Palermo

Témbong Palermo

Palermo

Ibukota Sisilia, kota Palermo menonjol pikeun bénténg na kontras. Anu pangpentingna nyaéta salah sahiji anu urang hargaan di antara gedong-gedong aristokratna, buah jaman baheula anu saé, sareng lingkungan anu paling dégradasi, conto anu jelas ngeunaan kamunduran ékonomi sekuler di beulah kidul dibandingkeun sareng kalér Italia. Tapi anu terakhir mangrupikeun tempat anu pinuh ku kahirupan dimana jalma nyarios pisan sareng kahirupan ngalirkeun lalaunan.

Palermo ogé mangrupikeun campuran tina budaya Fénisia, Carthaginian, Yunani, sareng budaya Norman sareng Spanyol ogé. Kabeungharan manusa anu ogé kontras sareng kajahatan Mafia. Pikeun sadayana ieu sareng seueur deui, éta mangrupikeun kota anu pikaresepeun. Upami anjeun hoyong terang anjeunna, kami ngajak anjeun ngiringan ngiringan.

Naon anu kedah ditingali di Palermo

Sakali biasa kana lalu lintas anu kacau di Palermo (kami nyarankeun yén anjeun awas kana mobil), urang kedah seueur ningali di Palermo: reruntuhan Carthaginian, istana Renaissance, garéja Baroque atanapi bioskop neoklasik. Tapi, di luhur sadaya sét monumén kalebet handapeun denominasi Arab-Norman Palermo sareng katedral Cefalù sareng Monreale, anu mangrupikeun Situs Warisan Dunya. Urang badé ngamimitian kunjungan urang.

Istana Zisa

Éta ngabagéakeun anu nganjang di salah sahiji lawang kota, éta via Calatafami sareng éta payuneun biara Capuchin, dimana katakombolan anu sami namina sami. Éta mangrupikeun gedong anu ngagumkeun dina gaya Arab-Norman, anu pangwangunanna dimimitian dina abad ka-XNUMX. Anjeun tiasa ngadatanganana sareng niténan bagian jero seni Islam sareng cai mancur Arab di rohangan tengah.

Karaton Zisa

Istana Zisa

Istana Norman

Terus ka tengah Palermo sareng ngiringan spektakuler Porta Nuova, diwangun dina 1583 salaku lawang ka kota, anjeun gaduh Istana Norman, conto arsitektur anu sanés anu ngagabungkeun gaya kota ieu sareng Arab.

Salaku tambahan, gedong anu megah ieu diwangun di bumi abad ka-XNUMX di pedalaman na Kapel Palatine, anu mangrupikeun raja Norman di Sisilia sareng anu ngahijikeun gaya samemehna sareng Bizantium. Hasilna, éta ngagaduhan kubah basilika, genep gerbang runcing, sareng tilu apés. Tapi di luhur sadayana, pedalamanna, pinuh ku mosaik anu berharga sareng karya seni, bakal narik perhatian anjeun.

Istana Sclafani sareng Villa Bonnano

Nuturkeun jalan ka arah handap, urang mendakan Istana Sclafani, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng anu nampilkeun portal lengkungan anu rada runcing sareng sababaraha aljimeces di lantai kadua na. Ogé, napel na gedong ieu nyaéta VIlla Bonnano, anu, sanaos namina, mangrupikeun kebon modéren anu éndah. Ku jalan kitu, anjeun bakal resep terang éta, tina salah sahiji ekstrim na, éta beus wisata anu nunjukkeun Palermo ka pengunjung.

Katedral Monreale

Nyebrang Porta Nuova, anjeun bakal dugi ka via Vittorio Emanuele, anu ngalirkeun sapanjang kota tua sareng mangrupikeun jalan anu paling populer di Palermo. Tapi mimitina anjeun bakal mendakan Katedral Monreale atanapi tina Santa Maria Nuova, dianggap salah sahiji wangunan Arab-Norman anu pangsaéna di dunya.

