Natal Kanada sareng tradisi na

Natal Kanada sareng tradisi na henteu tiasa mendakan setting alam anu langkung pas. Upami anjeun ngabayangkeun a tempat has pikeun ngarayakeun liburan ieu, henteu langkung saé tibatan lanskap salju di nagara Amérika Kalér dimana tempat sleds Papá Noel.

Di sisi anu sanésna, Natal Natal Kanada, sakumaha anu kajantenan di bangsa-bangsa sanés, mangrupikeun padumukan adat istiadat anu umum di dunya Kristen sareng anu sanés. otomatis éta, meureun, bakal narik perhatian anjeun. Kami badé fokus kana anu terakhir pikeun nyaritakeun ngeunaan Natal Natal Kanada sareng tradisi na.

Natal Kanada sareng tradisi na: sakitar 25 Désémber

Pikeun ngamimitian, urang badé fokus kana tanggal sateuacanna Poé Natal sareng ogé di tukang pikeun engké nyaritakeun ngeunaan adat istiadat di sekitar Taun Anyar.

Saint Catherine

Hiji kanyataan anu panasaran mimiti nyaéta urang Kanada baheulana ngagungkeun Natal tanggal 25 Nopémber, Saint Catherine. Kusabab ieu santo pangawal awéwé bujang, upacara anu aneh ogé kajantenan: para awéwé ngabantah salah saurang lalaki bujang di rohangan tempat aranjeunna.

Tangkal Natal Bodas dipapaésan warna beureum

Sababaraha dinten sateuacan 25 Désémber, urang Kanada ngahias kota sareng imahna ku hiasan Natal sagala rupa. Éta ogé nempatkeun tangkal Natal sareng ngeusianana ku bola sareng karangan bunga. Nanging, di sababaraha daérah nagara aya tradisi anu tangkal na bodas sareng ornaménna beureum sabab anu terakhir nyaéta warna Santa Claus.

Tangkal Natal

Tangkal Natal

Sababaraha lagu Natal khusus: the Ibu-ibu

Ieu ogé mangrupikeun tradisi anu umum di sakumna dunya. Nanging, di kota-kota tertentu di nagara éta aranjeunna ngagaduhan kaistiméwaan. Kukituna, di Skotlandia Anyar anu ditafsirkeun Lagu Natal langkung ti dua abad dibawa ti Britania Raya.

Pikeun bagian na, di Newfoundland aya kelompok lalaki topéng anu katelah Ibu-ibu o belsnicklers anu ngaliwat ka lingkungan kota-kota anu ngirining lonceng pikeun tatangga pikeun masihan hadiah atanapi permén. Perkawis anu terakhir, anu narik taffy, sajenis permén anu manjang.

Tilelep Tuck

Tilelep Tuck gaduh karakter anu béda pisan ti luhur. Éta perkawis a festival usum salju diayakeun di sagala rupa lokasi Kanada pikeun ngélingan éta tradisi eskimo sareng ogé, justru, datangna usum salju.

Menu Natal Hawa

Teu aya anu teu anéh ngeunaan kulawarga Kanada anu ngiringan ngempel dina wengi Natal, sabab éta mangrupikeun hal anu dilakukeun di saluruh dunya. Anu ngabédakeun nyaéta ménu anu biasana disiapkeun.

Panganan par kaunggulan nyaéta dipanggang boneka kalkun. Maka, éta sami sareng naon anu aranjeunna laksanakeun di Amérika Serikat. Tapi di jerona urang Kanada nempatkeun produk sanés. Salaku conto, kadaharan ti laut di daérah Nova Scotia atanapi leungeun babi dicincang dina hiji di Quebec. Sareng dina sadaya kasus éta dibarengan ku hiasan tina kentang ditumbuk jeung sambel cranberry.

Aranjeunna ogé biasana nyiapkeun meatballs, sababaraha bakso leutik, sareng pikeun tuangeun anjeun henteu tuang seueur nougat sapertos di Spanyol. Manisan Natal Kanada mangrupakeun pai minceéta puding plum, las muffin coklat, las cookies koko atawa kueh mentega.

Manisan Natal

Desserts Natal Kanada

Aranjeunna ogé nyiapkeun sajenis Roscón éta, sapertos di nagara urang, mawa kejutan di jero. Dina kasus na éta kacang sareng saha waé anu mendakan éta dinobatkeun janten raja atanapi ratu. Sedengkeun pikeun inuman, anu alkohol ogé seueur. Tapi mangrupakeun tradisi pikeun nyiapkeun a endog kalayan susu sareng minuman keras.

'The Nutcracker', perlengkapan Natal Natal Kanada sareng tradisi na

Kaanehan sanés Kanada dina tanggal Natal mangrupikeun gambaran tina 'Nutcracker'. Sadayana kota di nagara éta dibawa ka tempat kajadian dina sababaraha dinten salajengna dugi ka 25 Désémber. Balét anu terkenal kalayan musik ku Tchaikovsky sareng libretto dumasar kana karya ku Alexander dumas Mangrupikeun ledakan implengan, peri, sareng harlequin anu urang Kanada resep sareng cocog sareng usum Natal.

Parada Santa Claus

Dina wengi Natal, sadaya kota Kanada ngarayakeun warna-warni parades sareng Santa Claus salaku protagonis, sakumaha anu dilakukeun dina satengah dunya. Béda naon anu kajantenan di bumi urang dimana anu parade murangkalih mangrupikeun Anu Maha Wicaksana.

