Sababaraha pilem anu difilmkeun di Venice

Venice Éta mangrupikeun kota anu paling indah di Italia sareng éta sababna nampi rébuan pengunjung, upami sanés jutaan, unggal taun. Éta ogé leres yén janten kota anu diwangun dina laguna ngajantenkeun sanés ngan ukur modél pikeun fotografer, tapi ogé lokasi anu hadé pikeun némbak pilem.

Janten dinten ieu urang bakal ningali sababaraha pilem anu difilmkeun di Venice. Naha anjeun siap pikeun nguji élmu ngeunaan dunya bioskop?

Venice, setting sampurna

Sateuacan urang mimitian, hayu urang ngobrol sakedik perkawis kota hébat ieu. Éta aya di belah wétan-kalér Itali sareng mangrupikeun ibukota daérah Veneto. Kota diwangun ku 118 pulau dipisahkeun ku saluran sareng dikaitkeun sareng sakitar 400 jambatan. Beristirahat di laguna Venetian, di teluk anu caket anu pas di antara mulut walungan Po sareng Piave.

Sakitar 55 rebu jalma cicing di pusat bersejarah sareng namina, Venice, asalna ti jalma kuno anu cicing di dieu kira-kira abad ka-XNUMX SM. Kota ieu mangrupikeun ibukota Républik Venice anu populér sareng komérsial pikeun sababaraha abad, sareng di jaman Abad Pertengahan sareng Renaisans penting pisan ku janten kakuatan maritim sareng kauangan. Éta kota anu beunghar pisan sapanjang sejarah na Anjeunna janten bagian ti Karajaan Italia dina 1866.

Jelas laguna sareng bagian kota téh Warisan Dunya. Kiwari metropolis umur saabad nyanghareupan masalah modéren sapertos polusi, pariwisata massal sareng naékna cai.

Sababaraha pilem anu difilmkeun di Venice

Kusabab geulis pisan, anjeunna ngan ukur kedah nyiptakeun bioskop supados pilem tiasa difilemkeun di dieu. Aranjeunna aya sareng bakal seueur, tapi aya anu turun dina sajarah sareng klasik anu leres. Balik kana waktos urang mendakan pilemna Usum panas (Usum panas, dina basa Spanyol).

Pilem ieu ti 1955 sareng bentangna hébat Catherine Hepburn. Mangrupikeun film warna numana tokoh utama awéwé tunggal, umur tengah, sekretaris ku profesi, anu mutuskeun hiji usum panas pikeun minuhan impian hirupna sareng ngumbara ka Venice. Bentang, resep sareng seueur kartu pos anu éndah di Venice sareng Burano.

De 1971 mangrupikeun klasik anu sanés: Pupusna di Venice, diarahkeun ku Luchino Visconti. Caritana diatur dina Abad ka XIX, salami wabah kolera sareng didasarkeun kana novel karya Thomas Mann. Éta mangrupikeun pilem anu khas, anu ngabahas kaleungitan nonoman. Protagonis nyaéta jalma gedé anu ngalaman déprési sareng seueur masalah. Anjeunna ngumbara ka Venice pikeun beristirahat sareng didinya anjeunna pendak sareng saurang nonoman Polandia anu geulis.

Cinta sareng obsesi sareng bentang Venice di tukang sareng hotél Lido salaku setting utama. Bener nya éta papakéan pilem sacara rinci pisan sareng ieu diusahakeun ngahargaan baju abad XIX, janten pilemna dicalonkeun pikeun Best Costume di Oscars.

Dina 70an éta ogé difilmkeun di dieu tong ningali ayeuna, sareng Donald Sutherland sareng Julie Christie. Pilem ieu mangrupikeun pilem horor sareng mangrupikeun adaptasi tina novel karya Daphne du Maurier. Pasangan éta sumping di Venice saatos pupusna tragis putrina sareng sanaos aranjeunna hoyong tinggaleun éta ... teu mungkin.

Salah sahiji film dina saga tina James Bond sawaréh difilmkeun di Venice: Bulan. Protagonisna nyaéta Roger Moore sareng gondola ngudag ngaliwatan kanal-kanal kota anu kawéntar, tapi upami pilem aksi éta perkawis urang moal tiasa hilap The Italia Proyék, ti taun 2003, anu kawéntar pilem minicoopers. Di dieu sakumpulan maling profesional maling emas sareng kabur ngalangkungan laguna dina sekuen aksi anu pikasieuneun.

