Kumaha Natal dirayakeun di Kanada?

Parade Santa Claus

Santa Claus Parade di Montréal

Kumaha Natal dirayakeun di Kanada? Éta mangrupikeun patarosan anu urang tanyakeun ka diri urang sorangan nalika mikir yén nagara Amérika Kalér nyaéta setting sampurna pikeun liburan ieu. Jembar pinus anu subur sareng tangkal cemara, pagunungan anu luhur sareng seueur salju mangrupikeun ciri khas Kanada sareng ogé naon anu urang sadayana ngawangun dina pikiran nalika ngabayangkeun bentang Natal.

Éta sababna urang Kanada ngagungkeun Natal kalayan minat pisan sareng dédikasi. Pikeun ngalakukeun éta, aranjeunna ngagaduhan sababaraha tradisi anu umum di sésana nagara-nagara Kulon, tapi ogé anu asli. Kami badé nunjukkeun kumaha Natal dirayakeun di Kanada.

Kumaha Natal dirayakeun di Kanada: awal

Sateuacan Poé Natal, urang Kanada ngahias bumi sareng lampu mancanagara na tangkal has dipapaés di jero. Jalan-jalan ogé pinuh ku hiasan Natal. Tradisi tangkal ti saprak 1781 di nagara Amérika Kalér, nalika tangkal munggaran dipelak di kota Quebec. Saprak harita, ornamén ieu janten salah sahiji elemen pangpentingna dina Natal di Kanada. Nyatana, disebatkeun yén, dina tanggal ieu, aya hiji tangkal Natal pikeun unggal tujuh urang Kanada.

Ogé éta adegan kalahiran Éta mangrupikeun unsur klasik dina festival Kanada anu dipangaruhan ku penjajah Éropa, boh Perancis sareng Inggris. Ieu hususna dibuktikeun di daérah anu sami di Quebec.

Sarua sami-sami Lagu Natal aranjeunna tradisional. Seueur kelompok barudak nganjang ka bumi pikeun maénkeun lagu ieu sareng nampi bonus Natal salaku imbalanna. Langkung panasaran nyaéta anu topéng anu anjeun tiasa tingali dina jalan-jalan di kota-kota utama, khususna di daérah Newfoundland. Aranjeunna disebut belsnicklers o mummers sareng aranjeunna ngalangkungan lingkungan anu ngirining lonceng sahingga tatangga na masihan aranjeunna manisan sareng permen.

Kado Natal

Kado Natal

Anjeun tiasa ogé gampang mendakan Papá Noel di jalan sadaya kota Kanada, khususna di lawang toko sareng gedong padumukan.

Langkung unik sareng sékulér nyaéta Tilelep Tuck. Éta pésta asal Eskimo di mana urang Kanada nyanyi sareng jogét ngabagéakeun usum salju sareng ogé, tepatna, pikeun miéling tradisi masarakat pribumi ieu.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun nyéépkeun Natal anjeun anu munggaran di nagara Amérika Kalér, anjeun bakal katabrak ku tabung anu dibungkus dina kertas warna anu hérang, nalika anjeun narik tina dua tungtung, kabuka nunjukkeun kado. Dupi anu kurupuk sareng aranjeunna ogé mangrupikeun bagian tina adat Natal barudak Kanada.

Kumaha aranjeunna ngagungkeun Natal di Kanada: tuangeun sareng 25 Désémber

Hal kahiji anu kedah diémutan upami anjeun ngagungkeun Natal di Kanada nyaéta dina 24 Désémber toko-toko aranjeunna tutup tabuh lima atanapi genep soré. Kusabab kitu, anjeun kedah balanja heula supados henteu gancang-gancang.

Parade Santa Claus

Ogé, sateuacan tuangeun dina wengi Natal, di sababaraha kota aranjeunna lumangsung santa claus parades sapertos di Spanyol urang ngalakukeun kavaleri raja Tradisi ieu klasik tina Vancouver, contona sareng, di luhur sadayana, tina Toronto, dimana tradisi na didirikeun taun 1913, anu ngajantenkeun parade na mangrupikeun salah sahiji anu pangkolotna sareng paling populer di dunya.

Dinner

Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun ngeunaan kumaha Natal dirayakeun di Kanada nyaéta tuangeun Natal Hawa. Kulawarga tepang di bumina pikeun ngaraosan. Dina samenanjung labrador aya tradisi titinggal karuhun turnip anu dikumpulkeun dina usum panas pikeun masihan aranjeunna dinten ka barudak anu mawa lilin.

Kueh Natal

Kue Natal

Dahar peuting Natal kaasup Kalkun dieusian sareng kentang tumbuk, sayuran sareng sambel cranberry. Produk anu béda ditempatkeun di jero kalkun numutkeun daérah nagara. Misalna dina Skotlandia Anyar dieusian kai laut, bari di Quebec anjeunna nempatkeun ragout leungeun babi.

Pikeun dessert, aranjeunna ngagaduhan kismis atanapi puding plum y kueh mentega, sanaos anu sanés didamel ku daging cincang ogé khas pisan. Kitu ogé, anu muffin coklat jeung cookies es kalayan koko sareng gula. Sareng, nginum, raoseun endog anu ogé mawa susu sareng brendi atanapi wiski.

Saatos tuang sareng ngantunkeun anjeun kaos kaki handapeun hawu pikeun Santa Claus, seueur urang Kanada ogé ngiringan Massa tengah wengi. Tapi anu langkung panasaran mangrupikeun tradisi Natal anu béda pisan anu aya di penjuru nagara. Dina tanggal ieu, pagelaran 'Nutcracker', ballet terkenal anu diciptakeun ku Tchaikovsky dumasar kana akun tina Ernst Theodor Amadeus Hoffman.

25 Désémber: kado

Di sisi anu sanésna, dina tanggal 25 Désémber, urang Kanada mimiti nampi kado anu saéna Santa Klaus. Nanging, umum ogé yén aranjeunna parantos muka sahanteuna hiji wengi tadi.

Poé tinju di mall

Poé tinju

Saperti ampir di sadaya penjuru dunya, éta liburan sareng kulawarga ngahiji deui dahar, dina seueur kasus ngamangpaatkeun naon anu parantos ditingal tina Natal Hawa pikeun nyiapkeun ménu anu énggal.

Akhirna, 26 Désémber, Poé Saint Stephen, ogé liburan umum di Kanada. Dina hal ieu, anu Poé tinju, antukna kado sareng sumbangan dipasihkeun ka anu paling meryogikeun. Kusabab kitu, seueur toko anu muka sareng nawiskeun diskon ka konsuménna.

Saint Catherine sareng Natal

Aya deui rasa panasaran sakitar Natal Natal Kanada anu henteu sadayana terang. Sateuacanna, perayaan Natal dimimitian di nagara Amérika Kalér tanggal 25 Nopémber, pésta Santo Catherine, dinten nalika nelepon disebat kamana-mana narik taffy, saréat anu manjang pisan.

Kasimpulanana, upami anjeun naroskeun Natal sapertos naon di Kanada, anjeun parantos tiasa ngagaduhan ide ngeunaan tradisi utamina. Ieu henteu benten pisan sareng urang. Tapi aranjeunna nampilkeun pasti quirks salaku tradisi ngawakilan 'The Nutcracker' sareng Poé tinju. Pokokna, dina artikel ka hareup urang bakal ngobrol ngeunaan adat urang Kanada di Hawa Taun Anyar atanapi Taun Anyar pikeun ngalengkepan sadaya inpormasi ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*