Naon anu kedah ditingali di Jepang

Héran naon anu kedah ditingali di Jepang umum pisan di antara aranjeunna anu ngajadwalkeun perjalanan kana telepon Nagara panonpoé anu naék. Kusabab, sanaos janten bangsa anu kabuka pikeun dunya Kulon, urang terang pisan ngeunaan sajarah sareng tradisi na.

Urang boro-boro nampi inpormasi ngeunaan ayana legendaris na prajurit samurai, seni bela diri sareng sajarah na ti Telepon Revolusi Meijí (1866-70), nalika dimodernisasi sareng dibuka ka Kulon. Nanging, Jepang langkung seueur pikeun nawiskeun anjeun. Sakumaha kajadian di España atawa Perancis, gaduh euyeub na sajarah millennial anu kagambar dina monumén hébat na. Sareng ogé kalayan éndah Spasi alam yén anjeun henteu kedah lirén ngadatangan. Sadaya ieu di nagara modéren anu nawiskeun anjeun komunikasi anu megah. Upami anjeun ogé héran naon anu kedah ditingali di Jepang, urang ajak anjeun teraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali di Jepang: kota, monumen sareng taman alam

Teu gampang pikeun nyimpulkeun dina hiji tulisan sadaya anu anjeun tiasa tingali di Jepang. Tapi anu paling umum nyaéta anjeun ngamimitian perjalanan ka Jepang ngaliwatan ibukota na, Tokio, teras ngalih ngurilingan nagara nganjang ka kota sareng tempat anu dipikaresep.

Tokyo, kota kolosal

Populasi ku langkung ti opat puluh juta jiwa, Tokyo mangrupikeun kota ageung. Ngaran anjeun hartosna "Ibukota wétan" sareng ngagaduhan tawaran monumér sareng etnografi anu pikaresepeun pikeun wisatawan.

Di pusat kota anjeun tiasa ningali Istana Kaisar, diwangun dina abad ka-XNUMX dina reruntuhan kastil Edo anu lami. Anjeun ogé kedah nganjang di Tokyo Kuil Yasukuni, diwangun pikeun ngahargaan prajurit anu gugur dina perang; anu matak usum, anu nyicingan ampir dua ratus rébu méter pasagi sareng ngalangkungan 4000 karéta ngalangkungan sapoé, sareng candi Budha sapertos di Goku o Senso, anu pangpayunna anu pangkolotna di kota.

Kota tokyo

Tokio

Di sisi anu sanésna, upami anjeun hoyong jalan-jalan, ibukota Jepang gaduh taman anu saé sapertos ueno, endah nalika tangkal céri anjeun karembangan; éta kebon hama rikyu, sareng kolam na sareng imah tèh na, atanapi Shiba, dimana anjeun bakal ningali Kuil Zojoji.

Tapi, upami anjeun langkung resep anu langkung asli, angkat ka daérah éta Ryogoku, dimana anjeun tiasa ningali a atawa imah pegulat sumo; nyandak pesiar walungan dina Walungan Sumida, leumpang ngaliwatan Kadeudeuh Kagurazaka, dimana anjeun bakal mendakan auténtik geisha, Atanapi mandi termal di Oedo Onsen Monogatari.

Akhirna, anjeun tiasa nyandak poto di gigireun Patung Liberty Tokyo atanapi nikmati pemandangan kota anu hadé tina salah sahiji sudut pandang di Munara Tokyo Skytree. Tapi, upami anjeun langkung resep kana musium, kami mamatahan anjeun pikeun indit ka nasional, anu ngagaduhan paméran seni Jepang pangageungna di dunya, atanapi anu paling panasaran MuseumLab Borderless Museum, didaptarkeun pikeun seni digital.

Pamustunganana, ieu mangrupikeun sababaraha hal anu tiasa anjeun tingali sareng lakukeun di Tokyo, tapi aya seueur deui. Nanging, urang badé angkat ti ibukota pikeun ningali sésana nagara.