Pikeun anu resep ka Steven Spielberg aya Indiana Jones sareng Perang Salib Tukang, 1989. Bagian tina carita lumangsung di Venice, dimana Indiana Jones pendak sareng jutawan anu nyarios yén bapakna, Sean Connery, parantos ngaleungit nalika milarian Holy Grail. Ti dinya, Indiana ngamimitian milarian pitunjuk di kota sareng ngiringan dokter Austria anu éndah, aranjeunna janten bencana, aranjeunna janten baseuh sareng, sabab éta henteu tiasa di Venice, aranjeunna dibintanginya ngudag parahu.

Nuturkeun dina rencana hollywood urang gaduh pilem na The Turist. Dibintanginya Angelina Jolie sareng Johnny Depp, mangrupakeun Thriller romantis anu lumangsung di kota. Argumen kumisan, sacara pribadi pilem na sigana goréng pikeun kuring, bentang di Venice anu saé sareng matak ningali ngan ukur pikeun aranjeunna. Pilihan anu hadé nyaéta Kanyamanan Stranger, 1990, sareng Natasha Richardson, Rupert Everett, Christopher Walken sareng Helen Mirren.

Tilas sumping di kota dina pakansi sareng pendak sareng pasangan anu sanés di dieu anu nyababkeun aranjeunna hirup gaya hirup anu aneh sareng misterius. Diantara skénario pangsaéna anu muncul nyaéta Istana Loredan dell'Ambasciatore sareng Hotel Gabrielli. Tujuh taun ka hareup, dina 1997, pilem na némbongan Jangjang japati, dibintanginya Héléna Bonham Carter.

Mangrupikeun adaptasi tina novel 1902 karya Henry James sareng ngeunaan awéwé ti kulawarga terhormat anu teu gaduh artos sareng hirup sareng bibi na di Venice. Anjeunna henteu tiasa nikah sareng cinta hirupna kusabab anjeunna henteu gaduh artos, janten nalika ahli waris Amérika sigana resep cinta-Na, anjeunna nyusun rencana. Upami anjeun resep gaya pilem ieu sareng anu kipas, contona, tina Abbey Downton, teras tambihan pilem kana daptar Pangantén DiriksaInggris, kelas menengah atas dina liburan di Venice.

 

El Padagang ti Venice Éta ti 2004 sareng jelas didasarkeun kana lakon ku William Shakespeare. Caritana ngeunaan padagang anu ngarana Antonio, Jeremy Irons dina pilem éta, anu teu sanggup mayar pinjaman anu anjeunna kaluar. Meureun éta sanés pilem anu populér pisan tapi settingna saé. Neruskeun garis sajarah urang moal tiasa hilap Talaga, dibéntangan ku almarhum Heath Ledger.

Enya enya, Kasino Royal, ogé ti saga James Bond, difilmkeun di Venice sareng pastina langkung saé tibatan anu tiheula. Sahenteuna Daniel Craig jauh langkung seksi tibatan Roger Moore ... Sareng leres, ogé bagian tina Lancah-Man, Jauh Ti Bumi, ti 2019, difilemkeun di dieu sabab Venice mangrupikeun bagian tina pakansi Peter Parker.

Kabeneran aya ieu ngan sababaraha pilem anu difilmkeun dina Venecia, aya seueur deui sareng tangtosna seueur film Italia dina daptar. Sanés ide anu goréng pikeun ningali sababaraha diantarana sateuacan ngumbara ka Italia sareng, upami tiasa, ningali pilem tina période anu béda sabab ku cara éta urang tiasa ningali naha kota na parantos robih mangtaun-taun.

Iraha badé ka Venice

tungtungna, Iraha merenah pikeun angkat ka Venice? Sacara umum telat spring jeung mimiti usum panasatanapi aranjeunna mangrupikeun waktos anu saé sareng teu acan seueur jalmi. Ogé, éta henteu panas sapertos kitu aya kirang asor sareng bau bau anu kaluar tina talang. Sanés kota na bau bau, kabeneran éta ngagaduhan sistem sanitasi cai modéren, tapi panginten aya bau anu pasti sareng enya, seueur reungit.

lajeng, Oktober sareng akhir Pébruari Éta ogé pilihan anu saé pikeun nyingkahan balaréa. Sareng Nopémber sampurna, sanaos langkung tiis. Usum usum populér pisan di kota tapi anjeun tiasa ngalaman banjir di tingkat laguna sareng kota bakal banjir.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*