Pakéan India

Peikot pakéan khas hindu

Upami aya nagara anu sajarah, tradisi sareng lokasi caket pisan hubunganana sareng pakean éta, boh lalaki boh awéwé, parantos aya di padésan sareng padesaan anu langkung seueur nyaéta India. Baju India anu paling dikenal nyaéta dhoti o supaéta sareeséta Sherwanis jeung kurtaSadayana didamel nganggo lawon anu didamel di nagara éta tapi nganggo béda-béda gumantung kana kontéksna, tempat dimana anjeun cicing, naha éta pikeun dianggo sadidinten atanapi pikeun hajatan, jst.

Sadayana jalma anu mutuskeun ngumbara pikeun waktos anu panjang atanapi pondok ka nagara sapertos kitu India, henteu ngan ukur aranjeunna bogoh ka sihir anu aya di unggal juru na, gedongna atanapi festival na, tapi aranjeunna ogé ngagaduhan minat sareng daya tarik pikeun baju India anu dianggo ku lalaki sareng awéwé sareng kumaha béda-bédaana tina kota ka anu sanés atanapi tina hiji médium ka anu sanés sareng sajarah anu masing-masing jinis papakéan. 

Pakéan khas India

Sari, papakéan khas India

Salah sahiji papakéan anu paling sering dianggo diantara awéwé teh "sari", tradisional didamel nganggo katun, sutra atanapi campuran anu didamel di pabrik kalayan duanana elemen anu ngusahakeun ngabungkus sareng nutupan awak ku sababaraha cara gumantung kana tempat cicing awéwé anu badé nganggo éta.

Pakéan Hindu ieu biasana antara 5 sareng 6 méter panjangna sareng lébar 1 méter sareng 20 séntiméter. Éta ilahar dianggo salaku kaos ketat handapeun baju sanés atanapi salaku rok anu langkung panjang disebat "pekot", sanaos aya ogé anu katelah "salwars", calana sutra lega kalayan tunik di luhurna digunakeun di daérah gunung anu langkung praktis gumantung kana géografi tempatna bari henteu hilap hal anu penting pisan dina Budaya India salaku "jilbab", nyorot yén contona nalika awéwé Hindu kawin, jilbabna henteu bodas tapi beureum atanapi pink.

Zaragüelles pikeun awéwé Hindu

Awéwé awéwé Los Zaraguelles

nu lain baju bintang diantara awéwé hindu anu "zaraguelles", Calana panjang dengkul atanapi ankle-length damel a jenis jas sareng lawon entéh anu langkung seueur dianggo ku awéwé di daérah perkotaan. 

Upami urang difokuskeun ka lalaki, nalika aranjeunna urang kota Pakean lalaki hindu anu biasana aranjeunna pilih kaos kancing panjang sareng calana baggy disebut "sherwanis", dina hal sagalana ngahiji sareng éta mangrupikeun potongan dina bentuk piyama, aranjeunna disebat "Kurta".

Dhoti atanapi lungi, papakéan khas India anu sanés

Dhoti, baju Hindia ti India

Upami urang angkat ka daérah padesaan, aya sapotong pakean India anu dianggo ku lalaki sareng awéwé ogé, ayeuna, ku sababaraha transformasi kusabab téma agama, langkung-langkung, teras-terasan ayana hébat di daérah ieu.

Urang nyarioskeun naon anu disebatna "Dhoti atanapi supa", hiji jinis calana pondok luhur tuur dina kasus lalaki sareng rok dina kasus awéwé anu dianggo nalika suhu luhur. Dina kadua kasus, henteu aya baju naon waé anu dianggona di luhur, dugi ka abad ka-12, nalika umat Islam sumping sareng nalukkeunana, ku alesan agama aranjeunna maréntahkeun awéwé nutupan puncak.

Pakean anu hebat nyaeta "Ghagra Daun", biasa dianggo ku penduduk di belah kulon kalér India, sanaos unggal kota ngagaduhan cara anu béda pikeun ngagunakeunana: salah sahiji nyaéta vérsi anu dipaké dina upacara kawinan, kalayan sababaraha sulaman didamel sacara éksklusif pikeun dinten éta sedengkeun jinis sanésna nyaéta anu dianggo dina waktos éta. festival of "Navratri" (salapan wengi sareng sapuluh dinten perayaan anu mana Durga, déwi awéwé Hindu).