Kyoto, ibukota kuno

Sanaos sigana anjeun yén kami nuju damel pun Tokyo, kadua kota henteu aya hubunganana sareng éta sajaba ti kanyataan yén Kyoto mangrupikeun ibukota kuno Jepang. Kituna, éta kota monumen sareng geisha.

Diantara anu munggaran, anu disebut Tugu Sejarah Kuno Kyoto, sakumpulan tujuh belas wangunan dinyatakeun Warisan Dunya. Diantarana, urang bakal nyebatkeun Kuil Ginkaku, Ryoan sareng Kiyomizudera; spektakuler Puri Nijö, diwangun dina abad ka tujuh belas, atanapi Kuil Shimogamo sareng Ujigami.

Puri Nijo

Istana Nijo

Anjeun tiasa ogé jalan-jalan di Kyoto Leuweung awi Arashiyama atanapi ku anjeunna Jalan Filsafat sareng ngadatangan istana sareng istana sanés sapertos anu Heian, Fushimi-Momoyama (diwangun deui) atanapi ti karajaan, dimana sababaraha kaisar dilantik.

Pulo Miyajima, tempat penting anu sanés pikeun ditingali di Jepang

Lokasina sakitar tilu puluh mil ti kota Hiroshima anu kasohor, Pulo Miyajima kasohor ku alesan anu langkung positip. Éta parantos dinyatakeun ku UNESCO salaku Warisan Dunya, hususna pikeun nampilkeun hubungan anu harmonis antara arsitéktur sareng bentang.

Tapi éta ogé nawiskeun anjeun tugu sapertos Gerbang Ootorii, anu parantos janten simbol na. Ieu mangrupikeun lengkungan tradisional Jepang anu ageung digedékeun di laut anu basa anjeun tiasa aksés nalika pasang pasang.

Éta mangrupikeun daya tarik anu langkung penting: Kuil Shinto Itsukushima, Anu diwangun dina Laut Pedalaman Seto. Mangrupikeun kaajaiban anu diwangun di tempat suci anu jaman kuno na ti abad ka-XNUMX, sanaos seuseueurna diduruk genep ratus taun ka pengker.

Kusabab kitu, kaseueuran gedong anu tiasa anjeun tingali ayeuna kagolong abad ka-XNUMX. Diantarana nyaéta honden atanapi gedong utama, éta Haiden atanapi oratorio sareng Kapir atanapi imah tawarkeun, sadayana saluyu sareng Ootorii di luhur. Salaku tambahan, éta ngagaduhan tempat suci anu langkung alit disebat Sessha Marodo Jinja.

Kuil Itsukushima

Kuil Itsukushima

Sirakawa, kampung tradisional Jepang asli

Kampung Sirakawa atanapi Sirakawa-go, disebat ogé "Kota walungan bodas". Kusabab éta conto anu sampurna pikeun ditingali di Jepang upami anjeun hoyong diajar ngeunaan kahirupan tradisional di padesaan.

Kota anu menawan ieu aya di tempat anu disebut Alpen Jepang, diwangun ti gunung Hida, Kiso sareng Akaishi. Seuseueurna seueur imahna, ogé katelah minkas, aranjeunna ngaréspon kana gaya arsitéktur gassho-zukuri. Akibatna, éta mangrupikeun wangunan kai atanapi liat kalayan hateup gable anu atos mirip dua leungeun anu ngado'a.

Upami anjeun nganjang ka kampung ieu dina usum salju sareng angkat ka sudut pandang anu ngadominasi éta, anjeun bakal ningali anu éndah pamandangan natal, sareng sadayana hateup salju. Di sisi anu sanésna, upami anjeun hoyong teraskeun ngalebetkeun diri kana tradisi Jepang, anjeun ogé tiasa nganjang ka kota Gokoyama, mirip pisan sareng anu sateuacanna. Duanana parantos dinyatakeun Warisan Dunya.

