Lebaran di Itali

Gambar | Pixel

Dua tanggal pangpentingna anu dituduhkeun dina kalénder Italia nyaéta All Saints 'Day (ogé katelah Tutti i Santi) anu dirayakeun tanggal 1 Nopémber sareng Day of the Dead (Il Giorno dei Morti), anu lumangsung tanggal 2 Nopémber. Éta ngeunaan dua festival anu sipat religius sareng kulawarga dimana anggotana patepung pikeun nginget jalma-jalma anu teu aya deui. sareng pikeun ngajenan jalma-jalma anu disucikeun ku Gusti.

Duanana festival dirayakeun di nagara-nagara anu gaduh tradisi Kristen tapi ku cara anu béda. Di nagara-nagara Anglo-Sachon Lebaran dirayakeun sedengkeun di nagara-nagara pusaka Katolik éta dirayakeun dina Poé Sadaya Santo sareng Dinten Jiwa. Dina tulisan salajengna kami bakal ngaliwat patarosan ieu sareng kumaha Lebaran dirayakeun di Italia.

Kumaha Poé Sadaya Orang Suci dirayakeun di Italia?

Dinten Tutti i Santi mangrupikeun liburan anu benten tibatan dinten Il Giorno dei Morti. 1 Nopémber diperingatkeun ku cara anu khusus pikeun sadayana anu diberkahan atanapi wali anu hirup imanna ku cara anu khusus atanapi maot pikeun éta sareng anu, parantos lulus purgatory, parantos disucikeun sareng parantos hirup di karajaan langit di payuneun Gusti .

Biasa di Itali sareng nagara-nagara sanés anu gaduh tradisi Katolik ngagungkeun dinten ieu ku méréskeun titilar para wali di garéja ageung sareng katedral.

Kumaha Poé Sadayana Jiwa dirayakeun di Italia?

Gambar | Pixel

Mangrupikeun liburan nasional. Wanci subuh dinten éta aya kabutuhan pikeun almarhum dirayakeun di gereja-gereja sareng sadidinten deui, urang Itali ngiringan pakuburan pikeun nyandak kembang kalayan anu aranjeunna hormat baraya almarhum, hususna chrysanthemums, sareng aranjeunna ngajaga kuburan jalma anu dipikacinta. Poé ieu lumangsung tanggal 2 Nopémber sareng tujuanana nyaéta ngadoa pikeun anu parantos maot pikeun nginget ingetan aranjeunna sareng nyungkeun Gusti pikeun ngabagéakeun aranjeunna di sisi-Na.

Di sisi séjén, Urang Itali sering masak kuéh ngawangun kacang tradisional anu dikenal salaku "ossa dei morti" sanaos éta ogé sering disebat "jajan mayit." Anjeunna teras-terasan hadir dina rapat kulawarga salami ieu sabab dipercaya yén almarhum balik dinten éta pikeun ilubiung dina salametan.

Kulawarga tradisional anu langkung seueur nyiapkeun méja sareng angkat ka garéja pikeun ngadoa pikeun anu teu aya. Panto kénca kabuka sahingga jiwa tiasa lebet ka bumi sareng teu aya anu némpél tuang dugi kulawarga angkat ti garéja.

Sareng di sababaraha daérah Itali?

  • Sicilia: Salila wengi Sadaya Orang Suci di daérah ieu dipercaya yén almarhumah kulawarga hoyong nyungkeun hadiah kanggo anu alit dibarengan ku buah Martorana sareng manisan anu sanés.
  • Massa Carrara: Di propinsi ieu, tuangeun didistribusikeun ka anu butuh sareng segelas anggur ditawarkeun ka aranjeunna. Barudak sering ngadamel kalung tina chestnuts sareng apel anu ngagolak.
  • Monte Argentina: Di daérah ieu tradisi nya éta nempatkeun sapatu dina kuburan almarhum sabab panginten dina wengi 2 Nopémber jiwa maranéhna bakal balik ka dunya jalma hirup.
  • Di komunitas beulah kidul Itali upeti dibayar ka almarhum numutkeun tradisi Wétan tina ritus Yunani-Bizantium sareng perayaan dilaksanakeun dina sababaraha minggu sateuacan awal Puasa.