Lalaki ogé resep elegan, sareng pikeun kasempetan ieu aranjeunna nganggo baju anu disebat "sherwani", un jas utamina dianggo di beulah kalér nagara, di daérah perkotaan sareng pikeun acara-acara resmi, tiasa kalindih ku varian sapertos "aduh", jaket anu sami haneutna, dina hal ieu, panjang-hitut.

Pakean India anu tiasa dianggo ku dua jenis kelamin nyaéta "pheran", baju pakean tradisional tradisional anu dianggo khususna dina usum salju sareng populér pisan pikeun lalaki sareng awéwé.

Tungtungna, nu "puancheis" Éta pakéan tradisional Hindu ti nagara bagian Mizoram, dipakena ku awéwé nalika aya acara anu perayaan atanapi upacara kawinan. Pakéan ieu tiasa digabungkeun ku sababaraha cara, sanaos anu paling lega di nagara ieu nyaéta nganggo éta ngan dina jam a "kawrechi", blus bodas, anu pas pisan sareng warna beureum sareng hideung anu biasana dianggo dina seuseueurna lawon anu didamel baju na, dianggo ku awéwé nalika aranjeunna ngalakukeun anu kawéntar "Tari Awi", salah sahiji anu paling dikenal boh di India boh di luar nagara ieu.

Kumaha saur anjeun ngeunaan Baju India sareng baju khas anu dianggo ku urang Hindu? Naha anjeun resep pakéan hindu khusus?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

43 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   javito cenahna

    papakéanana tiis pisan!
    Aranjeunna masihan kuring baju kanggo kuring 🙂

  2.   Nurit cenahna

    Abdi hoyong terang hartosna jilbab kanggo Hindu?

  3.   "..." cenahna

    baju na hébat !!! 😀

  4.   Mary cenahna

    Abdi resep budaya, gastronomi, baju sareng lawon sutra, pilem, sareng jelas musikna. Abdi hoyong ningali modél blus ………. Hatur nuhun

  5.   'Irim cenahna

    baju lucu pisan aiiloviouuuu !!!!!!!!

  6.   Diego Alejandro cenahna

    nempatkeun nami baju éta anu aranjeunna anggo

  7.   tehel cenahna

    Serius, kuring resep kana pakean nagara ieu sareng langkung seueur sareng jogétna

  8.   rosarito cenahna

    Baju India saé pisan, abdi resep pisan :)

  9.   Eliza cenahna

    Abdi resep kostum ti India ... éta ngajantenkeun awéwé katingalna feminin sareng geulis ... warnana caket ...

  10.   Nelida Singh cenahna

    Abdi putri Indu sareng abdi hoyong bendera pikeun ngahargaan bapak kuring Yien Singh

  11.   Jibril cenahna

    sareng ku margi Abdi ti 2 "b" Abdi gabriel salgdo campos

  12.   cintha cenahna

    Abdi resep sagala rupa anu asalna ti India, kuring hoyong mendakan silaturahim anu ngabantosan kuring langkung seueur terang ngeunaan budaya, tradisi na sareng seueur deui, salah sahiji impian kuring nyaéta angkat ka India. Tapi pikeun éta kuring hoyong langkung terang ngeunaan éta, hatur nuhun anjeun.

  13.   Neida Velazquez cenahna

    Abdi resep pakean Hindia, aranjeunna katingalina tiis pisan.

  14.   Neida Velazquez cenahna

    Abdi hoyong pisan upami aya anu ngirimkeun ka kuring. Kuring bakal hatur nuhun, hatur nuhun sareng ALLAH BERKASIH !!!!!!!!!!!! BYE.

  15.   marizol cenahna

    kumaha geulis pakéan na

  16.   marizol cenahna

    halo hamigos …… ..
    kumaha ogé aranjeunna pakéan

  17.   tingali cenahna

    mmmmm baju na kuat pisan kuring resep upami éta mmmm biru teu saé

  18.   Lola cenahna

    Abdi hoyong tiasa mésér DHOTI sareng Kurta pikeun lalaki, tiasa anjeun ngabantosan abdi

  19.   priskila cenahna

    anjeun ngaraosan sareng pikeun kuring janten keren haha ​​punten naon ...… anjeun sareng abdi anjeun nganuhunkeun ka raja dunya raja ......…….