Kastil Himeji, salah sahiji anu pang maksakeun sadunya

Di Éropa kami gaduh istana abad pertengahan anu saé anu kadatangan kami nyandak waktos-waktos kaliwat. Aya ogé di Jepang sareng anu paling matak sadayana henteu diragukeun puri himeji, bénten pisan sareng anu biasa anjeun tingali.

Tempatna kira-kira tilu puluh mil kuloneun kulon KobeBumi tina sapi anu kawéntar, sareng éta dianggap salah sahiji gedong pangkolotna sareng paling diawétkeun di abad pertengahan Jepang, ti saprak pangwangunan na dimimitian ti abad ka-XNUMX.

Ogé dipikaterang ku nami puitis tina "Castle of the White Garza" sabab tembok na ditutupan ku moyok. Sareng éta saluyu sareng anu Matsumoto y Kumamoto, tiluan benteng hébat nagara Jepang.

Kastil Himeji

Istana Himeji

Nara, kota candi

Nara justru ibukota Jepang di jaman pertengahan sareng ayeuna janten salah sahiji tujuan wisata utamina kusabab seueur candi tempatna. Ngadamel anu disebat Tugu Sejarah Nara Kunoanu ogé aya Warisan Dunya.

Diantara candi-candi éta nyaéta Horyuéta Kofutu atawa Gango. Anjeun bakal sering ningali aranjeunna ditulis ku tungtung –Ji, anu hartosna hartosna candi. Tapi khususna teh sadayana sabab di jerona raksasa Budak Ageung Nara.

Akhirna, hal anu panasaran anu bakal narik perhatian anjeun di kota ieu nyaéta ayana kijang sika di tengah kota. Janten umum yén padagang lokal parantos ngajantenkeunana janten tempat wisata anu sanés.

Nikko, tempat suci sareng candi suci

Upami, saatos nganjang ka Nara, anjeun badé teraskeun candi, kami nyarankeun anjeun angkat ka Nikko, dimana ogé seueur, ogé tempat suci anu indah anu parantos ngajantenkeun Warisan Dunya.

Diantara anu terakhir, anu tina Futara-san, anu ogé aya di lingkungan alam di Taman Nasional Nikko, sareng anu tina Tosho-gu o "Tina tilu monyét wijaksana", diwangun dina abad tujuh belas sareng dianggap luhur gaya arsitektur anu disebat gongen-zukuri. Perkawis anu tilas, anjeun kedah nganjang ka kuil rinno.

Imah-imah Shirakawa

Shirakawa

Hiroshima, warisan kakejaman

Sanaos sanés kunjungan anu pikaresepeun, urang kalebet Hiroshima dina wisata Jepang ieu kusabab éta salah sahiji korban bom atom anu murag di nagara éta di Perang Dunya II.

Ku alatan éta, salah sahiji tempat anu paling berkesan nyaéta Peringatan Perdamaian, dimana anjeun tiasa ningali, tepatna, éta Kubah Bom Atom, anu mangrupikeun salah sahiji ti saeutik gedong anu tahan kabeurangan. Tapi moal kirang ngirut bakal Peringatan Cenotaphéta musium jeung Bel karapihan.

Gunung Fuji, alam anu pikaresepeun ningali di Jepang

Henteu sadayana mangrupikeun monumen di nagara Asia. Éta ogé ngagaduhan ruang alam anu saé. Sedengkeun pikeun ieu, kami ngajukeun salah sahiji daérah paling rongkah di Jepang: di Gunung Fuji, gunungapi raksasa jangkungna ampir opat rebu méter jangkungna.

Anjeun tiasa ningali siluét anu matak na ti Tokyo sareng anjeun ogé bakal mendakan wisata anu teratur ti ibukota. Sanaos jangkungna, gampang pisan naék ka luhur. Asihanana dibagi kana sapuluh tahapan, tapi anjeun tiasa ngaleungitkeun lima, margi jalanna ngahontal 2300 méter.

