Steréotip ngeunaan India

Gambar | Pixel

Di masarakat ayeuna, konsép stereotype janten beuki penting. Kami hirup dikurilingan ku aranjeunna, aranjeunna diulang atanapi dikritik kusabab hubunganana sareng prasangka. Mangrupikeun salah sahiji masalah paling kontroversial anu sacara permanén ditinjau.

Iinditan mangrupikeun ubar pangsaéna ngalawan stereotip sareng prasangka. Éta muka pikiran urang dina rébuan cara sareng ngajantenkeun urang déwasa ngartos dunya sareng, sacara umum, seueur hal-hal dina kahirupan.

Sadaya nagara ngagaduhan stereotip. Salaku conto, di Inggris tuangeunana parah pisan, yén di Perancis aranjeunna reueus pisan atanapi di Spanyol sadayana terang kumaha jogét flamenco. Hal anu sami kajadian di nagara-nagara jauh sapertos India. Tapi, Naon stereotip paling umum ngeunaan India?

Naon ari stereotype?

Numutkeun ka RAE (Royal Spanish Academy) stereotype mangrupikeun "gambar atanapi ideu anu biasa ditampi ku grup atanapi masarakat anu gaduh karakter anu teu tiasa robih." Nyaéta, anggapan umum ngeunaan naon anu dipercaya ku batur ngeunaan sakelompok jalma anu gaduh ciri, kualitas atanapi paripolah. Stereotip ieu diwangun sacara sosial sareng masihan ideu ngeunaan karakter atanapi adat istiadat tempat.

Naon stereotip ngeunaan India?

Gambar | Pixel

Salawasna nyandak pancegahan sareng tuangeun India

Kadaharan India ngeunah! Nanging, anjeun panginten parantos nguping dina sababaraha waktos, éta Nalika anjeun angkat ka nagara anjeun kedah ati-ati sabab anjeun tiasa ngaraos parah upami tuang di kios jalan. Nyatana, ieu mangrupikeun hal anu tiasa kajantenan dimana waé upami urang ngagaleuh tuangeun di tempat anu gaduh kabersihan anu dipertanyakan atanapi upami urang nginum cai anu teu dibotolan.

Kalayan sababaraha pedoman minimum, anjeun tiasa ngaraosan asakan India tanpa sangsara gastroenteritis anu kasohor atanapi kaserang sababaraha perapuluhan muriang. Teu kedah obsesi!

Di sisi anu sanés aya stereotype yén sadaya kadaharan India lada. Seueur jalma henteu resep atanapi ragu-ragu pikeun nyobaan tuangeun India kusabab aranjeunna yakin yén sadaya asakan super lada sareng éta bakal ngaraos nyeri beuteung sabab henteu biasa, tapi teu aya anu jauh tina bebeneran.

Ieu klise sabab henteu sadayana katuangan India lada. Nyatana, aya piring anu sanés sapertos Dal Makhani, sup lentil anu raoseun ku katumbiri seger. Atanapi saos korma, jinis kari hampang didamel tina kacang sareng krim. Kami henteu tiasa hilap saos raita, didamel nganggo bonténg sareng yogurt anu bakal nyegerkeun piring naon waé.

Urang India tukang sihir oray

Seueur jalma yakin yén India mangrupikeun tukang sihir oray. Nanging, kanyataanna nyaéta prakték oray menawan henteu sah di sababaraha tempat sahingga dilarang di India, sanaos sababaraha pesona oray tetep aya ayeuna.

Gambar | Pixel

India miskin, tapi bahagia

Nalika pilem Slumdog Millionaire dileupaskeun, kamiskinan anu kagambar dina kumuh dimana aksi éta lumangsung ngagaduhan pangaruh anu hébat kana cara India katarima di sakumna dunya. Seueur wisatawan anu kaget ningali kaayaan kamiskinan dimana seueur jalma cicing di India, nyanghareupan kasusah sadidinten ku imut. Tapi sabalikna tina kapercayaan masarakat, henteu sadaya nagara miskin.