Éta diresmikeun taun 1172 ku William II ti Sisilia, anu dikubur di dinya sareng, upami luarna spektakuler, éta langkung seueur deui di jero. Sakabéh interior na ditutupan ku mozaik emas anu ngagambarkeun adegan tina Alkitab sareng, salian ti éta, éta ngagaduhan spektakuler tukang ngaput tina 228 kolom ogé dihias pisan.

Katedral Palermo

Katedral Monreale

Quattro Canti

Di juru jalan sateuacana sareng Via Maqueda, langkung khusus di Plaza Vigliena, anjeun bakal mendakan Quattro Canti. Aya opat bentuk kerung ngawangun bangunan neoklasik anu ngagaduhan patung tina opat wali Palermo, tina opat raja Spanyol Napoli sareng Sisilia, sareng tina opat musim.

Garéja San Cataldo sareng La Martorana

Éta ogé bagian tina konstruksi Arab-Norman Palermo. Aranjeunna caket pisan kana tugu anu saacanna, ngalirkeun alun-alun Pretoria (dimana anjeun bakal ningali éndah fuente kalayan nami anu sami) sareng dugi ka Plaza Bellini. Garéja San Cataldo diwangun dina abad ka-XNUMX sareng tilu kubah na dilipis beureum menonjol, ogé lantai mosaik interiorna. Pikeun bagian na, anu Martorana menonjol pikeun pluralitas gaya na.

Tugu sanés Arab-Norman Palermo

Diantarana, nyaéta katedral cefalù, diwangun dina abad ka-XNUMX. Mibanda rencana silang Latin sareng tilu naves, presbytery sareng apse padang rumput hejo tina pangaruh Bizantium. Tapi salah sahiji ciri anu paling khas nyaéta susunan patung anu ngagambarkeun bestiaries. Mozaik ogé seueur di Bait Allah, di antawisna anu transept nyalira.

Anjeun ogé kedah nganjang ka Sasak Laksamana, réngsé sakitar 1131, sareng garéja San Juan de los Eremitas, anu ngingetkeun kana San Cataldo pikeun ogé ngagaduhan domé beureum pangaruh Arab. Sabalikna, menara bel na langkung gaduh fitur gothic.

Gambar Katedral Cefalù

Katedral Cefalù

Istana séjén

Salain ti jaman Norman, anjeun tiasa ningali istana anu sami-sami ngareuwas di Palermo. A) Leres, nu Abatellis, diwangun dina abad ka-XNUMX, anu mangrupakeun conto éndah Catalan Gothic. Ayeuna, anjeun bakal mendakan di éta Galeri Daérah Sisilia. Sareng kitu ogé Istana Natoli, gaya néoklasik.

Teater Massimo

Éta ngaréspon kana gaya anu sami tina karaton sateuacanna, sanaos diwangun dina abad ka-XNUMX. Mangrupikeun gedong anu megah anu nampilkeun pronao kolom anu diangkat dina tangga anu hébat. Di tukangeunna, kubah hemisferis ageung ngadominasi hateup gedong. Éta mangrupikeun gedong opera pangageungna di Itali.

Museum

Di Palermo anjeun gaduh tilu musium anu mangrupakeun kunjungan anu teu tiasa dihindari. Hiji nyaéta arkéologis, anu ngagaduhan potongan sagala rupi, tapi khususna anu aya dina situs-situs sapanjang Sisilia. Lain, éta Galeri Daérah, dimana anjeun tiasa ningali lukisan sareng patung ku pangarang sapertos Giorgio Vasari, Jan Provost atanapi Antonello da Messina. Sareng anu katilu sareng anu paling panasaran nyaéta Musium wayang internasional Antonio Pasqualino, kalayan langkung ti opat ratus otomatis ti sadayana penjuru dunya.

Naon anu kudu dilakukeun di Palermo

Panasaran, sanaos janten kota basisir, Palermo henteu ngagaduhan pantai. Nanging, caket pisan anjeun bakal mendakan aranjeunna geulis. Salaku conto, anu Pantai Mondello y jelema Cefalù. Sareng ogé anu aya di Teluk Carini sapertos Capaci sareng Isola delle Femmine.