Naon ari Lebaran?

Gambar | Pixel

Salaku kuring ngomong dina garis saméméhna, Lebaran dirayakeun di nagara-nagara tradisi Anglo-Saxon. Perayaan ieu mangrupikeun akar dina festival Celtic kuno anu disebut Samhain, anu lumangsung di akhir usum panas nalika usum panén réngsé sareng taun énggal mimiti pas sareng solstis gugur.

Dina waktos éta Dipercaya yén roh-roh tiwas leumpang diantara anu hirup dina wengi Lebaran, 31 Oktober. Kusabab kitu éta adat pikeun ngalakukeun ritual anu tangtu pikeun komunikasi sareng almarhum sareng ngaduruk lilin supados aranjeunna tiasa mendakan jalan ka dunya anu sanés.

Ayeuna, pésta Lebaran béda pisan sareng anu aslina. Pasti anjeun parantos ningali sababaraha kali dina pilem! Ayeuna hartos gaib tina Lebaran parantos disingkirkeun pikeun masihan jalan ka hajatan alam playful, dimana tujuan utami nyaéta senang-senang di perusahaan babaturan.

Kumaha Lebaran dirayakeun ayeuna?

Kaseueuran jalma dangdan pikeun pésta bumi atanapi badé sareng réréncangan ka klub malam kanggo senang-senang dina acara anu ditema. Dina pengertian ieu, bar, kafe, diskotik sareng jinis toko anu sanésna narékahan pikeun ngahias sadaya perusahaan kalayan téma khas pésta éta.

Lambang hiasan tina tradisi ieu nyaéta Jack-O'-Lantern, waluh anu ukiran dina raray luar na sareng raray murungkut sareng anu interiorna dikosongkeun pikeun nempatkeun lilin di jero sareng nyaangan éta. Hasilna pikasieuneun! Nanging, motif hias anu sanés ogé dianggo sapertos laba-laba, rorongkong, kalong, tukang sihir, jst.

Naha anjeun terang trik atanapi ngubaran Lebaran?

Barudak ogé resep pisan kana Lebaran. Sapertos déwasa, Aranjeunna pakéan pikeun tur di bumi di lingkunganna salaku grup anu nanyakeun ka tatangga pikeun masihan aranjeunna permén ngaliwatan "trik atanapi ngubaran" anu kawéntar. Tapi diwangun ku naon?

Gampang pisan! Nalika ngetrokan panto tatangga anjeun dina Lebaran, murangkalih usul pikeun nampi trik atanapi ngadamel perjanjian. Upami anjeunna milih pangobatan, murangkalih nampi permén tapi upami tatangga milih pangobatan, maka murangkalih ngadamel guyonan atanapi prank pikeun henteu masihan aranjeunna manisan.

Sareng kumaha Lebaran dirayakeun di Italia?

Gambar | Pixel

Sanaos festival anu asalna ti Anglo-Saxon, éta parantos nyebar pisan di Itali sareng dirayakeun khususna ku jalma déwasa, henteu pati seueur ku barudak, janten luar biasa pisan ningali aranjeunna ngalakukeun "trik atanapi ngubaran" di sakuliling bumi.

Kaseueuran urang Itali nganggo pakéan pikeun angkat ka pésta di kleub atanapi di bumi pikeun mikaresep waktos anu saé di réréncangan rerencangan, gaduh sababaraha inuman sareng jogét dugi ka subuh.

Di Itali toko ogé dihias ku motif hiasan Lebaran anu has sapertos waluh, monster, kobob, kelelawar, tukang sihir atanapi hantu, sareng sajabana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*