Aya sababaraha rute pikeun naék Gunung Fuji anu ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun menikmati kaajaiban anu sanés. Salaku conto, éta tina Yoshida éta ngagaduhan candi, ryokan (jinis panyumputan khas nagara) komo imah tèh. Anjeun ogé tiasa ningali, upami anjeun untung, beruang ti Tibét sareng, dina naon waé, niténan lanskap anu ngagumkeun.

Kuil Todai

Kuil Nara Todai

Osaka, kota panggedéna katilu di Jepang

Kalayan langkung ti dalapan belas juta penduduk, Osaka mangrupikeun kota panggedéna katilu di nagara Jepang. Tempatna di teluk nami anu sami, anu dina gilirannana, aya dina Pulo Honsu, anu utami di Nusantara Jepang.

Di Osaka anjeun tiasa ningali éndah na bénténg, diwangun dina abad ka-XNUMX. Sareng, upami anjeun ogé nganjang éta salami Hanami, nyaéta, nalika kembang sakura mekar, anjeun bakal leres-leres kagum. Anjeun tiasa ogé nganjang ka acuario, salah sahiji anu panggedéna di dunya; éta Kuil Sumiyoshi Yaisyah, Sareng lampu kai anu khas na anu tiasa anjeun raih ku trem, atanapi candi sapertosna Isshinji Tennoji.

Langkung panasaran bakal Pasar Kuromon Ichiba, dimana anjeun bakal ngaraosan kahirupan sadidinten Osaka; éta Lingkungan Dotonbori, kasohor lampu neon, tampilan iklanna sapertos anu di Lalaki Glico sareng saluran anjeun, atanapi Gerbang Tower Buinding, Wangunan anu sacara harfiah ngalangkungan jalan raya.

Kumaha carana ngurilingan Jepang

Sakali kami parantos nyarios sareng anjeun ngeunaan naon anu kedah ditingali di Jepang, kami pikir perlu ngajelaskeun ka anjeun cara anu pangsaéna pikeun ngalih ti hiji tempat ka tempat anu sanés di nagara éta. Ngeunaan ieu, hal anu munggaran anu anjeun kedah terang nyaéta karéta téh raja.

Patalina antara seueur kota anu paling penting dilakukeun ngaliwatan shinkansen atanapi karéta pelor, anu, namina nunjukkeun, ngawangun jaringan gancang-gancang nagara éta. Janten anjeun henteu kedah repot-repot kéngingkeun tikét kanggo unggal perjalanan, aya na Kartu Japan Rail Pass, kalayan anu anjeun tiasa ngarambat ampir sadaya rute.

Karéta pelor

Pelatih karéta

Sakali di kota-kota ieu, cara anu pangsaéna pikeun ngurilingan na nyaéta metro. Tapi anjeun ogé ngagaduhan beus kota éta bakal mangpaat pisan pikeun anjeun. Kandaraan ieu sami disarankeun pikeun ngalih di antara kota, sabab modéren pisan sareng raoseun sareng jalanna saé pisan. Bisi naon waé, rekomendasi kami tetep janten pelatih pelor anu parantos disebatkeun boh pikeun kanyamanan sareng pikeun gancangna perjalanan.

Naon Kami henteu mamatahan anjeun nyéwa mobil. Alesan utama nyaéta patalimarga di Jepang sapertos di Inggris, nyaéta, aranjeunna ngajalankeun di kénca. Tapi, salian ti éta, wates kecepatanna handap pisan, sababaraha tanda tulisan ngan ukur némbongan dina éjahan Jepang; Teu aya parkir mobil gratis sareng seuseueurna jalan anu mayar.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha hal éta tempat ikon pikeun ditingali di Jepang. Di éta anjeun bakal mendakan candi, biara sareng istana anu saé, tapi ogé ruang alam anu saé pisan. Kalayan sadaya ieu, anjeun tiasa ngatur perjalanan anu teu tiasa hilap ka Land of the Rising Sun. Entong ngantosan buku tikét anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*