Di Kanada, jalur anu dipasihkeun ku hadiah Nordik anu alus-alus ngalangkungan kota-kota matak heran barudak. Estu spektakuler anu diatur dina Vancouver sareng, di luhur sadayana, di Toronto, dimana tradisi ieu diresmikeun taun 1913.

Natal Kanada sareng tradisi na: Taun Anyar

Ogé anu nyicingan nagara Amérika Kalér kumpulkeun ka ngantosan gempungan pikeun ngarayakeun datangna taun énggal. Sareng sapertos di Éropa aranjeunna ngatur partai sareng ngalungkeun kembang api.

Ieu mangrupikeun salah sahiji ciri has tina Taun Anyar Kanada sabab leres-leres spektakuler di sababaraha kota. Pantes ditingali téh jelema ragrag niagara, kalayan ngeunteung kahuruan dina cai. Di tempat anu saé ieu, angkatan diluncurkeun jam salapan wengi sareng anu sanés jam dua belas.

Parade Santa claus

Santa Claus Parade di Montréal

The seuneu toronto, Sareng jalma-jalma kumpul di Nathan Phillips Square, sareng anu ti Vancouver, di mana warga masarakat kumpul di Robson Square, sedengkeun anu bungsu kumpul di Stanley Park.

Sareng, nalika balik ka bumi, aranjeunna gaduh kabiasaan suku kahiji, diwangun dina éta anu mimiti asup ka imah kedah janten nonoman anu buuk hideung. Numutkeun ka Skotlandia, ti saha asal kabiasaan ieu, éta nyayogikeun tuah salami sataun.

Di sisi anu sanésna, di padesaan sababaraha tradisi anu diwariskeun ti eskimos. Salaku conto, dina pamadegan Quebec babaturan babarengan pikeun és mancing sareng nginum dugi ka enjing XNUMX Januari.

Tungtungna, sapertos di tempat-tempat tiris anu séjén di dunya, seueur urang Kanada anu nyandak ngamurnikeun mandi di cai tiris tina situ sareng walungan. Éta parantos janten tradisi anu katelah beruang kutub ngojay atanapi ngojay beruang kutub.

Kasimpulanana, Natal Kanada sareng tradisi na henteu béda pisan sareng urang. Nanging, sakumaha anu anjeun tingali, aranjeunna ogé pasti kaanehan sareng adat istiadat sorangan. Naha sawatara diantarana leres-leres panasaran?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Mary cenahna

    Halo, muhun, tiis pisan terang ngeunaan budaya Kanada. impian kuring nyaéta terang Kanada.

  2.   irmarosa cenahna

    impian kuring nyaéta terang Kanada sareng kota-kota na. Kuring gaduh putri sareng salakina sareng murangkalih anu cicing di ditu aranjeunna ngawartosan yén kuring berharga iraha waé Gusti ngajantenkeun impian éta janten kanyataan

  3.   enya cenahna

    Upami éta katingalina saé pisan, abdi badé ka Kanada, bapak kuring cicing di dinya sareng ngan ukur bakal 3 bulan janten di tempat anu saé!

  4.   ti Carmen cenahna

    dicabok

  5.   Jessica cenahna

    Abdi ogé resep naviada di Kanada !!!
    Abdi bogoh pisan ka Justin Bieber !!! anjeunna panas pisan !!! (LL

  6.   myrian cenahna

    Leres, muhun, Abdi hoyong aya di tempat éta, nyéépkeun Natal Natal Kanada, hatur nuhun

  7.   jfhgrgh cenahna

    Éta fatal

  8.   syh cenahna

    PISAN PISAN, NUHUN: D

  9.   Javi cenahna

    Pikaresepeun pisan

  10.   Brenda. cenahna

    Kuring resep pisan pikeun diajar hal ngeunaan budaya Kanada ngalangkungan halaman anu ngatur basa Latin, sareng kuring ogé resep pisan bentang anu indah anu ngawangun daérah anu saé. Hatur nuhun.

  11.   Nicole cenahna

    Halaman na saé tapi kuring hoyong terang naha saha waé di antara anjeun anu terang iraha natal Kanada k dinten sareng bulan k abdi henteu hoyong kaluar, saha punten wartoskeun ka kuring, pliss

  12.   zahara lopez cenahna

    resep upami anjeun didieu pikeun barudak kelas damel tina mamaa optimal

  13.   bapak19 cenahna

    lirénkeun hal ieu halaman ieu

  14.   mery cenahna

    Oke parantos dijelaskeun, kuring cicing di Spanyol sareng kuring anu Percaya Abdi bogoh Justin Bieber sareng ogé kuring terang anjeunna Kanada jelas tapi dugi ka ayeuna nalika urang diajar buana anjeunna henteu masihan seueur pentingna éta kusabab naon kamungkinan pikeun mendakan anjeunna jaajjajaja ogé kasusna nyaéta kuring salawasna resep éta, kuring resep Natal sareng kuring muja salju, didieu di Spanyol éta henteu kantos salju sareng kuring sumanget ngeunaan tiis sareng sakedik-sakedik kuring janten langkung resep ka Kanada sareng ayeuna kuring bakal resep resep ngumbara nganjang ka dinya. Super tempat anu saé sareng haneut tur dalit Abdi henteu terang kumaha ngajelaskeun éta éndah ngan saukur impian kuring anu kadua nyaéta angkat ka Kanada hiji dinten anu munggaran jelas bakal pendakan biebs tapi upami di Kanada éta bakal hébat grax wapos sareng wapas bsss

  15.   nacho cenahna

    éta saé tapi éta sia nanaon