Tapi salah sahiji hal anu paling anjeun tiasa lakukeun di kota Sisilia nyaéta wisata na pasar, sababaraha diantarana sajarah. Dina pengertian ieu, anu The Vucciria, sanaos akhir-akhir ieu kaleungitan kaaslianana; salah sahiji Ballarò, anu panggedéna sareng dimana dijualna, sacara harfiah, ngagorowok (anu disebatna lagu abbanniata), atanapi anu tina Il Capo, kalayan rentang warna anu luar biasa.

Pandangan istana urang Norman

Istana Norman

Kamungkinan sanés anu ditawarkeun ku Palermo nyaéta damel a wisata kapal pikeun basisir na anu éndah. Sareng anjeun ogé tiasa nganjang ka kota dina kapal a mobil motor ilaharna Sisilia. Pikeun bersantai saatos seueur kunjungan, anjeun tiasa jalan-jalan ngalangkungan éta Botanical Ortho, kebon Villa Nápoli atanapi kebon Villa Bonnano, parantos disebatkeun.

Dina hal silaturahmi, aya seueur bar sareng teras di caket pasar anu disebatkeun ti heula. Diantarana anu kawéntar Azzurra Tavern, anu nawiskeun inuman anu khas sapertos Sangué Sisilia atawa zibibbo di harga terjangkau. Deukeut pisan nyaéta Au domino, langkung fokus kana kahirupan wengi.

Cuaca: iraha langkung saé pikeun nganjang ka Palermo

Kota Sisilia ngagaduhan iklim anu biasana Méditerania. Ku alatan éta, éta lemes sareng haneut. Winters tiis tapi kawilang pikaresepeun. Nyatana, bulan anu paling tiis nyaéta Januari sareng suhu rata-rata dua belas derajat Celsius. Sedengkeun pikeun usum panas, aranjeunna panas, utamina bulan Agustus, anu rata-rata ampir dua puluh tujuh derajat. Sacara umum, suhu rata-rata dina akhir taun sakitar dalapan belas.

Di sisi anu sanésna, éta sanés iklim hujan anu leueur. Curah hujan biasana dilakukeun dina usum gugur sareng di bulan mimiti usum salju, sareng ampir saratus milimeter. Di sisi anu sanésna, usum panas garing, kalayan seueur kamungkinan hujan di Séptémber. Kusabab sadaya alesan ieu, stasiun terakhir ieu anu pangsaéna pikeun didatangan Palermo.

Gastronomi Palermo

Sejarah euyeub Sisilia sacara umum sareng Palermo khususna parantos ngajantenkeun gastronomi na aya pangaruh Arab sareng Yunani. Nambahkeun kana tradisi Mediterania ieu, kota nawiskeun anjeun asakan anu saé.
Karakterna salaku kota basisir ngajantenkeun lauk seger janten unggulan di Palermo. Tapi ogé anu carnes aranjeunna kualitasna saé. Sareng langkung saé sayuran, dipelak di kebon daérah Sisilia. Kalayan bahan baku anu saé, masarakat Palermo ngadamel piring anu lezat.

Diantara tuangeun anu khas, pasta nyaéta ratu. Ieu umum pikeun sadaya Italia, tapi di Palermo aranjeunna bangga ngagaduhan anu pangsaéna di dunya. Leres éta, upami anjeun angkat ka Milan atanapi Roma, aranjeunna bakal ngawartosan anjeun anu sami. Tapi leres éta mangrupikeun pasta anu saé kualitasna. Kami ngarékoméndasikeun anjeun nyobian sarde anjeunna, nyaéta, sareng sardin, atanapi anjeun naros pasta sadayana Norma, sareng kéju, aubergine sareng tomat.

Upami ninggali anu paling khas, anu harti Éta pizza Palermo klasik. Éta dicirikeun ku gaduh boneka roti sareng gaduh kéju caciocavallo, tomat, bawang, teri sareng bumbu aromatik di luhur.

Gambar sapiring arancini

Arancini

Nanging, kota Sisilia ngagaduhan asakan anu hadé. Sedengkeun pikeun aperitif, anjeun bakal mendakan ampir di sadaya bar arancini. Éta mangrupikeun salah sahiji jinis croquette béas anu di tengah-tengahna ngahasilkeun produk anu paling rupa-rupa sapertos kéju, kacang polong sareng bahkan ragout. Ogé pohara populér nyaéta panél, sababaraha muih tipung anak ayam anu digoréng.

