La Pasquetta, dinten tambahan pikeun urang Itali dina Paska

Paskah Itali
En Italia, dinten Senén di handap Minggu Easter katelah salaku The Pasquetta, nyaéta pikeun nyebatkeun, "Paska alit." Ieu hiji-hijina nagara di dunya tempat perayaan minggu suci aranjeunna teraskeun kanggo dinten anu sanés. Salaku tambahan, aranjeunna hirup dina gaya Italia paling murni, kalayan kabagjaan anu hébat sareng tuangeun anu saé.

Janten ketat, nami resmi liburan ieu nyaéta Lunedi dell 'Angelo, "Senén malaikat." Numutkeun ka tradisi Katolik, dinten ieu khususna pikeun émut ka Mary of Magdala sareng Mary (indung Al Masih) anu, saatos mendakan makam Kristus anu kosong saatos kiamat, dihibur ku malaikat.

Senén Easter

Opatanana injil kalakuan kanonis (Saint Lukas, Saint Mark, Saint Matthew sareng Saint John) nyarios ka mendakan makam Yesus Kristus anu kosong. Dua María ngoyagkeun didinya kanggo nyalsé mayit ku minyak aromatik. Sesampainya di tempat éta, aranjeunna kaget pisan yén batu anu nutupan lawangna parantos dipindahkeun.

Kabangkitan

Lukisan ngalambangkeun Kabangkitan Yesus Kristus

Dina waktos éta, saurang nonoman anu dibaju bodas (malaikat) nembongan anu nyebatkeun kaajaiban kabangkitan Yesus sareng ngawartosan aranjeunna pikeun ngawartosan ka rasul. Kajadian ieu, dina tiori, bakal kajadian dina Poé Easter sorangan. Nanging, ku alesan anu henteu dipikaterang dina sababaraha titik dina sajarah, diputuskeun pikeun nyéépkeun hajatan dinten énjingna, Angel Senén.

Kaleresan aya di sakumna Itali aya cariosan "Isnin Paskah", tradisi anu angkat tina kalénder liturgi Garéja Katolik. Sanaos di seueur nagara tradisi Katolik dinten ieu dianggap liburan, di salah sahiji na teu dirayakeun ku cara anu sami sareng urang Itali.

Kumaha Pasquetta dirayakeun

La Pasquetta di Italia mangrupikeun pésta komunitas anu teu resmi, dinikmati di luar ruangan di kulawarga sareng babaturan. Dinten éta umum pisan ningali kulawarga di taman sareng lapangan kota, kumpul di sakitar méja anu dieusian saé. Aya ogé seueur anu angkat ka gunung atanapi ka pantai terasrasakeun sadidinten.

Piring khas Pasétta

Biasana pék piknik sareng sésa-sésa tina tuangeun Poé Easter anjeun sareng angkat ka lapang terasrasakeun di luar ruangan.

"Menu" La Pasquetta sadidinten kalebet, diantarana, endog pindang (kadang diwarnaan) sareng anu has omelet. Aya ogé kéju, salami, pasta sareng, tangtosna, sabotol anggur anu saé.

pasquetta amis

Colomba pasquale, tradisional Itali Paskah amis

Pikeun urang asing, Pasquetta mangrupikeun kasempetan anu sampurna pikeun mendakan ngeunah Itali tina Easter. Ieu sababaraha conto anu nikmat:

  • Neapolitan Pastiera, pai pondok sareng gandum, kéju pondok sareng buah candied.
  • Kueh Pasqualina, asli ti daérah Liguria, belah kalér-kalér. Resep anu lami didamel sareng susu anu dibungkus, endog sareng bawang.
  • Colomba pasquale, anu amis Paskah anu kawéntar di Itali. Éta kuéh ageung dina bentuk japati (japati, dina basa Italia) didamel tina roti amis. Numutkeun ka legenda, jajan aneh ieu lahir di kota Pavia, tapi dinten ieu disiapkeun sareng didahar di panjuru nagara.

Perayaan di seluruh Itali

Salaku tambahan kana sadaya tradisi umum ieu, dina sababaraha titik géografi Italia dilestarikan sababaraha tradisi anu lami sareng pikaresepeun sakitar festival ieu, khususna di beulah kidul nagara. Ieu sababaraha conto:

Di propinsi Salerno, di beulah kidul nagara, Pasquetta mangrupikeun dinten kajadian anu hébat di sababaraha lokasi. Misalna dina Nocera Inferior Perayaan Sant'Eligio, pelindung sato ingon, sareng Sant'Emiddio, pelindung ngalawan gempa ogé dirayakeun. Nalika pésta éta aranjeunna disada kendang (nu tammurriata) jeung sato anu diberkahan.

pakét

Endog pindang anu dicét kalayan warna ogé has tina Pasquetta

Teu jauh ti dinya, di kota Sarno, aya ziarah ka tempat suci Maria Santissima del Carmine al Castello. The tamora nalika acara agama sareng liburan.

En Caserta, caket Naples, lumangsung representasi émosional tina Hatur nuhun Angelli (hiber malaikat). Acara anu ngagabungkeun perasaan kaagamaan sareng mainanan.

Ogé di Pulo Jawa Sicilia Pasquetta hirup kalayan sumanget agama anu hébat. Di kota Mongiuffi Melia Patepungan antara Parawan sareng Kristus Anu Bangkit kasohor, mangrupikeun upacara dimana barudak ngiringan sareng nalika jalan-jalan di kota dihias ku kembang bodas.

Tapi Pasquetta ogé dirayakeun kalayan intensitas di Itali kalér. Dahareun anu protagonis utama di Pytheglius, propinsi Pistoia. Didinya teh merindina, dimana pasta tradisional anu disiapkeun sareng tipung kastanye dikonsumsi. Sareng di Bust Arsizio, di daérah Lombardy, dinten éta pakait sareng Salad Festival.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Alessandro cenahna

    Hapunten, tapi aya kalepatan ... Pasquetta sanés ngan ukur dinten sanés dina Minggu Suci. Nyatana, di Italia aranjeunna henteu ngarayakeun Minggu Suci, saminggu damel. Éta ngan ukur liburan di Paskah (anu parantos dinten Minggu ...). Hijina liburan nyaéta Senén di Pasquetta. Salam. Alessandro