  20.   figueroa maria fernanda cenahna

    Baju na geulis pisan tapi kuring resep baju awéwé

    sababaraha nawar pikeun papakéan maranéhna

    atte: fer ti argentina

  21.   Roxana cenahna

    bodo alus lamun aranjeunna bakal ngajual didieu di Cusco -Peru Séria Sapi SAGET HÉÉNA JADI

  22.   Roxana cenahna

    ALUS FABRIK ANJEUN

  23.   mavel sedih cenahna

    Abdi bogoh teuing ka kostumna ... .. waoooooooooo seep yén kuring mikir nyandak sababaraha bulan sareng ngagentos kalénder kalayan baju Hindu kuring ngagaduhan kulawarga Hindu ogé tapi kuring henteu goréng tapi kuring ogé henteu resep janten urang Panama …… hiji-hijina hal anu anjeun henteu resep dewa-dewa na maksudna naon anu dipuja tapi henteu m molstaa anu dipikahoyong sareng tradisi aranjeunna ngaberkahan ALLAH THE BNDIGAA

  24.   laki ♥ cenahna

    aya puss anu anjeun roe sanaos upami baju na éndah

  25.   laki ♥ cenahna

    hahaha

  26.   Carmen Alicia cenahna

    Abdi bogoh ka nagara India, kuring resep budaya na, tuangeunana sareng utamina baju na, anggun sareng warna-warni pisan.

  27.   Yusup cenahna

    éta super geulis

  28.   BINTANG cenahna

    Éta geulis HINDU Pakéan I LOVE CHEBREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  29.   YIRCE ORIELA cenahna

    Éta geulis, sareng pisan feminin, kelirna masihan sentuhan ilahi. Anjeun kedah mésér lawon sareng anjeun ngadamel papakéan anjeun nyalira, kantun bungkus diri. ufff

  30.   YIRCE ORIELA cenahna

    Éta geulis, sareng pisan feminin, kelirna masihan sentuhan ilahi. Anjeun kedah mésér lawon sareng anjeun ngadamel papakéan anjeun nyalira, kantun bungkus diri anjeun dina lawon. ufff Sigana mah budak lalaki resep.

  31.   Carmen cenahna

    Abdi resep lawonna, papakéan, budaya, musikna. Hatur nuhun.

  32.   Kuring NURIA JEUNG AMI MEGUSTA KABEH DIRUATKEUN KA DI DIA JEUNG KUDU DITITANGKEUN KA MEA KIEU KUDU PAKASANGAN LAINDIA cenahna

    MEGUSTAMUCHISO LA INDI JEUNG HENTEU NYAJA NYAITAKEUN KA ANJEUN TIASA PAKASANGAN INDIA

  33.   Maara cenahna

    Kali ieu waktos ayeuna kotor 🙂 Abdi peryogi ningali waktos ieu kanggo waktos ayeuna dinten Kemis 22 Désémber <3 Méi guztariiaa kanggo terang naon baju ieu didamel?

  34.   meunang cenahna

    Abdi hoyong baju Indu, dimana kuring tiasa ngagaleuhna di Guadalajara?

  35.   catalina cenahna

    baju bacan sakabeh

  36.   cmi cenahna

    agamuhhmhffjgftcxnhjhgghdfkfyflkodkjiguycvjkluykortuigf, jn
    +

  37.   cmi cenahna

    jilbab .. sareng éta ogé nyorot yén nalika awéwé nikah
    Anjeunna henteu nganggo baju bodas tapi beureum atanapi pink

  38.   johnny cenahna

    wuu. alkhar si ba alus il kith atanapi menkharen manehna siwe, mankahrito sin vin se vue?

  39.   Elizabeth villada cenahna

    Naha kuring resep warna baju?

  40.   pankrasia cenahna

    metanceys anus

  41.   Susana carolina cenahna

    Éta mangrupikeun panginepan pisan kuring sareng upami aya anu tiasa masihan koméntar ka kuring, éta henteu panas ku sadaya papakéan anu dianggo awéwé sareng lalaki ogé, kalayan suhu 50 °… Abdi henteu ngartos .. Tiasa saha anu terang ngeunaan poko éta punten ngajelaskeun? Hatur nuhun

  42.   luis cenahna

    Punten, tong nyerat nganggo kasalahan éjahan, sabab koméntar anjeun dilebur pisan …… kami buta huruf.

  43.   Jessica cenahna

    Halo, kuring hoyong terang kumaha baju awéwé India, hatur nuhun

bool (leres)