Kanada sareng Iklim

El iklim jeung géografi de Kanada parantos mangaruhan pisan nalika ngeunaan kabudayaan sareng adat istiadat urang Kanada.

Iklim tina nagara beda-beda: sedeng di beulah kidul na artik di kalér. Hurung usum tirisombak suhu aranjeunna turun di handap beku di ampir sadaya nagara. Salila usum panas, propinsi kidul umumna ngalaman tingkat luhur kalembaban sareng suhu anu tiasa ngaleuwihan 30 derajat Celsius. Bagéan kulon sareng tenggara Kanada ngalaman hujan ageung, sanaos padang rumput hejo aranjeunna relatif garing.

Kawéntar Kanada nyaéta pikeun nagara tiis. Justru, usum salju tiasa karasa pisan di sababaraha daérah nagara, kalayan kamungkinan badai ageung salju, és badai sareng suhu handapeun -50ºC di beulah kalér. Di daérah anu paling seueur, usum panas aranjeunna sedeng sareng kadang panas nalika ngahontal puncak 30ºC (umumna di Montréal).

Di Vancouver, suhu tetep stabil antara 5 sareng 25ºC sapanjang taun. Di sisi anu sanésna, di tempat sapertos Kelowna, suhu ngahontal 40ºC dina usum panas, sedengkeun dina usum salju suhu tiasa -15ºC kadang-kadang. Di daérah anu paling seueur di nagara éta, daérah anu hébat situ, suhu dibasajankeun -35ºC sareng 35ºC.

Di sisi sanésna, di Kanada aya sababaraha kajadian anu aya hubunganana sareng musibah iklim, anu berhasil ngawangun kabangsaan dumasar kana solidaritas sareng hormat ka anu sanés. Salaku conto musibah ieu urang tiasa nyebatkeun badai és anu di 1998 pencét di propinsi Quebec, banjir di Manitoba sababaraha taun ka pengker, sareng badai salju ageung di Ontario en 1999.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*