Sababaraha jalma paling beunghar di planét cicing di India sareng dina jaman ayeuna kelas menengah anu mekar muncul kusabab ningkatna pendidikan sareng padamelan. Beuki seueur jalma anu kabur tina kamiskinan sareng ngahontal kahirupan anu langkung saé.

India kacau sareng dianggurkeun

Sanaos meureun aya daérah anu langkung parah parangkatna sareng patalimarga kadang-kadang kacau, di India sapertos di sadaya nagara aya ogé daérah anu taman, hotél méwah sareng pusat perbelanjaan, réstoran anu hadé sareng nightclub seueur. Pantun pikeun hiburan lokal sareng wisatawan.

India nyarios Hindi

Stereotip ieu nyebar di mancanagara. Seueur jalma salah percaya yén kecap "Hindu" ngarujuk kana agama boh sareng basa resmi India. Nanging, ieu sanésna kumargi basa na disebat Hindi bari para praktisi Hindu disebat Hindu.

Di sisi séjén, Hindi sanés ngan hiji-hijina bahasa di nagara éta kusabab masing-masing daérah ngagaduhan bahasa masing-masing. Seueur wisatawan anu reuwas mendakan yén aya urang India anu henteu nyarios basa Hindi tapi kanyataanna. Nyatana, Hindi henteu diajarkeun di sababaraha sakola sareng ieu khususna kajadian di India Kidul dimana basa-basa anu asalna ti Dravidian nyarios.

Hindi mangrupikeun bahasa anu seueur diucapkeun di India Kalér tapi pikeun seueur urang India basa kadua na. Samentawis éta, basa Inggris, sacara lega diucapkeun di sakumna nagara.

Gambar | Pixel

Sadayana awéwé India nganggo saris

Sari nyaéta baju tradisional awéwé India sareng ikon budaya. Kecap "sari" asalna tina basa Sansekerta sareng hartosna "lawon band" sabab kostum ieu didamel nganggo salembar lawon anu mulus anu dilangkungan dina sirah sareng ngabungkus awak awéwé sapertos tunik.

Éta jas anu éndah, elegan sareng teu aya waktos. Nanging, awéwé India henteu ngan ukur nganggo saris sabab sering nganggo jinis pakéan anu sanés, boh anu resmi atanapi anu santai. Salaku conto, pikeun dianggo sapopoéna aya awéwé anu nganggo salwar kameez (diwangun ku tunic sareng calana leupas sareng syal) khususna di India Kalér. Anu sanés milih baju barat di kota ageung ngagabungkeun duanana mode.

Sadaya urang India ngalakukeun yoga sareng nyarios Namaste

Yoga mangrupikeun latihan anu, ngalangkungan postur sareng latihan anu béda-béda, nyambungkeun napas, pikiran sareng awak. India parantos terang mangpa'atna mangabad-abad tapi di Kulon ayeuna-ayeuna ayeuna janten populér pisan. Ieu sababna seueur urang asing mikirkeun India sareng budaya na salaku Mekah spiritual. Nanging, henteu sadayana India ngasupkeun yoga kana kahirupan sadidinten. Ieu stereotype.

Di sisi anu sanésna, sanaos kecap namaste mangrupikeun bagian integral budaya nagara, di kota-kota ageung ayeuna disayogikeun kanggo situasi resmi atanapi pikeun hubungan sareng jalma-jalma anu langkung sepuh. Salajengna, éta langkung umum di daérah kalér dimana Hindi murni diucapkeun bari kirang umum di India kidul dimana Hindi sanés basa anu munggaran.

Sapi ngorondang di jalan

Salah sahiji gambar munggaran anu aya dina pikiran nalika urang ngémutan India nyaéta sapi suci. Naha aranjeunna leres-leres jalan-jalan di kota-kota India? Éta leres, stereotype ieu leres. Éta moal nyandak waktos anu lami pikeun ningali aranjeunna jalan-jalan di kota mana waé. Aranjeunna jalan tenang di patalimarga, janten supir kedah ati-ati pikeun nyingkahan kacilakaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   anonimo cenahna

    okokokokokokokokok