Budaya Jepang: 8 panasaran anu anjeun henteu terang

Budaya Jepang: zén sareng awi

Tina sadaya nagara di dunya, Jepang panginten mangrupikeun nagara anu paling mirip planét sanés Bumi. Bumi legénda sareng misteri, tina kembang céri sareng geisha anu sesah, dimana modérenitas kota-kota hébat na diselang ku budaya tradisional anu matak. Kami ngajak anjeun mendakan hal-hal ieu 8 panasaran budaya Jepang anu anjeun henteu terang.

Agama di Jepang

Fushimi Inari Taisha

Fushimi Inari-Taisha, candi Shinto anu kawéntar di Jepang, di Kyoto.

waktu Budha sareng Shintoisme mangrupikeun agama anu nyebar di Jepang, Jepang henteu nyatakeun yén dirina pengikut agama khusus, condong adaptasi rupa-rupa fitur masing-masing dina kahirupan aranjeunna dina gerakan anu langkung dikenal salaku sinkretisme. Nyatana, urang Jepang sering ngarangkul Shintoisme nalika déwasa pikeun nyerah ka Budha nalika nuju ngadeukeutan maot, kumargi agama ieu kalebet konsep sapertos karma atanapi reinkarnasi anu ngundang kahirupan kahareup sareng langkung saé. Ngalangkungan ka Dewa Nasrani nalika nyungkeun kersa lumayan ogé teras-terasan ogé dina waktos-waktos anu tangtu, mastikeun mosaik kapercayaan yén nagara anu nuju matahari terbit.

Geishas

geisha

Nalika urang ngémutan Jepang, salah sahiji fitur anu paling aheng na ayana ku anu kawéntar geisha, ngiringan awéwé anu aktipitasna tetep ngandung seueur prasangka dina masarakat barat anu parantos salah tafsir ngeunaan ciri budaya Jepang ieu dina langkung ti hiji kasempetan. Lahir ngawula salaku penghibur pikeun lalaki anu kawasa di Jepang abad ka-XNUMX, para geisyah nimbulkeun diajar beusi anu dimimitian dina yuswa lima belas taun di sababaraha tempat di nagara, khususna kota Kyoto dimana aranjeunna masih tiasa ditingali nuju bajak di jalan-jalan hanamachi kabur ti wisatawan. Jumlahna, kaitung kirang ti sababaraha abad ka pengker, teras-terasan matak pikabungaheun sareng warga satempat.

Urang Jepang dina méja

Jepang dina tuangeun

Nalika ngeunaan rasa piring andalan gastronomi Jepang sapertos sushi, mochi (kuéh béas) atanapi sup anu leueur, urang Jepang kedah nyaring nalika aranjeunna ngaraosan. Alesanna henteu sanés nyaéta kedah nunjukkeun ka sésa tamu, sareng khususna ka juru masak anu parantos nyiapkeun tuangeun, hasilna hasilna saé sareng aranjeunna ngaraosan masing-masing kacamatan. Salah sahiji adat budaya jepang kontradiksi anu paling panasaran sareng pangageungna anu diinspirasi di Kulon.

Éta ucing anu mindahkeun leungeun-Na. . .

Jepang maneki neko

Budaya Jepang pinuh ku unsur-unsur anu sering nyababkeun sensasi sanaos urang henteu terang teuing ngeunaan asalna. Sareng salah sahijina nyaéta, khususna, anak ucing bodas anu disimpen dina lawang toko mana waé sareng éta lambak leungeun katuhuna siga tik saraf. Katelahna salaku maneki néko, Karakter Jepang unik ieu nguntungkeun usaha naon waé ku narik pelanggan sareng cakar na diangkat kana tingkat ceuli. Bukti karep yén Jepang ngaku ucing, ditilik conto sanés sapertos anu disebut kafe ucing anu lahir di nagara Jepang sareng dimana nasabah tiasa ngaraosan kopi anu dikurilingan ku felines anu pikaresepeun.

Kaéndahan hanami

Kembang sakura di Tokyo

Jepang mangrupikeun sababaraha nagara di dunya anu sanggup nyembah sifatna dugi ka unggal usum semi, seueur anu linggih dina rok kembang sakura ngajantenkeun ieu mangrupikeun salah sahiji ciri anu paling indah dina budaya aranjeunna. Leres OKÉ panglamunan tangkal céri katelah hanami, kalakuan ngabuka taplak meja salaku piknik di taman anu béda-béda di Jepang nurut kana nami sakura, ieu janten tradisi anu khas pikeun dilaksanakeun antara bulan Pébruari sareng Méi, nalika permadani warna pink dimimitian di pulau Okinawa dugi ka tamat di Hokkaido. Lumayan acara.

Bumi Jepang

Tatamis dina basa Jepang hirup

Imah tradisional Jepang aranjeunna mangrupikeun salah sahiji aspék paling narik budaya Jepang. Mimiti, unggal pangunjung kedah nyabut sapatu na salaku tanda hormat sareng, ogé, kusabab jangkungna lantai imah di luhur taneuh ngamungkinkeun pikeun ngasingkeun kalembaban sareng ngantepkeun taneuh janten langkung haneut. Sakali di lebet, urang tiasa ngaregepkeun panto ngageser anu terkenal atanapi ngagoler di tempat anu terkenal tatami, karpét didamel nganggo jarami atanapi unsur-unsur sanés ti alam anu kabuka di kamar anu didamel saatos diménsi tina lilipetan 90 séntiméter. Unsur anu khusus dikaitkeun sareng upacara-upacara tuna kuno sareng, sapertos seueur aspek-aspek di bumi Jepang, nurut kana kapekaan Jepang anu nurut kana hormat sareng tiiseun.

Manga Jepang

Ilustrasi manga

Sanaos ieu mangrupikeun salah sahiji aspek anu paling kontemporer di Budaya jepang, Kami moal tiasa nolak yén manga parantos janten salah sahiji avatar na anu paling lega di dunya sanés. Komik anu kawéntar ieu ngagaduhan ciri anu khas sapertos maca ti katuhu ka kénca atanapi ayana tokoh anu soca ageung langkung khas urang Barat sareng anu asal na tiasa dipanggihan dina pangaruh anu dipilampah ku Disney. Osamu Tezuka, ramana manga. Ngan ukur salah sahiji conto budaya Jepang anu mangaruhan hiburan dunya dina bentuk anime (animasi Jepang), cosplay atanapi video game ti taun 80an.

Bobo dimana-mana

Jepang saré

Fotografi: Reddit

Urang Jepang hirup dina tekenan damel anu ngarah ka aranjeunna damel berjam-jam sadinten, janten aranjeunna biasana bobo pisan sababaraha jam. Maka, seueur pengunjung anu sumping ka Jepang kaget nalika aranjeunna mendakan seueur panumpang dina kereta bawah tanah atanapi karéta éta, palanggan réstoran atanapi anu lalar liwat anu bobo hudang saatos sababaraha menit. Masyarakat anu parantos diajar adaptasi sareng jadwal anu ketat sareng ngukur siklus bobo anu béda gumantung kana kabutuhan anjeun.

ieu 8 aspek budaya Jepang anu anjeun henteu terang kisaran ti gastronomi dugi ka agama di nagara anu pinuh ku nuansa, tina hal anu jarang ditingali kalayan normalitas total pikeun anu hirup dina "planét" Asia anu sanés anu terus narik perhatian rébuan pengunjung unggal taun.

Rék didatangan jepang di sababaraha titik?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*