Pikeun snack, anjeun ogé ngagaduhan stigghiola, sajenis sate Moor anu gaduh peujit sapi sareng bawang bombay sareng bumbu. Anjeun bakal mendakan dimana-mana. Jeung pannino sareng milza, sandwich didamel nganggo limpa sareng paru-paru sapi, kéju parut atanapi jeruk nipis. Nanging, dua piring ieu sanés kanggo sadayana ku alesan anu jelas.

Langkung klasik nyaéta sababaraha antipasti ti Palermo. Denominasi ieu sami sareng naon anu urang sebut pamula atanapi kursus munggaran. Kacida populerna nyaéta caponata, rebus anu ngagaduhan aubergines, bawang, zaitun sareng capers. Sareng pangaruh Arab nyaéta couscous sareng lauk atanapi sayuran.

Ngeunaan piring utama, anjeun ngagaduhan involtini di fish spada, sababaraha gulungan lauk ieu anu aya bawang bodas, peterseli bahkan roti atanapi pistachios dina jerona. Nya kitu teh sarde beccafico, ngan ukur ku sardin. Sareng, ngeunaan daging, anjeun tiasa nyobian badduzze, jinis bakso. Tapi di luhur sadayana, éta falseomagro, gulungan daging pedet dieusian ku strip daging, rupa-rupa kéju sareng endog.

Pikeun ngarengsekeun tuangeun anjeun, tuang pencuci mulut anu saé. The es krim, sapertos di ampir sadayana Italia. Tapi leres has daérah na nyaéta cannoli, muih ngeusi krim; éta buah martorana, sajenis marzipan anu penampilan luarna mirip sareng sababaraha jinis buah; éta granit, anu bakal sapertos slushie urang, atanapi anu Cassata Sisiliana, kuéh anu didamel tina jajan bolu, ogé marzipan sareng kéju ricotta. Upami anjeun nambihan a cappuccino, anjeun bakal katingali sapertos pangeran saatos tuang.

Kumaha carana nepi ka Palermo

Kota Italia ngagaduhan Bandara Internasional Palermo-Punta Raisi, anu penerbanganna sumping ti Spanyol. Anjeunna ogé katelah Falcone Borsellino, pikeun ngahargaan dua hakim anu ditelasan ku Mafia. Sanaos 35 kilométer ti kota, anjeun tiasa dugi ka dinya jalur metro A.

Pandangan stasiun Palermo

Stasion Pusat Palermo

Éta ngalir ngalangkungan daérah perkotaan ti belah wétan-kalér ka kidul-wétan sareng ngagaduhan 14 stasiun. Jalur anu sanés atanapi B ngaliwat kota sareng gaduh 4 stasiun. Duanana aya dina proyek ékspansi.

Anjeun oge tiasa dugi ka Palermo ngalangkungan laut. The Palabuhan Sipil Éta mangrupikeun hal anu paling penting di Itali sareng nyambung ka sadaya nagara Mediterania. Sareng kitu, sanaos kanyataan yén Sisilia mangrupikeun hiji pulau, ngalangkungan karéta api, anu ngumbara jarak laut dina kapal féri.

Tungtungna, nalika datang ka Palermo, anjeun gaduh jaringan anu lega beus. Nanging, éta lumayan teu antu sareng anjeun kedah nyayogikeun diri ku kasabaran. Kami ogé henteu nyarankeun mobil nyéwa, sabab patalimarga di kota Sisilia kacau. Kituna, langkung saé anjeun ngadatangan pusat bersejarah kalayan jalan-jalan. Sareng, kanggo jarak anu langkung lami, anggo metro, sanaos aya sababaraha halteu.

Kasimpulanana, Palermo mangrupakeun kota anu saé sareng kacau. Éta nawiskeun anjeun monumén anu éndah, sababaraha unik di dunya; gastronomi anu saé sareng seueur kahirupan di jalanna. Teras teras didatanganana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*