    Abdi resep pisan anjeun ngiringan tulisan ku poto 🙂